BSL Play Off Çeyrek Final 1.Maç | Galatasaray NEF 91 - 76 Bahçeşehir Koleji

Macin son basketinde Melonun inanilmaz atisi sonrasi tribunlerin uzun sure Melo-Melo diye tezahuratta bulunmasi gibisi yok. Alistik her bransta Melo'lara , Sneijderlere,Drogbalara,Arroyo,Hawkinslere... Bu klubu Boey,Cicaldau,Omer,Taylan,Ege Arar,Caner Erdeniz gibilere teslim edip, klubun gucunu dusurenlere baskette,futbolda kume dusme tehlikesi ile basbasa birakanlara bin kere selam! olsun.
 
Uzun vadeye odaklanmamak lazım. Maç maç bakacağız. Koç da bence bu şekilde hareket ediyor. Efes ne yapar eder, oraları konuşmak için çok erken.
Benim dünkü maçta üzüldüğüm nokta; yerlilerden katkı alamayıp, faul problemi de eklenince dar rotasyonda çırpınmamız oldu. Bunları yaşamamak bizim 1.önceliğimiz olmalı. Yeni sezonda ilk olarak bunu aşmak için kaliteli yerli takviyesi gerekiyor acil. Baygül şutları sokarken Göksenin'in hantallıktan 2 adım koşup top tutacak halinin olmayıp dili dışarıda gezmesi üzücüydü bizim adımıza. Hele ki bazı pozisyonlar var ki... Boş üçlüklere bile koşmadı ve baya sövdü taraftar.
Bir de merakla beklediğim olay şuydu: Koç ne zaman Bost-Melo-Canaan formülünü deneyecek ? Bu formül hep kafasında vardı; dönünce yine meyvesini aldı. İsmail Şenol'un da FB maçından sonra dediği gibi 3 topa yön veren adamla oynamak bizim için joker bir silah oldu sezonun kritik yerinde.
Melo'yu da zannedersem Efes'in Larkin formülüyle kullanacak. İlk 5'te Bost-Canaan ile başlayıp daha tutarlı ve savunmayı da yüksek tutan bir oyun oynatacak. Sonradan skor katkısı için maçın gidişatına göre Melo'yu oyuna monte edecek kenardan.
 
Sanırım bir beş yıl olmuştur, tekrardan bir heyecan hissedip hayatın akışının, yoğunluğunun içerisinde bu akşam o salonda olmalıyım dediğim son günün üstünden. Dün akşam salonda olmaktan ve bu takımı izlemekten heyecan duydum. Doğru yönetim, doğru organizasyon, doğru isimler bir ölçüde başarıyı ama daha kesin olarak bu heyecanı ve sevinci insanlara sunuyor. Bu sebeple tüm emeği geçenlere teşekkürler.

Bu heyecanı uyandıran Erden Timur, Turgay Zeytingöz ve Pitsiolis Hocamıza tekrardan teşekkürler. Ergin Hoca'dan beri hasret kalmışım, böyle takıma etki eden coaching gösteren bir isme. Tavanı bu mudur, daha bize neleri gösterebilir Pitsiolis bilmiyorum, ama şu gösterdiği performans ve yarattığı hava bile çok şeyi değiştirdi.

Melo, Dee ve Canaan, her maç biz bunları acaba seneye bir arada tutabilecek miyiz, dedirtiyor. Dün üçü de gerekli kısımlarda devreye girdi. Dee açılışta muazzam bir giriş yaptı, Canaan da son çeyrekte fişi çeken isim oldu.
 
Pistiolis geldiğinden beri takımda en büyük değişim zihinlerde olmuş her şeyden önce. Oyuncuların birbiriyle olan iletişimi daha çok kuvvetlenmiş. Ben maçın genelinde oynadığımız oyunu çok beğendim açıkçası özellikle Canaan belki de geldiğinden beri en iyi oyununu oynadı. Fenerbahçe'nin Starks aldığı dönemde bu seviyede bir oyuncuyu getirip kısa sürede takıma adapte edebilmek muazzam bir başarı.

Bahçeşehir tarafına bakacak olursak, bence en büyük hataları Dekker'i dışarda bırakmaları oldu. Black bugün 15 sayı attı belki ama Jamar Smith ve Langston Hall hiç alan bulamadılar ve sürekli zorlama şutlara gittiler. Bahçeşehir de bu dönemde rotasyonu daraltmış gözüküyor. Muhtemelen Pazartesi günü Dekker de oynayacaktır iç dış dengesini sağlamak için. Son maçın kahramanı Solomon hiç maça giremedi, girdiği anlarda da hiç alan yaratamadılar ona.

Pazartesi günü de maçta olacağım. Gelecek arkadaşlar varsa, dikkatli olmalarını öneririm. Bu maçtan sonra çok ciddi şekilde kontrol edeceklerdir salonu.


Dekker, çocuğu olduğu için ABD'de. 2. maça da yetişmesi zor görünüyormuş
 
Sadece Azerbeycan’da degil ki ister Edirne’den cikin ister Ardahan’dan ister Mersin’den ister Sinop’tan..Yurt disinda en cok taninan ve tutulan Turk takimi Galatasaray’dir.Bu konu zaten tartismaya kapalidir.
Azerbeycan da var oldugundan beri sporda cok soz sahibi bir ulke olmadigindan haliyle oranin insanlarinin cogu kardes ulke Turkiye’nin en buyuk spor markasi Galatasaray’i destekliyorlar.Cok normal bir durum bu.
 
Sadece Azerbeycan’da degil ki ister Edirne’den cikin ister Ardahan’dan ister Mersin’den ister Sinop’tan..Yurt disinda en cok taninan ve tutulan Turk takimi Galatasaray’dir.Bu konu zaten tartismaya kapalidir.
Azerbeycan da var oldugundan beri sporda cok soz sahibi bir ulke olmadigindan haliyle oranin insanlarinin cogu kardes ulke Turkiye’nin en buyuk spor markasi Galatasaray’i destekliyorlar.Cok normal bir durum bu.
Baya etkililer Mehmet şuradan hatırlıyorum Drogba'lı dönemimizdeki şampiyonlar ligi maçları yayın hakları onlarda vardı maç verilmeyecekti mail atmışlar kanala adam başka maçı iptal edip bizim maçı yayınladılar. Azerbaycan'ın futsal takımı iyidir bir ara kadın voleybolda iyilerdi şimdi oda geriye gittiler.
 

Üst