BSL 26. Hafta | Galatasaray Odeabank 77-73 Beşiktaş Sompo Japan

Tarih: 22.04.2018 Pazar
Saat: 17:00
Salon: Sinan Erdem Spor Salonu

Çok fazla bir şey dememize gerek yok, derbi maçına çıkacağız. Rakibimizin hedefi ligde final iken bizim hedefimiz ise aramızdaki 3 galibiyet fark bulunduran Eskişehir ya da Sakarya'yı geçip play off'a kapağı atabilmek. İşimiz küçük çaplı bir mucizeye bağlı. Ama benim bu maça gidecek olma nedenim takımdan play off görmek değil artık. Derbi maçına çıkıyoruz ve o salonun boş kalması bütün Galatasaraylıların ayıbı olur. Basketbol kültürümüzü yaşatmak için Sinan Erdem de buluşalım.

http://www.biletix.com/etkinlik/VAQ21/TURKIYE/tr
 
Ergin Ataman ve Oktay Mahmuti dönemlerinde hedefsiz çıktığımız bir maç olmadı. Bu maçla alakalı şunu merak ediyorum; geçen haftadan sonra oyuncular nasıl bir reaksiyon gösterecekler?

Adas harici birçok oyuncunun sezon bitse de ülkemize gitsek havasında olduğunu geçen hafta gördük. Oyuncular isteksiz hareketlerine devam ederlerse disiplin yönetmeliğine göre ceza vermek gerekli. Hiçbir oyuncunun performans düşüklüğü ve isteksizlik üzerine bir bahanesi olamaz.

Koç ve kenar yönetiminin çabaladığını biliyoruz. Geçen haftadan sonra kolay teslim olmayı beklemiyorum.
 
Senelerdir derbi galibiyetimiz yok, eskiden Bjk'yi içerde dışarıda tokatlardık. Şimdi içeride bile kazanır hale geldiler. Play-off yapmamız artık imkansız oldu ama en azından bir derbi galibiyeti kazanarak sezonu noktalamak lazım.
 
Senelerdir derbi galibiyetimiz yok, eskiden Bjk'yi içerde dışarıda tokatlardık. Şimdi içeride bile kazanır hale geldiler. Play-off yapmamız artık imkansız oldu ama en azından bir derbi galibiyeti kazanarak sezonu noktalamak lazım.

Hangi derbilerden bahsettigini merak ettim? Beşiktaş en son 2011-2012 sezonunda Ergin Ataman ile 3 kupa kazandığı zaman bizim sahamızda maç kazanmıştı. Fenerbahçe'ye karşı kendi sahamızda 4 maçtır kazanamıyoruz. EuroCup'ı aldığımız sezon playoflarda seyircisiz maçta uzun zaman sonra ilk kez kazanmışlardı.
 
Şimdilik iyiyiz fakat bu tempoyu maç sonuna kadar sürdürmemiz zor, umarım nefesimiz 4. periyot bitene kadar yeter de kazanırız. Hendrix bir de genç olsa neler neler yapardı..
 
İlk yarı cok iyiydik..Üçüncü ceyrek basında farkı 20 ye cıkarttık fakat Bjk farkı 3 e kadar indirmeyi bildi..
Son ceyrege 7 sayı önde giriyoruz umarım kazanırız..
 
Maçın son anlarında basit hatalarımız oldu..
Maçın genelinde ise savunmamızla kazandık..

Keske sezon içerisinde ekstra mağlubiyetler yasamasaydık..
 
Tüm takımı tebrik ediyorum. Hakederek kazandık. Gereksiz rotasyonlar olmasa çok daha rahat kazanırdık. Haftaya Sakarya Basket'i yenersek playof için aramızda 1 galibiyet fark kalacak.
 
Bu galibiyet son anlarda zorlansakta geçen haftadan sonra çok önemli bir karakter göstergesi oldu. İçimizden gelen ağır eleştirilere harikulade bir cevap verdik. Uzunu olmayan bir takım olarak Summers'sız şu zafer. Herkesin ellerine emeğine sağlık.
 
Çok değerli galibiyet. Geçen hafta hocanın takıma dönük eleştirisine takımın içinden olumlu bir reaksiyon gelmesi ve savunma sertliğimiz bize maçı getirdi.

Tebrkler Oktay hocam, tebrikler takım.
 
Oktay Hocayı ve takımı kutluyorum. Bunca zamandır takımımızı takip ederim ama ilk defa bu kadar dar ve kalitesiz bir kadroyla oynuyoruz. Takımda Hendrix dışında uzun oyuncu yok. Buna rağmen elinden geleni yapmaya çalışıyorlar. Bjk galibiyeti çok iyi oldu yaklaşık 1,5 senedir derbi kazanamıyorduk. Belki play-off'a girmeyeceğiz bu galibiyetle ama üzerimizdeki derbi psikolojisini yenmek önemliydi.
 

Üst