Euroleague | Halcon 86-59 GALATASARAY

Takımın oynadığı basketbolu beğenmiyorum. Işıl için tam kendine geliyor diyorum, zorlu maçlarda çok yetersiz kalarak yalancı çıkarıyor beni. Fowles hala sahada yabancı gibi dolaşıyor. Sanki 5.lazım oynar mısın denmiş de takıma öyle girmiş gibi. Aslında tüm takımda uyumsuzluk var. Bunun çözümü hocadan geçiyor. Bu dağınıklık kolay takımlarla oynanan maçlarda batmıyor çünkü genel oyuncu kalitesine baktığımızda Türkiye ligi için iyi bir kadromuz var. Ancak ne zaman sistematik bir oyun gerekiyor, o zaman çuvallıyoruz.
Ceyhun Hoca elbet bir çözüm bulacaktır ama bu çözümü bulurken milli takım hocası kimliğini bir yana bırakması gerekir. Gerek Doneeka gerekse Melisa belki doğru seçimler değiller ancak şu performanslarıyla Işıl ve Bahar'dan daha iyiler. Güçlü rakiplere karşı fiziksel üstünlükleri olan bu Amerikalıları kullanmalıyız diye düşünüyorum. İkinci yarının başlarında en azından hücumda toparlandı takım bu 4 Amerikalı sayesinde.
Bizim altyapımız İspanyollar gibi değil. Dünya çapında bir yıldızımız yok. Bugün Alba Torrens'in yaptıklarını yapabilecek bir oyuncumuz yok ve de hiç olmayacak. Hayal dünyasından çıkalım ve kadın basketbolunda başarının kaliteli yabancıdan geçtiği gerçeğini unutmayalım. Artık futbolda bile bıraktık altyapıdan beklentileri, Almanya'dan, Hollanda'dan futbolcu çalmaya çalışıyoruz milli takıma.
Oyuncular tecrübesiz oyuncular değil. Maça bu kadar kötü başlansa bile hoca takımı bir şekilde toparlar. Üç zorlu maçta da bunu yapamadı Ceyhun Hoca. Şimdi nasıl bir muhasebe yapıyordur merak ediyorum. Haftaya Prag deplasmanı, ardından Fenerbahçe maçı var. Ve bu performans bize bu iki maçı da kaybettirir.
 
Deniz Baskın' Alıntı:
Becky Hammon filan demeyin Sühan bey lütfen onla benim aramdaki bağı bilirsiniz muhakkak ki sene başında aldığım yara hala geçmedi . Söyleselerdi verirdim 3-5 Becky gelsin diye. Ne güzel ilişkimizi uzaktan yaşamak zorunda kalmazdık hem :p Hem cidden lazımdı bizim takıma Fowles'a top indirmeyi becerirdi en kötü. Ama gittik Hodges'ı aldık biz. Rakibimize bakıyorum Horakova var onlarda bize de Becky'm yakışırdı diyorum.
Ayrıca acilen deplasmanda yürek koyacak bir lider bulmamız lazım takımdan. Molada ''hadi ya napıyoruz sahada'' diyip mola dönüşü sayıyı bulacak biri olmalı. Augustus mu olur Currie mi olur bilmem ama biri bunu yapmalı. Yoksa çıtkırıldım takım oluruz. Rakipler bizle olan maçlarından önce '' biraz sıkıya gelince bunlar dağılır '' demeye başlarlar yakında. Biraz karakter göstermeli ve liderimizi bulmalıyız artık.


Yahooda beni yendiğiniz için sizinle konuşmuyorum Deniz bey. Muhtemelen bu hafta sonundan sonra Kerem ilede konuşmayacağım :))

Rakibimizde kimlerin olduğuna takılmayın arkadaşlar. Komşunun kümesine bakarak karnınızı doyuramazsınız. Siz elinizdeki domates patlıcandan yemek yapmaya bakacaksınız. Takım olmak en önemli olgudur. kimse fenerin 80-90 sayıalr yediğinden bahsetmiyor of bee kız gene 25 sayı atmış diyor. E bu kız sayı atıyorda neden savunma yapmıyor? yani doğru soruları sormak lazım ama öncelikle takım olmak lazım.
 
