Efes Macindaki Savunma.

Bugunku macta yapilan savunmayi biz cemle anlamadik.
Kaydirmali savunma desen degil.Alan desen degil.
2 kisi onde sabit.Arkadakiler kosturuyor.Her capraz kosuda bos adam kaliyor Efeste.
Bugunku savunma hakkinda mantikli bir fikri olan varmi.Belki benim goremedigim cemin goremedigi.
 
Aslında ortaya adam sokturmamak fikrinden çıkmış. 2-1-2 ila 2-3 dönmelisiydi.Ama çok risklidir elinizde zeki ve dinç oyuncular yoksa.Bizimki gibi bir kadroyla yapılınca ortaya beyinciği alınmış tavuklar gibi koşturan bir grup çıktı...
 
RalphGS' Alıntı:
Bana kalırsa Adam Adama bu maça cok iyi giderdi ki ..yapmadik...

seninde dedigin gibi alan da degildi savunma ...3 lüklerin bu kadar rahat atıldıgı bir mac gormedim ..

yanlis hatirlamiyorsum adam adam iken zaten bir ara 10 farka indirmistik..sonra tekrar sistem le oynadi..fark tekrar acildi...

Murat ilk defa coach yanlis mi yapti diyeceksin :)
 
Belgelerim var.Ilk defa demiyorum.=)
Zaten Araliga kadar istenen sure doldu.Kadroda bana gore artik bahane edilecek bir kadro degil.Bundan sonraki maglubiyetlerin bahanesi olamaz.
 
artik Banviti de yenemezsek zaten korkarim birseyler olur...Belkide Olmasi lazim..
 
macı seyretmedim ama savunma sene basından beri en büyük sorunumuz. halledemezsek zor mac kazanırız zaten halledemiyoruz...
 
Beyler kendimizi kandırmayalım.
Bu takım savunma yapmıyor. (Ron Johnson hariç, onun da fiziği yetersiz.) Hem de iki senedir yapmıyor.
Halil Üner'le yapacağına dair de inancım kalmadı. Zaten bıçak da kemiğe dayandı. Sondan ikinciyiz.
 
Evet maçta bunu çok düşündüm, konuştuk Muratla da. Yani klasik 2 3 yada 2 1 2 alan değildi. Çünkü Little bi sağ dipte bi sol dipte adam savunuodu, durmadan da johnson ile pivot kim varsa içerde miss-match oluyordu. Levent 1-3-1 olduğunu söyledi, özetlerde de oraya dikkat etmeyi unuttum. ilk 1 o zaman Little olmalı. O zaman da zaten pek alışkın olunmayan bir savunmayı yeni gelen biriyle yapmak ne kadar doğru. Neyse artık bu maç geride kaldı, büyük umutlarım vardı olmadı ama çok büyük bir kayıp değil. Ama haftaya oynanacak Banvit maçı çok çok çok kritik. Mutlaka almalıyız, şimdiden bizlerde ona konsatnre olmalıyız.
 
VAlla ben 2 senedir ne hücumda ne savunmada ne oynadığımızı çözemedim. Siz sadece bu maçta çözemeyip geçen maçları çözebildiyseniz helal olsun :)

Savunmada herkes kendi havasında hücum desen topu eline atan 3 lüğü sallıyor.

Halil Üner'in elinde KAmbala falan olsa yine birşey değişmez. Sezon başı uzun uzun deyip bahaneyi oraya buldu şimdi seçe seçe uzununu da aldı görelim bakalım oyunda neler değişecek? Ben şimdiden söyleyeyim hiçbirşey değişmeyecek.

Bu takımın adam olması için öncelikle oyun disiplinini sağlayacak bir hoca gelmeli. Bunun yanısıra Umut Tınay kesinlikle oynamamalı. Kiralık miralık bir adam bulup getirmeleri lazım. YA da gençlerden birini koysunlar hiç değilse daha canlı savunma yapar. Allahaşkına maçlarda Umut Tınay'ın savunmasına bakın. Rakip guard her pozisyonda bağırsaklarını düğümlüyor resmen içinden geçiyor. Hücumda rakip onu asvunma ihtiyacı bile hissetmiyor.

