EuroCup 1. Hafta | Galatasaray 84-73 MoraBanc Andorra

EuroCup normal sezonu 2 Ekim Salı günü oynanacak maçlarla başlayacak. Takımımız Salı günü A Grubunda MoraBanc Andorra takımını Sinan Erdem Spor Salonu'nda saat 20'de konuk edecek. Bizim için bu maç aynı zamanda sezonun ilk resmi maçı olacak. Tüm kalbimizle takımımıza sakatlıksız ve minimum sorunla geçecek başarılı bir sezon diliyoruz. İmkanı olan herkesin salonda yerini almasını istiyoruz.
 
Galatasaray’ın haftaiçi rakibi olacak olan MoraBanc Andorra’yı konuşalım biraz.Penarroya dönemi daha düşük tempo yerine Ibon Navarro’nun gelişiyle transition öncelikli iyi bir hücum takımı oldular.9 kişilik derin bir rotasyonları var.

Andorra zaten sın üç yılda Real Madrid ve Baskonia’dan sonra iç sahada galibiyet yüzdesi en yüksek takımdı.Yani buradan çıkmak kolay değil.Rotasyona gelecek olursak
Albicy-Rafa Luz
Vitali
Ennis-Jelinek
Upshaw-Shurna
Diagne-Stevic-Whittington

Ön taraftaki Albicy-Vitali-Ennis üçlüsü oldukça uyumlu ve topsuz oyun becerilerinin fena olmaması sebebiyle aynı anda sahada kalıyorlar.Bu üçlünün savunma defektlerini kapama görevi Diagne’de ki bugün Murcia karşısında da bunu başarıyla yaptı.

Albicy’nin tepe pnr’leri sonrası hücumu şekillendiriyorlar,Albicy’nin deliciliğinden faydalanarak kick-out’larla forvete yerleşen 4 numaralar Upshaw ve Shurna dibe yerleşen Vitali ve Ennis’i buluyorlar.Albicy’nin oynadığı pnr’larda alttan geçilirse de Ennis’in eline bakıyorlar.

Hücumda tıkandıkları noktada 5 kısaya dönüp yüksek set temposuyla oynuyorlar.(Albicy-Ennis-Vitali-Upshaw-Shurna)Murcia sahaya Tumba’yı attığı dönemde Shurna’yı 5’e çekerek Tumba’yı çemberden uzaklaştırmayı denediler bugün.Galatasaray rim-pro kullanmıyor gerçi.


(via@EuroZonecom)
 
Takımın şu süreci olabildiğince kazanarak geçirmesi, uyum dönemini en az zararla kapatması çok mühim. Andorra hiç küçümsenecek bir takım değil, geçen yıl Liga Endesa'da yarı finalin kıyısından döndüler.

Taraftar desteği çok çok belirleyici olacak. Boş salonun soğukluğuna değil, tribün desteğine ihtiyacı var takımımızın.

Biletler satışta: http://www.biletix.com/etkinlik/VAQ25/TURKIYE/tr
 
Sezonun ilk maçları her zaman önemlidir. Geçen sene Bayern maçında 4000'e yakın izleyici vardı ve oradaki yenilgi üstüne basiretsiz oyundan sonra Oktay Mahmuti gelene kadar seyirci soğumuştu takımdan. Bu yüzden sadece kazanmak değil, mücadele etmek, savaşmak da önemli. Zaten gelen insanlar her kulvarda şampiyonluk beklemiyor artık ama belli bir takım şeyleri de görmek istiyor, haklı olarak.
 
EuroCup 1. Hafta | Galatasaray - MoraBanc Andorra

Hangi kanalda yayınlanacak bilen var mı arkadaşlar ?

Edit: tivibuspor2 demişler ama bunun haricinde Ssport , trtspor vs gibi izleyebileceğimiz başka bi kanal yok mu?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 
Hangi kanalda yayınlanacak bilen var mı arkadaşlar ?

