Efe Güven

Efe Guveni hic tanimam etmem ve hatta ismini cismini bile ilk defa burada duymus bulundum. Lakin Nevriye Hanima neden bu kadar tepkili olundugunu anlayabilmis degilim. Galatasaraya geldikten sonra bir terbiyesizligi olmadi diye hatirliyorum. Dahasi ortada takim felan yokken sadece bu kadinin uzerine gidilmesine de uzuldum acikcasi.

Bir defaligina sans vermisiz umarim basarili olur demeyelim mi yani ?
 
Galatasaray basketbol şubesi adına bir kötü karar daha. Bir tepki koyma zamanı değil mi artık? Basketbol şubesi birilerinin oyuncağı olmaya ne kadar daha devam edecek?
 
Marina hocanın sözleşmesi zaten 1+1 yıllıktı. Yani 2 yıllık. 2016 yazında gelmişti, 2018 yazında gitti. Yani 2 yılda...
Hocanın sözleşmesi bitince kal denmemiş, yerine isim bile düşünülmemiş, elde kalan teknik kadro yola devam denmiş. En kıdemlisi de Efe Güven olduğu için başa o geçmiş. Durum bu kadar acıklı aslında...

Şube doğru dürüst işleyen, en azından oyuncularının parasını zamanında ödeyip zamanı geldiğinde transfer yapabilen falan sıradan bir organizasyon olsaydı tartışılır hatta belki de riskli bir karar olurdu elbette. Realist olarak bakınca ne bekliyorduk? Hayatında hiçbir zaman para konuşmamış yaşayan efsanesini bile elinde tutacak dermanı olmayan, geçen sezon tüm hücum planını bağladığı yıldızını sezonun %85inde sahaya çıkaramayan, tüm kıta basketbolu Amerikalı uzunlar üzerinden dönerken Amerikalı uzun almamaya and içmiş, sporcusuna 8 ayda bir ödemeyi başarı diye sunan bu rezil organizasyonun başına kim gelecekti?

Torpille, adam yiyerek buralara geldiği konuşuluyor Efe Güven'in. Kendisinin durumu çok daha önceden belli olmasına rağmen belediye kıyağı Ertuğrul Erdoğan'dan bir buçuk ay sonra resmi bir açıklamayla duyurulmaya layık görüldü. Torpilli(!) adamına bunu layık gören şube bir sezonluk sözleşme yaptığı sporcusuna nasıl davranacak kim bilir?

Galatasaray kadın basketbolu 13 sene önce olduğu gibi İstanbul'daki 100 kişinin takip edip bildiği, anca küme düşüp akşam haberlerine çıktığında o 100 kişinin dışına çıkan bir takım değil. O devirde takımın başındaki Müge Berkalp bile bugün semt takımında ömür tüketiyor. Bu iletişim çağında "Galatasaray'ı küme düşüren koç" title'ı kim bilir nasıl bir kariyer yönlendirmesi yapar...

%49 ihtimalle sezona başlıyorlar. Allah yardımcıları olsun...
 
Marina hocanın sözleşmesi zaten 1+1 yıllıktı. Yani 2 yıllık. 2016 yazında gelmişti, 2018 yazında gitti. Yani 2 yılda...
Hocanın sözleşmesi bitince kal denmemiş, yerine isim bile düşünülmemiş, elde kalan teknik kadro yola devam denmiş. En kıdemlisi de Efe Güven olduğu için başa o geçmiş. Durum bu kadar acıklı aslında...
Yalnis bilgi. Ilk yili sonunda 2 yillik yeni annasma yapilmisti. Annasma bu senede devam ediyodu. Sozlesmesi devamederken kasitli olarak yapildigini dusundugum yerinegetirilmeyen sozlerden ve hedefsizlikten sikilan Malkovicin dahafazla sabredememesi uzerine coksukur Malkovic ile karsilikli anlasilarak kulupten ayrildi.
 
Yalnis bilgi. Ilk yili sonunda 2 yillik yeni annasma yapilmisti. Annasma bu senede devam ediyodu. Sozlesmesi devamederken kasitli olarak yapildigini dusundugum yerinegetirilmeyen sozlerden ve hedefsizlikten sikilan Malkovicin dahafazla sabredememesi uzerine coksukur Malkovic ile karsilikli anlasilarak kulupten ayrildi.

Dönüp baktım da hakikaten öyleymiş ya... Neyin kafasıysa sabah sabah... Yine de olayın vahameti açısından çok bir fark yok gibi...
 
Annasmasi biten kocla devam etmemekle annasmasi devameden dahayeni avrupa sampiyonu olmus kocu verilen sozleri yerinegetirmeyip hedefsiz takim olusturarak kacirmak cok farkli bence. Ben Malkovici sevmezdim o ayri

Aynı olay demedim, aynı vahamette dedim. Sözleşmesi devam eden koçu göndermek vs gönderdiğin koçun yerine isim bakmaya tenezzül bile etmemek..
 
Marina Maljkovic ile sözleşme uzatılmıştı, yani devam ediyordu. Ama Efe Güven ve Ömer Yalçınkaya takımı Avrupa şampiyonu yapmış hocanın arkasından sürekli dedikodu yaparak ve olmayan şeyler söyleyerek hiç bir vasfı olmayan yönetimin aynı Oktay Mahmuti de olduğu gibi bıktırma politikası izlemesini sağladı. Bu insanlar az daha Işıl Alben'i de takımdan gönderiyorlardı. Şubede çok pis mide bulandırıcı işler dönüyor ve buna dur diyebilecek bir yönetici olmadığı çözümü yok gibi görünüyor.

Saygılar.
 
