Euroleague Fantasy Challenge 2023-2024

Çift maç haftasında geldik ikinci maçların ilk gününe. Büyük sürpriz bu sefer Moneke'den geldi. Klasik'te 2 takımımda vardı ama kaptan Campazzo ve Mirotic'di. Ama esas güzel haber draft takımımdan geldi. Orada Moneke bendeydi ve ilk gün olduğundan dolayı kaptan yapmıştım. Gelsin puanlar. 37 puan galibiyet bonusu yok 2 katı 74, Allah bereket versin.

İkinci gün için daha draft takımımda Clyburn ve Lessort var. Lessort'u @Oğuzhan Günebakan la yapttığımız takas sonucu aldım. Ben de ona Bonga-Inglis ve Sloukas verdim. Ondan bir de Nunnally ve Marinkovic aldım. Marinkovic felaket oynuyor salacak gibiyim onu. Benden çıkan şov yapıyor. Carsen vardı saldım 2 haftada -18 yapan adam tek haftada 19 PIR yaptı. Dimsa vardı çıktım. 13 yaptı. Çarşamba günü kaptanı Moneke'den alıp Lundberg'e vermiştim 4 getirdi. Büyük yanlış yapmış oldum. Neyse bu sefer toparlayabildim biraz.

Klasik te Campazzo-Mirotic düellosu vardı. 2 takımda Campazzo kaptan 1 takımda Mirotic kaptan yaptım. Campazzo 46,20 ile galip çıktı. Mirotic kaptanlığı 30 getirdi. Nispeten daha düşük. Shengelia eğer 20 yaparsa bu hafta Shengelia seçenler daha karlı çıkacaklar.
 
evet tavares inadım ile 2 takımımı aşağılara uğurlamış bulunmaktayız. tabi ki o takımları adam etmeye uğraşacağım ama kredi yönünden de sıkıntıya soktu tavares.

ana takıma gelirsek (forziga), bazen hiç değişiklik yapmamak aslında kadro ile çok oynaşmaktan iyidir. bazen uzun vadeci olup, kısa vade day trade'ler yapmamak lazım. mirotic toko moneke campazzo milutinov 5lisi sabitlemiştim esasen o takıma fakat kadroyu iyileştirmek ve bütçe oluşturmak adına yaptığım moneke - sedekerskis değişikliği pahalıya patladı. bence kağıt üzerinde mantıklı bir hamleydi, hem benzeri ranking getirecek bir adam alıyorsunuz hem de 2.5 kredi cebinizde kalıyor. ama pratiğe dökülünce, khalifa diop'un da yokluğunda baskonia 4-5 rotasyonu daraldı ve süre-top kullanımı arttı baskonia'da moneke'nin. khalifa diop'un son dk sakatlığını görünce twitter'da, moneke out sedekerskis in hamlesi için "hiç olmadı" dedim ama iş işten geçti. şans bu oyunda önemlidir, fakat şansı doğru planlama doğurur.


bu tip bol 30-40lı pır'ların oldugu haftalarda kopmalar başlar ve dengeler değişir. bu hafta da denge değişiminin olduğu bir hafta olacak sanıırm. yeni efc sistemine adapte oluyorum ufaktan. ilk haftalarda acemiliği biraz yaşadım fakat şu anda sisteme adapteyim. ana hedefim ilk 10'daki forziga isimli takımımla ufak ufak tepeye tırmanmak olacak ilerleyen haftalarda gsbasket liginde. dünya sıralaması? çok zor, sanmıyorum. o günler eskide kaldı.
 
H2h liginde çift maç haftasında 2 galibiyet aldım,istediğim puanları alamasamda esas önem verdiğim yer olan h2h liginde ilk 2 haftayı yenilgiyle kspadıktan sonra 2 galibiyet almak güzel oldu.

Bu arada Campazzo yüksek puanlar aldıkça kahroluyorum,ilk hafta kaptanım olup eksi getiren adam çıkarınca şova başladı,şimdi tekrar alsam yine eksi yapsa nasıl olur acaba ?
 
H2h liginde çift maç haftasında 2 galibiyet aldım,istediğim puanları alamasamda esas önem verdiğim yer olan h2h liginde ilk 2 haftayı yenilgiyle kspadıktan sonra 2 galibiyet almak güzel oldu.

Bu arada Campazzo yüksek puanlar aldıkça kahroluyorum,ilk hafta kaptanım olup eksi getiren adam çıkarınca şova başladı,şimdi tekrar alsam yine eksi yapsa nasıl olur acaba ?
Bayram hocam, sen çok çabuk adam değiştiriyorsun. Campazzo gibi adamlar tek maçla harcanmaz ki.
 
