Efes Pilsen World Cup 8 Başlıyor

Ankara?da 26-30 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek Efes Pilsen World Cup 8?de heyecan başlıyor.TÜRKİYE,Letonya,Büyük Britanya,Hırvatistan,Makedonya,Almanya'nın katılacağı turnuva 26 Ağustos'ta oynanacak Letonya-Büyük Britanya maçıyla başlıyor.Maç 18:30'da başlayacak olup NTVSPOR'dan canlı yayınlanacak.
A Millilerimiz turnuvanın ilk maçında 21.00'da Avrupa basketbolünün ekol ülkelerinden biri olan Hırvatistan ile karşılaşacak.Bu heyecanlı maçı Ntv den takip edebiliriz.
Avrupa Şampiyonası öncesindeki son ciddi turnuvada A Millilere başarıları diler Ankara'daki vatandaşlara maça gitmelerini tavsiye ederim:)
 
Arda ile Efes Cup´a gideceğiz, gelenleri de bekleriz.

Öğrenci ve memur kenti olarak bilinen başkentte ne yazık ki basketbol ikinci planda kalıyor ve bilet fiyatları önemli hale geliyor. Bilet fiyatlarını görünce Ankaralıların bu turnuvaya ilgi göstereceğine pek ihtimal vermedim. Gerçi kombine avantajlı ama...

Bilet fiyatları ve turnuva hakkında bilgi için;

http://www.efesworldcup.com/efesworldcu ... enDocument
 
Geçen yıl Konya'da bir bilet 5 ila 20 Lira arasında değişiyordu. Aynı tarifeye devam etselerdi birşey kaybetmezlerdi herhalde, basketbola olan ilgi artardı sadece.
 
Alperen Kaplan' Alıntı:
Geçen yıl Konya'da bir bilet 5 ila 20 Lira arasında değişiyordu. Aynı tarifeye devam etselerdi birşey kaybetmezlerdi herhalde, basketbola olan ilgi artardı sadece.
Ankara'nın "memur kenti" olduğunu unutmuşlar sanırım.

En baba bilet 20-25 lira olsaydı ve o salonlara çoluk çocuk gitseydi ne olurdu ya da ne kaybederlerdi? Tanıtımlar olduğunda gitmek istiyordum ama fiyatları görünce gitmemeye karar verdim, bu maçlara vereceğim parayı bu hafta sonunda ki Galatasaray maçına veririm daha iyi.
 
Arda (Öztürk) ile aramızda geçen konuşmayı ben aktarayım da, koz vermemiş olalım. : )

- Abi akşam gidiyor muyuz Efes Cup´a.
- Tabii, sen kurstan çıkınca haber ver, geçeriz.
- Bilet sorunu olmaz değil mi?
- Yok ya, ne bilet sorunu olacak. GS-Oyak maçında biletlerin bitme ihtimali ne kadarsa, bu maçta da biletlerin bitme ihtimali o kadar.

Buluşulur, yemek yenir ve salona doğru yol alınır.

Gişede bilet kalmadığı, biletlerin karaborda 2 katına alıcısının beklendiği görülür ve karaborsacılara para kazandırmamak için maçın TV´den takip edilmesine karar verilir. : )
 
Yenilmemize rağmen izlediğim oyundan zevk aldım.

Bu arada anladım ki özlemişim tribünleri. Hele basketbol taraftarının doldurduğu tribünleri görmek daha bir güzel Ankara´da.

Tez elden düşmeli yollara, ne de olsa ligin başlamasına epey bir zaman var.
 
- Prkacin'i yeniden izlemek güzeldi, özlemişiz onun pota altındaki zekasını. Takımın pota altındaki ikinci guardı olduğunu biliyorduk zaten de, gözlerimizin pasını sildi bir kez daha. Bizim uzunlar alıp izlesinler maç kasetini özellikle de Semih, pota altında yakaladığı her topu smaç basmayı basketbol zannediyor ya malum. Dördüncü çeyrekte biraz olsun Ömer Aşık yavaşlatabildi Prkacin'i fiziksel gücüyle ama devamı gelmedi.

- Oyunu zaman zaman çok sıkıştırıyoruz ve herşey Hedo'nun üstüne kalıyor. 5'e 1 oynadı oyunun her sıkıştığı anda, doğal olarak bunların hepsinde doğru tercih yapmasını bekleyemezsiniz. Bu isim Hidayet olsa bile. Hırvatlar bugün ona özel önlem aldılar tıpkı şampiyonada oynayacağımız tüm takımlar gibi, o da bu kilidi açmak istedi ama topu alıp tüm takıma karşı tek başına hücum ederek çözülecek birşey değil bu.

