Euroleague 8.Hafta | Galatasaray 85-81 Darüşşafaka

Iyi savunma yaptık. Kisa oyuncuların savunmamizda geçmesini önledik. Demek o ki dentmon cabuk geçiliyor sahada. Gecilmeyince arkada agir pleiss bile siritmiyor. Daye büyük ihtimalle Moerman ve Anderson birbirine karşın kötü olacağından oynamadı pek. Pleissin etinden sütünden faydalandik. Bunu öğrenmiş olmamiz sevindirici. Çünkü olay Tyusa kalsaydi cok sıkıntı olacaktı. Su maç gözüme çarpan tek sorun Deon. Sacma sapan sutlar deniyor. Emiri hirsindan dolayı kutluyorum. Dieblerda muazzam . Zalgris galibiyeti alip burda üstüne dackayi yenmek harika olurdu ama olsun buda hiç yoktan iyi.

GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Maçı izlememe kararı almıştım. İlk yarı sonucunda skorun ortada olduğunu görünce izleyeyim dedim.

2. yarıyı izlerken bi ara ağlayacak gibi oldum. Ne güzel oynadık, asistler, pota altı oyunları, güzel organize hücumlar falan. Keşke hep böyle oynasak da biz de çıldırmasak.
 
işte bu, işte bu, işte bu..... böyle takım görmek istiyorum, hocayı böyle görmek istiyorum. istediğim galibiyet bu işte. zorlama atışlar yapmadan, içeriden oynayarak, belli bir taktik içinde oynayarak kazandık. üçüncü çeyrek çok çok iyiydi özellikle. tam bir avrupa takımı gibi oynadık. aslında farkın daha fazla olması lazımdı adamlar karpuz sallar gibi attılar hepsi girdi. hep diyorum hocam emir bu takımın ilacı. emir bu takımın en tecrübelisi, mutlaka baş rollerden birini ona vermelisin. bugün özellikle üçüncü çeyrek resital yaptı. emir, micov, schillb yan yana oynarsa oyun kurmada sıkıntı yaşamayız, diebler da ritmini buldu artık. mutlaka bu sistemi devam ettirmeliyiz. dört kısa ve emir in olduğu beş bizim ilacımız.
hocam galibiyet için teşekkürler, salonda da gördüğün gibi bu taraftar senin arkanda, sen de artık oyuncularına inan ve bu galibiyetlerin devamını getirelim.
 
Oyun kurucusuz oynadık konusuna katılmıyorum. Emir vardı bugun ve bu da bir çözümdür.. Emir iyi oynayınca pleiss ve dieblar'ın da verimi arttı.. Kontrol hep bizdeydi ve hakettik.. Endişem Emir'in istikrarsız olması ve her maç bunu yapar mı sorusu.. Dentmon bu takımda skorer kimlikli oynar, sinan da combo guard yani tam olarak saf oyun kurucu olamaz.. Emir gibi bir guarda cok ihtiyacımız vardı ve keşke o pozisyona bir trasnfer yapsak.. Ama yapacagımız transfer Russ Smith tarzında olmamalı .
 
Bugün Tibor ve Emirin katkılarıyla yendik Daçkayı..Diebler özverili oynadı iyi mücadele etti..Yalnız bir sonraki maçımız ne olur sanırım bunu forumda kimse rahat bir şekilde yorumlayamaz. O kadar dengesiz bir takımız..2 galibiyetimiz var onlarda Oli ve Daçka..Bugünün benim açımdan tek sevindirici yanı Tibor oldu..En azından takımdan gittiği zaman kullanamadık demeyeceğiz!!

Bu arada umarım Emir ve Tibor da kadro dışı kalmaz çünkü Dentmon da Oli maçını iyi oynamıştı gerisi malum..
 
Dentmon iyi oyuncu olabilir ama bu aksam Emir , bir guard nasıl oynamasına gerekiyorsa öyle oynadi . Sinan sonunda pestili cikmadan bir macı tamamlamis oldu .
Dacka ne kadar konsantre oldu bunu bilemeyiz ama bu galibiyete cok ihtiyacımız vardi . Özellikle Pleiss'i kullanmayi sonunda akıl etmemiz güzel .

Emir ve Pleiss'i kazandigimiz bir mac oldu . Tebrikler çocuklar . Nedense macı izlerken kazanacagimiza dair en ufak şüphem yoktu . Öylede oldu ...
 
Dentmon dönecektir muhtemelen. Guard pozisyonunda Emir ve Dentmon oynamalı. Sinanı guard olarak kullanmamalıyız Sinan çok önemli bi değer bize çok şeyler kazandırdı ama oyunu kurma görevini ona verdiğimiz zaman zaten az olan oyun düzenimiz ve takım oyunu anlayışımız bozuluyor iki numaradan şans bulmalı. 4 numara pozisyonuna gelince hoca bence Daye sildi Micovu yedekleyecek. Deon yerine gerçek bi 4.5 numaramız olsaydı bu sistem işe yarayabilir takım belli bir seviyeye gelebilirdi. Kim bilir belki hoca yine Chuck'ı basketbola döndürür.
 
