EUROLEAGUE İçin Saldır GALATASARAY! #Galatasaray4Euroleague

https://gsbasket.org/forum/konu/euroleague-icin-saldir-galatasaray.7454/

8 yıl önce bu başlıkta önce mail organizasyonuyla Euroleague yetkililerinin mail hesaplarını kitlemiş, sonrasında sosyal medyada örgütlediğimiz #galatasaray4euroleague sloganıyla trendtopic olmayı başarmıştık. O sezon A lisans hakkı alamasak da oluşturduğumuz sinerjiyle ön elemelerde ev sahibi Rytas'ı saf dışı etmiş ve alın terimizle Avrupanın en büyük basketbol organizasyonu Euroleague'e katılmayı başarmıştık. Henüz ilk sezonumuzda o sezonun finalistleri CSKA ve Olympiacos'u yenmiş, desibel rekoru ve doluluk oranımızla tüm dikkatleri üstümüze çekmeyi başarmıştık. Taraftar gücünü teknik ekip ve yönetimle birleştirmeyi başaran camiamız, sonraki senelerde Euroleague Top 8'e kalarak büyük bir başarıya imza atmış ve bize wildcard verilmediğinde ise Eurocup'ı kazanarak tekrar en büyüklerin olduğu arenaya liyakat göstermişti. Abdi İpekçi'den fışkıran basketbol kültürü bizi Avrupa'da her takım taraftarının zihninde yer etmemizi sağlamış, Euroleague organizasyonunu daha anlamlı kılmıştı.

Bugün bir çok başka problemle uğraşıyor olabiliriz , takımın ve şubenin halinden memnun olmayabiliriz fakat Euroleague'in önümüzdeki sene için ligi 18 takıma çıkarması ve Valencia'nın Eurocup'ı kazanması sonrası İspanya'dan 5 takım katılamayacağı için ortada duran Wildcard'a (özel davet) ilgi göstermeme hakkımız yok. Galatasaray yönetiminden beklentimiz bir an önce mevcut Fiba davalarını çözüp, Barcelona'daki Euroleague yönetimiyle bizzat görüşüp, Wildcard için resmi başvuruyu yapmasıdır. Mevcut diğer adayların bize karşı hiçbir üstünlüğü bulunmadığı ortadadır. Ataletten bir an önce sıyrılıp, bu organizasyonu ne kadar istediğimizi gösterme zamanıdır.

Burada bize düşen, daha önce yaptığımız sosyal medya kampanyasının bir benzerini yapmaktır. Maillerle, tweetlerle, mesajlarla bu talebe kayıtsız kalmamalarını sağlamaktır. Yaptık, yine yapabiliriz. #Galatasaray4Euroleague

EUROLEAGUE İÇİN SALDIR GALATASARAY!

Mail İçin: euroleague@euroleague.net

Resmi Twitter Hesabı: https://twitter.com/EuroLeague

Resmi Instagram Sayfası: https://www.instagram.com/euroleague/

Resmi Facebook Sayfası: http://www.facebook.com/TheEuroleague

Resmi Youtube Sayfası: https://www.youtube.com/euroleague

GSbasket.Org
 
Yeni bir başlangıç için bir hedef lazım. EL bunun için en iyi ve kestirme yol. Galatasaray'ın varoluş sebebi Türk olmayan takımları yenmektir. Her zaman her branşta hedeflenen seviyeyi anlatan kulüp olmalıdır. Takım kimi zaman o seviyede olamayabilir, sorunlar yaşanabilir, rakipler seni geçebilir ama kulüp olarak vazgemezsiniz. Bizim sorunumuz en azından son dönemde kulüp olarak boşvermişliktir. Bu durumu tersine çevirmek gerekir. EL hedefi bu yüzden çok değerlidir; kalıcı olunması ve zirveye çıkılması gereken yerdir."Mevcut diğer adayların bize karşı hiçbir üstünlüğü bulunmadığı ortadadır" ifadesi dışındaki her düşünceyi (malesef ülke içinde bile bizden daha çok hak eden organizasyonlar var) çok doğru buluyorum.
Başlığı açarak giriş yapma/cevap yazma motivasyonu sağlayan renkdaşımıza teşekkür ediyorum. O kadar zaman olmuş ki şifreyi hatırlamadım, yeni şifre oluşturdum.
 
Katılmak için küçük bir ihtimalimiz varsa sonuna kadar zorlamalıyız. Ama 1 yıl için para bulup katılmak sorunlarımızı çözmez, devamlılık sağlayacak bir şey yapması lazım yönetimin.