Sühan abi iyi hoş da bugün Fener maçına şöyle bi baktım da Diana üstünden dönmüyor herşey ama ipler gerektiğinde ona veriliyor. Bizde ise Augustus dip çizgi şutörü olarak oynuyor. Takım Augustus'unsa ona göre oynamalı yok eğer öyle bir şey yoksa biri liderlik etmeli. Bir oyuncu dümene geçmediği anda hiç bir sistem işlemez. İlla en skorer dümene geçer diye bir şey de yok 2002 Sacramento'da dümende Bibby vardı ama en skorer 3. oyuncuydu. Ama maç sıkışınca ilk tercih Bibby olurdu daima. Peja ve Webber normal oyun düzeninde ilk tercihlerdi. Bizde ise Augustus o Peja gibi oynuyor. Fowles da lider bir oyuncu değil gibi gözüküyor. Öyle olunca da Işıl hariç kimse kalmıyor liderlik için. O da zor tabiki.
Bu arada bir şeyi daha itiraf ediyim eğer burdan elenirsek ve Avrupalı oyuncu saçmalığı ortadan kalktığında ona göre bir yol çizeceksek ( Young - Catchings) elenelim Euroleague'den ben razıyım. Dar görüşlü değilim ama liginde şamar oğlanı olup Avrupa'da belki çeyrek final (en iyi) istemiyorum ben. Catchings o aradığımız lider olabilir eğer elenirsek dilerim o ve Young katılır takıma
 
Deniz bence dedikjlerinin tamamı doğru. Yalnız Augustus'un 2 sene önceki augustus olması için zaman lazım. Bu kız sakatlık yaşadı ama sakatlığından daha da önemlisi Anne olma şansını kaybetti büyük bir hastalıkdan kurtuldu gerçi. İllaki onun getirdiği travmaları da yaşıyordur. Ben mesela maçlarda augustus'un güldüğünü görmüyorum. Bİr geçen bir maçta tribün ona bağırdı oda yedek kulübesindeydi döndü gülerek alkışladı. Yani daha kendini yönetmekte sorunlar yaşayan kızın birden takımın dümenine geçmesini beklemek zor. Ama bu takımda bir oyuncu o lider olacaksa bu sadece Augustus olabilir. Shaq-Kobe'li Lakers gibi oynamak mümkün Augustus-Fowles ikilisi ile. Ama açıkcası Ric Fox'umuzu bulmamız lazım onun için. Yani rakibin o gün en etkili olan adamını sahadan silecek hiç istatistik yapmasada rakibe de yaptırmayacak o kızı bulursak olabilir bu. Takımımızdaki oyuncuların çoğunda kişisel anlamda psikolojik sorunları var. Sen bayan maçlarına giden birisin mesela görmüşsündür. Ceyhun hoca birielrini oyundan çıakrınca onunla konuşuyor sonra o oyuncu kenara oturmaya gidiyor. Işıl'ı kenara aldığında ise onunla konuşuyor ardından ışılısınmaya başlıyor. ışıl da sakatlık varmı bilmem ama duyduğu en hafif sızıda hemen panik düğmesine basıyor sanırım ışıl. Bu yüzden hemen buz koyuyor ısınma yapıyor oturduğu yerde bile bacağını aç kapa yapıyor. Işıl ve Simeone takımın en önemli isimleri ve ikisinin de şu an o sorunları mevcut. Molalarda dikkat ediyormusun Ceyhun hoca sert konuştuğu zamanlarda bile Simeone'a karşıyumuşak konuşuyor. Şu an kırılgan bu oyuncular. Bunları aşmamız lazım. Ceyda birönceki takımında 40 dakika süre alıp sık sık atış kullanırken şimdi şut atmadan bitirdiği maçlar oluyor. Çünkü rolü değişti. Hidayet'in Orlando'da iyi oynayıp toronto'da çuvallaması gibi düşün. Sophia evet bize gelirse çok yararlı oalcaktır. Ama Tamika bize o saha içi sorumluluk alan oyuncu rolünüde getirir. ÜStelik büyük ihtimalle oalsı FB ile oynanacak lig finalind eTaurasi'yi sahadansilebilecek kişidir tamika. Takımda bir çok parametrede sorunlar var. Bunların hemen düzelmesini beklememek lazım.