Edit: tivibuspor2 demişler ama bunun haricinde Ssport , trtspor vs gibi izleyebileceğimiz başka bi kanal yok mu?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi


Yok tivibu yayınlıyor. Diğer takımlarımızın maçlarını da onlar yayınlıyor. Lig maçları da tivibu'da olacak. Beinsport basketbolda güç kaybetti epey bu sene.
 
7DAYS Eurocup’ta ilk maçını 2 Ekim Salı günü saat 20:00'de Sinan Erdem Spor Salonu'nda MoraBanc Andorra ile oynayacak olan Galatasaray Erkek Basketbol takımı, son hazırlıklarını bugün yaptığı antrenmanla sürdürdü.

Takımımızın koçu Ertuğrul Erdoğan ve oyuncularımız Tai Webster ile Can Korkmaz maç öncesi açıklamalarda bulundu.

Ertuğrul Erdoğan: "EuroCup'ta açılış maçımıza çıkacağız. Taraftarlarımızın önündeki bu sezon oynayacağımız ilk maçımız olacak. Yepyeni bir Galatasaray takımı var. Takımda birçok genç oyuncumuz var. Maçı kazanmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Andorra takımı oldukça tecrübeli bir takım. Disiplinli basketbol oynamayı biliyorlar. İyi bir kimyaya ve iyi bir koça sahipler. Maçı kazanmak için hem savunmada hem de hücumda 40 dakika boyunca yüksek enerjiyle oynayıp elimizden gelenin en iyisini yapmak zorundayız."

Tai Webster: "Sezonu taraftarımızın önünde açacağımız için çok heyecanlıyız. Rakibimiz oldukça yüksek hücum potansiyeline sahip çok tehlikeli bir takım. Dolayısıyla savunmada ekstra efor göstermemiz gerekiyor. Yarın kazanarak başlamak istiyoruz. Taraftarımızın desteğiyle bunu yapabilecek güce sahibiz.

Can Korkmaz: "Bu sezon oynayacağımız ilk resmi maç. İlk resmi maçımıza taraftarlarımızın önünde çıkacağız. Bu yüzden sezona ilk maçımızı kazanarak başlamak bizim için çok önemli. Umarım taraftarlarımıza güzel bir maç izleterek kazanırız. Andorra çok iyi bir hücum takımı. İyi bir savunma yaparak, rakibimizi 70 - 75 sayı barajında tutmak ve kazanmak istiyoruz."
 
Ispanya liginde mucadele ediyor olsa da, aslinda Andorra ulkesinin takimi Morabanc.
Ulkenin ozelligi ise dunyada resmi dili Katalanca olan tek yer olmasi.

Acilis icin guzel bir takimla basliyoruz, keyifli bir mac olacagi kesin.
Iki sene sonra ilk defa bir basketbol maci saatine gore gunluk programimi belirledim.
Umarim butun sene bu heyecani devam ettirmemi saglar takim, yegane beklentim budur.
 
1 aylık cezamın bu maç arifesinde bitmesi güzel bir rastlantı oldu benim için. Belhanda gibi karaktersiz bir insana küfür edip ceza almaya değmezdi ama olan oldu...

Takıma gelirsek; Bu takımdan ben umutluyum şahsen. En azından geçen sezona göre daha iyi sonuçlar alacağımızı, mücadeleyi bırakmayacağımızı düşünüyorum. Geçen sezon kadro kurulurken, daha sezon başlamadan tahminde bulunmuştum play-off'a bile kalamayız diye sağolsunlar beni yanıltmadılar. Cidden rezil bir takım ve rezil bir kadro mühendisliği vardı. Ama bu sezon bütçe büyük oranda düşmesine rağmen geçen sezondan daha iyi bir kadro kurulduğunu düşünüyorum. Takımda 3 tane eksik var bana göre.

