Erdemir : 89 - Galatasaray : 91

Ya beyler zart diye hakem konusuna dalmak istemem böyle önemli bir galibiyet sonrasında ama son 2 dakikada top oyuna sokulmadan Erdemirlilerin Cihad'a her değişinde faul çalınması ve Cihad'ın serbest atış kullandırılması normal midir ? Hakem Cihad'ı tutan adama düdük çalarak bırak onu deyip topun oyuna sokulmasını beklemekten aciz midir ? Kural bu değil midir ben mi yanlış biliyorum ???

Her neyse galibiyet çok iyi oldu, Tekel maçı için 'ah' dememek imkansız bu performans sonrasında. Tekel'i ikiye katlardık bu oyunla.

Önümüzdeki maçlar için de umutlandırdı bu oyun. Yine hatalar var tabii ki mükemmel değiliz ama en azından basketbol oynadık.
 
Uzun zaman sonra ilk defa çok mutluyum çookkk. Maç bittikten sonra derin bir nefes aldim. :)
Bu takimla çok farkli olabilirdi hersey ama umarim ayni tempoda ilerleriz.
Tabiiki hersey mükemmel degildi, ki olamaz da ama en azindan zevk aldim.
Hakemler o tribün olayindan sonra sapittilar. Bu arada Keep ve Elif Inci'nin
karsi karsiya geldigi an var maçin baslarinda yanilmiyorsam, gerçekten komikti. :D
Artik darisi diger haftalara. He birde Gökhan'a geçmis olsun diyorum.
 
Şu an içim içime sığmıyor.Çok hayati bir galibiyet aldık.Son dakikadaki performans bizi üzse de yine de artık düşme potasında değiliz.
Maçın son 2 periyotunu seyredebildim.İlk yarı skorunu gördüğüm anda dış şutlarımız girmiştir diyerek fazla sevinmedim.Yalnız 3. periyottaki oyun bana bu maçı alacağız dedirtti.
Bence maçı kazanmamızın en önemli sebebi maç boyu doğru oynamamızdı.Son dakika dışında yapmamız gereken her şeyi yaptık.Şu bir gerçek ki Boddicker maça asılırsa kaybetmemiz çok zor.
Keep gerekenleri yaptı.Teknik faul pozisyonu ise tamamen Fırat Aydemir'in şovuydu.En azından bu sezonluk iyi bir pivot bulduğumuz söylenebilir.
Jacobson çok iyi dış şut soktu.Ayrıca sakin oynamamız gereken dakikalarda eline geleni atmayarak geçer not aldı.
Johnson'da malesef bir düşüş var.Savaşan Johnson'un yerine sıradan point-guard geldi.
Burak da iyilerdendi.Darden'a yaptığı blok belkide maçın kader anıydı.Tam o klasik düşüşlerimizden birini yaşarken takımı yeniden canlandırdı.
Gökhan ise arzuladığımız şekilde oynadı.Savunmada çok istekliydi.Çok iyi dş şut attı.Bir de Burak'ın bloğundan sonra Pasco'ya 4'ü aldırıp basket faul yaparak önmli bir işe imza attı.
Umut yine iyiydi.Eh be kardeşim şimdiye kadar neredeydin?
Aslan yürek ise oynadığı kısa sürede ribaundlarda etkili oldu.Kritik de bir 3'lük attı.
Cihad ise tam anlamıyla hayal kırıklığı.Attığı 4 faulün sadece 1'ini soktu ve maçın dönmesine sebep oldu.Zaten kaçırdığı atışlar potaya bile zor değdi.Bu atışları bile ciddiye almıyorsa yapılacak bir şey yok.
Bir de Ua-Ereğli'ye ve Erdemir yönetimine değineceğim.Ereğlili arkadaşlar müthiş bir taraftarlık örneği sergiledi.Erdemir tribününün karıştığı anlarda sakinliklerini koruyarak çok doğru bir iş yaptılar.Eğer ligi sağ salim bitirirsek emin olsunlar ki bunda payları çok büyük olacak.
Erdemir yönetimi ise eziklik örneği gösterdi. :evil: :evil: Atkıları toplamaları tam anlamıyla şerefsizlik. :evil: Sizin olmayan bir şeyi hangi hakla alıyorsunuz? :evil: :evil:Eğer ligde kalırsak seneye İstanbul'dan zor çıkarlar. :x :x
Sonuç olarak hayati bir galibiyet aldık ve 12. sıraya yükseldik. :)
 
js12' Alıntı:
Her neyse galibiyet çok iyi oldu, Tekel maçı için 'ah' dememek imkansız bu performans sonrasında. Tekel'i ikiye katlardık bu oyunla.
Gerçekten.Tekel maçında bu maçtaki oyunun ve disiplinin yarısını bile sergileyemedik. :oops:
 
Dickel 3. ve 4. periyotta maçı koparmak için herşeyi yaptı. Daha çok ta pislik yapıp sinir katsayısının artmasına neden oldu. Hırslı oyuncuyu severim ama Dickel dozajı abarttı bence.. Keep sağlam bir sopa atsa yeriydi. Allahtan adam sinirlerine hakim olup karşılık vermedi. Aynı hareketi eski amerikalımız Little a yapsa sanırım sağ çıkamazdı sahadan..

Bu arada gözden kaçmaması gereken bir durum da ilk 2 periyotta Johnson'un Dickel'ı iyi savunarak hırpalamasıydı. Dickeloynayamayınca Erdemir sıfırlıyor.. Savunmada takım olarak iyiydik. 89 sayı yemişiz ama bunlar son dakikalarda hakemlerin büyük katkısıyla ve de zorlama atışlarla gelen sayılardı.
 
