Eurobasket 2009 | Şampiyon İspanya

Kim Şampiyon Olur?

  • İspanya

    Oy: 0 0.0%

  • Kullanılan toplam oy
    10
Re: Avrupa Şampiyonası Tahminleri

Biraz da iddaa analizleri yapalım.

Uzun vadeli seceneklerde;

KIM SAMPIYON OLUR :
Hırvatistan oran: 12 (Oranı hiç de fena değil, bence risk almaya değer.)

GRUP BIRINCILERI :
A Grubu Hırvatistan oran: 2.1 (Bence risk bile değil.)
B Grubu Fransa oran 1.7 (Bence banko)


07 Eylül 2009 Karsılasmaları

Makedonya - Yunanistan
Maç sonucunun handikabı bence gereksiz fazla. ilk yarı sonucunun 5,5 handikapla Yunanistan lehine sonuçlanması muhtemel.

Rusya - Letonya
Maç sonucunda Rusya' ya 7 sayı ile kazanma handikabı verilmiş. Ben pek güvenemiyorum açıkçası ama ilk maç gibi bu maç için de ilk yarı için Rusya lehine 3,5 sayılık handikap fena görünmüyor.

Büyük Britanya - Slovenya
Her ne kadar Britanya' nın gücü belli olsa da maç sonucundaki Slovenya' nın 14 sayılık kazanma handikabı biraz can sıkıyor. Bu maç için de 6,5 sayılık Slovenya lehine ilk yarı handikabı mantıklı görünüyor.

Polonya - Bulgaristan
Ev sahibi Polonya' nın grubun en zayıf ekibi görüntsündeki Bulgaristan karşısında maç sonucu olarak 6 farklık handikabı kulağa gayet hoş geliyor. Bununla beraber ilk yarı sonucunun 2,5 sayılık handikabı da mantıklı olabilir. Tercih sizin.

Hırvatistan - Israil
Madalya favorilerinden Hırvatistan' ın zayıf rakibi Israil önünde maç sonundaki 11 sayılık galibiyet handikabı çok kötü sayılmaz; ancak ilk yarı sonucu handikabı 5,5 bana kalırsa riski biraz daha azaltıyor.

Fransa - Almanya
Sampiyonaya katılmayı son anda ön elemelerle elde eden Fransa; tatlı sert oyunu benimseyen disiplinli Almanya önünde favori. Ancak 12 sayılık galibiyet handikabı disiplinden ödün vermeyen Almanya önünde biraz fazla gibi geliyor. Ben bu maça oynamayı pek tercih etmiyorum ama illa ki oynamak istiyorum diyorsanız ilk yarı sonucu 6,5 handikapla Fransa olabilir.

Sırbistan - Ispanya
Otoritelerin en büyük şampiyonluk favorisi Ispanya; grubundaki güçlü takımlardan biri olan Sırbistan önünde galibiyete yakın taraf. Bununla beraber 12 sayılık galibiyet handikabı biraz fazla uçuk görünüyor. İlk yarı sonucuna da oynamayı mantıklı bulmadığımı söylemek istiyorum. Bana kalırsa Ispanya kazansa dahi 12 sayı farkı yakalaması kolay degil. Bu detay dahilinde maç sonucu bahisinde Sırbistan' a oynamak akıllıca olacaktır.

Turkiye - Litvanya
Milli Takımımız Litvanya önünde grbun ilk maçına çıkıyor. Ankara' daki Efes World Cup' da pek istenilen düzeyde olmadığımız görüldü. Litvanya' nın ise hazırlık maçlarında yükselen bir grafiği fark ediliyor.
Bana kalırsa maç Litvanya lehine sonuçlanır; ancak 6 sayılık maç sonucu handikabı risk midir, o iyice düşünmek gerekir. Ben bu maça da oynamayı pek tercih etmiyorum. Milli Takımı' mız günü gününe pek uymayan bir ekip görüntüsünde; herşey olabilir. Ne olursa olsun ben bu maça oynamak istiyorum diyen basketbolseverlere ise risk alıp Litvanya' nın 6 sayılık maç sonu handikabına oynamalarını söyleyebilirim.
 
Re: Avrupa Şampiyonası Tahminleri

NTV' DE BU HAFTA

7 EYLÜL PAZARTESİ SAAT YAYIN
Polonya - Bulgaristan 19.15 CANLI
Türkiye - Litvanya 22.15 CANLI

8 EYLÜL SALI SAAT YAYIN
Litvanya - Polonya 19.15 CANLI
Türkiye - Bulgaristan 22.15 CANLI

9 EYLÜL ÇARŞAMBA SAAT YAYIN
Türkiye - Polonya 19.15 CANLI
Litvanya - Bulgaristan 22.15 CANLI

NTV SPOR'DA BU HAFTA

7 EYLÜL PAZARTESİ SAAT YAYIN
Makedonya - Yunanistan 17.30 CANLI
Sırbistan - İspanya 22.00 CANLI

8 EYLÜL SALI SAAT YAYIN
Almanya - Rusya 17.30 CANLI
Yunanistan - Hırvatistan 20.15 CANLI

9 EYLÜL ÇARŞAMBA SAAT YAYIN
Rusya - Fransa 17.30 CANLI
İspanya - Slovenya 19.15 CANLI
 
Re: Avrupa Şampiyonası Tahminleri

Ben de oyumu İspanya'ya verdim. Türkiye en az ilk 4'e kalır diyorum. Ama gerçekçi bir analiz yapabilmek için bu akşamki maçı görmek lazım. Tanjeviç hala 2010 masalları ile uyutmaz umarım. Ona göre gittiğimiz her turnuva hazırlık turnuvası. Basketbol mutluluğu başlasın!!
 
