EL | Galatasaray MP 84 - 65 UMMC Ekaterinburg

Kaç votka bardağı ekaterinburgu böyle çarpabilirdi acaba..Özellikle pondexter görmek isterdim salon da bugün..ama pondexter yok pondexter yookk..
 
bence bu takımın asıl koçu diana.kontrol onun elindeydi.Işıl hakkaten mükemmel oynadı.tina zaten wnba in en iyi pivotu.hepsine helal olsun .Bu kızlar herşeyi unutturuyorlar.Darısı erkek takımının maçına inşallah.Mutluluk bu işte.
 
İNANILMAZ! Cidden çok farklı bir yere geldiniz be kızlar, helal olsun size. Kimler ki vizyonuyla bu takımı buralara getirdiyse onlara da helal olsun tabii.

Düşünsenize futbolda Şampiyonlar Ligi'ne 2/2 ile başlıyoruz, sonra Real Madrid veya Barcelona buraya geliyor, 5 atıp yolluyoruz. Bugün bunun kadın basketbolundaki karşılığını yaptık. Ne denir ki, gevşeme yok, rahatlık yok, bir amaç var; Tüm kupaları istiyoruz!
 
takım maç kazanmaktan öte keyif veriyor artık. koydukları ruh , azim , maçı kazanma isteği geçen senelere göre çok çok ileride. böyle devam.
 
Kısa sürede takımın önemli parçalarından biri haline gelen Prince'in yokluğunda böylesine rahat bir galibiyet alabileceğimizi beklemiyordum şahsen.

Beklentimin üstünede bir takım gördüm sahada.
Gerçekten günden güne daha iyiye gidiyoruz. Sahada olan herkes yüreğini ortaya koyuyor.
Helal olsun kızlar, böyle devam..
 
Sevgili Coach açıkçası burda görev yaptığınız ilk sezon itibariyle sizi özellikle takım karakteri ve oyuncu seçimleri konusunda eleştiren kişilerdendim, çünkü sizden beklentim Botaştaki duruşunuz ve kurduğunuz organizasyon itibariyle fazlaydı. Ancak artık siz bizlere bu sezon bu önemli unsurlardan ikisininde oturmuş olduğu bir takım izlettiriyorsunuz, bunun için öncelikle sizi ve taş gibi sağlam takımınızı tebrik ediyorum.

Tebrikler sarayın sultanları, Teşekkürler Coach Yıldızoğlu..
 
Helal olsun dişi aslanlara.
Hayatımda yediğim en güzel kapaktı bu maç! Bu takım için; "Büyük takımlar karşısında artık sıradan olduk!" demiştim. Halt etmişim. :)))
 
Takımı tebrik ediyorum, UMMC'yi yenmediler resmen "EZDİLER"...
En büyük destekçisi olan FİBA'ya da harika bir ders verdiler...
Prince'li veya Prince'siz, anlayın bizi yenecek bir takım yok...
Dünyanın en iyi pivotu, en iyi forveti en iyi 2 numarası bizde...
Ceyhun Hoca umarım ligde Ayşe, Yasemen, Melek gibi isimlere daha çok süre verir. Rotasyona birkaç oyuncunun daha girmesi gerekli...
 
Bu kadar dar rotasyona rağmen,Prince'siz maça çıkmamıza rağmen,pota altında Avrupa'nın en iyi takımına karşı 3 kişi ile dar bir rotasyonla oynamamıza rağmen,UMMC'yi tutan FİBA'ya rağmen bu maçı hem de farkla kazandık ya diyecek laf yok,bulamıyorum..Kelimeler,anlamlar kifayetsiz kalıyor...Helal olsun size Dişi Aslanlar,Varolun Sarayın Sultanları !!!

Diana,Alba,Tina...Büyüksünüz...Aslansınız..zSizi bu takıma kazandıranlardan Allah bin kere razı olsun...

En kötü F4 yapacağız İNŞALLAH bu sene..

Bekle bizi EUROLEAGUE FİNAL FOUR !!!
 
Eurobasket'te Ceyhun Yıldızoğlu'nun takımı; Rusya, Litvanya ve Çek Cumhuriyeti'ne mağlup olmuştu.

Euroleague'e Litvanya kadın basketbolunun lokomotifi VICI Aistes karşısında başladık, Milli Takımlarından Linkeviciene, Sauliute, Valentine, Sipaviciute ve Kvederaviute gibi beş oyuncu vardı VICI Aistes kadrosunda, 83-66 ile kazandık.

İkinci maçımız Çek Cumhuriyeti'nde USK Prag karşısındaydı. Rakibimizin kadrosunda milli oyuncular Burgrova, Viteckova, Kulichova, Elhotava, Zrustova ve Bartonova bulunurken, takımın koçluğunu da Çek Cumhuriyeti'ni de çalıştıran Lubor Blazek yapıyordu. Deplasmanda iyi bir geri dönüş ile 70-78 kazandık.

