Ertuğrul Erdoğan

Yönetim Ertuğrul Erdoğandan kesinlikle çok daha suçludur ancak şu maçları da hiçbir şekilde yenilmezsin.Kendisini sorgulaması gerekiyor.Kupa kazanması bir yana geldiğinden beri hiçbir kupanın adayı bile olmadık.Yine de başarılı maçlar çıkardık özellikle fb derbilerinde.İyi oyuncular da getirip izletti bize.Ama o kadar daha ilerisi yok.Motivasyonu sıfır istemiyorsa gidebilir.Bu yönetimin daha iyisini getiremeyeceğine eminim.Keşke Orhun Ene gelse ama bu takıma geleceğini sanmıyorum.Umarım bu takım düzelir.Bu kadar kötü bir takım değil.
 
İlk iki senesinde düşük bütçelerle iyi mücadele eden bir takım oluşturuldu. Bu arada borçlar da silindi. Ama yazdan itibaren sürekli hoca gidecek mi kalacak mı, zach hankins sakatlandı yerine adam koyacak mıyız, rol paylaşımı derken hazırlık sürecinden bu yana ne oynadığını bilmeyen bir Galatasaray izledik. Artık kan değişiminin zamanı geldi.
 
ilk sezonunu bitirdiğinde kendisiyle yola devam edilmemesi gerektiğini söylemiştim ama ilk iki sezonuna baktığımızda başarılı bulmasam da başarısız da diyemem ama yine de ben de kan değişiminden yanayım. Orhun Ene hazır boşa çıkmışken böyle bir birliktelik fena olmayabilir.

Ama hep söylediğim gibi bu kulübün asıl sorunu yönetim. Çok uzun zaman önce yönetim değişmeliydi adamlar umursamadan yollarına devam ediyor.
 
Hocayi severim ama su eurolige oyuncu yollama isi gereginden fazla konu oldu forumda artik.
Konusacak fazla birsey bulamadik mi acaba, nedir bizim kulubun hedefi; eurolige oyuncu hazirlayan proje takimi olmak mi?

Hoca bu kadronun kurulus amacina uygun oyunu sahaya koyamadi. Riskli ama saygi duydugum bir tercihti. Ne yazik ki o riskler alehimize gelisti, bu da hocaya yazilir tabiki.
 
Her iki taraf için de hayırlısı oldu. Yolu açık olsun. Borç batağındaki şubeyi kendince düze çıkarmış bir insana teşekkür etmeyi bile zor görenlere diyecek sözüm yok.
 
Şubenin kaderi bu. İmkânlar farklı olsa belki güzel şeyler başarabilirdi. Emekleri için teşekkürler. Yolu açık olsun.
 
İlk iki sene kulübün kaostan ve maddi zorluktan çıkmasındaki aslan payı kendisinin. Ama bu sene hiç olmadı maalesef. Kendisine teşekkür ediyorum. Hayırlısı olsun.
 
Yolun acik olsun hocam. Karsilikli anlasma olursa hos olur, hakki verilsin tabi. Selefi gibi mahkemeye verip senelerce bosta takilmasin.
 
Çok büyük emekleri oldu, 2 sene küme düşme potasında gezmesi gereken takımı en azından ligde başabaş oynattı. En önemlisi de menajerler arasında bile yüz karası olmuş şube imajımızı müthiş kariyer yönetimi ve iyi ilişkileri sayesinde temize çıkardı. 2 yıl 10 milyon para harcasan yine karşılayamayacağın kazanımlar bunlar. Taktik olarak tartışmalı bir insandı ama karakterini-çabasını hiçbir zaman unutmayacağım.

İşin teknik kısmında bizim için hem iyi, hem de kötü ayrılık oldu. İyi tarafı hocanın kafasındaki oyunla eldeki bütçe ve oyuncu kalitesinin hiçbir şekilde sahaya yansımayacak olmasıydı. 2 yıl bir tık üst bütçelerle idare ettik ama bu yıl en değerli 2 adamı da kaybettikten sonra tamamen dip yaptık. Oyun stilini değiştirmek gerekiyordu ve Ertuğrul hoca da ona hiç yanaşacak gibi görünmüyordu. İşin kötü tarafı geride bıraktığı kadro da Ekrem hoca gibi birinin elinde düşük tempo oyunda yarı sahada fark yaratabilir mi emin değilim. Bu oyuncu grubunun başarılı olabileceği tek sistemde normal olduğu üzere Ertuğrul hocanın stili gibi duruyordu. Ama net bir yokuşu görüp düşmeyi beklememek de anlaşılabilir bir durum. İki taraf için de hayırlısı olur inşallah. Ben yabancı hoca istiyorum ama illa yerli olacaksa sonuna kadar Ekrem hocanın yanındayım.
 