Johnson-Boddicker ve Jacobson TBL de (ülker -efes hariç) hemen her takımda oynayabilecek adamlar. Bence FB den çok daha iyi yabancılarımız var. Little da psikopat msikopat ama fena oyuncu değildir eğer iyi kullanılırsa özellikle savunmada iyi işler çıkaracağına eminim. Geçen seneden beri sorunun kadrodan olmadığı inancındayım ve bunu dile getiriyorum. İyi bir coaching ile ve tabi yönetimin desteği ile bu takım TBL de ilk 5 e girebilecek kadroya sahip. Şu an bulunduğumuz pozisyon bu kadro için yüz karası bir pozisyon.

İşin kötü tarafı şu an H.Üner gönderilip yeni bir hoca getirilse gelen hocanın oyuncuların H.Üner ile kazandıkları kötü alışkanlıkları (savunma ve hücumda) düzeltmesi de zaman alacak. Bu operasyon sezon başı yapılmalıydı çok zaman kaybettik Halil hoca ile.
 
Halil hoca bize aralık başı gibi galibiyetler başlar demişti adından söz ettirir takım demişti

bnm içinde beklenen süre doldu artık
bundan sonra galibiyetler gelmeli
 
aralık ortasından sonra dedi..
tamam dedik.. hadi baktık ondan sonrada efes ve fener maçları geldi.. hadi anladık bizden çok yatırım yaptılar kaybedebilriz.. ama bundan sonra olaki tuborg karşıyaka kolej itü vs ayarında takıma kaybedersek bende GS için şu şartlar altında halil hocayla devamın iyi olduğunu düşünmekten kesinlikle vazgeçeceğim..

bi de tek beklentim ardanın ilk 5 başlamaması artık..
 
vala arkadaslar ben alan savunmasından filan anlamam ama macta acıkca görülen efesli oyuncuların pota altında sürekli bombos kaldıklarıydı.
ve ilk kez bu kadar yakından gördüm efesli oyuncuları,adamlar potaya bakmadan atıyolar,nası atıyolar anlamadım gitti..
efes maçına giderken,galibiyet beklemiyordum ama ilk periyottaki inanılmaz kötü oyun beni hayal kırıklıgına ugrattı.
madem savunma yapamıyoruz,bari hücumlarımızı doğru kullanalım..
11 numaralı yeni zenci,insalla ilk macı oldugu icin bu kadar kötüydü..
yanlısım varsa özür..
 
Düzelecek takım kendini belli eder. Hiçbir umut ışığı görebiliyor musunuz? Düzelecek takım her maç bir önceki maçın üzerine 1 tuğla koyar biz her maç daha kötüye gidiyoruz. Dediğiniz gibi 1.5 senedir düzelmeyen takım 1-2 haftada düzelir umarım.
 
Tuzaklı savunma gibi geliyor bana bu savunma. Geçen sene maçların bazı bölümlerinde işe yarayan bir savunmaydı bu. Bu sene ise ortaya yardım aksayınca bomboş turnike yiyoruz yığınla. Ben bu sene rotasyonda yardım işinde Gökhan, Boddicker ve Jacobson dışında pek istek göremiyorum zaten. Ha bir de Cihat işte az çok. Geçen sene Slay, Önder ve özellikle de sezon başlarında Arda çok etkiliydi bu konuda.

İlk ikili sıkıştırma sonuç vermezse 3-2 gibi yerleşiyoruz benim gördüğüm. Sonrası biraz muamma. :)

Bence asıl sorun hücumda. Özellikle Umut Tınay oyundayken ne denli organizasyon yoksunu olduğumuz ayan beyan ortaya çıkıyor. Umut'un başlattığı bir set varsa biri bana anlatabilir mi, nedir o set? Hala ilk pası vermiyor da vermiyor. Umut mu önce gider, koç mu, emin değilim doğrusu. Bir de savunmada ribaunttan sonra hızlı hücuma ancak oyun kurucuyu hemen topla buluşturursak çıkabiliyoruz (ki bu da 2 maçta bir pozisyon en fazla :) ). Kısacası hızlı hücuma çıkmıyoruz, çıkamıyoruz. Maçlarımızda hiç smaç olmamasının bir nedeni de bu.
 
