Detroit Pistons

Orlando galibiyeti ile kendimize geldik, gençlerimizden Jerebko,Monroe ve Brandon Knight'ın birer adım yukarı çıkmasıyla durdurulması güç bir takım olabiliriz tekrardan.
 
Detroit'i tutan arkadaşlar kusura bakmasın ama tam çöp olmuş takım. 0-8 ile başladılar ama 0-20 de olur o.
 
Stan Van Gundy 2 yıllık aradan sonra koçluğa geri dönüp Detroit'le anlaşmış.5 Yıl 35 Milyon Dolar'a.

Çok hareketli bir yaz yaşayacak Detroit.Charlie Villanueva ve Rodney Stuckey'in kontratları nihayet bitiyor.Bunun dışında Greg Monroe ve Josh Harrelson'da tutulmazsa [bence kesinlikle tutulmamalı] salary'de 41.8'e iniyorlar.Draft'da lottery'den seçecekleri oyuncuyla birlike 44 olacaklar.Yani cayır cayır harcayacakları 15 Milyon Dolar'a sahip Detroit.

Öncelikli halledilmesi gereken konu oyun kurucu.Brandon Jennings'i takasla alarak bir hata yaptılar ama artık ilk 5 çıkararak bir hata daha yapmamalılar.Brandon Jennings, Louis Williams gibi Jamal Crawford gibi yedekten oyuna giren skorer olmalı.Bu yıl ki drafta Marcus Smart dışında ahım şahım bir oyun kurucu gelmediğine göre bu yıl boşta kalan oyun kuruculara bakmalılar.Bence en önemli aday Greivis Vasquez.3 Yıl 27 Milyon Dolar gibi bir kontrata bağlayıp onu Detroit'in ilk beşine getirmeliler.Toronto bu miktarı karşılayamaz çünkü onlar Kyle Lowry'i maksimuma yakın bir kontrat önerecekler.Vasquez'i getirdikten sonra kalan boşluğa Ed Davis gibi Kris Humphries gibi Kevin Seraphin bir yedek uzun getirebilirler.Eğer draftta Marcus Smart kucaklarına düşerse hiç düşünmeden bütün paralarını Luol Deng'e yatırsınlar.

İki türlü de umut var Detroit için.Yeni bir Gm ve yeni bir koçla, 6 yıl sonra play-off'a girebilirler.Zaten doğuda play-off'a girmek için vasat bir kadro ve ciddiyet yeterli.Detroit Temmuz ayından sonra vasatın biraz da olsa üstünde bir kadroya sahip olacak ve tüm maçları aynı ciddiyetle ele alacak bir koçları var.
 
Andre Drummond'da bi Howard- Deandre Jordan potansiyeli seziyorum. Detroit adına büyük kazanç. Sırf onun için izliyorum Pistons maçlarını. Kısalardan güzel bir rotasyon kurar ve bench katkısı iyi olursa Detroit gerçekten iyi bir atılım yapar.
 
İlk 8 korumalı draft hakkının 9'dan Charlotte Hornets'a gitmesiyle bütün yazdıklarım boşa gitti.Eğer takasla 1. turdan yer almazlarsa bu Temmuz harcayacakları 17 küsür milyon dolarları olacak.Luol Deng ve Greivis Vazques'i bu paraya getirebilirler.Olmazsa başka oyuncular da var [Lance Stepehenson,Gordon Hayward,Avery Bradley,Trevor Ariza vs.].2009 yazında aldıkları Ben Gordon ve Charlie Villanueva ile takımın gelecek 5 yılı kararmıştı.Eğer bu parayı da doğru kullanamazlarsa 5 yıl daha Doğu'nun dibinde dolaşırlar.Dikkat etmeleri ve mutlaka ilk 5 başlayacak bir oyun kurucu bulmaları gerekiyor.
 
Detroit Pistons'un üst üste kazandığı 6 maçta Andre Drummond toplamda 95 sayı, 96 ribaund, 12 blok, 11 top çalma ile oynadı. Bu maçlarda 15.8 sayı , 16 ribaund , 2 blok, 1.8 top çalma ortalamalarını yakaladı.
 

Üst