Bizi avrupa da hangi sonuç mutlu eder?Bunu ortaya koymamız lazım. Eğer bu şampiyonluk diye yanıtlanıyorsa o zaman oraya giden yolda grup maçları ve bir sonraki grup maçalrında kaçıncı bitirdiğimizin önemi yok. sonuçta şampiyon olacaksak UMMC'yide spartakı da yenmemiz lazım. Kolay gitmenin zor yoldan gitmenin önemi yok.
 
Bizden daha güçlü bir takımla, takımına bizden daha iyi destek olan bir taraftarın önünde oynamaya gittik. Farklı mağlup olduk, üzüldüm.

Ama yıllar sonra her türlü mağlubiyetinde bile arkasında durabileceğimiz 'ari' bir takımımız var. Yine yanlarında durmayı tercih edip, onlarla gurur duyuyorum.
 
Bahsettiğimiz değişiklik yerli kadrosunda değil zaten bu sporu uzaktan takip eden birisi bile böyle bir öneride bulunmaz tahminimce...
Bahsedilen şey yabancı oyuncu tercihinde bazı hatalar yaptığımız ve bunun biran önce zorda olsa bir şekilde düzeltilmesinin gerekliliği...

Sistem takımı olmak kulağa hoş geliyor ancak bu söylenildiği gibi çok kolay değil sanırım...Zaten bunu her takım istiyordur,bunun için çalışıyordur,konuştuğumuz sporun en önemli noktası bu....Ayrıca sistem takımı olabilmek içinde doğru parçaların bulunması gerekir,şu anda elimizde doğru parçalar varmı emin değilim...
 
Alınan bu mağlubiyetlere rağmen takıma hala desteğin olduğunu görmek sevindirici. Yeni bir takımız ve sistemin oturması için zaman lazım.

Halcon oldukça güçlü bir rakip ve saha avantajlarını da kullanarak önceden tahmin edildiği üzere maçın başında kopup gittiler. Maç başında çok kolay pes ettik. Tamam bu mağlubiyet normal ama biraz daha mücadele beklerdim takımdan. Rakibin hızlı oyununa bir türlü dur diyemedik, 40 dakika boyunca çok dağınık bir takım görüntüsü çizdik, kimin ne yaptığı, hangi oyuncuyu tuttuğu bile belli değildi sanki.

Bu kadroya acil kan değişikliği şart, hemde bir değil 2-3 oyuncu. Gerçi yönetiminde canı burnunda, böyle bir isteğe ne tepki verirler soru işareti.
 
Evet, şimdiye kadar hedef maç olarak niteleyebileceğimiz hiçbir maçı kazanamadık, kazanamamak bir yana hep fark yedik. Yalnız unutulmamalı ki yeniden yapılanmalar hep sancılı başlar. Eğer içerde ve dışarda günlük başarı elde etmek istemiyorsak, uzun vadede başarıyı hedefliyorsak bu takıma ve teknik ekibe sahip çıkmalıyız.