Arkadaşlar hep aynı hataya düşüyoruz...Geçen sene Kemal di günah keçisi bu sene umut. Bu adamların kötü oynadıkları bir gerçek, reddetmiyorum. Ama bir gerçek daha var dikkaet edenlere, ikisi de aynı tip adamlar. Akıllı kullanıldığında faydalı olabilecek, aslında yüreğiye oynayan, 12 sayı 5 ribaunt 5 asist ortalamarı tutturursa kimsenin şaşmayacağı adamlar.Ama çok top kaybediyorlar.Ve ikisi de kariyerlerinin en kötü dönemlerini aynı takımda aynı hocanın koçluğu altnda yaşıyorlar...Tesadüf mü sizce bu? Görününen bişey var ki çalıştırcının bu tarz adamlarla arası iyi değil.Peki neden bu ısrar.... Vallahi akıl sır erdiremiyorum,kemal geçen seneki adam değildi, umut da bu seneki adam değil. Kemal itü de çatır çatır oynuyor biz de " aaa oynuyor yau nasıl da" diye seyrediyoruz...Seneye de umut da aynı durumu yaşarız.." Aaa 14 sayı 6 asist 5 ribaund mu yapmış bize karşı? Nedense hep bizden gidenler bize karşı hırs yapıyor" Değil mi sevgili forum ?
 
Takımda yerleşmiş bir savunma anlayışı yok.Çalışılmış 1 tane hücum seti yok.Hücum silahları üstüne kurulmuş bir düzen yok.Maç başına 35-40 üçlük denemesi.Tamamen saldım çayıra,mevlam kayıra...

İki seneden beri söylüyorum,Halil Hoca'nın elindeki kadrolar TBL'in iyi kadrolarından.Aksini iddia edenlerle(hem geçen seneki,hem de bu deneki kadro) bu iki sene içinde ligi bizim üstümüzde bitiren takımların kadrolarını tek tek tartışabilirim.O nedenle kadro yetersizdi zart zurt demesin kimse.kadro benim umduğumdan da iyi...

"Para alamadık" safsatası da geçerli değil benim kanımca.Zira bu takım Halil Hoca'dan önce de paralarını alamıyordu ama hiç bir zaman basketbol açısından bu derece rezil durumda olmadık.

Halil Hoca TBL'de Galatasaray başında toplam 38 maçta 11 galibiyet alabilmiş.Nasıl bir kredidir ki bu hala orda gayet pişkin bir şakilde durabilyor?

Kafamdaki teori Halil Hoca'nın Galatasaray'ı küme düşürmek amacıyla Aziz Yıldırım tarafından görevlendirildiği.geçen sene beceremedi,hayırlısıyla bu sene onu da becerecek.Başka bir mantıklı açıklama getiremiyorum olaya... :)
 
Abi söyledim zaten, "Umut mu önce gider, koç mu, emin değilim" diye. Burada kastım sorunun ya Umut'ta olduğu, ya da koçun onu kullanamadığı. Başka bir başlıkta yazmıştım, Umut'tan özellikle asist ve ribaunttan yana umutlu olduğumu, ama bu seneki Umut'u seyredince bu beklentimi nasıl günden güne törpülemek zorunda kaldığımı.

Umut ve Kemal ise tamamen ayrı tip oyuncular, Kemal başına buyruk da olsa, set oynamasa da bir şeyler yaratmaya (asist ya da basket) çalışan bir adamdır. Bu arada bolca saçmalar da; ama kontrollü kullanılabilirse, oyuna giriş çıkış zamanları ayarlanabilirse, ya da rahat kullanabileceği, onun inisiyatifine diğerlerinin yardımına dayanan serbest bir görev alanı yaratılabilirse (anladığım kadarıyla bu sene İTÜ'de olan budur), o zaman Kemal acayip fayda sağlayabilir. Bunu yapamazsanız da geriye çoğunlukla Kemal'in göze batan saçmalamaları kalıyor. Umut ise zaten bireysel olarak sürükleyici bir adam değil. Esas şikayetim ise topu alıp hücumun yarısında hiçbir, ama hiçbir şey yapmaması; hasbel kader de olsa boş kalmış oyuncuya pasları hep, ama hep gecikmeli vermesi, hatta bazen sanki görmezden gelip hiç vermemesi; sanki kafası hep başka yerdeymiş gibi bir hücum performansı. Belki bunların bazıları takımın organizasyonsuzluğundan kaynaklanıyor, ben de esas olanın takımı orgnize etmek olduğunu savunurum her takım sporunda; ama boştaki oyuncuya düz bir pası doğru dürüst geçirememenin ya da hiç geçirmemenin bir gard açısından kişisel yetersizlik dışında hiçbir geçerli nedeni olamaz kanımca.
 

Üst