Bir de gereğinden düşük bütçeyle katılmak ciddi sorunlara neden olabilir, 34 maç olacak, iyi bir planlama yapılıp ortalama bir takım kurulmazsa o sezon bitmek bilmez, bizim için yıkım olur. Her şeyi etraflıca düşünmek lazım ama tabi önce yöneticilere ve başkana bunu ne kadar istediğimizi iletmemiz lazım. Umarım bir yol bulunur.
 
Abdi İpekçi´den ayrıldıktan sonra maça gitmesem de (tüm branşlar) şu başlığı görünce heyecan yapmadım desem yalan olur. Eurolegaue´e katıldığımız ilk sezon geldi aklıma. Rüya gibi bir sezon... Takımın tribün ile bütünleşmesi, İpekçi´de hafızalara kazınan maçlar, yaşatılan atmosfer...

O sezon da başlamadan önce bu sezon Euroleague´de mücadele edeceğiz deseler, gülüp geçerdik. Şimdi de gülüp geçilecek bir ortam var. Ama bir de inananlar, emek harcayanlar, hissedenler... Onlara saygı duyuyorum, Galatasaray´ın olduğu yerde umut vardır sözü geliyor aklıma.
 
Forumda bu başlığı görünce önce eskilerden kalma bir başlığa yeni mesaj yazıldığını sandım,o kadar ümidi kesmişiz ki Galatasaray ve euroleague'i yan yana görünce inanamıyoruz.

Sonra yazılanları okudum ve inanılmaz heyecan duydum.Yönetimin durumu ortada olmasına rağmen böyle bir şeyin hayali bile,ihtimali bile çok güzel.Bu kampanyayı başlatan kardeşimize çok teşekkür ediyorum.

Bu iş tamamen yönetimle alakalı,başımızda Ünal Aysal olsaydı wild card bizim olurdu veya Ozan Korkut başkan olsaydı yine alırdık.Umarım bu yönetim yine taraftar baskısıyla bu işi başarır.
 
8 sene once yazmisim, dun gibi geliyor; bir kere yapti gsbasket, tekrari neden olmasin:

"isimsiz olmak guzeldir, hele ki sifatsiz olmak.
bagimli olabilmek icin once isim gerekir insana, sonra sifat, yoksa tam bagimsiz.

dun galatasaray taraftari cok buyuk bir is basardi, daha iyisini tahayyul edemiyorum,
degerlendirme yapma sansimiz oldu aksam, ortaya cikan tablo, hayallerimizi bile asmisti.

bakin size bir sir vereyim, a lisansi cok zor, imkansiz kelimesini kullanmamam ise mucizelere inanmamdan,
ama iste dun bir b lisansi kopardik sanirim biz, medical park'in sponsorlugunda kurumsallasmak yoluyla, bir sonrakine dogru gidebilecegimizin bilinciyle.
biz artik bir kapiyi actik, cumle aleme de organize olmak uzerine hafif bir modul verdik.

18 mayis ~ 19 mayis,
tarihin akisini degistirmek isteyen herkese kutlu olsun."
 
Ne zaman olursa olsun, gecenin bir vaktinde Galatasaray Basketbol'una dair bulabildiğim şeyleri izlemeye çalışıyorum her boş zamanımda.

"Euroleague’de yeni dönemin ilk sezonunda Final Four için İstanbul’a gelecek olan dört takımdan bir şampiyon çıkacak ama bu şehirde basketbolun doğduğu yer Galatasaray olarak kalacak.”

Euroleague resmi sitesi tarafından 2017'nin Mart ayında kaleme alınmış bir yazı.. Final Four ile uzaktan yakından alakamız yok, başkanımız çıkıp bütçeyi düşüreceğiz diye açıklama yapmış.. Bunca senenin el emeğiyle olmak istediğimiz ama ruhen olamadığımız Euroleague'de, bizim genlerimizi bizlerden daha iyi tanıyorlar..

Galatasaray Basketbol'unu sevmek mücadele etmektir.. Bazen kendi koçunla, bazen topu görse bomba sanacak yönetici gruplarıyla, bazen başkanla, hatta yeri geldiğinde omuz omuza verdiğin kapat şu şubeyi parasını şuraya aktarıp borç ödeyelim diyen kendi taraftarınla..