Aras´ın da bahsettiği gibi yıllar sonra ilk defa içimize sinen bir kadro ve hoca var. Evet geçmişinde büyük başarılar yok Ceyhun Hoca´nın, ama inanıyorum ki o başarıları da gönül verdiği bu camia altında yaşayacak.
 
hiçbir takım böyle zor bi organizasyon da 2. senesin de üstün başarılar elde edemez,kazanırsa bu maçları günlük başarılar tesadüf olur.. 5 yıl önce aynı maçları fenerbahçe de kaybediyordu , onlar kaybettikçe biz seviniyorduk ama bizde 2. ligdeydik o zamanlar..

kaybede kaybede kazanmayı öğrenirsin bu organizasyonlar da.. geçen sezon 3 , bu sezon 5 seneye 7 maç kazanırsan gelişme gösterirsin tıpkı fenerbahçe bayan takımı gibi kimse 2. senesin de 10 maç kazanamaz eurolague'de..

fenerbahçe'yi övmeyi sevmem de, sürekli gördüm yukarlarda fener kazandı biz 20 yemişiz, e 5 yıl evvel de onlar yiyordu azıcık sabır..

bu sorun sırf burda yok futbol'da da var erkek basketbol'da da var.. fenerbahçe'nin her alanda üstünlük sağlamasını hazmedemedik bir türlü.. gökten düşer gibi düşmedi bu amatör branşlardaki fenerbahçe'nin başarısı.. sabrede sabrede geldiler,biz her alanda sabretmeyi öğrenemessek her yıl yepyeni kadrolar kurup her yıl yepyeni başarısızlık yaşar yaşar dururuz.. sonra rijkaard gider hagi gelir, cem gider oktay gelir, zafer gider ceyhun gelir..
 
Güçlü olan takımlara karşı çok farklı yeniliyoruz.Takım maça başlamadan sanki maçı kafaca kaybetmiş gibi.Bu kadar çabuk pes etmemeliyiz.
 
Levent ÖKTENER' Alıntı:
hiçbir takım böyle zor bi organizasyon da 2. senesin de üstün başarılar elde edemez,kazanırsa bu maçları günlük başarılar tesadüf olur.. 5 yıl önce aynı maçları fenerbahçe de kaybediyordu , onlar kaybettikçe biz seviniyorduk ama bizde 2. ligdeydik o zamanlar..

kaybede kaybede kazanmayı öğrenirsin bu organizasyonlar da.. geçen sezon 3 , bu sezon 5 seneye 7 maç kazanırsan gelişme gösterirsin tıpkı fenerbahçe bayan takımı gibi kimse 2. senesin de 10 maç kazanamaz eurolague'de..

fenerbahçe'yi övmeyi sevmem de, sürekli gördüm yukarlarda fener kazandı biz 20 yemişiz, e 5 yıl evvel de onlar yiyordu azıcık sabır..

bu sorun sırf burda yok futbol'da da var erkek basketbol'da da var.. fenerbahçe'nin her alanda üstünlük sağlamasını hazmedemedik bir türlü.. gökten düşer gibi düşmedi bu amatör branşlardaki fenerbahçe'nin başarısı.. sabrede sabrede geldiler,biz her alanda sabretmeyi öğrenemessek her yıl yepyeni kadrolar kurup her yıl yepyeni başarısızlık yaşar yaşar dururuz.. sonra rijkaard gider hagi gelir, cem gider oktay gelir, zafer gider ceyhun gelir..
Bu düsüncenin ne kadar bos oldugunu Spartak Moskova ilk 5 senesinin 5'inde de Sampiyon olarak gösterdi. Verirsin parayi alirsin iyi oyunculari, birak bizim gibi 5 sene beklemeyi, 1 ay icinde en iyi takim senin olur. Biz Galatasaray'iz millet, büyüklügümüzün farkina varalim. Yöneticiler farkina varmiyor, ozaman biz vardiralim. Sabirli olmak kücük takimin isidir. Kücük takimlarin kücük imkanlari vardir, o kisitli imkanlar dahilinde hareket ederler ona göre takim kurarlar ve sabirli olmak zorunda kalirlar. Ama sen Avrupa'nin en yüksek bütceli 3-4 takimindan birini kuruyorsan ortalamanin üzerinde olan her takima ezilmeye hakkin yoktur.
 