1.si: Takımın guard pozisyonunda tecrübeli, saha içi lideri birisi olmayacak. Webster çok yetenekli bir oyuncu ama işin tecrübe ve oyun bilgisi kısmında ne kadar takıma katkı sağlayabilir merak ediyorum.
2.si: Takımda net bir şutör yok. Şutör bir takım değiliz. Tamamen atletizme dayalı bir kadro kurulmuş. 2 sene önce Diebler, geçen sezon Hardy gibi şutör isimler varken bu sezon takımda şutör kişi sıfır olarak gözüküyor.
3.sü: Uzun rotasyonunda sıkıntı yaşayacağız bence özellikle 5 numarada. Tek Auguste ne kadar idare edebilir orayı bir diğer merak ettiğim konu. Ama bence bir transfer daha yapılması lazımdı Ivan Buva gibi bir oyuncu daha olsaydı müthiş tamamlardık orayı.

Onun dışında bir sorun yok bence. Eldeki bütçeyi iyi kullandık. Daha iyi oyuncular gelebilir miydi açıkçası bu bütçeyle gelmezdi. En fazla 1 tık üstü oyuncular alabilirdik belki gerisi ütopya.

Maça gelirsek; Andorra temsilcisi yabana atılmayacak bir takım. Son yıllarda yaptıkları atılımlarla adlarından çokça söz ettirdiler. Çok iyi hücum silahları var. Maçın zor geçeceğini ama 5-6 sayı farkla kazanacağımızı düşünüyorum.
 
Ispanya liginde mucadele ediyor olsa da, aslinda Andorra ulkesinin takimi Morabanc.
Ulkenin ozelligi ise dunyada resmi dili Katalanca olan tek yer olmasi.

Acilis icin guzel bir takimla basliyoruz, keyifli bir mac olacagi kesin.
Iki sene sonra ilk defa bir basketbol maci saatine gore gunluk programimi belirledim.
Umarim butun sene bu heyecani devam ettirmemi saglar takim, yegane beklentim budur.

Ulke ile ilgili bilgi verilmisken ben de birseyler ekleyeyim bari. Andorra vizesiz gidebilecegimiz ulkeler arasinda arkadaslar. Bizim ulkemizden vize istemiyorlar. Hatta bir sloganlari bile var; bizim ulkemize ayak basan bizim insanimizdir turunden.

Lakin tek sorun Andorrada havalimani olmadigi icin ya Ispanya ya da Fransaya ucmaniz gerekmektedir. Ha bu iki ulke de bizden vize istedigi icin Andorraya gitmek neredeyse imkansizdir. Shengeni olanlar haric tabi ki.

Maca gelecek olursak, Hazirlik maclari kistas olmasa da, kazanmak icin karakter koyacagimiz kesin. Ayrica Kamil Beyin bu takimdan savunma beklemeyin Hucum bekleyin cumlesi bizim takimin ozeti olmus.

Yuksek bir skor olacagi kesin. Umarim cok atan taraf biz oluruz.

Ilk resmi mac ilk heyecan. Basarilar takima simdiden.
 
Uzun zamandır yazamıyordum, iş güç ve sağlık problemleri vardı hepsi halloldu Allah'a şükür. Bu mesajı salona giderken metrodan yazıyorum. Sezonu farklı bir yapılanma ile açıyoruz, nedense bu takım bu sene savaşacak ve bizi üzmeyecek gibi bir his var içimde, zaten beklentimiz kabullenilmiş mağlubiyetler değil savaşarak, son topa kadar mücadele eden bir takım görmek. Yönetim olarak ise maaş problemi olmadan oyuncuların sezonu geçirmesini sağlamak. Son topa kadar saldır durmadan, bu taraftar arkanızda her zaman !
 
Ozan Korkut ve Naci Cansu da maçta.

Webster Harrison Göksenin Hayes Zach 5i ile sahada olacağız...
 
Son düzenleme:
Ege 2 dk da 4 faul aldı.
Rotasyona kadar 22-13 olan skor rotasyon ile 22-20 bitti ilk çeyrek...
 
Son düzenleme:

Üst