- Ersan çok iyi bir sezon geçirdi Barcelona'da, oradan NBA'e zıplamayı başardı. Ama bugün o görüntüsünden uzaktı, aslında onun genel görüntüsü de bu olarak kaldı benim zihnimde hep. Gününde olduğunda şutu sokan, karşı takımı yıkan adam ama gününde olmadığında da kendi takımını yakan bir oyuncu, standardı yok yani. Bu standardı sağlayamamasının ana nedeni de şut seçimlerindeki ilginçlik kesinlikle.

- Standart demişken atlamamamız gereken isim Ömer Onan bence. Çıkıp 20 sayı atmasından bahsetmiyorum tabii ki, gerçi bugün hücumda sıkıştığımız anlarda skor üretmeyi de başardı ama Ömer bu takımın mücadele eden ruhu, çıkıp sahaya mücadelesini sonuna kadar veriyor. Karakterine, sahadaki duruşuna söyleyecek laf zaten yok.

- Maça guardsız başlamayı tercih etti Tanjevic, Sinan Güler'i aldı ilk beşe. Ukiç maçın hemen başında Sinan'ı iki kere üstüste geçip sayıyı yapınca bir Tanjevic klasiği olarak alındı hemen kenara. Sinan'dan çok şey bekliyorum ben savunma sertliği noktasında, bu katkıyı verebileceğini gösterdi ligdeki final serisinde.

- Takımda ciddi bir iki numara eksiği de ayrıca göze çarpıyor.

- Savunmada da problemler var, son pozisyonda şutu atan oyuncuyu rahatsız etmeyi geçtim, etrafında beyaz formalı kimse yoktu, elini kolunu sallayarak attı. Maçın başında yapsanız birşey ifade etmeyebilir ama maçın en önemli anında yapınca bu savunma hatasını bir problem olduğunu düşünüyor insan ister istemez.

- Son olarak Ender'in milli takım kadrosunda yer alması bana ayrıca acı veriyor. Yazıktır yahu, Ender'in yerine şu kadroya dahil edilecek bir guard yok mu koca ülkede.
 
Yenilmemize rağmen kötü değildik. Henüz tam olarak hazır değiliz. Tam hazır olsak dahi bazı pozisyonlarda sıkıntı çekeceğimizi düşünüyorum.

Kerem Gönlüm'ün olmamasından dolayı bir hareketli 4 numara sorunumuz var. Tanjevic ilginç bir şekilde iki pota altı uzunu ile oynamayı tercih ediyor(Gerçi yaptığı tek ilginçlik bu değil). Bu da hareketli ve lutu olan 4 numaralara karşı sorun yaşamamıza neden olacaktır. Bunu Ersan'ı zaman zaman 4'e kaydırarak çözebiliriz ancak Tanjevic bunu oyunun genelinde düşünmüyor. Dışardan şut atabilecek belki de tek uzunumuz olan Barış da kendine verilen fırsatı pek iyi değerlendiremiyor. Biz de Oğuz'un şanslı günü olması için duacı olamaya devam edeceğiz. Oğuz'u dışarda oynatarak hem onun pota altı etkinliğinden mahrum kalıyoruz hem de istikrarsız şut performansına katlanmış oluyoruz. Zaten bu kadar uzun arasında pota altında doğru dürüst pivot oyunu oynayabilen tek oyuncumuz. Oğuz'u 4 numara oynatacaksak vay halimize. Diğer uzunlarımız Semih, Ömer, Fatih ise bireysel hücum silahları olmayan boş pozisyonda smaç dışında icraatları olmayan(ki bunu da zaman zaman yapamıyorlar) uzunlar. Bunlar arasında Ömer'i ayrı tutabiliriz. Ömer onlara göre daha gelişime açık bir oyuncu.

Guard konusunda ise Ender ile geçen dakikalara yanarım. Bence rotasyonda bile düşünmemiz hata. Maç içinde Kerem, Engin hatta Hido'yu bile guarda çekebiliriz. Ancak Ender'den kurtulmamız gerekli. Ömer, Sinan, Bekir ise işin savunma ve mücadele tarafında oldukça iyiler. Bir savunma takımı olduğumuz düşünülürse önemli parçalarımız. Ancak onlardan ekstra katkılar gelmedikçe sıkıntı çekiyoruz. Takıma baktığımızda ver eline sayı atsın diyebileceğimiz oyuncu sadece Hido. Bu da sıkıntı yaratıyor. Hido'ya yardımcı olunması gerekli. Ersan'ın gününde olması durumda iyi maçlar çıkarabiliriz. Ancak diğer oyuncularımızın da devreye girmesi gerekli.

Ancak mücadeleci ve savunmacı kimliğimiz bizim en büyük avantajımız. Bunun yanında bizim gibi varlık içinde yokluk çeken ülke sayısı da azdır. Milli takıma alınmayan oyunculardan bir takım yapılır o takım da bu takımı yener.
 