Baskonia'nın kendi evinde Zalgiris'e kaybettiği bir oyun işte... Aşırı yoğun günler geçirdiğimdem kadrolara hiç bakamadım. Larkin-Nappier ikilisinden yaklaşık 60 çekmeme ve Mirotic'e sahip olup Biberovic Lazic gibi yedeklerden iyi puanlar almama rağmen koçtan gol yiyip 101'de kalmışım.
 
bu oyundaki kredi puanı artış / azalış mantığını çözebilen varsa, izah ederse çok seviniriz. ben asla çözemedim.

mecburi alınan mirotic, nebo ve lorenzo gibi isimlerden çıkıldığını ve daha kreatif, dengeli ve birbirini telafi edebilecek (t1-2) oyunculardan kurulu kadroların oluştuğunu görebiliyoruz geride bıraktığımız haftadan sonra. diğer yandan ucuz kredili isimlere baktıgımızda da o bölgeleri çok salmamak gerektiğini hatırlatan bir hafta oldu. larentzakis, puerto, giedraitis gibi isimler öne cıkarken; hepimizin ezbere alıp devam ettiği aleksa avramovic, marinkovic gibi isimler eksiltmeye devam etti.

önümüzdeki hafta için herkese bol şans.
 
Mantık şu: Mantık yok. Eskiden bir denklemi, algoritması vardı. Artık uzun süre iyi oynamayan oyuncular bile saçma sapan kredilere sahip. Veya sakatlığı olan, formsuz olan oyuncular saçma sapan kredilerden açılıyor. Mesela emekli olan Bjelica.
 
mirotic sağolsun toparladık az bucuk. bazen çok inat etmemek lazım, thiemann herkeste var diye almıyorum sırf fark yaratabilmek için ama ısrarla şahane pır yapıyor. pes, sen kazandın johannes.

maccabili eşşekler, dibarte/blatt ikilisi.. başka zaman kombo 30 yapmayı biliyorsunuz, pislediniz resmen parkeye.

t2 öncesi herkese bol şans.

ha bu arada, sınırsız oyuncu değiştirme zımbırtısı kadar saçma bişey görmedim. bu oyun her geçen gün şaşırtmaya devam ediyor beni. neredesin eski efc.
 
Bu hafta en iyi haftamdı 199,65 puan yaptım ama en iyi haftamda bile 200'ü göremeyecek kadar loserım,Gsbsasket klasik liginde haftanın birincisi olmuşum diye umutla baktım ama 200,85 puanla Önder Çiçekoğlu birinci olmuş.

Bu hafta tek değişiklik yapmıştım Kopravica yerine Di Bartalomeo'yu almıştım 0 pr yaptı.

Umarım istikrarlı bir şekilde bu yüksek puanları alıp üst sıralara çıkarım,klasik ligde şu an 53.sıradayım.
 
Bu oyuncu kredileri mevzusuna takıldı gözüm yine. Canımı sıkmaya başladı tekrar. Bazı oyuncular sakat ve bazıları formsuz çok. Buna rağmen yüksek krediler niye hala sabit duruyor anlamıyorum. Ibaka'nın mesela aldığı kredi yaptığı PIR'den çok daha fazla. Kemba Walker , Sloukas vs. diğerleri de hala yüksek seyrediyor. Herhangi bir oynama göremiyorum. Son 2 sezondur böyle zaten sanırım.
 
Rotowire'a göre Mirotic ve Sederkeskis sakat görünüyor ama oyunda bir işaret yok,şimdi çıkarsam bir dert kadroda tutsam başka dert,ne yapsam bilemiyorum ama çıkaracağım galiba eğer oynamazlarsa oynamayan adamlara kredi harcamak çok moral bozucu olur
 
Rotowire'a göre Mirotic ve Sederkeskis sakat görünüyor ama oyunda bir işaret yok,şimdi çıkarsam bir dert kadroda tutsam başka dert,ne yapsam bilemiyorum ama çıkaracağım galiba eğer oynamazlarsa oynamayan adamlara kredi harcamak çok moral bozucu olur

Rotowire'a göre sakat mı gözüküyorlar? Oyunda bir gösterge yok. Mirotic son Maccabi maçında oynadı. Sedekerskis te ligde 37 dk oynadı. Oynarlar herhalde.

Kararsız kaldım çıkıp, çıkmama konusunda. En iyi takımımda çıktım ama. Oynayacagını düşünüyorum yine de. Sarı ya da kırmızı olmamış oyunda.
 
Son düzenleme:
Mirotic sakat diye çıktım Olinde'yi aldım,neyse ki Mirotic çok yüksek pr yapmadı ama Sedekerskis sakat diye çıkmıştım 24 pr yapmış,yerine aldıģım Voightman 3 pr yaptı,Mirotic'ten kalan kredilerle bu sezon ilk kez Larkin'i aldım 8 pr yapabildi.Ayrıca bu sezon ilk defa koçtan eksi puan aldım,Zalgiris kaybedince eksi beş geldi.

Tek tesellim 105 pr yapmama rağmen h2h liginde kazanmam oldu.H2h liginde 4 galibiyet 2 yenilgim var.

