Cumhurbaşkanlığı Kupası | Galatasaray: 71 - Fenerbahce: 55

Cumhurbaşkanlığı finalinde ezeli rakibimiz Fenerbahce ile karşılaşıyoruz.

Yep yeni ve çok güçlü bir takımla sezona başlıyoruz.

Işıl,Esra ve Vj ile sözleşme yeniledik.Mersinden Tuğba,Napoli'den Yasemin'i,Migors'tan Kübra Siyahdemirle anlaştık.

Bunun dışında WNBA'in hatrı sayılır uzunlarından Taj,Minesota'dan Agustus,Belaruslu Kress'te bu sene formamızı giyecekler.


Fenerbahce'ye karşı geçen sene iyi oynadığımız final serisinde kaybettik.
Rakibimizde eski oyuncusu Powel'ı tekrar getirdi.Bunun dışında Botaşın Amerikalı oyuncusu Newlini türk yapıp aldılar.

Biz her ne kadar güçlendiysekte rakiplerimiz hiç boş durmadılar büyük bir rehavet var üstümüzde taraftar olarak bunu önlememiz gerekebilir.

Bu topicte maçla ilgili taktik-teknik analizler konuşulsun.Ankara topicinde organizasyonla ilgili istediğiniz sorulara cevap bulmaya devam edebilirsiniz.
 
Re: Galatasaray-Fenerbahce(11 Ekim 2008)

Bu maça kadar hiç hazırlık maçı yapmıyacakmıyız.Eğer yapmıyacaksak bu çok kötü.Çünkü fb fenerium turnuvasında kendini deniyor ve en son maçında lukoil i (88-64 galiba) yendi.
 
Re: Galatasaray-Fenerbahce(11 Ekim 2008)

FB de hazırlık maçı yapıyor ama tek yabancısı var. Nevlin'le Gigi'yi saymazsak. Ben dün o tek yabancı Gomis'i beğenmedim. Ne bileyim Işıl onu ezer geçer diye düşünüyorum.
 
Re: Galatasaray-Fenerbahce(11 Ekim 2008)

Gomis Fransız milli takımında da oynayan bir oyuncu.İyi oyuncu ama Işıl kadar değil.Işıl savunma tarafında da hucum tarafında da çok geliştirdi kendini bu yaz milli takımda.Çok iyi bir Işıl geliyor.
 
Re: Galatasaray-Fenerbahce(11 Ekim 2008)

Maçın tarihi net değil benden söylemesi.
 
Re: Galatasaray-Fenerbahce(11 Ekim 2008)

Mustafa Yanar' Alıntı:
Bu maça kadar hiç hazırlık maçı yapmıyacakmıyız.Eğer yapmıyacaksak bu çok kötü.Çünkü fb fenerium turnuvasında kendini deniyor ve en son maçında lukoil i (88-64 galiba) yendi.
zaten kendi turnuvalarına takım çağırırken fazla zorlanmıycakları takımları seçiyor özellikle. moral kazanmak için olsa gerek
 
Re: Galatasaray-Fenerbahce(11 Ekim 2008)

Ne kadar güçlü olursak olalım karşımızda iyi bir fenerbahçe var be bize şansları tutuyor maalesef.Bu senede onları geçemezsek kahrolurum.
 
Re: Galatasaray-Fenerbahce(11 Ekim 2008)

fb karşısında bizim şansımızın daha yüksek olduğunu düşünüorum çünkü bizim kadromuz ve oyuncularımız çok ii savunmayı da müdafayı da hücumuda çok seviyolar.ayrıca fenerin dünkü lukoil maçını izledim fener her ne kadar o maçı yenmiş olsa da rakibi çok zayıftı.rakip zayıfken fener resmen dalga geçti onlarla ve onlarda oyunu bıraktılar.her konuda biz onlardan üstünüz bizim rakibimiz zayıf bile olsa biz onları dikkate alıyoruz ve mücadeleyi son saniyeye kadar bırakmıyoruz.bizim de farkımız bu :eek:key :atki
 
Re: Galatasaray-Fenerbahce(11 Ekim 2008)

Aslı analizine katılıyorum
fb de gelenleri ve gidenleri değerlendirdiğimizde çok kan kaybettiler ve yapılan transferlerlede bu kaybı telafi edemediler ama galatasaray geçen seneki en iyi oyuncularını muhafaza etti ve yenilerlede kanımıza kan kattılar hiç telaşlanmamıza gerek yok fark ortada biz o kupayı kızlarımızın elinde göreceğiz :)
 
Re: Galatasaray-Fenerbahce(11 Ekim 2008)

Dün Fenerbahçe'nin maçını Caferağa'da izledim.Öncelikle Gomis hiç iyi bir görüntü vermedi.