Şubeye biraz yakın olup takip edenler zaten Efe'nin çevirdiği dolapları gayet iyi bilir. Senelerdir alt yapıda ama bugün sorsanız onu seven en fazla bir kaç tane oyuncu çıkar. Asla bu takımın hocası olabilecek kapasitede ve karakterde değil ama işte birileri ile aranızı iyi tutunca bizim basketbolda bir yerlere gelmek gayet kolay oluyor.
 
Önce Galatasaray. Bize bu saatten sonra desteklemek düşer. Eleştiriyi zamanı gelince yaparız. Efe Güven & Nevriye Yılmaz ikilisine başarılar diliyorum.
 
Bu göreve nasıl geldiği belli olan bir hoca asla benim hocam olamaz. En kısa zamanda kendisini bu göreve getirenler ile beraber kulüpten ayrılmasını umuyorum.
 
Galatasaray gibi bir takımda baş antrenörlüğe hak ederek(!) geldiği için artık sanırım milli takım yetkililerinin dikkatini çeker de çok iyi basketbol bilgisi olan Efe hocamızı kutsal hizmete ederken görürüz :)
 
7DG7E5.jpg


"Olumlu sinyaller alıyoruz"

Galatasaray Kadın Basketbol Takımımızın başantrenörü Efe Güven, geride kalan Bolu kampı ve Ankara’daki hazırlık karşılaşmalarının ardından resmi sitemize açıklamalarda bulundu.

Hazırlık dönemini değerlendiren Efe Güven’in açıklamaları şu şekilde:


“Yeni sezon hazırlıklarımızın ikinci etabını Bolu’da yaptığımız antrenmanlar sonrasında Ankara’da oynadığımız 3 maç ile tamamladık. Milli Takımda bulunan kaptanımız ve iki Amerikalı oyuncumuzun yokluğunda tam kadro olamadık. Tam kadro olarak çalışmalarımız Ekim ayının başında olacak. Bu da genç oyunculardan kurulan bir kadro için sezon öncesinde zorlu fikstürümüz için bir handikap olacak. Yine de tam kadro olarak, en az 2 ya da 3 maç oynamak istiyoruz. Bu maçlar, takımı bir araya getirme konusunda hız kazanmamızı sağlayacaktır. Kampta özellikle bireysel ve takım savunması üzerinde çok durduk. Neredeyse her gün çift antrenman yaptık. Kampta yer alan yabancı oyucularımızın takım ile uyumu ve gençlerle birlikteliği bizim için çok önemli artılardandı. Ancak istediğimiz seviyede değiliz, daha alacağımız çok yol var.

Ankara’da oynadığımız üç hazırlık maçı ile ilgili bir değerlendirme yapmak gerekirse; özellikle gençlerimizden İnci Güçlü, Eda Şahin ve Sude Yılmaz’dan çok olumlu sinyaller aldık. Bu sezon projemiz ve misyonumuz doğrultusunda genç oyuncularımızın katkısı çok önemli olacak. Son oynadığımız Ormanspor maçında sezona ve geleceğe yönelik olumlu sinyaller aldık. Ama dedigim gibi; istediğimiz seviyenin, özellikle de mücadele kısmının çok altındayız. Daha sert ve agresif olmamız gerekiyor.

Önümüzdeki bir haftalık periyotta TKBL takımımız federasyon kupasına katılacak. Çalışmalarımız yine eksik bir kadro ile devam edecek. Uzunumuz Victoria Macaulay Pazartesi İstanbul’a geldi. Onunla da bu hafta itibariyle çalışmaya başlayacağız. Bu sene amacımız, katılacağımız tüm kulvarlarda rekabetçi, sonuna kadar pes etmeyen izleyenlerin keyif aldığı bir takım olmak. Yetenekli ve genç bir kadromuz olduğunu biliyoruz. Kamp çalışmalarımız verimli geçmesine rağmen tam kadro olamamanın sıkıntısını yaşadık. Sezon başı fikstürümüz zorlu olsa da, Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde ve Avrupa kulvarında sonuna kadar savaşan, taraftarın gurur duyacağı bir takım izletmeyi hedefliyoruz.

Bence Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi geçtiğimiz sezonlara oranla birkaç takım dışında ekonomik sıkıntılarla baş etmesine rağmen halen Avrupa’nın en güçlü ligi ve tahmin edilmesi zor bir ligi.”
 
Allahın fenerlisini, U18 takımında şampiyon yaptı diye getirirseniz ahanda böyle olur işte. Beşiktaşa bile ezildiğimiz günleri gördük.
 
Efe, "Güven" Vermiyorsun Hoca!

Bu Efe Güven meselesini daha önce aylarca konuştuk dedik ki sezon başlasın öyle karar verelim şimdi erken dediniz. Yahu sezon başladı 3 yabancılı beşiktaş karşısında oynadığımız maça bak ya fark 20 sayılarda. Biz böyle mi iddialı olacağız? Nedir bu takımın hali? Rakibin geldiği her hücum sayı oluyor oyuncularda da suç var hocada da suç var. Geldiğinden beri ne yaptın şu takıma? Aldırdığın oyunculara bak. Yemin ediyorum Monika adlı oyuncu 2. ligimizde oynayamaz o kadar kalitesiz bu kadının Euroleague şampiyonu takımda ne işi var? Farhiya Abdi yıldız dediniz Alperi'den az sayısı var top her eline geldiğinde top kaybı yapıyor. Bu ne abi?

Efe Güven A takımı çalıştıracak bir kalibrede değildir! Gitsin altyapı takımlarını çalıştırsın burası ona 5-10 gömlek fazla gelir.
 
Bu torpilli arkadaş ile hemen vedalaşıp özellikle genç oyunculara seviye atlatabilecek Cem Akdağ gibi bir hoca ile anlaşmalıyız.
 

Üst