Şaşırtıcı bir şekilde reaksiyon verdik..maç öncesi kazanacağımıza ihtimal vermemiştim..herşeyden önemlisi bugün mücadele edebilmeyi yeniden hatırladık..umarım devamı gelir..Tibor Pleiss inanılmaz oynadı düzgün oynanan setlerle iyi iş çıkarabileceğini gösterdi keza Emir Preldzicte öyle çok iyi oyun kurdu..gerçekten enteresan bir kulübüz..zor zamanlarda,dar rotasyonda her zaman daha iyi oynuyoruz..

Bugün bu maç özelinde kendime çıkardığım ders Galatasarayın olduğu he yerde umut vardır cümlesini tekrar hatırlamam oldu.
 
Dentmon dönecektir muhtemelen. Guard pozisyonunda Emir ve Dentmon oynamalı. Sinanı guard olarak kullanmamalıyız Sinan çok önemli bi değer bize çok şeyler kazandırdı ama oyunu kurma görevini ona verdiğimiz zaman zaten az olan oyun düzenimiz ve takım oyunu anlayışımız bozuluyor iki numaradan şans bulmalı. 4 numara pozisyonuna gelince hoca bence Daye sildi Micovu yedekleyecek. Deon yerine gerçek bi 4.5 numaramız olsaydı bu sistem işe yarayabilir takım belli bir seviyeye gelebilirdi. Kim bilir belki hoca yine Chuck'ı basketbola döndürür.

Bana kalırsada (transfer olmayacağını varsayarak yazıyorum) Emir ve Sinan 1 numara rotasyonunu sağlayıp Dentmon Dieblerla birlikte skorer olarak oynamalıdır. İkisine özel setler çizilip şutlarından yararlanılabilir. Daye konusuna gelirsekte bence hoca Daye'i silmedi. Bugünlük bir maç stratejisi olduğunu ve Daye'nin hala ağrıları olduğunu düşünüyorum.
 
Dibler iyi oynadigi zaman kendim bir şeyleri başarmış gibi mutlu oluyorum . Cok fazla duygusal bir oyuncu Diebler . Yaptirdigi hücum faul sonrası attıgı üclük tabiki tesadüf degildi .
Bir şeyler yaptigini hissettigi zaman o motivasyon ile şutlarının girmeme ihtimali yok . Hücumda oyunun sıkıstıgı anlarda sinan ile zorlama şut atmak yerine topun daima diebler'ın elinde olması gerekiyor...

Diebler , Pleiss ve Emir'in yildizlastigi bir mac oldu . Russ smith ve Thompson yerine daha iyi hamleler yapilabilirdi . Dentmon'da gidici gibi .
 

İçime doğmuş.
Pleiss harika maç çıkardı.
Emir bir guard nasıl oynar gösterdi.
Sinan üçlü denemesin.
Dentmon affedilmeli ve 2 numara olarak şutör guard olarak oynamalı.
Diebler müthiş gayretli savunmada, hücumda ise son 3 maçta 12 de 11 ile oynuyor.
Ergin hoca da bugün çok konsantre idi. Allah daim eylesin inşAllah :)
Oyun harika, savunma müthiş.
Tebrikler...
 
Evet bugün kazandık Emir ve Pleiss harika maç çıkardılar ama kenar Tyus,Daye,Thompson kaldı bu oyunculardan hiç verim alamadık Tyus belki kendini kotarabilir ama Daye ve Thompson soru işareti hocanın istediklerini yapmıyor ve ya yapamıyorlar mecburen takıma zarar verdikleri için kenarda kaldılar bu isimleri ilave olarak kadro dışı kalan Dentmon ve Russta var toplam 5 yabancımızdan çok az verim alabiliyoruz bunlar üzerinde çokça düşünülmesi gereken şeyler.
 
Ergin Ataman ı haklı olarak çok eleştirdik ama Blatt te bugün mala bağladı gerçekten. Pleiss ten yenen sayıları bizle birlikte izledi. (Saçma sapan 3 lükleri girmese maç sonuyla birlikte benim saydığım 7 çok çok ekstra 3 lük attılar ) ve bizim serbest atış sayımız ortalamalarda olsa +15 le bitiyordu maç.

Maç öncesi yorumumu tekrarlıyorum,Zalgiris maçında Emir in oyun kurabileceğini gördükten sonra (bugünkü maçlada gördük savunma direnci artıyor ve rakibi çok pis bozuyor) Russla Dentmon ı göndermek için gece eğlenceye gittiler bahanesi üzerinden yürümeye karar verdi ve bunuda işler Arroyo yu alana kadar.
 
Ne kadar kızsak ne kadar eleştirsek de bu takım bizim takımımız . Tek istedigimiz şey armanın en iyi şekilde temsil edilmesi .

Mac sonu ergin ataman :Bu akşam sadece bir maç kazanmadık. Aslında çok şey kazandık. Basketbolun takım oyunu olduğunun mesajını tüm oyuncular aldı.

ve macın kahramanı tibor pleiss mac sonu güzel bir dayak yedi :)

CxkZxaiWgAAX0JB.jpg
 
Pozisyonu izleme sırasında Lamonica nın arkasında gelen kişiden rahatsız oldu. Ben itecek, ne işin var ne bakıyon işine baksan alın şunu gibi triplere gireceğini zannederken(Çünkü bizde böyle olur, en dandik makama bile oturan, makam delisi olur ) arkadaşı kolundan çekip beraber izleyelim jesti yaptı. Helal olsun .
 

Üst