Eurobasket 2009 | TÜRKİYE - Polonya

Grubumuzun son maçında ev sahibi Polonya'yla oynuyoruz.Logan,Gortat,Lampe'yi iyi savunmamız lazım.Bu maçı da 4.periyotun başlarında bitiririz diye düşünüyorum.Özellikle bugün yedek oyuncularımızın iyi performansıyla Hidayet ve Ersan da dinlenme şansı buldu.Yarın onların da iyi oyunlarıyla 3'te 3 yaparak üst gruba çok avantajlı şekilde gidebiliriz.
 
Bu maçı kazanmak için yapılması gereken tek şey var.Oyunu bizim yönlendirmemiz.Gortat ve Lampe'yi de faul sorununa sokmak.Sinan-Bekir'de Logan'ı kitlerse kazanırız.Bunlardan bir tanesi aksarsa onlar öne geçer ev sahibi avantajı her zaman önemlidir bu tip turnuvalarda.
 
polonya 5 kişiyle oynayan bir ekip.bench katkısı en az olan takımlardan biri.gortat ve lampe'yi durdurursak bulgaristan maçı kadar olmasa bile yine rahat bir galibiyet alırız.
 
Savunmayı Litvanya maçındaki gibi 40 dakika boyunca istekli bi şekilde yaparsak maçı kazanacağımızı düşünüyorum.Çünkü bizim hücumumuzda savunmamızla doğru orantılı..
 
Polonya çok dar bir rotasyon ile oynuyor,bu yüzden topu son saniye ye kadar çevirip oyundakileri yorarsak rahat bir maç olur bizim için.
 
Genel konu iken de pek ilgi olmuyor. Bu yüzden Milli Takımlar bölümüne taşıyorum. Her konuda yer almasın boşuna. İlgilenenler aynı zaten.
 
biz 12 kişilik rotasyonla oynarken Polonya şimdiye kadar 6 kişiyle oynadı nerdeyse. Seyircinin gazına gelmeden bu işi bitiriz diyorum umarım Ömer Onan oynar, Engin oynayamayakmış galiba, Semih'te bir an önce toparlansa iyi olur. Nerdeyse her maç Semih'e rağmen kazandık gibisinden alay ediliyor kendisiyle...
 
Aldığımız 2 galibiyet gerçekten büyüleyiciydi.. Bu maçı biraz zor kazanırız gibime geliyor.. Sebebi Polonya'nın ev sahibi olması.. Yoksa biz onlardan çok daha iyi bir takımız.. Bu maçta Semih'i çok daha az görmeyi umuyorum.. Özellikle dünki maçta deli etti beni ya :? Eminin çoğu kişiyle hemfikirim..
 
evet çok iyi başladık nazar değmesin ama ben hala şu görüşümde ısrarlıyım:barış hersek,bekir yarangüme ve hatta semih erdenin yerine,serkan erdoğan,kaya peker ve cevher özer olsa daha iyi olmazmıydı....
 
Bir arkadaşımız,kimdi hatırlamıyorum,Logan'ı kitleyemeyiz demişti ama Ömer Onan gayet Logan'ı kilitledi.O kilitlenince de şuan 11 sayı öndeyiz.
 
eğer serkan erdğan,kaya peker ve cevher özer de olsaydı bu sene kesin şampiyonduk ben hala barış hersek,semih erden ve bekir yarangümenin takımda ne aradığını tanjevicin bunları hangi akılla aldığını kabul edemiyorum....
 
Furkan Bey, elimizdeki adamlar bu ne yazıkki. Bizim yazmamız ilede değişen birşey olmayacak ayrıca biri çıkıp dese bu adamlarla(Serkan, Kaya...) böyle oynayamazdık kimse aksini iddia edemez çünkü bu işler takım olmaya bakıyor. Şuanki takımımızda gayet 'takım' olmuş bilinçli şekilde oynuyorlar. Şutor eksikliği hissetmedik çünkü Ender, Ersan, Hido, Kerem iyi bir grafik yakaladılar. İçerden de nasıl etkili olabilieceğimizi bugün gördük. O yüzden her maç yazısında bunları dile getirmenin nafile olduğunu düşünüyorum.
 

Üst