Euroleague 1 Elemeleri (7-10 Mart 2013)

Engelsiz Aslanlar'ın da mücadele edeceği Euroleague 1 elemelerinde gruplar belli oldu.

7-10 Mart tarihleri arasında İtalya'nın Roma, Almanya'nın Zwickau ve Fransa'nın Toulouse kentlerinde 3 ayrı grupta düzenlenecek elemelerde Almanya'daki grupta yer alacak Engelsiz Aslanlar'ın rakipleri ev sahibi Rollis Zwickau, İtalyan ekipler Anmic Sassari ve Porto Torres ile Fransız CS Meaux takımları oldu.

Geçtiğimiz sene İstanbul'da düzenlenen Şampiyonlar Ligi finallerinde ikinci sırada yer alan takımımız yalnızca finallere ev sahipliği yapacak takım ile son şampiyonun doğrudan katılım hakkı kazandığı kupada Euroleague 1 elemelerinde oynamak durumunda.

Elemelerde grupları ilk iki sırada bitirecek takımlar İspanya'nın Valladolid kentinde düzenlenecek Şampiyonlar Ligi finallerine katılmaya hak kazanacaklar. Üçüncü sırada yer alacak takım Andre Vergauwen Kupası'na, dördüncü olacak takım ise Willi Brinkmann Kupası'na katılacak. Sonuncu takım ise Avrupa macerasını noktalayacak.
 
Engelsiz Aslanlar Şampiyonlar Kupası Elemeleri için Almanya'ya Gidiyor

Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, Şampiyonlar Kupası Elemeleri (Euroleague 1) için Almanya’nın Zwickau kentine gitmek üzere bugün yola çıkıyor. 8-9 Mart tarihlerinde oynanacak karşılaşmalarda ev sahibi Zwickau, İtalyan Anmic Sassari ve GSD Porto Torres, Fransa’nın CS Meaux takımları rakibimiz olacak.

Elemelerin statüsü şu şekilde: Tek devreli lig usulüne göre oynanacak karşılaşmalar sonunda grubu ilk iki sırada bitirecek takım 2-5 Mayıs 2013 tarihlerinde İspanya’nın Valladolid şehrinde düzenlenecek Şampiyonlar Kupası Finalleri’ne katılmaya hak kazanacak. Üçüncü sırada yer alacak takım Guilianova, İtalya’da düzenlenecek Andre Vergauwen Kupası Finaller’ine giderken, dördüncü olan takım ise Willi Brinkmann Kupası Finalleri için Las Palmas’a gitme şansı yakalayacak. Grubu sonuncu tamamlayacak takım ise Avrupa macerasına nokta koyacak.

Galatasaray daha önce iki kez Euroleague 1 elemelerinde mücadele etti. (2007-08 ve 2010-11 sezonları) Her iki elemeden de yenilgisiz grup lideri olarak çıkan takımımız, yolun sonunda Şampiyonlar Kupası şampiyonluğuna ulaşmayı başardı.

Biraz rakiplerimizi tanıyalım.

Ev sahibi Zwickau kadromuzda bulunan Filipski’nin ve Luszynski’nin eski takımı. Maddi problemlerle boğuşulan senelerin ardından bu sene kadrosunu özellikle İngiliz oyuncularla güçlendirdiler. Büyük Britanya ulusal takımı oyuncuları olan Choudry, Sealy ve Orogbemi ile güçlendirirken, mevcut kadrolarını koruduklarını belirtmek gerekir. Taraftarının desteğini de ardına alacaklarını düşünecek olursak gruptaki en zorlu rakibimiz olduklarını söylemeye lüzum yok. Pohlmann, Oehme, Balcerowksi ve Doody gibi isimleri de kadrosunda bulunduran Rollis Zwickau’nun antrenörlüğünü sezon ortasından bu yana geçen sene takımımızda yardımcı antrenör olarak çalışan Cilifford Fisher yapmakta. Rollis Zwickau uzun süren Lahn Dill dominasyonunun ardından ilk kez bu sene normal sezonu lider olarak tamamladı.

Bir diğer rakibimiz, Anmic Sassari. İtalyan ekibi, Elecom Sport Roma takımının dağılmasının ardından Avustralyalı yıldız oyuncu Brad Ness’i kadrosuna katarak dikkatleri çekti. Geçen sene İtalya liginde gösterdikleri performansın ardından bu sene ligde hayal kırıklığı yarattıklarını söylemek gerekir. Yine de İtalyan temsilcisi Zwickau’dan sonra bizi zorlayacak ikinci ekip olarak dikkatleri çekiyor.

