• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

Elw 1. Hafta | Galatasaray Çağdaş Faktoring 73-70 Beretta Famila Schio

Savunma yaparak kazandık. Tebrikler Sarayın Sultanları 🦁

Yılar sonra tekrar katıldığımız #EuroLeagueWomen ‘a galibiyetle başlıyoruz !!!
Hem de gruptaki en önemli rakibimizi geriden gelip yenerek !!!
Ekrem Memnun’un Galatasaray’ında hayat var !!!
Tebrikler @KadinBasketGS 👏👏👏

Gerçekten zor bir maçtı.
Çok iyi bir takım ve koça karşı alınmış çok güzel bir galibiyet.

Ekrem hoca bu sene sanırım beklediğimiz, özlediğimiz Ekrem Memnun olacak. O böyle olursa zaten her şey daha kolay olur.

Emeklerinize sağlık kızlar. Yolunuz açık olsun.

3.çeyrek ile birlikte savunma sertliği arttı ve savunmadan gelen enerji ile hücumda işler yoluna girdi.
Maçı kazandık.
Tebrikler Galatasaray.😇

Skor dağılımımız:
🔸 Kamiah Smalls 14 sayı, Teja Oblak 13 sayı, Dorka Juhasz 9 sayı, Gökşen Fitik 8 sayı, Elizabeth Williams 8 sayı, Awak Kuier 6 sayı, Ayşe Cora 6 sayı, Derin Erdoğan 5 sayı, Elif Bayram 4 sayı.

Harika takım harika taraftar. Maça onlar çok iyi başladı ama hasret kaldığımız Memnun savunması devreye girdi ve kazandık.

EuroLeague Women B Grubu ilk hafta maçında Sinan Erdem Spor Salonu’nda İtalya’nın Beretta Famila Schio takımını 73-70 mağlup ederek sezona galibiyetle başlayan ekibimizde Başantrenör Ekrem Memnun karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulundu.

“Bizim için önemli bir maçtı. Biraz heyecanlıydık, yeni bir takımız. Uzun bir aradan sonra yeniden EuroLeague’de oynuyoruz ve bazı oyuncularımız bu seviyede ilk kez mücadele etti. Takım olarak buraya gelmek, hazırlık dönemini tamamlamak ve EuroLeague sertliğini görmek bizim için çok önemliydi. Maçın başında bu sertliğe adapte olamadık; gerçekten çok sert başladılar ve biz de bazı basit hatalar yaptık.Yedi-sekiz yeni oyuncumuz var. Ancak çok gelişmeye açık bir ekibiz. Bugün geriden gelip kazanmak bizim için çok değerliydi. Oyuncuların inancı, maçı bırakmamaları, disiplinleri… Bunların hepsi bizim adımıza çok kıymetliydi.Her gün gelişmemiz gerekiyor; fiziksel, taktiksel ve zihinsel olarak. Bunun farkındayız ve bu yolda ilerlemeye kararlıyız. Bugün kazandığımız için çok mutluyuz. Hayallerimiz var, maç maç bakacağız. Her günü gelişmek için bir fırsat olarak değerlendireceğiz.Takımıma çok güveniyorum, çok umutluyum. Bugün bizim için güzel geçti, sonu harikaydı. Şimdi bu şekilde devam etmemiz gerekiyor.”

Kağıt üstünde bizim kadromuz belki onlardan daha iyiydi ama henüz daha yeni bir takım olmanın ve bir süredir Euroleague mecrasından uzak kalmanın sonucunu görebilirdik. Maçın büyük çoğunluğunu geride götürmemize rağmen maçtan hiç kopmadık ve adeta savaşarak maçı kazandık. İyi savunma yaptık. Euroleague'e galibiyetle başlamak her zaman önemlidir. Schio gibi isimli bir takımı da yenmek ayrıca önemlidir. Bütün takımı tebrik ederim. Umarım ileri zamanlarda da hatırlayacağımız bir Euroleague sezonu olur.

Zandalasini hakkinda ben de ayni seyi dusundum; bizdeyken kacirdigi 3'luklerin hepsini bugun sokar diye gecti aklimdan :)

Oynadigimiz basketbolu begenmedim, eski fenerli hiyar tipli coach net Ekrem hocadan daha iyi basket oynatti. Cok iyi bir uzun rotasyonumuz var, pota altinda cizilmis calisilmis sayilar gormedim- ya da cok az gordum.

Yeni bir Sancho Lyttle bulduk, ustelik daha uzun, bildigin smac falan vurabiliyor. Bi ara full court baski yaptiriyorduk kiza- ne alaka?! 5 tane ucluk attirdik (0/5). Ben ona pota altinda cizilmis oyun gormedim. Cok da anlamam, belki vardi, ben cozemedim.

Elizabeth Williams zaten bildigimiz oyuncu; iyi yaptigi seyleri istikrarli olarak yapmaya devam edecektir, cok faydali olacagini dusunuyorum.

Smalls'in tavri ve istegi pozitif, mac sonu heyecanli ve iddiali bir roportaj verdi. Umarim bu enerjisi butun sezona olumlu yansir.

Yeni nesil bizim kizlari begeniyorum: Derin ve Goksen'in yaptiklari i$e saygi duyduklari, cok calistiklari belli.

Elif Bayram'i Besiktas'ta izlememistim, baya baya basketbolcu olmus. Dunku mac ozelinda degil, sezon basindan beri izledigim kadariyla onu da begeniyorum. Meltem Yildizhan'la karsilastirinca net upgrade bence.

Ayse Cora kaptanliga yakisan olgun bir basketbol oynuyor; sakin, sabirli. Oyuna girip de katki vermedigi mac gormedim bu sezon. Yalniz, fizigini iyi bulmuyorum, ya kendine iyi bakmiyor, ya da genetik yapisi ve ya$la beraber kacinilmaz sporcu sonuna dogru ilerliyor.

Takım olması gerektiği ölçüde yeni, özgün ve temiz. Johannes'in takıma katılması en az bir seviye yükselmek demek zaten. Tabi Sinan Erdem'i, İstanbul'daki en yanlış salon tercihini görünce; kulübün ve kongrenin 2016'dan itibaren kadın basketbola dair uyandırdığı güven sıfırken, su akıp yolunu bulursa ne ala diyor insan.

Bu kadro Johannes'in katılımıyla birlikte, Fenerbahçe'yle Euroleague dahil olmak üzere her kupada final oynayabilir. Gel gelelim ki, ne Ekrem Memnun Dusan Alimpijevic; ne de Galatasaray Beşiktaş. Profesyonel erkek futbolda, Rafa Silva'nın bana kalırsa Beşiktaş'a şampiyonluğu kaybettirdiği pozisyonu biz yaşasak; yapacak bir şey yok diyerek geçen Beşiktaşlıların aksine, takımı halen hisseden Galatasaraylıların günlerce gözüne uyku girmezdi. Kulüplerin deneyimler üzerinden taraftarlığa dair yarattığı yaklaşım bu denli farklı.

Ekrem Memnun yaş itibariyle, profesyonel erkek futboldaki nice antrenörün ve ötesinde amatör erkek basketbolun kültü Obradovic'in aksine; kariyer sonu tartışması yaratacak bir noktada değil. Haliyle sezonun sonucunu Ekrem Memnun'un antrenörlük performansı belirleyecek. 2016 öncesine dönemsel olarak erişmesi ihtimalinde, arş dahi mümkün.

Geri