WELCOME BACK ANCIENT GALATASARAY BU OYUNU GALATASARAY TÜRKİYE ERKEKLER BASKETBOL LİGİNİN EN KÖTÜ TAKIMIDIR DİYENLEREDİR HELAL OLSUN GALATASARAY HELAL OLSUN TARAFTARLARIMIZA BİZLER ZİRVELERE YAKIŞIYORUZ HERKES RAHAT BİR NEFES ALMIŞTIR UMARIM.....
 
Gercekten haftalardır bekledigimiz oyun buydu işte. Takımı ilk kez savunma yaparken gordum. Nick de biraz savunmada sert oynayıp destek verseydi bu mac 20 ile biterdi. Bod muhtesemdi. Gokhan ve Cihad savunmada cok direnclilerdi.

Ancak son 1,5 dakika cok acik gosterdi bu takimin neden kume dusmemeye oynadigini. Hem koc, hem oyuncu hem de hakemlerle 12 sayilik fark kapanacakti son bir bucuk dakikada.

Yani bir takim 20 saniyede 3 ucluk yer mi hayret ettim ben. Kimsenin aklina faul yapmak gelmez mi? Takimin en kotu faul atan oyuncusu cihad neden top cikartmaz?

Ayrica hakemler oyun baslamadan yapilan faullere kasti faul calmaz. Resmen daha top hakemin elindeyken eleman faul caldi. İlk kez gordum boyle bisey. Bunun adi kasti fauldur.
Bu kadar cok faul kacar mi...son 2 dakikada bi takım var mı ki 10 faul kacırsın...Iste bu organizasyonsuzluk bu takımın niye en dipte oldugunun acik gostergesi...

Hersey ragmen galibiyet guzel..Ben inanıyorum ki bu takım en az 2 galibiyet daha alacak..Tuborgu bu mucadeleyle, bu savunmayla yeneriz diyorum..Ama bir hafta sonra takımın nasıl bir basketbol oynayacagının garantisi yok malesef...
 
son saniyelerde ucluk atsaydi erdemirin basketçisi mac uzatmaya gidiordu weya bi 20 sanie daha olsaydi 4 sanie yerine aliyorlardi maca valla :b
 
Kisa kisa notlar seklinde yazicam.Mactan geldim yorgunum

*Erdemiri yenicez dedik dimi haftaici surekli.Sagolasin Galatasaray.

*Keep in farki cok belli oluyor aslinda.Ben begeniyorum Keep i kim ne derse desin.Bugun yapmadigi "Geri Vites" le gonlumu dahada farkli kazandi haha.

*Bu kadro tam bir play-off kadrosudur.Bir coach in istiyecegi her oyunu oyniyabilecek bir kadromuz var.

*Bu takimi beceriksizlikle sanssizlikla aptal hatalarla gereksiz olaylarlarla bu duruma getiren herkesin...

*Unutmadan.Bu mactan once prim vaadedilmediyse (ozellikle Boddicker a) ben adam degilim.

*Bundan sonra hakemler bize daha cok duduk calicak demistim.Yavas yavas cikiyor.Nedenini sormayin =)

*Faul sorunu bence lakayitliktan ote geldi.
Zaten macta fark kapanirken bile Cem e surekli rahat ol dedik.Mac bizimdi.Donmezdi.

*Oytun un bahsettigi konuda onemli.Bu sekilde faul calinmaz.Bunun adi kasti fauldur.Cezasida bellidir.
Cihad sonradan top cikarmaya basladikta sayi bulduk.

*Kolej macindan beri ilk A takim galibiyetimiz hayirli olsun sonucta.
 
Şaşırdım ve ümitlendim de. Maçın sonları hariç gayet iyi kontrol ettik maçı. Kazanmamızdan çok daha fazla şaşırtan ve ümitlendiren bu. Bunca haftadan sonra bugün sahada gördüklerime inanmam çok zor oldu. Bence de kesin ödeme yapıldı, hatta ilerisi için de güzel sözler verildi. Aylardır hiç bu kadar sıkı asılmamıştık çünkü herhangi bir maça.

Bugün herkes katkı koymaya çalıştı; ama Kaptan Gökhan benim için başkaydı, yine sezonun ilk aylarındaki havasını yakaladı, sahada takımı yönetti. Helal olsun be Gökhan, emin ol bundan fazlasını da yapabilirsin.
 
ben macın son iki periyotunu cadırdaki store da seyrettim, orda da hiçbişey anlamdım izlediğimden. ama bugün gördüğüm bişey var. keep takıma cok sey katmıs gercekten. içerden bi çok sayı bulduk. ayrıca nick de dısardan atıslarda isabet saglayınca erdemirin direncini kırdık. fazla da bi yorum yapamıyorum ama ilac gibi galibiyet oldu gercekten de. bide üstüne ankara galibiyeti de eklenince süper bi aksam yasıyorum...
 
Maçın tekrar yayınlanması için Atv'ye olan baskım malesef yetersiz kaldı. Telefon numarası 212 354 30 00 ,Biliyorum biraz geç yazdım ama belki bir umut diyorum..

Geçen hafta Tekel maçını bu saatde kardeş kanalı olan Kanal 1'de vermişlerdi(Kablolu kanal s 41) Valla uzun aradan sonra maç kazandık hele tv de verilen maçları hiç kazanamamıştık, bu maçı bende izleyemedim ne şans ya..
 
Gerçekten maç kazanmak ne güzel bir şeymiş. Unutmuşum valla. :D
Son saniyeler biraz sıkıntılı geçti; ama atlattık neyseki.
İnşallah bu oyunun ve galibiyetlerin devamı gelir. :lol:
 

Üst