Oynadığımız son maçta da Ruslar'ın UMMC Ekaterinburg takımıyla karşılaştık, kadrolarında Arteshina, Stepanova, Abrosimova ve Vidmer vardı Rus Milli Takımı ile ortak olarak, takımın koçu Algirdas Paulauskas da Litvanya Milli Takımı'nın koçuydu Eurobasket'te, 84-65 ile en farklı galibiyetimizi aldık 3. maçımızda.

Polonya'da Türkiye'yi mağlup eden 3 ülkenin takımları ve önemli parçalarına karşı defter kapandı. Ceyhun Yıldızoğlu, Işıl, Şaziye ve Bahar için böyle bir önemi vardı Euroleague başlangıcının.
 
dün akşam futbolda katledilmemizi canlı izlemek yerine kızlarımızın bu muhteşem galibiyetini canlı izleyen nadir şanslı kişilerdenim...
maç öncesi ceyhun hocayla ciddi bi süre konuşdum ve prince konusundan dolayı baya demorilize oldugunu gördükden sonra maça dair umudum biraz azalmışdı ama kızlar beni mahcup etti. maçın teknik analizini biçok arkadas yapmış zaten, yalnız ben takımın hemen arkasında oldugum için beni cok sevindiren bi konuyu paylaşmak istiyorum.
gecen sene takımda beni en fazla rahatsız eden konu, takım olma olgusunun yeterince olmamasıydı. benchde, maç önceside, molalarda bile çok net hissedebiliyordum. dün ise gördümki taurasinin gelişiyle bu konudada ciddi bir yol kat etmişiz. diana molalarda bile o kadar aktifki. kötü bi hareket yapan, morali bozulan oyuncuya hemen moral veriyor, kim başarılıysa onu kutluyor dahada motive ediyor. coachun sözünün bittigi yerde o arkadaslarına taktik veriyor. oyunun içindeki dianaya zaten hayrandım ama dün benchdeki dianayada en az içerideki kadar hayran oldum. takımın gizli coachı gibi hareket ediyor. ve gecen sene yasadıkları onu kesinlikle dahada motive etmiş bu forma altında ortalıkda ne kadar kupa varsa alma adına... diana bu kupayı bu kadar istiyorsa önümüzde kolay kolay kimse duramaz.
son olarak bu takım kesinlikle cok daha fazla taraftar hakediyor. artık hakedenlere hakettikleri degeri verelim....
 
Hepsine teşekkürler.Euroleague'in en büyük favorisi olduğumuzu cümle aleme gösterdiler.Ama şu Prince konusu can sıkıcı tabi
 
mücadele üst düzeydeydi herkesin eline sağlık.Diana'dan,Işıl'a,Sariye'den,Alba'ya, Şaziye'ye herkes elinden geleni yaptı.Rollerde otuyuror takımda.Mutlaka mağlubiyet olacak ama bu takıma 1 adet çok iyi ribaund alan bir 5 numara ile bu takım Avrupa'da ilk 4 e mutlaka kalır ama takviye şart.Tina'ya bir şey olsa,hasta olsa yada hafif bir sakatlığı olsa yada maçta 5 faul alsa bittik.
 
Işıl ve Tina'ya özellikle acayip yük bindirildi bu maç. Tina'ya bu sezon başından beri her maç oluyor. Işıl belki hep bu şekilde değil ama hasta hasta oynamış.. Geçen sene Slyvia'ya da bu şekilde oluyordu, Fenerbahçe serisinde seke seke oyuna girmeye çalışıyordu hala kız.

Ayrıca taraftara sözümü tekrarlayayım, bu takım mahalle takımı değil, bu tribüne oynuyor olmak canlarını çok acıtıyor eminim
 
Üç yeni transferimiz Alba-Tina-Dee takıma çok renk getirdi. ( Prince oynasaydı onun ismini de yazacaktık ) Kısacası 4 yeni yabancımız hepside müthiş oyuncular. Çok akıllı Transfer politikası uyguladık. 1. sınıf yıldız oyuncular aldık. Bunların ayrıca farkı takım oyununa uyum sağlayan isimler olmaları. Çok çalışarak bu takım Avrupa Şampiyonu olacaktır. Ayaklarımız yere basmalı ama. Basketbol Şube Yönetimimizin, Prince'in Rus takımlarına karşı oynamama sorununu da bir an önce çözmeleri gerekir.
Şunca sorunun içinde bizi hep mutlu eden kadın takımımızı kutluyorum. Kalbimiz hep onlarla.
 
Onu bunu bilmem de bu maça gelenlerin gerçek basketbol seyircisi olduğu ortada, oyuna etkiyi de gördük hakem hatalarında filan veya rakip hücumlarında ıslıklar vs... Basket maçlarımıza bu tarz 10 bin kişi geldiğinde çok şeyler değişecek.
 

Üst