Yeni bir takımız ve sabırlı olmalıyız. Buraya kadar herşey doğru. Transferde daha iyi oyuncular da alınabilirdi. Bu da doğru. Ancak şunu unutmayalım. Örneğin Fenerbahçe de yeni bir takım. Neredeyse tüm yabancılarını yenilediler, hocalarını yenilediler. Ama takır takır oynayabiliyorlar. Ben de düzgün oyun görmek istiyorum. Yoksa sorun Spartak'a, Halcon'a ya da Fenerbahçe'ye yenilmek değil. Takımın oynadığı oyun oyun değil. Aynı futbol takımımız gibi. Ne yaptığı belli değil. Erkek basketbol takımımızın pivot ve kısmen guard sorunu var ama bir oyun kimliği ortaya koyuyor ama kadınlarda şu ana kadar böyle bir şey göremedim. Bu takım hızlı mı oynar, savunmayı mı iyi yapar, içeriden mi etkilidir? Oynanan maçlardan somut bir sonuç çıkaramadım. Bence asıl eleştirilmesi gereken budur. Bir oyun kimliğimiz olmadığı sürece farklı yenilgiler artacaktır.
Ceyhun Hoca her farklı yenilgi sonrası şaşırıyor. Belli ki takım şu anda onun beklentilerinin çok altında. Kadro tercihinde ve oyuna müdahale etmede yetersiz kaldığını düşünüyorum ama anlaşılan kendisinin de müdahale edemediği durumlar var takımda.
 
Kerem BOZGEYİK' Alıntı:
[quote="Salih Coskun":2a4e2k7f] sen Avrupa'nin en yüksek bütceli 3-4 takimindan birini kuruyorsan ortalamanin üzerinde olan her takima ezilmeye hakkin yoktur.

Bu kısma katılıyorum...Yani olay çok normalmiş gibi gösterilmemeli...[/quote:2a4e2k7f]

Yine başlamış sallamalar. Avrupanın en yüksek bütçeli 3-4 takımıymış. Hakikaten bu doldurma bilgileri nerden buluyorsunuz şaşıyorum. Bunu Fener için söyleseniz anlarım. Sadece Rusya ve İspanyadan en az 5 takım çıkar bütçesi bizden fazla olan. Bilmiyorsunuz bari Euloleague takımlarının bir kadrolarına bakın da öyle konuşun.

Saygılar.
 
Metin Karadeniz' Alıntı:
Yine başlamış sallamalar. Avrupanın en yüksek bütçeli 3-4 takımıymış. Hakikaten bu doldurma bilgileri nerden buluyorsunuz şaşıyorum. Bunu Fener için söyleseniz anlarım. Sadece Rusya ve İspanyadan en az 5 takım çıkar bütçesi bizden fazla olan. Bilmiyorsunuz bari Euloleague takımlarının bir kadrolarına bakın da öyle konuşun.

Saygılar.
Sallama degil ona gercekleri görmek ve kabul edebilmek deseniz daha dogru olur.

Kimin bütcesi daha yüksekmis bizden? Halcon, Ekaterinburg ve Fenerbahce... Baska var mi? Bizim cöpümüzü toplayan Ros Casares mi? En iyi 3 oyuncusunu satan tarihin en kötü Spartak'i mi? Ha bu arada Medical Park'tan gelen paranin önemli bir kismini kullanmadik bile, onu da kullansaydilar ozaman madem daha yüksek bütceli takimlar var.
 
Hala bilmeden konusuyorsunuz.

Polemiğe girmeden Medical Parktan gelen parayla ilgili ek bilgi vereceğim. Klüp artık hiçbir şekilde Bayan Basketbol ve Voleybola bütçe ayırmıyor. Yani anlayacağınız Medical Parktan gelen paraların çoktan planlaması yapıldı bile.

Saygılar.
 
