Eurobasket 2009 Elemeleri | Ukrayna - TÜRKİYE

Gökce Başaran' Alıntı:
Milli takımın özeti.

1- Hido'nun olgunlaşan oyunu
2-Kerem tunçeri

Diğer faktörleride bu 2li ortaya çıkmalarını sağlamışlardır.
bende kesinlikle katılıyorum gökçeye..
uzun zamandır izlediğim en iyi milli takımdı diyebilirim.. 3 maçta aynı şekilde.
kerem tunçeri ve ender cidden şaşırttı beni..takım oyunu oynuyorlar..bireysel hiç bir şey yok.. herkes bir sonraki topu nasıl kullanabilirizin derdinde..

ersan konusunda da bende bazen burak gibi düşünmüyor değilim.. sanki basketbol oynamaya yeni başlamış gibi potaya bile değmeyen atışlar..ama peşini bırakmadı ribaundların..

ama ben maçın adamının kerem gönlüm olduğunu düşünüyorum,sanırım ilk periyottu peş peşe top çalmaları olasaydı o maç bize dönmezdi gibi geliyor.
 
ender denilen savruk eleman 4 maçtır iyi oynuyor ve şut kaçırmıyor,şopar turnikesi atmaktan vazgeçmiş ve acaip olgun oynuyor...biri buna büyü yapmış
 
Evet Ukranya deplasmanından da galibiyetle dönerek grupta 4 te 4 yaptık.Bu bizim için büyük bir başarı.Her nekadar rakiplerimiz güçlü olarak gözükmesede, bizim onlara karşı yaptığımız savunma ve takım oyunu herşeye bedel oluyor.

Bu maçın yıldızı Kerem Gönlüm oldu bana göre.İçine vurmaktan başka bir şey yapmadı diyeceksiniz ama savunmada yaptıkları göz ardı edilmez.En önemlisi ateşleyici bir etki yarattı.Kötü giderken savunma kaptığı üç top ile bir anda rüzgarı arkamıza almamızı sağladı.Çok koştu, mücadele etti.Bitirdiği tüm pozisyonlarda mücadele, savaş vardı.Bundan dolayı attığı 17 sayı ile maçın adamı Kerem Gönlüm.

Bunun dışında Hidayet'e değinmek istiyorum.Hatırlarsınız geçen şampiyonayı Hidayet'in istatistikleri daha yüksekti.Ancak Türkiye turnuvada 0 çekerek Hido'nun bu performansını silmişti.Şimdi ise farklı bir Hido görüyoruz.Olgunlaşmış bir Hidayet.Tam bir lider gibi, gerekeni gerektiği zamanda yapan bir oyuncu oldu.Bu da takımın top paylaşımını maksimuma çıkarıyor.Kritik zamanlarda sorumluk alıyro, atmak yada attırmak arasındaki çizgiyi iyi ayarlıyor.Kısacası Hido tam lider gibi oyunuyor. Böyle olduğu sürece Türkiye'nin yenemeceği takım tanımıyorum.

Elemlerden önce pota altından sayı üretemeyen bir takım çıkardığı için Tanjevic'i eleştirdim.Fakat ben Kerem G. ile Oğuz Savaş'ı hesaba katmamışım.Zira Oğuz'un özellikle hucümdaki gelişimi taktiri hakediyor.Pota altında bu yaşına rağmen iyi bir fundamental yakalamış durumda.En önemlisi hucümda bir opsiyon olmasıdır.Bununn yanında şutunu geliştirmiş olması Türk basketbolu açısından çok önemli.Çünkü Türk basketbolun çektiği bir sıkıntıdır uzundan yüksek post şutu yaratmak.Oğuz bu bağlamda elemelerin en iyisinden.O da hem hucümda hemde savunmada üstüne düşeni yaparak çok iyi işler beceriyor.

Bir-iki kelamda Tanjevic'e söylemek isterim..."Yiğidi öldür ama Hakkını ver" derler.Ve bu zaman kadar eleştirdimiz Bogdan hocanın iyi işler yaptığını gördük.İnanılmaz bir savunma alışkanlığı kazandırdı.İlk 5'i belirleyerek eskiden yapamadığı, rotasyon konusunda istikrarı yakaladı.Hava atışında topların çelinmesini istememesi bile benim hoşuma gider oldu.İstikrar herşeyden öndedir bana göre.He birde herşeyden önemlisi; mola almayı alışkanlık haline getirdi.
 

Üst