Eurobasket 2009 | TÜRKİYE - Slovenya

Çeyrek finalde kimle eşleşmek istersiniz?

  • Hırvatistan (Kazanırsak eşleşiyoruz.)

    Oy: 0 0.0%

  • Kullanılan toplam oy
    15
Slovenler takım olsa gam yemeyecem. Bizim bu turnuvadaki normal basketbolumuzun 2 kere yenmesi lazım bu adamları. Ayrıca Murat Murathanoğlu söyledi diye demiyorum maşallahı var hakemlerin, 3 saniyeler, stepsler kabak gibi belli oluyor ama çalan yok.
Maçı kazanmak için iyi formül var. Savunma ve topu içeri indirme.
 
Çok güzel bir son hücümdü ama kazanmamak için herşeyi yaptığımız bir maçı böyle kazansak çok ironik olurdu. Umarım kötü oyunumuzun sebebi Yunanlarla eşleşme isteğimizdir...
 
Hiç iyi olmadı bu 19 sayı gerideyken öne geçtik. Öne geçip geriye düştükten sonra yeniden galibiyet şansı bom boş şutla elimize geldi ama malesef o şansı teptik. Eğer o şut girseydi grubu hem 1.bitiridik hem de Hırvatistan'la yani Yunanistan'a oranla nispeten dişimize göre bir rakiple eşleşirdik ama olmadı .Belki bu mağlubiyet kazanabileceğimiz bir turnuvadan elenmemize sebeb olabilir ki umarım olmaz .
 
Son hücum Hırvatistan ya da Yunanistan demekti. Biz Yunanistan'ı seçtik. Demek ki onları yenmek istiyoruz.

Maçı bu duruma getirmemek gerekiyordu; ama tercih sebebimiz Yunanistan oldu. Hayırlısı olsun.
 
Maçta 1 tane veya 2 tane ikili oyunumuz var sanırım. Şuana kadar çok iyi yaptığımız bu işi özellikle maçın başında hiç hiç yapmadık. Ölesine çıkmışız gibiydi zaten maça. Yenildiğimize üzülmüyorum, şöyle bir takıma yenildiğimize üzülüyorum. 35 civarı üçlük kullandılar ve maçı kazandılar. Gerçi kaçırdıkları üçlükler bile bereketli çıktı hep potanın uzağına düşüp 2. hücüm olarak bize döndü. Ne biz çok kazanmak istedik nede top bizi sevdi. Yenilmemiz için iyi bir ortam vardı, bizde kullandık. Yazık oldu ilerisi için.
 
ukalalık yapmak istemem ama ben son hücumun iyi olduğuna inanmıyorum.. tabii molada ne çizildi, kararlaştırılan set oynanabildi mi bilmiyorum ama engin son derece soğuktu o sırada. topu engin getirip ender atsa bence şansımız daha yükselirdi.. tabii engin i de suçlamak yersiz.. naapsın çocuk. attı, olmadı..
 
'Aslında bu oyunu çizmedik. Biz Ender'in içeri devrilip Hido ile ikili oyun oynamasını yazmıştık ama Ender böyle tercih etti. Ki çok daha güzel oldu ama Engin şutu sokamadı.' demiş Tanjevic maçtan sonra.
 
ya basketbolda savunma yapmak çok önemli belkide en önemli şey ama sayı atmadanda hücum etmedende nasıl maçı kazanacaksın o var ben ilk günden beri şunu yazdım burda ömer aşık,ersan,ender canla başla mücadele ederken ya barış hersek,bekir yarangüme hatta engin atsürün ne işi var milli takımda özellikle barış ve bekir kenarda havlu tutup su taşımaktan başka ne yaptılar yerlerine cevher özer ,hüseyin beşok,kaya peker,serkan erdoğan olsaydı dahamı kötü olurdu....
 
Bu mağlubiyet ile daha zorlu bir yola girmiş olduk. Her ne olursa zorlu bir rakip olan Yunanistan, daha sonra da ya namağlup Fransa yada yükselerek gelen İspanya ile oynayacağız.

Mücadele ve savunmamız yine iyiydi. Ancak hücumumuz gitgide kötüye gidiyor. Normalde galibiyet için rakibi 70 sayı altında tutmak yeterli olabilir. Ancak biz kötü hücum eden bir takım olduğumuz için bu bize yetmiyor. Ayrıca maçın önemli kısmında alan savunması yapmanın mantığını ben de çözemedim. Dün Kaan Kural söylemişti; yorgun bir Slovenya'ya karşı yapılabilecek en kötü işlerden birini yaptık, pas yapıp şut atmalarına izin verdik. Alan savunması rakibi şaşırtmada etkili olabilecek, kısa sürelerde etkili olan bir faktördür. Ancak uzun sürelerde aleyhte çalışabiliyor.

Neyse umarım bu mağlubiyet kaderimizi kötü yönde çizmiş olmaz...
 

Üst