Salih Coskun' Alıntı:
[quote="Levent ÖKTENER":2b00ic6m]hiçbir takım böyle zor bi organizasyon da 2. senesin de üstün başarılar elde edemez,kazanırsa bu maçları günlük başarılar tesadüf olur.. 5 yıl önce aynı maçları fenerbahçe de kaybediyordu , onlar kaybettikçe biz seviniyorduk ama bizde 2. ligdeydik o zamanlar..

kaybede kaybede kazanmayı öğrenirsin bu organizasyonlar da.. geçen sezon 3 , bu sezon 5 seneye 7 maç kazanırsan gelişme gösterirsin tıpkı fenerbahçe bayan takımı gibi kimse 2. senesin de 10 maç kazanamaz eurolague'de..

fenerbahçe'yi övmeyi sevmem de, sürekli gördüm yukarlarda fener kazandı biz 20 yemişiz, e 5 yıl evvel de onlar yiyordu azıcık sabır..

bu sorun sırf burda yok futbol'da da var erkek basketbol'da da var.. fenerbahçe'nin her alanda üstünlük sağlamasını hazmedemedik bir türlü.. gökten düşer gibi düşmedi bu amatör branşlardaki fenerbahçe'nin başarısı.. sabrede sabrede geldiler,biz her alanda sabretmeyi öğrenemessek her yıl yepyeni kadrolar kurup her yıl yepyeni başarısızlık yaşar yaşar dururuz.. sonra rijkaard gider hagi gelir, cem gider oktay gelir, zafer gider ceyhun gelir..
Bu düsüncenin ne kadar bos oldugunu Spartak Moskova ilk 5 senesinin 5'inde de Sampiyon olarak gösterdi. Verirsin parayi alirsin iyi oyunculari, birak bizim gibi 5 sene beklemeyi, 1 ay icinde en iyi takim senin olur. Biz Galatasaray'iz millet, büyüklügümüzün farkina varalim. Yöneticiler farkina varmiyor, ozaman biz vardiralim. Sabirli olmak kücük takimin isidir. Kücük takimlarin kücük imkanlari vardir, o kisitli imkanlar dahilinde hareket ederler ona göre takim kurarlar ve sabirli olmak zorunda kalirlar. Ama sen Avrupa'nin en yüksek bütceli 3-4 takimindan birini kuruyorsan ortalamanin üzerinde olan her takima ezilmeye hakkin yoktur.[/quote:2b00ic6m]

Sonuna kadar katılıyorum Biz yanlış takım kurduk bence bunun beklemeyle sabretmeyle alakası yok. FB nerde bekledi sabretti adamlar bu yıl tüm yabancılarını biri dışında baştan aşağı yenilelediler. Koç değişti. Aldıkları oyuncular en iyileriydi. Fb amatör branşlarda çok iyi yabancılar alarak bu işi yapıyor. Bakınız geçen yıl bayan voleybolundaki dünyanın en iyi bayan voleybolcusu bir kaç gün önce dünya kupasında MVP olan GAMOVA onlardaydı bu yüzdne finale çıktılar nerdeyse şampiyonlar ligi kupasını alıyorlardı voleybolda. Ancak bu yıl ellerinden kaçırdılar Gomava'yı göreceksini finale çıkamayacaklar. Bayan basketbolda da dünyada en iyisi kimse hemen ona gittiler Taurasi hemen aldılar. Avrupa en iyi kimse hemen aldılar. Nerdeyse Fowles'ı bile alıyorlardı. Uyanıklık edip biz daha önce davrandık. Gördüğümüz gibi bu işler sabırla olmaz en iyilerini getirerek olur. Duygusallığa hiç yer yoktur. Augustos böyle oynayacaksa oynamasın gitsin. Sonuçta beleş oynamıyor bir çuval para alıyor. Bize üst sevye yabancılar gerekiyor. Hatta sezon başı röportajda Ceyhun hoca biz nedne en iyilerini almayalım neden Taurasi yi biz almayalım gibisind sözler sarfetmişti.
 

Üst