Birsel'in sakatlığının da Fenerbahçe açısında çok önemli olduğunu düşünüyorum.Bizim maçta oynasa bile,ne kadar verimli olacağı belli değil sanırım.Dün 1 noda ne Esmeral ne de Gomis'i hiç beğenmedim;Kalaycıoğlu dönem dönem Begüm'ü bir numara oynattı hatta.Beğendiğim bir oyuncu,özellikle U20 Avrupa Şampiyonası'nda çok iyi işler çıkardı,iyi de şutör;ancak topla pek rahat değil ve baskı yapıldığında büyük sıkıntı çekti.Kalaycıoğlu'nun onu bizim maçta bir no oynatması ihtimali olduğunu düşünmüyorum;ancak yine de yazayım dedim.

Bunların dışında Newlin-Nevriye ikilisi hücumda tehlikeli olabiliyorlar,zaten bunu söylemek için maçı izlemeye de pek gerek yok;ancak 4 numara savunmasında sıkıntı yaşamaları muhtemel.Hatta Taj da çok yorgun olmazsa oldukça etkili olacaktır diye tahmin ediyorum.Young bu maçta undersize kalırdı belki;ancak biz hücumdayken de onun orta mesafe şutlarını savunabileceklerine pek ihtimal vermiyorum,keşke o da olsaydı.Fenerbahçe'nin hareketli 4 numarası olan takımlara karşı sorun yaşaması muhtemel.

Fenerbahçe'nin de Powell,Sutton-Brown gibi eksikleri var;asma yine de takımın önemli bölümüyle çalışma imkanı yakaladılar.Bizimse öyle bir şansımız yok.Bu yüzden maçın öyle rahat geçeceğini sanmıyorum,Fenerbahçe'yi pek beğenmedim;ancak durum böyleyken çok rahat olmak da yanlış olur.
 
Re: Galatasaray-Fenerbahce(11 Ekim 2008)

Fenerbahçe de değişen pekte birşey yok aslında Gomis belki bir iki vites daha yukarı çıkar ama Pondexter olmayınca sönük kaldı. Kazanabiliriz ama kaybedersek de felaket telallığı için için erken olacaktır. Aslında Cumhurbaşkanlığı kupası diye bir kupa maçı olmasını muhtemelen iki antrenör de pek istemeyecekti bu maçtaki kayıpta kazançta takımların güçleriyle ilgili pek bir şey vermeyecektir.
 
Re: Galatasaray-Fenerbahce(11 Ekim 2008)

Bence fener bu sezon ne erkeklerde nede bayanlarda gecen sene ki kadrosu kadar iyi degil.Pondexter gibi bir Mvp kaybettiler onun yerine alınan oyuncularda yerini dolduracak gibi degil gomis nevlin falan takım oyuncusu tek basına mac kazandıracak oyuncular degil.Newlini botasdan takip ediyordum pota altında günüde oldugu zaman iyi olan ancak teke tek kaldıgında zorlanıyor.Gomısde 1 2 macını gördüm ısıl cok acık diyorum ezer bicer döver o kadar rahatım ancak fenerin diyer Türk Oyuncularına önlem almalıyız.Birsel(sakat olsada)esmeral ve Nevriye.Özellikle sölüyorum eleme maclarında türkiyenin nevriye her mac +10 attı büyük bir skor opsiyonu bide savunması etkili dikkat edilmeli bu konuda birsel icin sakat falan deniliyor ama o kız Gs macına cıksın turp gibi olur OPEL Türkiye kupası yarı final macında birsel ve esmeralin ne kadar etkili oldugunu gördük.Ancak korkmaya gerek yok bizim disi aslanlarımız fenere 20 30 sayı vuracak kapasitede.
 