Re: Avrupa Şampiyonası Tahminleri

Türkiye - Litvanya maçını kuzenlerle hep birlikte izleyeceğiz.. Biraz heyecan var Ben de.. Merakla bekliyorum maçı kazanacağız inşallah..
 
Re: Avrupa Şampiyonası Tahminleri

Polonya Bulgaristan maçı da başladı.İyice heyecanlanmaya başladım.Maçtaki atmosfer de çok güzel gerçekten.
 
Re: Avrupa Şampiyonası Tahminleri

sürpriz yapması beklenen makedonya bu muydu.maça öyle bi başladılarki potayı resmen dövüyolardı.aynı galatasaray gibi sürekli üçlük attılar(formada sarı kırmızıydı ya bi ara sanki galatasaray oynuyo sandım).
 
Re: Avrupa Şampiyonası Tahminleri

Burak Barut' Alıntı:
Yunanistan bu nasıl bir savunmadır :?

Yunanistan basketbolu olmuştur abi.Kesinlikle artık bir ekoller.Eskiden de öyleydiler ama kabuk değişimine rağmen sistemleri değişmemiş.Zaten ekolde böyle olunuyor.
Sayı sıkıntısı yok dediğimiz Makedonya'yı 54 sayı da tuttular.
 
Re: Avrupa Şampiyonası Tahminleri

Polonya 90 - 78 Bulgaristan

Polonya seyircisinin de desteğiyle ilk periyotta yakaladığı farkı korudu maç boyunca.Avrupa'nın en önemli skorerlerinden David Logan da çok iyi oynadı.Ama Polonya'ya beklenenin aksine zorlanacağımızı düşünmüyorum.Ömer Onan ve Sinan Güler Logan'ı kilitlerlerse Polonya maçını rahat kazanırız.Bulgaristan'a söylenecek birşey yok.Takımın başına böyle bir Amerikalı guard getirirseniz galibiyet almadan evinize dönersiniz.
 
Re: Avrupa Şampiyonası Tahminleri

Polonya takımını çok beğendim.Logan kitlenebilecek yapıda oynamıyor, hızlı oynuyor, herkesten önce rakip alana gidiyor.
İkili oyunlara çok çalışılmış belli, Lampe-Gortat ikilisi görevlerini çok iyi biliyor ve yapıyor.Seyirci desteği de olduğunu düşünürsek Polonya bizden bir adım önde olabilir çünkü bizim takımımız çok yavaş oynuyor.
 
Re: Avrupa Şampiyonası Tahminleri

Gortat çok gaza gelmiş kontrat sonrası.

Fitch benzerliğine de katılıyorum.
 
Re: Avrupa Şampiyonası Tahminleri

Yunanların aldığı skor görkemli ama adamların amacı sadece basketbol değil. Mekodonya ile çok büyük sorunları var siyasi ve tarihi. Birazda onun hıncı ile kötü ezmişler Makedonya'yı.
 
Re: Avrupa Şampiyonası Tahminleri

Makedonya yanlış strateji ile başladı, hakettiler bu mağlubiyeti. Her ne kadar eksik de olsa karşında Yunanistan var, sete set kaldığında elindeki kadroyla Massey hariç birşey üretmesi zor iken, yavaş tempoda başladılar. Ben şahsen ilk çeyrekte oyunu hızlandıran bir Makedonya bekliyordum, onlar aksine yavaşlattılar ve sete set kalınan her hücumda saçma sapan el üstü şutlar attılar. Oyunu hızlandırdıklarında ise sayı bulduklarını gördüler ama iş işten geçmişti..

Ayrıca biz bu Polonya'yı da Bulgaristan'ı da kolayca geçmeliyiz. Belki Polonya ev sahibi olmasının avantajı, tribünler, hakemler derken biraz zorlayabilir ama bizim kalibremizde değiller kesinlikle.

Başlıyor bizim maçımız da biraz sonra..Fark atarsak da şaşırmam, yersek de böyle bir takımız biz. O mücadeleci ruhu görelim sahada yeter bana, devamı gelecektir zaten..
 
Re: Euro Basket 2009

Herşey bir yanada bu kadar kötü bir yayın olamaz.Serbert atış atılırken ekranın daralması.Potayın kaybetmeleri vs..Polonya bu konuda sınıfta kaldı benim gözümde.Umarım ilerki maçlarda pozitif gelişmeler olur.
 
Re: Euro Basket 2009

Şu anda devam eden maçta Sırbistan İspanya'ya ezici bir üstünlük sağladı.Herhalde böyle devam eder. :)
 
Re: Euro Basket 2009

Polonya 90 - 78 Bulgaristan
Türkiye 84 - 76 Litvanya

Büyük Britanya 59 - 72 Slovenya
Sırbistan 66 - 57 İspanya

Rusya 81 - 68 Letonya
Fransa 70 - 65 Almanya

Makedonya 54 - 86 Yunanistan
Hırvatistan 86 - 79 İsrail
 

Üst