Euroleague'de olur muyuz, olmaz mıyız bilemem. Olsak bile ne kadar bütçemiz olur ya da ne hedefleriz hiç bunu düşünmüyorum. Ama bir avuç da kalsak Galatasaray Basketbol'una dair mücadelemiz her zaman devam edecek.
 
Ömer Yalçınkaya denen artık adını anınca bile sinirlerimi zıplatan zat ilgileniyoruz açıklaması yapmış harareti almak adına. Öğrendiğim kadarıyla sadece sorulmuş ne bir görüşme talep edilmiş ne de bir projeden bahsedilmiş. Kısacası takipteyiz mesajı verilip kapılar arkasında ne işimiz var orda diye düşünülüyor. Umarım tez zamanda siz ve sizin gibi insanlardan kurtuluruz. Daha ağır konuşmak istemiyorum ama duydukça daha çok sinirleniyorum bu davranışlara!
 
Yahu neredesiniz futbolda ki her başarıdan sonra Galatasaray için uyumadık,hasta olduk,ağladık diyen yöneticiler ? Sizin gibi çok ama çok başarılı,fedakar,kahraman başkan ve yöneticiler bir wild card'ı mı alamıyor ? Hani alamamamızla ilgili çok şey yazılır tamam ama çok övünen ve belli tv kanallarında çok övülen yönetimimiz bunuda başarsınlar bir zahmet.Var mı vizyon ? Spor kulübüyüz ? Türkiye'nin en büyük futbol kulübü Galatasaray'dır.Spor ? Bir fıkra anlatalım,bir özlü söz,bir belediye ziyareti,olmadı ağlarız.
 
Son düzenleme:
2.5 milyon doları yönetemeyip yıllardır onlarca transfer yasağını kaldıramayan şubenin ne Euroleague iddaası olacak abi. Tam tersi yönetim korkudan dudağını ısırıyordur es kaza Euroleague olur da yöneticilik filan yapmamız gerekirse diye. Biz çalışanları mağdur etmeyelim yeter, bir tam sezon maaş sıkıntısı yaşamadan, transfer yasaklarını halletmiş Galatasaray şubesi, şu vizyonda Euroleague Final Four'una eşdeğerdir.
 
Ya ben Galatasaray'ın basketbolda böylesine pasif olmasını kabullenemiyorum.Belediye takımı oluruz anlarım,anadolu takımı oluruz imkanlar bellidir anlarım ama Galatasaray ya Galatasaray .. Türkiye'de en çok taraftarı olan kulüp,marka değeri en büyük olan kulüp,Galatasaray'ı basketbolda şampiyonluğa oynatamıyorsan ve Euroleague'e katılamıyorsan ya çok beceriksizsin ya da basketbola zerre kadar önem vermeyen sevimsiz birisin.

Demiyorum ki Cska kadar bütçen olsun,hep final four oyna ama her sezon euroleague'de ol,bazen play off'a kal bazen sezonu 11.sırada tamamla bazen final four yap ama bu yarışın içinde ol,bu dediğimde çok zor bir şey değil.

Galatasaray'da artık köklü değişiklikler olmalı yoksa hep böyle etkisiz,küçük düşünen yönetimler çok ama çok uzun zamanlar yönetir bizi.
 
Bu sadece yönetim tekelinde olan bir sorun değil maalesef. Taraftarın önemli bir kısmı da bu branşlara sürekli yük gözüyle bakıyor çünkü yönetim ısrarla bunu empoze ediyor insanlara. Futbol iyi gittikçe diğer branşlarda sorun yok ne olursa olsun insanlar için.

Biz yönetimden devasa bütçe beklemiyoruz, sadece görevini yapmayan adamları şubeden uzaklaştır diyoruz ısrarla onlara sahip çıkmaya devam ediyor yönetim.

Ünal Aysal döneminden itibaren Galatasaray Basketbolu ciddi bir borç içinde. Bunu kimse kabul etmiyor, bu sarmalın başladığı yıl 2014-2015 sezonu 12 milyon dolar borç ödüyoruz 3-4 yıldır. Ben cidden şu zihniyetle 36 maç Euroleague'i kaldıramam. Olmaması daha hayırlı olur bence de.
 
Ya Zenit girecekmiş ya da Partizan. İkiside kendi liglerinde yarı finali geçemediler. Partizan zaten skandal. 2 milyon bütçe ya koyarlar ya koyamazlar. Şu ortamda bizim adımımızın geçmemesi gerçekten skandal.
 

Üst