Euro 2016 Adayı Türkiye

Metin Abi,

Medya'nın gazınada geldik biraz aslında.Sonuna kadar haklısın abi,bir işimizi doğru düzgün yapamıyoruz.Her alanda böyle.Babam gençliğinde 16 yıl kalmış Avrupa'da.Az çok biliyordur farklarımızı.Daha projemiz açıklanırken demişti 'Açılır-kapanır çatı yapılmaz,mazeret gösterirler,fiyattan kaçarlar demişti,halkımız hep kolaya kaçıyor' demişti.Söylenmiştim hatta ben.


Ah ah çok önemliydi bence futbolumuz için ama Yunus'ta haklı olabilir bu kafayla gelişim zor.

Yapacak birşey yok.Sağol abi açıklamalar için.
 
Yılmaz Yıldırım' Alıntı:
Metin abi Fransanın stadları hakkında da bilgi verebilir misin acaba ?
Yanlış anlama ama maalesef bu işlerde stadlara fazla bakılmıyor bence.

http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=489731

Stadlar belki de en önemli şeyler. Hatta bizim stad için UEFA gözlemcileri geldi ve bir sürü değişiklik istedi. Görüşaçısı problemi vardı Euro2016 kriterlerine göre. Onlar düzeltildi. Engelli tribün yeniden düzenlendi.
 
5 tane TT Arena ayarında stadı hazır olan bir Türkiye adaylığını koysa organizasyona, yine inanmam organizasyona ev sahipliği yapacağımıza. Çünkü kağıt üstünde yer almayan ama belirleyici olan şartlara sahip değiliz.

Politikaya girecek biraz ama... Neden AB üyeliğine kabul edilmiyoruz? Romanya´nın, Bulgaristan´ın, Yunanistan´ın ekonomik durumu bizden daha mı iyi ya da işsizlik sorununu çözdü mü onlar? Bizde olmayıp onlarda olan nedir? Ha, buradan AB sevdalısı olduğum düşünülmesin, bana kalırsa "gelin" deseler de "başka kapıya" dememiz lazım.

Konuya dönersem, eğer 2016 Avrupa Şampiyonası´nı düzenleme hakkını elde etseydik şu anda ülkenin gündemi değişecek, temel sorunları gözardı edilecek, her şey bir anda güllük gülistanlık olacaktı. Gerçi belli sektörlerde geçici olarak bir istihdam yaratacaktı ama devede kulak kalacaktı bu oran. Nihayetinde futbolla uyutulmaya devam edecektik...
 
Metin Kuruçay' Alıntı:
Yılmaz Yıldırım":294eei44]Metin abi Fransanın stadları hakkında da bilgi verebilir misin acaba ? Yanlış anlama ama maalesef bu işlerde stadlara fazla bakılmıyor bence.[/quote] [url="http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=489731' Alıntı:
http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=489731[/url]

Stadlar belki de en önemli şeyler. Hatta bizim stad için UEFA gözlemcileri geldi ve bir sürü değişiklik istedi. Görüşaçısı problemi vardı Euro2016 kriterlerine göre. Onlar düzeltildi. Engelli tribün yeniden düzenlendi.[/quote:294eei44]

Devlet 1 milyar dolar garanti vermiş.Bütün projelerimiz hazır.Bu işi bizim hakettiğimizi düşünüyorum.
Almanya'nın gelişimi ortada fakat bu stadlara sahip olsak bile bize verilmeyeceğini düşünüyordum.Hele hele Ukrayna dahi bu organizasyonu alabiliyor ve biz alamıyorsak ben bunu bir siyasi karar olarak görürüm.
Bildiğim kadarıyla Fransa'nın ekonomisi pek iyi gitmiyor.Onlara da sonsuz başarılar diliyorum!
 
Ya bi sürü neden var tabii.Al bitanede benden adamlar bizi Avrupanın bi parcası olarak görmüyorlar ki üstüne üstlük bi de Müslüman bi ülkeyiz eyvah al sana neden.
 
Bu kadar arabesk yaklaşmayın olaya. Madem bize vermezlerdi o zaman neden talip olduk turnuvaya? Öncelikle bizlerin yandım öldüm bittim, tüm taşlar benim ayağıma takılıyor edebiyatından vazgeçmemiz gerekir. Güney Afrika Dünya kupasını aldı. Nasıl aldı? Demek ki almak için bir takım dinamikleri harekete geçirmek gerekiyor. Bizim Cumhurbaşkanı ne diyor? " İtalya ve Fransa gibi dünya devleri ile yarışmak bile bizim için onur" bunu diyerek resmen beni aşağılıyor benim Cumhurbaşkanım. Ondan sonra biz de Fransızlar şöyle yaptı böyle yaptı diyoruz. Ne farkı varmış İtalyanların Fransızların benden? Bir çok fransız ve İtalyan ile arkadaşlığım oldu kısa vadeli veya orta vadeli baktığımda benden farklarını görmedim. Futbol desen pisliğin kralı İtalyanlarda. Tribün olayı desen Fransızlar daha yeni İspanya'da ırkçı gösterileri ile yaptıkları kavgalar hatırlarda. Benim Cumhurbaşkanım öncelikle benim gibi düşünecek. Beni aşağılamayacak.

