BSL 9. Hafta | TOFAŞ 97-90 Galatasaray Odeabank

Basketbol Süper Ligi'nde 9. Hafta!

TOFAŞ -
Galatasaray Odeabank

Tarih: 2 Aralık Cumartesi
Saat: 20:15
Salon: Tofaş Spor Salonu
Yayın: Bein Sports 3



Bu sezon Orhun Ene yönetiminde 3. yılına giren TOFAŞ istikrarlı yapısının ve kurduğu doğru kadronun sonuçlarını alıyor. Ligde oynadıkları 8 karşılaşmayı kazanan Bursa ekibi namağlup liderliğini sürdürüyor. 7DAYS EuroCup'ta oynadıkları 6 karşılaşmada 4 galibiyet, 2 mağlubiyet alan TOFAŞ averajla lider durumda.

TOFAŞ'ta Barış Ermiş, Pierria Henry, Tony Crocker, Yiğit Arslan, Ivan Paunic, Sammy Mejia, Kenny Kadji, Josh Owens ve Raymar Morgan ön plana çıkan isimler.

TOFAŞ'ın lig maçları:

1. Hafta | TOFAŞ 97-81 Darüşşafaka
2. Hafta | Muratbey Uşak 73-86 TOFAŞ
3. Hafta | TOFAŞ 83-79 Beşiktaş Sompo Japan
4. Hafta | Sakarya Basket 74-86 TOFAŞ
5. Hafta | TOFAŞ 89-85 İstanbul BŞB
6. Hafta | BANVİT 64-70 TOFAŞ
7. Hafta | TOFAŞ 80-69 Anadolu Efes
8. Hafta | Gaziantep Basketbol 69-87 TOFAŞ


Takımımıza zorlu TOFAŞ deplasmanında başarılar diliyorum...
 
Çift haneleri farklarla kaybedeceğimiz bir maç olacağını düşünüyorum. Ligin namağlup takımıyla ve deplasmanda oynuyoruz . Giresun maçı aldatıcı olmasın , Ege-Hendrix pota altıyla Tofaş ' a direnemeyiz .
 
Bugün iki maçımız var ikisi de yakın saatlerde ama ikisini de izleyesim yok çünkü kaybedeceğimizi düşünüyorum. Erman Kunter le Tofaşı yenemeyiz. Tudor da Denayeri solbeke koymuş baştan mağlup başlıyoruz. Umarım yanılırım ve 2 maçı da alırız.
 
Kabus gibi bir gün daha. Gelen yeniyor, giden yeniyor. Vasatlar doldurmuş kulübü. Şuna bak kimse yazmıyor bile maç başlığına. Herkes tiksindi bunlardan artık. Yemin ediyorum şu hayatta en sevdiğim basketboldan bile soğuttunuz.

Dursun Özbek istifa, Tudor istifa, Erman Kunter istifa.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Şu uzun rotasyonu yüzünden kısaların emeği de heba oluyor ya, ben ona da yanarım. Ege yi hiç konuşmuyorum ama Hendrix bildiğin zıplamamaya yeminli gibi.
 
Kunter'in her şeyini bağladığı, Galatasaray'ın geleceği gördüğü Ege Arar'a bugün verdiği süre 15 dakikayı bulmamıştır. Haklı, çünkü günün basketbolunda kimse Ege Arar'la 15 dakika oynayamaz. O zaman insanları neden kandırıyorsunuz baba? De ki paramız yok, saçma birkaç transfer yaptık, önceki saçma salak hamlelerin borcunu ödedik, Tofaş kadar dahi destek bulamadık anlarım. Taraftarı kandırıp Ege'ye güveniyoruz yahu demenin manası ne? Bu takımın ederi bu, izlerseniz izleyin de biz de ona göre sahada nelerle karşılaşabileceğimizi bilelim. Hayal satmayın bu taraftara, zaten amatör branşlarda dayak yemekle büyümüş bir nesilden fazlası değil Galatasaray taraftarı. Konuş böyle böyle diye Tofaş'tan yediğimiz 97'yi de bir mantığa oturtalım. Merak etme bu yönetimler, antrenörler bize rezil olmayı, adına yaraşmamayı, armayı taşıyamamayı öğretti zaten. Bir de senin Polyannacılığına ihtiyacımız yok.
 
Kaç kere yazdım detaylı şu Henry'i daha Haziran ayında..100 bin dolar kontratı olan adam, triple double yaptı bize karşı . Yine maçın diğer yıldızı Raymar Morgan'da aynı şekilde . Sinir oluyor insan cidden.
 
3pGRjj.png
 
Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nin 9'uncu haftasında Galatasaray Odeabank deplasmanda TOFAŞ'a 97-90 mağlup oldu. Karşılaşma sonrasında açıklamalarda bulunan Galatasaray Odeabank Başantrenörü Erman Kunter hem hakem üçlüsüne yüklendi, hem de takıma takviye yapacaklarını söyledi.

İyi mücadele ettiklerini belirten tecrübeli çalıştırıcı, "Ancak 3'üncü periyotta maalesef çok fark yedik, sonra geri geldik ama olmadı. 3'üncü periyotta arka arkaya basit hatalar yaptık. O mücadeleyi hiç bırakmadık, sonuna kadar geldik, sonunda dikkat edebilsek yakalayabilecektik ama olmadı. Biz bunu kendi kendimize mutlaka kritik ediyoruz ama maçın hakemleri de mücadeleyi iyi seyretsinler. 1'inci devre sonunda ve maç sonunda bizim açımızdan kritik düdükler vardı aleyhimize çalınan. Herkes kendi penceresinden bakıyor ama onlara da düşen bir kere daha seyredip neler olup olmadığını görmek" dedi.


HAKEMİ ELEŞTİRDİ

Hakem hatalarının her iki devrenin de sonlarında olduğuna işaret eden Erman Kunter, "4'üncü periyotta çok yanlış düdükler var. Boş itiraz etmem. Belki fark 7 sayı bitmiş ama maçın momentumu içinde önem kazanıyor bu hatalar, herkes yapıyor ama burada önemli olan oyunun kuralları neyse onu uygulamak. Birkaç tane var bakılması gereken, hatalı karar çok fazla var. Arka arkaya olduğu zaman da bizim canımız yandı" diye konuştu.


OYUNCU ALINACAK

Oyuncu takviyesi düşündüklerini dile getiren tecrübeli çalıştırıcı, "Maddi kapasitemiz çok yok ama pozisyon olarak 4 numara pozisyonunda düşünüyoruz. Mecburen kısa bir takımla oynadık, Emir'i mecburen 4 numara pozisyonunda oynatıyoruz. Mutlak hamle yapmamız lazım Getireceğimiz oyuncunun fark yaratması gerekiyor. araştırmalara devam ediyoruz, şu an için bulamadık" ifadelerini kullandı.
 
Kaç maçtır hezimete uğruyoruz şimdi mi aklına geldi takviye yapmak. 3 tekerlekli araba gibi gidiyoruz 5 numara yok takımda.


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Galatasaray da basketboldan yüzde 20 anlayan bir yönetici olsa idi Orhun ene en az 10 sene önce takımın başına gelmiş olurdu. bu 10 sene için de takımın başına getirilmemesi ayrı bir olay , Oktay mahmuti ve Ergin Ataman dan sonra hele ki sene başın da bütçe de düşmüşken getirilmemesi tam bir faciadır.
 

Üst