Şimdi gelecek hafta Mirotic'i geri almak için Larkin'den çıkacağım,bakalım Larkin gelecek hafta kaç pr yapacak ?
 
Son düzenleme:
Son gün Wilbekin-Campazzo değişikli ile inanılmaz kârlı çıksam da, kaptan olarak Mirotic'i seçip Campazzo'nun aşırıya kaçması bir tık buruk yaptı.
Haftalardır 18 civarı PIR ile oynayan Shields'ın da ben alınca -4 yapması ayrı küfür sebebi...
 
Bu hafta Erdem Can riskine bile girerek 150 puan ile bitirdim. Biberovic'ten bile yedekten 4.5 kopardığım yerde; Mitrovic'ten çıkıp 18 ort. ile oynayan Shields'ı alarak 22-23 puan birden kaybettim. İnanılmaz saçma bir olay. Kaptanı da Campazzo yapsam rahat 200 vuruyormuşum en az.
 
Malesef 116 puan alabilmişim,en kötüsüde h2h liginde 4 maçlık galibiyet serimin bitmesi oldu.

İlk haftadan beri kadromda olan Lessort'tan çıkmayı düşünüyorum,son 2 hafta pek iyi prlar getirmedi.

M.James yerine başka birini alabilirim son hafta 8,8 pr yaptı,Loyd dönünce prları düşmeye başladı

Onun dışında şans herşey demek,olmayınca olmuyor.,rakibin kimi alsa bereketleniyor,senin aldığın kısırlaşıyor,yapacak bir şey yok,keyif almaya çalışmak en iyisi
 
Son düzenleme:
M.James yerine dün Campazzo'yu almıştım ama bugün 6 kişilik ana kadromdan hiç kimseyi çıkarmamaya karar verdim,sadece 3 yedek değiştirdim,benim çok kolay oyuncu değiştirdiğimi yazanlar olmuştu,bu hafta geçen haftaki kadromun aynısıyla devam ediyorum.Koç olarak önce Asvel'in koçunu almıştım sonra vazgeçtim Berlin'in koçunu aldım : ))
 
Ben de Evans çıkıp James aldım ilk defa ve kaptan yaptım. Formsuz Efes karşısında kendi evinde favori Monaco'da şov yapar diye düşündüm. Beyim oynamamayı tercih etmiş. Öte yandan Shields geçen hafta ilk kötü performansı ile eksi getirdikten sonra bu hafta 20 yapar dedim ama Moneke tercih ettim bakalım akşam ne yapacak. Shields 23 yapmış sanırım. Kızılyıldız favori diye düşündüm ama koç olarak seçmek cesaret istedi tabii ki. Yine de böyle ezip parlaçalayacaklarını düşünmedim, şaşırdım.
Efes için de bir sürpriz bekliyordum ama tabii Erdem Can'ı almak yürek ister :D
Ve çok formsuz olup iyi performans yapmamalarına rağmen bazı isimler hala yüksek krediden seyrediyorken; sezon başından beri istikrarlı şekilde yüksek PIR'ler getiren oyuncular neden halaaaa düşük kredilerde arka sayfalardaki listelerdeler ? Ya da bu iki cümlenin sıralamasını değiştirebilirseniz daha net oturacak kafanızda. Bu nasıl bir salak sistem ?
 
Geçen hafta 230 küsür getirerek en iyi takımımla iyi bir ivme yakalamıştım. Campazzo kaptanımdı onun sayesinde oldu 80 küsür getirmişti. Forvetlerden Diallo, Mitoglou,Sedekerskis çok getirmişti. Brown ve Thiemann da ortalama skorlar getirdi. Bu hafta yedek pivotu upgrade edeyim dedim. Pradilla yerine Dunston aldım. Dunston, Mickey yokken en azından 5-10 yapar diye düşündüm, -2.70 getirdi. Diallo da 5 getirdi yedeğe aldıım. Belinelli Milano'ya karşı içerde iyi yapar dedik 8.80 yaptı yedeğe aldık.Canaan aldım 2 haftadır 16,20 yapıyor bu hafta Maccabi deplasmanında 7.70 getirdi. Yedeğe aldım. Campazzo kaptanım dışında, Olinde, Mitoglou, Sedekerskis, Brown ve Thiemann'ı as kadroya aldım. H2h'de önde olmama rağmen lider Crixus'la karşılaşıyorum t2'de çok şansım yok yine de. Draft karomda da kötü bir hafta geçiriyorum.Clyburn kaptanımdı 9.9 getirdi yedege aldık. Baldwin oyuna aldım oynamadı. Neden oynamadı anlamadım. Geçen hafta vardı. Papanikalou, 8.8 getirdi o da düşük. Bir tek Lo 13 getirdi o da idare eder diye tuttum kadromda. Bugün Moneke kaptan. Umarım oynar.
 

Üst