Grubumuzdaki ikinci İtalyan temsilcisi GSD Porto Torres, ligde Sassari’ye göre daha iyi bir performans göstermekte. Anmic Sassari’ye ilk maçta deplasmanda üç sayı farkla kaybetmesine rağmen, kendi evinde 14 sayı farkla galip geldiler. Çekişmeli geçen İtalya Ligi’nde 7 galibiyet ile dördüncü sırada yer aldılar. Bu durumlarına rağmen elemelerde Sassari’ye oranla daha kötü bir performans sergilemelerini bekleyebiliriz.

Grubumuzun son takımı ise CS Meaux. Zayıf halka olarak görülebilecek takım, uzun süre İtalya’da forma giyen Audrey Cayol’u kadrosuna katarak dikkat çekse de diğer ekiplere göre zayıf olduklarını düşünüyorum. Yine de basketbolun sürprizlerini değerlendirmek gerekirse Sassari ve Porto Torres’in dikkatli olması gerekebilir. Zwickau ve Engelsiz Aslanlar için bir tehlike arz etmemekteler. Fransa Ligi’nde son iç sezonun şampiyonu ve normal sezonun lideri konumundalar.

Genel bir değerlendirme yapmak gerekirse, Zwickau ve Engelsiz Aslanlar grubu ilk iki sırada tamamlayacaklar. Bu iki takımın ilk gün oynayacağı karşılaşma grup liderini belirleyecektir. Her şeye rağmen Zwickau’ya oranla çok daha güçlü bir kadromuzun olduğunu düşünüyorum. Dolayısıyla standart performansımızı sergileyebilirsek grubu lider bitirebiliriz. Her şeye rağmen basketbolda konsantrasyon eksikliğine yer yok. En ufak problem bizi finallerden edebilir. Grupta Sassari, Porto Torres ve Meaux üçlüsünün sıralamasını kestirebilmek pek kolay değil. Meaux zayıf halka gibi gözükse de basketbol sürprizlerle dolu.

Maç programı şu şekilde:

8 Mart 2013

12.15 – Rollis Zwickau – Galatasaray
14.30 – Anmic Sassari – Porto Torres
16.45 – Galatasaray – Meaux
19.00 – Anmic Sassari – Rollis Zwickau
21.15 – Meaux – Porto Torres

9 Mart 2013

10.00 – Galatasaray – Anmic Sassari
12.15 – Porto Torres – Rollis Zwickau
14.30 – Meaux – Anmic Sassari
16.45 – Galatasaray – Porto Torres
19.00 – Zwickau – Meaux

Fikstüre bakıldığında, Zwickau’yu mağlup etmemiz yolu yarılamak anlamına geliyor. Peşine alınacak Meaux galibiyetiyle Cumartesi gününe çok daha rahat çıkıp, grubu yenilgisiz bitirmemiz beklenebilir.

Başarılar Engelsiz Aslanlar!
 
Engelsiz Aslanlar'ın Almanya Yolculuğu Öncesi Görüşleri

Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı'nın 8-9 Mart tarihleri arasında Almanya'nın Zwickau şehrinde oynayacağı Şampiyon Kulüpler Kupası Euroleague 1 elemeleri için bugün Almanya'ya gitti. Atatürk Hava Limanı'nda açıklamalarda bulunan Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı Antrenörü Sedat İncesu, ''Maçlarla alakalı tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Takımda herhangi bir problem bulunmuyor. Taraftarlarımızın büyük desteğiyle başarılı sonuçlar almak istiyoruz. Her branşta olduğu gibi bizim branşımızda da büyük rekabet var. Bu akşam kısmetse Almanya'da olacağız. Yarın antrenman yapmak istiyorduk ancak bu mümkün olmadı. Çalışmalarımızı yapacağımız teknik toplantıyla bitireceğiz. Biz geçen sene burada yapılan organizasyonda her takıma iki antrenman hakkı verdik ancak bize antreman hakkı verilmedi.'' dedi.

Takım kaptanı Özgür Gürbulak ise, ''Takım olarak müsabaklara çok iyi hazırlandık. İnşallah müsabakaları yenilmeden,bütün takımları yenip ülkemize dönmek istiyoruz. Grubumuzda 4 takım var ve tüm takımlar kuvvetliler. Bunu bilerek maçlara hazırlandık. Biz gücümüzü çok iyi biliyoruz. Bu yüzden biz değil onlar bizi düşünsün. Almanya'ya yenilmeden dönmek için gidiyoruz.'' ifadelerini kullandı

Takımımızın bayan oyuncusu Seyran Orman Kurt ''Çok iyi hazırlandık. Turnuvaya ev sahibi takımla oynayacağımız maçla başlıyoruz. Nasıl başlarsak, turnuva öyle gider diye düşünüyorum.Turnuvanın ilk maçını iyi bir takıma karşı oynayacağız. Tüm maçlarımızı kazanıp, Türkiye'ye bu şekilde dönmek istiyoruz.'' şeklinde konuştu.