"Tanjevic'li 12 dev adamı" görüyoruz, resmen dökülüyor. Avrupanın en iyi pota altı dedikleri Ömer-Semih-Oğuz üçlüsünün aslında ne kadar yetersiz olduğu ortaya çıktı.Almanya'nın adı sanı duyulmamış iki uzunu ile yılların eskittiği ancak Almanya için modası geç(e)meyen Femerling ve bize transfer olacağını duyduğumuzda hepimizin burun kıvırdığı Jagla bakın dün muhteşem üçlüye neler yaptılar...
Hücumda bir sistemimiz yok, Hidayet topu alsın oynasın...
Pota altında Oğuz dışında skor üretebilecek bir adam yok, o da gerçekten çok güçsüz ve yetersiz.
Dış atışa bağımlıyız ama Serkan gibi bir şutörümüz kadroda yok.Bir tek iş Hidayet ve Ömer'e kalıyor.
Pota altı savunmamız çok zayıf, Oğuz zaten savunmayı pek takmıyor.Semih'in ne yaptığını ben anlamıyorum zaten, Ömer eh işte...
Oyunu kuramıyoruz, Tutku gibi bir PG nedense kadronun yanından bile geçemiyor.
Madalyayı kesin alabileceğimiz, rakiplerin yıldızları olmayan bir Avrupa şampiyonasında malesef benim Tanjevic ile umudum yok.
Hırvatların en önemli iki skoreri Planinic,Giricek yoktu...
Almanya'nın kalbi Nowitzki yoktu...
İki sıradan takıma yenildik...
Tanjevic'in bahanelerini duyabiliyorum, hakemler kötüydü, Kinsey ve Solomon yoktu...
Not: Erman Kunter'e kadroya alınmayan geri kalandan bir takım yaptırın.İçinde Tutku,Serkan,Ermal,Hüseyin,Evren,Cemal,Kaya,Murat,Mehmet,Cevher vs. bulunsun, her maç Tanjevic'in takımını perişan etmezse neyim.
 
Ya Hırvatistan neyse ekol takım, güçlü takım.Peki Almanya ? Adamlarda Nowitzki yok, Kaman yok daha kimi yeneceğiz biz ümit milli takımlarınımı ? Biz böyle gidersek ne Avrupa şampiyonasında iş yaparız ve ne de asıl hedef olan dünya kupasında.
 
Efes World Cup 8 sona erdi ve Hırvatistan haklı olarak turnuvada şampiyon oldu. Zaten kadro açısından da Hırvatistan ile Türkiye diğer takımlara nazaran 3 gömlek üstünlerdi. Türkiye' nin ancak 5. olması hatalı düşüncelere sebep olmasın. Bu sonucun nedenleri çeşitli ...

Turnuvada ön plana çıkan oyuncuları belirtmek isterim.
Öncelikle Hırvatistan' dan Roko Leni Ukic 17 sayı 6 asist ortalamaları ile sayı ve asist kralı olarak MVP seçildi. Letonya' dan Andris Biedrins ise son maçında yokları oynamış olsa da 8,5 ortalama ile ribaund kralı oldu.

Turnuvada ön plana çıkan isimlerin yer aldıgı altın-gümüş ve bronz takım yapmak gerekirse;

ALTIN TAKIM
1 Roko Leni UKIC 1.95 cm HIRVATISTAN (Milwaukee Bucks)
2 Marco POPOVIC 1.85 cm. HIRVATISTAN (Unics Kazan)
3 Ersan ILYASOVA 2.08 cm. TURKIYE (Milwaukee Bucks)
4 Jeremiah MASSEY 2.02 cm. MAKEDONYA (Alicante)
5 Andris BIEDRINS 2.11 cm. LETONYA (Golden State Warriors)

GUMUS TAKIM
1 Heiko SCHAFFARTZIK 1.82 cm. ALMANYA (New York Phantoms)
2 Omer ONAN 1.92 cm. TURKIYE (Ulker)
3 Hidayet TURKOGLU 2.08 cm. TURKIYE (Toronto Raptors)
4 Kaspars KAMBALA 206 cm. LETONYA (Krasnoyarsk Enisey)
5 Andrew BETTS 2.17 cm. BUYUK BRITANYA (Aris)

BRONZ TAKIM
1 Vrbica STEFANOV 1.88 cm. MAKEDONYA (Vive Minorca)
2 Armand SKELE 1.92 cm. LETONYA (Barons / LMT)
3 Nick GEORGE 1.98 cm. BUYUK BRITANYA (Casala)
4 Robert ARCHIBOLD 2.09 cm. BUYUK BRITANYA (Unicaja Malaga)
5 Todor GECEVKI 2.10 cm. MAKEDONYA (KK Zadar)


Bilemiyorum bizim çocuklara biraz ihtimas mı geçtim ama turnuvayı 5. bitirmelerine ragmen kişisel istatistikler çok da kötü sayılmazdı.
 

Üst