EuroCup 7. Hafta | Galatasaray Odeabank 82-72 Reggio Emilia

7DAYS EuroCup'ta 7. Hafta!

Galatasaray Odeabank - Reggio Emilia

Tarih: 6 Aralık Çarşamba
Saat: 20:00
Salon: Sinan Erdem Spor Salonu
Yayın: Tivibu Spor 3



EuroCup'ta yedinci haftada rakibimiz Reggio Emilia. Antrenörlüğünü Massimiliano Menetti'nin yaptıgı İtalyan ekibi, B Grubu'nda oynadığı 6 karşılaşmada 3 galibiyet, 3 mağlubiyetle 3. sırada yer alıyor. İki takımın ikinci haftada oynadığı karşılaşmayı ev sahibi Reggio Emilia 74-71 kazandı. Reggio Emilia'da Amedeo Della Valle, Manuchar Markoishvili, Julian Wright ve Jalen Reynolds ön plana çıkan isimler.

Reggio Emilia'nın EuroCup maçları:

1. Hafta | Buducnost Voli 82-74 Reggio Emilia
2. Hafta | Reggio Emilia 74-71 Galatasaray Odeabank
3. Hafta | Lietkabelis 75-82 Reggio Emilia
4. Hafta | Reggio Emilia 61-63 Hapoel Jerusalem
5. Hafta | Bayern Münich 83-58 Reggio Emilia
6. Hafta | Reggio Emilia 77-71 Buducnost Voli


Takımımıza Reggio Emilia karşısında başarılar diliyorum...
 
Son düzenleme:
Wright ve Reynolds sakat yetişemez deniyordu 3 hafta önce ama şimdi ligde oynadıkları son maç hepsi oynamışlar. Normal şartlarda 20 sayı farkla kazanmamız gereken maç bakalım ne olacak :)
 
Kesin yenmemiz lazim gereken bir mac ve sanirim tum takimda bunun farkinda bakalim Eurocup ta kalmak istiyorlarmi gorecegiz. Eger isterlerse almamalari cok zor
 
+10 olacak bir maç. Yalnızca kazanmak değil ikili averaji almak da önemli. Bayern deplasmanindaki iyi oyunu bu maça tasirsak rahat kazanılacak bir maç olur.
 
Hakikaten basketbol namına acı verici bir maç oluyor. Ağır tempo, buna rağmen yapılan saçma sapan top kayıpları, kaçan boş şutlar, verilen hücum ribaundları vs. Eurocup'tan ziyade Eurochallenge ön eleme maçı filan gibi görünüyor şu anda. Normal maç olsa bilet parasına rağmen salonu terk ederdim heralde, armaya saygıdan izliyoruz.
 
Takım vasat oyunculardan kurulurken umutluydum, belki Ufuk ya da diğer mütevazi takımlar gibi iyi iş çıkartırız diye düşündüm ama Erman Kunter'in takımından iş çıkmaz...
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
3png6O.png
 
Sürekli sabitlenmiş gibi aynı şeyleri söylemek istemiyorum fakat durumumuz gerçekten içler acısı. Şu karşımızda ki takım savunma yapmaktan ve hücum etmekten aciz ve biz son çeyrekte tam gayretle anca yenebiliyoruz. Erman Kunter'in kenarda ki davranışları ise nasıl bir zihniyete sahip olduğumuzu ortaya koyuyor.

Kadro kalitemiz bu gruptan lider çıkabilirdi fakat biz hala gruptan çıkamama tehlikesiyle karşı karşıyayız. Düşük seviye oynayan takımları içerde zar zor dışarıda ise yenemiyoruz. Dişimize göre rakiplerle ise mücadele dahi edemiyoruz. Bunun sebebi de oyun yapımız. Erman Kunter'le devam ettiğimiz her an ya yerimizde sayacağız ya da geri gideceğiz.

Oyuncularımıza kısa değinirsem özellikle son haftalarda Renfroe şahane oynuyor. Hendrix ilerleyen yaşına rağmen bence üstüne düşeni yapıyor. Kunter'in gözümün bebeği süperstarım dediği Ege Arar son çeyrek hiç süre almadı herhalde :) Bu çocuğa yazık oluyor. Gelişeceği yerde harcanıp gidecek Kunter'le. Hardy yine gayretli ve gerekeni yapıyor.

Takımımıza öncelikle kaliteli bir koç ve de kaliteli pivot almamız olmazsa olmaz.
 
d7ANoV.jpg


“Fikstür avantajımız var”

EuroCup B Grubu yedinci haftasında Galatasaray Odeabank, Reggio Emilia’yı 82-72 mağlup etti. Karşılaşmanın ardından koç Erman Kunter galibiyeti değerlendirdi.

Erman Kunter:


“Deplasmanda 3 sayıyla kaybettiğimiz maçın rövanşını oynadık. Maçtan önce oyuncuların üzerinde biraz baskı vardı. Skor açısından yakın maçlar oynadık ve çoğunu kaybettik. Kazanmamız bizim için iyi oldu. Bayern Münih haricinde dört takım birbirine çok yaklaştı. Önümüzde çok kritik Buducnost maçı var. Şu anda hem matematiksel hem de fikstür olarak avantajımız var ama kolay olmayacaktır. Zor maçlar oynayacağız. Bayern Münih dışında her takım grupta dışarıda kalabilir. Böyle maçları kazanmak daima psikolojik olarak avantajdır. İkinci devrenin başında Taylor’ın belinde problem vardı. Oynayacak gibi değildi ve çıkarttık. Göksenin’in kasığında da sinir sıkışması oldu. 2 tane önemli oyuncunun olmaması handikaptı. Ama iyi mücadele ettik. Alex ve Richard fevkalade katkı verdi. Şut yüzdemiz de fena değildi. 8 top kaybına 24 asist yapmak aradaki farkı gösteriyor. İyi ve önemli bir galibiyet. Hemen sayfayı çevirip lig maçına odaklanmamız lazım.”
 

Üst