Sofyane Mehiaoui ise ''Oynayacağımız takımlar çok kuvvetliler. Biz çok iyi hazırlandık. Uzun süredir bu turnuvanın hazırlıklarını yapıyoruz. Hocamız bize çok güveniyor. Biz takım olarak oyunumuzla pek çok şeyi başaracak güçteyiz. Hep beraber bunun inancı içindeyiz. Maçları kazanıp ülkeye dönmek istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Takımımızın masörü Barış Güven yapmış olduğu açıklamada ''Ön eleme maçlarına gidiyoruz. İnşallah gruplara kalıp ülkemizi en iyi şekilde temasil edeceğiz. Takımda sağlık açısından hiçbir sakatlık yok. Başarılı sonuçlarla Türkiye'ye döneceğiz." dedi.

Son olarak takımımızın teknisyeni Akın Göl ise ''Sezon başladığından beri hedefimiz Şampiyonlar Ligi şampiyonluğudur. Çokiyi hazırlandık. takımda eksik yok . Orada antrenman yapmak istiyorduk fakat bu mümkün olmadı. En iyi sonuçlarla Türkiye'ye döneceğiz.'' ifadelerini kullandı.
 
66-64 kazandık. En zorlu rakibi yenmeyi başardık. Eminim bundan sonrasıda gelecektir inşaAllah. Luzinsky 24 sayı ile en skorer oyuncumuz olmuş. Filipski,Özgûr ve Ferit diğer ciddi istatistikler koymuş oyuncularımız olmuşla. Mehieou ile Matt'tan pek katkı alamamışiz bu maçta ama canları sağolsun diğer maçlarda en onemli kozlarimiz olacaklardir insaAllah :) Tebrikler takıma :)
 
İlk maçta beklediğimden fazla zorlandık. İkinci maç ise beklediğim kadar rahat geçti diyebilirim.

Yine de maçları izlemeden, istatistikler üzerinden yorum yapmak bazen sağlıklı olmuyor. Önemli bir viraj dönüldü. Şimdi arabayı sakin şekilde park etmek lazım. Sassari ve Porto Torres'e bizi yoldan çıkarma şansı vereceğimizi pek düşünmüyorum.

Yazı biraz geç gelecek.
 
Günün Programı:

10.00 GSD Anmic Sassari - Galatasaray
12.15 GSD Porto Torres - RSC Rollis Zwickau
14.30 CS Meaux - GSD Anmic Sassari
16.45 Galatasaray - GSD Porto Torres
19.00 RSC Rollis Zwickau - CS Meaux
 
Sassari'yi 81-73 mağlup ederek bir maçımız kalmasına rağmen finallere katılmaya hak kazandık. Tebrikler Engelsiz Aslanlar.
 
Bu iş tamamdır. Porto Torres'i de yenip, namağlup çıkmak gerekir.

Bu arada elemelerdeki diğer Türk takımı olan Beşiktaş da üçte üç yaparak finallere katılmaya hak kazandı. Bildiğim kadarıyla branş tarihinde ilk defa iki Türk takımı birden finallerde yer alacak. Dün akşam yoğunluğum nedeniyle yazı gönderemedim ancak bu akşam turnuva ve sonrası ile alakalı bir yazı göndereceğim.
 
Türk spor tarihinin en başarılı takımı, İstanbul’da bulamadığı taraftar desteğini Almanya’da buldu. Burada uA Avrupa’yı tebrik ederken, İstanbul’daki taraftarlar olarak düşünmemiz gerekiyor, bu takım maçlarını neden 25-30 kişiye oynuyor diye.
 
Müthiş..

BE6eUhBCAAAVtvp.jpg
 
98-55 kazaniyoruz maçi. 4te 4 ile grup birincisi olarak ligi bitiriyoruz. Tum takıma ve teknik ekibe tebrikler. Yüzlerimizi güldüruyorlar Allah razi olsun :)
 
Bu sabah oynanan Anmic Sassari maçından... Müthiş!

[video=youtube;P9rkXmp9liQ]http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=P9rkXmp9liQ[/video]!
 
Engelsiz Aslanlar´a Almanya´da verilen destek insanı hem utandırıyor, hem gururlandırıyor... Engelsiz Aslanlar mı, onlar zaten işini hep en iyi şekilde yapıyor, kazansalar da kaybetseler de bizi gururlandırıyor, gülümsetiyor.
 

Üst