İlk 2 sezon yaptıklarıyla Galatasaray Basketbol tarihine adını altın harflerle yazdırmıştır Ertuğrul Erdoğan. Komik bütçelerle, ödenmeyen maaşlarla ve Ergin Ataman'In bıraktığı enkazı temizlemekle birlikte takım beklenmedik ölçüde başarılı oldu. İlk sezonda istediği sezon arası transfer yapılsa belkide Eurocup'ta Çeyrek Finale çıkar, kupada ve ligde final oynayabilirdik. İkinci sezonda da John Roberson kalitesinde bir oyuncu Ocak ayında gelse kesinlikle Eurocup'ta çeyrek finale çıkar ve Türkiye Kupası'nı kazanabilirdi. 2014-2015 ve 2016-2017 sezonlarında 12-13 Milyon Dolarlık kadrolar ligde,kupada ve Euroelague'de kepaze olurken kendisine verilen bütçeler son 15 yılın en düşüğüydü ama o sonuna kadar savaştı. Üstelik taraftarın en az yarısından destek görmemesine rağmen.

Bu sezon son 2 yabancı seçiminde NBA kariyerlerine kanarak hatalı seçim yaptı ve daha da düşen bütçe nedeniyle takıma doğru dürüst yerli oyuncu da alınamadı. Bu kadroda yapabileceği sihirbazlık kalmadı. Play-off yapmasak ve Avrupa'da ilk turda elensek bile bu seyircisiz ve tatsız sezonda benim için önemli bir kayıp değil.

Umarım kendisi de bizi iyi hatırlar. Güle güle koç...
 
Kendisini bir Galatasaraylı olarak hep iyi hatırlayacağım eski koçumuz. İlk iki sene iyi oyuncu seçimleriyle umut vaat etti hep bize. Ama bu sene başındaki Zalgiris olayının uzaması konsantrasyonunu bozdu hocanın. Kadroyu da neredeyse komple yenilemek zorunda kalınca ortaya iyi bir tablo çıkmadı. Kendisini sevmeme rağmen bu karar artık kaçınılmazdı, yürümüyordu işler çünkü. Bu aslında hepimize bir kez daha hayat dersi olsun. Bir kişi eğer gitmek istiyorsa; bu iş hayatında olur veya özel hayatta eşiniz/sevgiliniz olur onu tutmanın, geri getirmenin faydası olmuyor. Kafada bitti mi işler de iyi gitmiyor. Bu maalesef bize bu sezona bedel oldu diyebilirim. Çünkü bu saatten bu bütçeyle kadroyu toparlamak imkansız gibi bişey. Sene başında hocanın Zalgiris söylentisi çıkınca da demiştim. Eğer hoca giderse artık içimizden biri olan Ekrem Memnun'u deneyelim. Şu anda da ondan iyi bir aday göremiyorum. Biraz rötarlı olsa da şimdi tam zamanı artık.
 
Murat Murathanoğlu başta olmak üzere tüm Fenerli basketbol medyası arkasından ağıt yaktığına göre sandığımdan daha doğru bir iş yapmışız göndermekle.
 
Ergin hocam keşke gelse. Fatih Terim ve Ergin hocam ile sonsuza kadar çalışmak lazım. Ertugrul Erdoğan, Hakan Demir, Okan Buruk, Erol BULUT VS. Toplasan bunları bir hoca etmez.
 
Galatasaray Erkek Basketbol Takımı’nın yeni başantrenörü 1,5 yıllığına Ekrem Memnun oldu. (@eyupyildiz)

Bence Ömer Uğurata ile devam etmeliydik.
Ayrıca neden 1.5 senelik anlaşma yapılır ki? Ya yeni gelen yönetim başka hoca ile çalışmak isterse ne olacak?
Bu yüzden ekonomik sıkıntı çekiyoruz işte.
Gider ayak yanlış iş yapmaya devam ediyorlar...
 

Üst