BSL 5. Hafta | Anadolu Efes 76-95 Galatasaray Ekmas

2021 ve 2022'deki Euroleague şampiyonluklarının ardından deplasmanda Efes galibiyeti her halükarda teşekkürü hak eder. Futbol takımı, erkek voleybol takımı, yeni yeni kadın basketbol takımı; Euroleague'de başta Panathinaikos ve Partizan olmak üzere Olympiakos-Kızılyıldız, erkek basketbolda Beşiktaş'ın hemen her saniyesini izletmesi derken daha büyük teşekkürü ise çizelgede açtıkları boş, tertemiz alan için etmek istiyorum. Gsbasket'te bir Galatasaray erkek basketbol takımına tarafımdan bundan daha ağır bir şey yazılabilir mi; o sözcükler türetildi mi, hiç zannetmiyorum.
 
Efes`in hatasi gecen sene Clyburn`u takima katmakti kariyeri ve oyunu cok ciddi dususte ben bize bile gelse begenecegim bir transfer olmazdi. Thompson ise mental olarak cok zayif bir oyuncu zor anlarda kesinlikle hata yapar ve sertlige hep geri adim atar. Bu nedenle onun da ciddi bir yanlis oldugunu dusunuyorum.

Alman oyuncu ise bizim seneler onceki Klobucar transferimize benzetiyorum.

Bu galibiyet ile umarim takim toplanir ve boyle devam ederiz.
 
Son düzenleme:
Önceki senelerde Larkin yerli statüsünde başlayıp; Micic, Dunston, Bobua gibi kilit jokerlerle bir şekilde maçlarını kazanıyordu Efes vites arttırıp. Dün ise karşımızda Clyburn dışında sıradan bir takım vardı. Jones, Thompson falan çok zayıf kalmışlar bu seviyelerde. Evet biz çok iyiydik ama Efes de bir o kadar vasattı. Bunları böyle tokatlayan çok olur.
Umarım bizim oyuncular dün akşamki performansı sezona yayarlar. Verim alındığı zaman bir şekilde işleyen bir kadro var. Smith de işin içine dahil olunca güzel oluyor ancak yine de Halilovic yerine bir uzun alınmasını elzem görüyorum.
 
İnşallah hep böyle gideriz ama işte durmuş saat bile günde iki kere doğruyu gosteriyor...bir sonraki maç yeboahla goksenin standartlarina dönerse yine saç baş yolarız...en azından bu sene küme düşme korkusu yaşamayacağız ona seviniyorum...Rahat bir sezon olacak...
 
Paylaşım için teşekkürler. Maçtan bir gün önce forma tanıtımı yapmak geç kalınmış bir paylaşım oldu. Forma güzel olmuş emeği geçenlere teşekkürler. Umarım bundan sonraki maçlarda da bu formayı kullanırız.

Doğru oyun oynadık galip geldik. Takımı tebrik ediyorum. Ama bu yabancı oyuncuların kötü seçimler olduğu gerçeğini değiştirmiyor.Anadolu Efes'te son dönemde çok vasat bir performans sergiliyor O yüzden bu galibiyet kimseyi kandırmasın. Takım 5 numara diye bağırıyor. Yeboah geçtiğimiz sezondan beri sadece Anadolu Efes maçlarında iyi oynuyor ona da güven olmaz. Yani 3 ve 5 şart. Radebaugh, Yeboah, Halilovic gidecek ilk isimler olmalı. Bost konusuna hiç girmiyorum. Bu gm ile bu kadar olur fazlası olmaz.
 
dün ilk 3 çeyrek felaketti de son çeyrek müthiş oynadı bence radebaugh.
bence daha büyük bir sıkıntımız var, walden. walden dün maçın içine hiç giremedi. ne zaman form tutacak bu adam? Bost'u transfer ettik topu walden'in elinden aldık bir nevi, artık formunda yükseliş olması lazım. böyle devam ederse walden'in kesik yiyip yeboah'in kadroya yazıldı yabancı tercihleri bile görebiliriz yakın zamanda.
 
Transferlerimizin çok verimli olmadıkları aşikar ama Efes'in yeni yabancıları böyle büyük bir bütçeye hiç yakışmayacak seviyede,sanki eski iyi oyuncuları da bozmuşlar.
 
İlk sayfadan itibaren okudum da inanan birkaç kişi olmuş galibiyete, büyük çoğunluğun aksine. Takım ve, teknik kadronun yanısıra inanan arkadaşları da kutlamak lazım. Galatasaray aidiyeti bu olsa gerek; en olumsuz koşullarsa bile inanmak, Galatasaray varsa umut vardır diyebilmek...

Cumhuriyet´in 100. yılı vesilesiyle basketbolcuların forma giydiğini anımsamış yöneticiler. Onlara da teşekkür ederim!
 

Üst