Bizde böyle kaderci bizi zaten sevmezler edebiyatı hep yapılır. Böylelikle bu yenilgiden sorumlu olanlar bize hesap vermezler kolayını bulmuşlar. "Biz Müslümanız bizi sevmezler. Hakkımızı yediler" oldu canım. 2000 olimpiyatlarında da aynısını demişlerdi. Allah biliyor ya bende öyle düşünmüştüm. Hakkımızı yediler dedim. Eee sonuç? Olimpiyat stadının rezilliğini görüyoruz. adamlar 93'de baktılar "olmaz bu iş" dediler. Sene 2010 hala olimpiyat stadı rezillik. Sinan Erdem spor salonu (o da dünya basketbol şampiyonası var diye) apar topar bitirildi. Hemde planlanandan 11 sene sonra hemde planlanan gibi çok amaçlı değil basketbol salonu olarak. Ondan sonra bize vermezler. Bırakın arkadaşlar geçin bunu. Bunun yerine ehsap sorun. Neden bize vermediler. Siz orda ne iş yaparsınız!!! diyin. Hemen kafanızı 35 derece sağa kırıp müslümanız, bizi sevmez Avrupalılar kolaycılığına kaçmayın.

Şenez Erzik beyefendi de hiç bir şey yapmayıp orada oturur. Ondan sonra çıkmış TV'ye :" Benim hiç bişi yapmadıımı nerdne çıkardınız? Benim söz aldığım 6 üyede verdi oyunu tarafsız şekilde" dedi

1- Eğer sen bu çalışmayı yaptıysan 6 üyeden söz aldıysan, TFF ne iş yapar onlar bir üyeyi bile ikna edememişmi?

2- Sen birilerini etkiliyorsun ama onlar tarafsız oluyor platini etkilerse mi tarafsız oluyor?

3- Sen birilerini etkiliyorsan, Platini'nin de etkileme hakkı yok mu?

4- Başbakan Brezilya'dan Cumhurbaşkanı bilakis oraya gelerek, toplantıya katılırken, Platini Sarkozy'i delegelerle birebir tanıştırırken Şenez efendi nedne Abdullah Gül'ü tanıştırmıyor delegelerle?

5- Avrupa şampiyonasının 2016 ayapının yeri belirlenecekken, Milli takımımızı nedne Amerika'ya gönderip TFF yetkililerini 2 parçaya bölüyorsunuz? Neden Amerika'larda zaman geçirmek yerine Avrupalarda bu iş için lobicilik yapmıyorsunuz?

6- Ingiltere İspanya Guney Kibris Malta Danimarka Slovakya Israil Portekiz Romanya Ukrayna Hollanda Litvanya Almanya Delegeleri oy kullanacak. Bunlardan ina etmeniz gereken delegelerle , ülke federasyonları ile hatta ülkeleri ile bir bağ kurulamazmı? Başbakan cumhurbaşkanını oraya kadar getirmek yerine.

Ondan sonra ya bize vermezler biz müslümanız. Avrupa bizi sevmez.:) Ya arkadaşlar, sizler bizim umudumuzsunuz. Gelecek sizlerde diyoruz. Bu, iyi olursa kendilerinden, kötü olursa bizi sevmezler edebiyatı yapan adamların kuyruğuna takılmayın. Geniş düşünün artık..
 
Sebeplerden biri de organizasyonun Ramazan Ayi'na denk gelmesinden kaynaklaniyormus: )
 
Ben çok politik açıdan bakmıyorum.Bana kalırsa rakibimiz Fransa olmasaydı yada UEFA başkanı Platini olmasaydı bu şampiyona %99 bize verilirdi.Biraz son dakika kulislerine ve despotizme kurban gittik bana kalırsa.
 
Doğan SAĞLAM' Alıntı:
Ben çok politik açıdan bakmıyorum.Bana kalırsa rakibimiz Fransa olmasaydı yada FİFA başkanı Platini olmasaydı bu şampiyona %99 bize verilirdi.Biraz son dakika kulislerine ve despotizme kurban gittik bana kalırsa.
FIFA değil,UEFA. ;)
 
Hakan Avci' Alıntı:
[quote="Doğan SAĞLAM":2aat0h40]Ben çok politik açıdan bakmıyorum.Bana kalırsa rakibimiz Fransa olmasaydı yada FİFA başkanı Platini olmasaydı bu şampiyona %99 bize verilirdi.Biraz son dakika kulislerine ve despotizme kurban gittik bana kalırsa.
FIFA değil,UEFA. ;)[/quote:2aat0h40]

Eyvallah.

Bu arada Platini'yi mezera yollayacağım az kaldı :p
 

Üst