EuroCup 2.Hafta | Ratiopharm Ulm 103-92 Galatasaray

Tarih: 10.10.2018
Saat: 20:30
Yer: Ratiopharm Arena


EuroCup 2.haftada rakibimiz Almanya temsilcisi Ratiopharm Ulm. Daha önce 2012-2013 EuroCup sezonunda top 16 da eşleştiğimiz rakibimizi ilk maçımızda 22 Ocak 2013 de Abdi İpekçi Spor Salonu'nda 82-66 yenerken 30 Ocak 2013 de Ratiopharm Arena'da ki maçtan 91-70 yenik ayrılmıştık. Bu seneki kadrolarında aynı bizim gibi genç oyunculara fazlalılığı göze çarpıyor. EuroCup'a Andorra galibiyetiyle başlayan takımımızın bu zorlu deplasmandan da galibiyetle dönerek yoluna devam etmesini arzuluyor ve başarılar diliyoruz.
 
Ulm 3 maçını da kaybetmiş bu sezon. Bizim maça extra bir eforla çıkacaktır bu yüzden. Ben zorlansak da birkaç sayı farkla galip geleceğimizi düşünüyorum. Efes maçındaki gibi basit top kayıpları, 3'e 1 giden pozisyonda üçlük deneyip atamamak gibi hataları yapmayalım yeter.
 
7DAYS Eurocup’ta ikinci maçını 10 Ekim Çarşamba günü saat 20:30’da ratiopharm Arena’da ratiopharm Ulm ile oynayacak olan Galatasaray Erkek Basketbol takımı, son hazırlıklarını bugün yaptığı antrenmanla sürdürdü.

Takımımızın koçu Ertuğrul Erdoğan ve oyuncumuz Zach Auguste maç öncesi açıklamalarda bulundu.

Ertuğrul Erdoğan: “Bizim için önemli bir maç. ratiopharm Ulm maçı, Eurocup’ta deplasmanda oynayacağımız ilk maç ve zor bir deplasman. Kendi evinde çok farklı oynayan bir takım ama bizim de bu maçta en az onlar kadar iddiamız var. Kaybettiğimiz Anadolu Efes maçından sonra bu maçı kazanarak mental olarak yeniden aynı ritmi kazanmak istiyoruz. Bizim için bu maçın en önemli tarafı deplasmanda da kendi sahamızda gösterdiğimiz tempoyu ve konsantrasyonu burada da tekrarlayabilmek. Bizim için önemli bir test olacak. Biliyoruz ki Ulm iyi bir takım. Takım halinde iyi bir basketbol oynuyorlar. Dolayısıyla bizim için kolay bir maç olmayacak. Çok dikkatli olmamız gerekiyor.”


Zach Auguste: “İyi oyunculardan kurulu çok iyi bir takım ile oynayacağız. Bizim kendi oyunumuza konsantre olmamız gerekiyor. Maç içerisinde oyun sistemimizin gerektirdiklerini yapmaya dikkat etmeliyiz. Kazanmak için elimizden geleni yapacağız.”
 
Cok genc takimlar kizilyildiz macinin buyuk bolumunde oyunda kaldilar. Tanidik yuzler var Fotu gibi. Kazanacak gucte oldugumuzu dusunuyorum
 
3 gun once Eurolig sertliginde bir mac oynadik ve basabas goturduk.
Simdi de bir Almanya deplasmani.
Takimin fiziksel durumunu gorebilmek acisindan da degerli bir musabaka, acaba sezon icinde bu tempoyu kaldirabilecek miyiz diye.
Kendi adima pota alti haric yeterli bir rotasyonumuz oldugunu dusunuyorum diger pozisyonlarda.
Ege'ye de sihirli degnek degmeyecegine gore bir sekilde orasi icin alternatif dusunmeliyiz.
Yine de bugun kazanacak gucte oldugumuza inaniyorum, hedef net bir sekilde ilk 2 olmali grupta.
 
İlk çeyreği 25-19 önde kapadık. Son 1 dakika kötüydük o süreçte 4-0'lık seri yedik. Hayes inanılmaz oynadı hiç şut kaçırmadan 12 sayı attı. Diğer yerli oyuncularımız da fena katkı vermedi. Tabii Harrison'un yokluğu sıkıntı yaratacaktır maçın son anlarında. Şu takıma bir tane savunmacı kısa, bir de hücum repertuarı geniş, kalıplı bir pivot almak lazım. Tibor Pleiss şu takıma cuk otururdu özellikle Auguste ile birbirini iyi tamamlardı o bölgede.
 
Harrison olmayınca işimiz daha da zorlaştı.
Ertuğrul Hoca rotasyon işini abartıyor sanki.
Klobucar sadece zarar. Bir an önce onun yerine Safkan bir 1 numara bulmaliyiz bence...
 
Hücum yönümüz zayıf maalesef.

Hücum yanımız zayıf değil. Çünkü takımın en skoreri Harrison yok bu maçta. Ama savunmamız zayıf. Özellikle pota altı savunmamız. Maalesef Arapovic gereken katkıyı veremiyor savunma tarafında. Bütün işler Auguste'ye kalıyor. Öyle olunca da çok efor sarfediyor daha ikinci çeyrekte 2. faulünü aldı. İşte bu yüzden kaliteli bir pivot lazımdı özellikle 2.10 üstü.
 
Nigel Hayes ben buralara fazlayım diyor kaçırmadan 18 attı. Şimdi bunu yazdım ya biraz sonra şut kaçırır felaket oynamaya başlar. Nazar değmesin.
 
göksenin koksal... agır olucak biraz ama iyice nefret ettirdi kendinden yeter artık bu kadarmı zarar verir bir adam ya

hocanında şu rotasyon işini artık düzeltmesi gerekiyor ne zaman rotasyon yapsa ki uzun süre tutuyor sahada 8-10 sayılık farklar yiyoruz
 
Son düzenleme:

Üst