Re: Galatasaray-Fenerbahce(11 Ekim 2008)

Bu maçı alarak lig öncesi hem moral depolamış oluruz hemde fenerbahçeyi lig öncesi moralman çökertmiş oluruz.fener bence geçen seneye göre baya güç kaybetti.(en başta pondexter)ama yinede güçlüler.bu maçta dıştan esmerali pota altında newlin i iyi savunmamız lazım.ayrıca fenerium turnuvasıyla takım birbirine alışıyor.biz ise o maça yeni oyuncular takıma alışmadan ve hiç maç oynamadan çıkacağız.uzun süre sonra ilk defa seyircilerin yarı yarıya olduğu bir galatasaray - fenerbahçe maçı izleyeceğiz.(izleyebiliriz inşallah)
 
Re: Galatasaray-Fenerbahce(11 Ekim 2008)

Arkadaşlar ben fener'in maçını izledim.. Yabancılar hiç iyi değiller.. Türk oyuncular ise ellerinden geleni yapıyorlar ama pondexter'sız onlar bir hiç.. Son maçta yabancı rakibine yenildiler.. 11 ekimde rahatça yenebileceğimiz bir fener var.. Nevin biraz zorlar bizi pivot olarak ama bunun bir işe yarayacağını sanmıyorum.. Kupa kesin bizim olucaktır.. Birde unutmadan Işıl abla savunmada çok iyi.. Biraz şutlarını geliştirse hiçbi guard onu engelliyemez.. Fener'in guard'ı biraz zorlar ama ellerinden birşey geleceğini sanmıyorum.. Arkadaşın da dediği gibi ; Dışta Esmeral, içerde de Nevin'i tutarsak çok kolay bi maç almış oluruz..
 
Re: Galatasaray-Fenerbahce(11 Ekim 2008)

Heralde İyi Günlerine Denk Geldi S.Moskova İle oynadıkları fenerium turnuvasında cok iyi bir oyun ortaya koydular özellikler 3 ve 4 periyotlar arasında.Bi Galatasaray Macını İzledim Bir fenerin macına baktım.Newlini pivot olarak bilirdik Botasda kız 3'lükcü cıktı son 2 periyotta Newlinin sutları S.moskova gibi bir takımı dagıtmaya yetti.Birsel sagdan geliyor nevriye soldan pick koyuyor nevlin forvete cıkıyor ve bombos üçlükler buluyorlar ve yüzdeli atıyorlar bence tedbir alma zamanı.Nevriye bilindik nevriyeydi biraz faul problemine erken girdi ama icerde yıkıcı bir güc.Gomis icin hala aynı seyleri düşünüyorum Isıl Karsısında varlık gösteremez.Dikkatimi ceken birsey serbest atısları es gecmiyorlar onun icin faul hakkımızı erken doldurmamamız lazım yoksa zor anlar yasayabiliriz.Gercekten takımları her gecen gün birbirlerine alısıyor.Teknik Ekip bu macları inş. izliyorlardır ki öledir bi kac oyuncuya ekstradan önlem almalıyız.Size Güveniyoruz Aslan Yürekliler
 
Re: Galatasaray-Fenerbahce(11 Ekim 2008)

Evet Erdal maçı izledim.. Nevin'in şutları çok ilginçti.. Arada sırada atıyor ama bu maçta baya fazla attı şaşırttı beni.. Teknik ekip inş izlemiştir maçı.. Fenere karşı savunmasız kalmamamız lazım.. Aslında bizim kendi kadromuzla yenebilecek güçteyiz fakat bazı oyuncular işimizi zora sokacak.. Onu da Cem abi düşünür herhalde..
 
Re: Galatasaray-Fenerbahce(11 Ekim 2008)

Moskova daki antrenör değişikliğine takıldım eğer tv de söylenen doğru ise antrenörün Rusça bilmediğini eurolig şampiyonu olunca mı anladılar acaba adam Letonyalı biraz hatta birazdan da fazla Rusça bilir diye tahmin ediyorum komik bir neden bence.
 
Re: Galatasaray-Fenerbahce(11 Ekim 2008)

Taj ve VJ siz çıkarsak maça gerçekten çok zor geçer. Gerçi onlar olsa bile takımla doğru düzgün idman yapmamış olacaklar. Fener tam kadro bizden birkaç gün daha fazla idman yapmış olacak ki zaten kadrolarında geçen seneden birbirini tanıyan oyuncuları bizden fazla. Birsel maçta oynayamayacak. Öyle 20-30 atarız diyen arkadaşlar biraz ayaklarını yere bassın.
 
Re: Galatasaray-Fenerbahce(11 Ekim 2008)

Önder Çiçekoğlu' Alıntı:
Öyle 20-30 atarız diyen arkadaşlar biraz ayaklarını yere bassın.

Önder Abi fener-S.Moskova macını izlemeden önce böyle düşünüyordum.Şimdi Tek hedef yenmek
 

Üst