Euroleague Women 11. Hafta | Galatasaray 87-76 Castors Braine

Euroleague Women 11. Hafta!

Galatasaray - Castors Braine

Tarih: 11 Ocak Perşembe
Saat: 19:30
Salon: Ahmet Cömert Spor Salonu
Yayın: GS TV



Euroleague Women'da gruptan çıkma şansını zora sokan Sarayın Sultanları mutlak kazanmak zorunda olduğu bir maça çıkıyor. Ekibimiz kalan 4 maçı kazanıp, rakiplerinin ekstra mağlubiyetler almasını bekleyecek.

Euroleague Women'da 11. Haftada rakibimiz Castors Braine. Antrenörlüğünü Ainars Zvirgzdins'in yaptığı Belçika ekibi A Grubu'nda oynadığı 10 karşılaşmada 3 galibiyet, 7 mağlubiyetle 7. sırada bulunuyor. Marjorie Carpreaux, Britney Jones, Antonia Delaere, Merike Anderson, Celeste Trahan, Olesia Malashenko ve Anete Steinberga önemli oyuncuları.

Castors Braine'ın Euroleague Women maçları:

1. Hafta | Dynamo Kursk 84-68 Castors Braine
2. Hafta | Castors Braine 66-78 Bourges Basket
3. Hafta | ESBVA LM 81-71 Castors Braine
4. Hafta | Castors Braine 71-72 Galatasaray
5. Hafta | Uniqa Sopron 83-59 Castors Braine
6. Hafta | Castors Braine 83-76 CCC Polkowice
7. Hafta | USK Praha 67-68 Castors Braine
8. Hafta | Castors Braine 60-72 Dynamo Kursk
9. Hafta | Bourges Basket 62-52 Castors Braine
10. Hafta | Castors Braine 77-61 ESBVA LM


Sarayın Sultanları'na Castors Braine karşısında başarılar diliyorum...
 
Son düzenleme:
İlk maçta laptop kucakta uyuyakalıp maçın sonunu kaçırmış, arada uyanıp galibiyet haberini göünce sevinmiştim :)

Sahi galibiyet neye benziyor, maç kazandıktan sonra ne yapıyorduk?
 
Sezon sonuna kadar bayan takımımızı seyretmeyeceğim.

Fakat macın sonucunu merak ediyorum.Geçen hafta hani ezici bir mağlubiyet aldık ya evimizde Eurocup'a katılmak için.Bu hafta kazanacak mıyız yoksa kaybedecek miyiz bunu merak ediyorum..Bu maçı kazanmamızın hiçbir anlamı olmaz geçen hafta ''bilerek'' kaybettiysek şayet.

Tamda rakip bir altımızdaki Castors iken maçın sonucunu cidden merak ediyorum.
 
Valla o kadar yenilip bir de gruptan 4. olarak çıkarsak daha büyük rezillik. Maalesef karşı grubun 1.si bizim takımı 2 maçta da ezer. Madem gruptan 2. olarak çıkamadık o zaman Eurocup'a düşmeliyiz.
 
4. sırayla aramızda 2 galibiyet fark var maç öncesinde. Kaybedersek rakiple puan puana gelip Eurocup'ın dışında kalıyoruz. Genel averajda daha bir maçımız eksik olmasına rağmen grupta en kötü durumda olan takımız. Haftaya da Polkowice maçı var, onların da matematiksel olarak son şansı olacak Eurocup için bizim maçtaki bir galibiyet. Son 4 maçın 3'ü aslında birebir rakiplerimizle, bir tek Kursk var...

Umarım takımın üzerine bir sihirli değnek falan değmiştir cumartesinden bugüne...
 
Bu sezon ilk defa bir maçta farklı öndeyiz. Bu kadar farklı önde olduğumuz bir maç hatırlamıyorum. Ama rakip de bizden kötü o kadar berbatlar öyle diyeyim.
 
Quigley'in berbat oynadığı bir maçı kazandık ve en kötü EuroCup'da oynamayı garantiledik. İlk 4 mucizeye girdi. Kursk dahil bütün maçları kazanmamız ve Prag'ın da 1 maç kaybetmesi lazım. Ama Prag'ın zor maçı kalmadı. Böyle bir dezavantajımız var. Neyse zaten bu kadroyla her türlü çeyrek finalde elenirdik rakip farketmeksizin. Bütün sinerjimizi EuroCup'a saklamak lazım.
 
Bravo kızlar , bugün hiç değilse bir enerji vardı takımda en azından lig için ümit verdiler bana , pazar günü destekliyeceğim salonda.
 
Uzun zaman sonra kazanabildik, Quigley ve Kaela Davis formunu bulduğunda hücumda sorun yaşamayız ama savunmayı toparlamamız şart ve uzun transferi gerekiyor. Galibiyetten dolayı tüm takımı tebrik ediyorum...
 
9mp41N.jpg


“Şu anda tamamen farklı bir Galatasaray takımı var”

EuroLeague Women A Grubu 11. haftasında Castors Braine’i 87-76 mağlup eden Galatasaray’da koç Marina Maljkovic ve oyuncularımızdan Işıl Alben ile Tuğba Taşçı mücadelenin ardından Galatasaray Televizyonu’ndan İbrahim Demir’e açıklamalarda bulundu. Demeçler şu şekilde:

Marina Maljkovic:


“Sonunda kazanmayı başardık. Bu maçı taraftarlarımıza armağan ediyorum, onlar için sahadaydık. Ocak'ta daha iyi bir takıma sahip olacağımızı söylemiştik. Bu takıma sahip olmak için uzun süre acı çektik. Ve koç olarak benim, emin olun ki, herkesten fazla canım acıdı. Bu galibiyetten dolayı mutluyum. Bence şu an elimizde tamamen farklı bir Galatasaray takımı var. Sıradaki maçlara konsantre olmamız için elimizde daha iyi bir ekip var. Tabii ki sıradaki maçlarımızın tamamını kazanmamız beklenemez ama herkesin gördüğü üzere elimizde daha 'yetkin' bir takım var ve şimdi bu takımla sıkı çalışıp sezonun geri kalanı için daha iyi bir iş yapmaya çalışacağız.”

“Kaela Davis çok iyi bir oyuncu. Bence geçen sezon Moriah Jefferson ile elimizde ne varsa, bu sezonda da Kaela Davis ile aynı duruma sahibiz. İkisi de genç ve ilk kez Avrupa tecrübesi yaşayan oyuncular. Onları kazanmak bizim işimiz. Bu kadar süre takımımıza doğru ismin gelmesi için beklememiz gerekiyordu. Kaela Davis'in de o isim olduğunu düşünüyoruz.”


Işıl Alben:

“Çok önemli bir maçtı, gruptan çıkma şansımızı devam ettirme açısından kazanmak çok önemliydi. Bu grupta kazanmamız gereken birçok maçı kaybettik. Ama şimdi kadromuzun da genişlemesiyle daha iyi bir takım olduk. Bugün salona gelip bizi destekleyen taraftarımız yine harikalardı. Zaman zaman maçta iniş çıkışlar oldu ama bunlar çok normal. Taraftarımızın verdiği moralle galip gelmesini bildik.”

“Bu sezon kazandığımız-kaybettiğimiz birçok maçta müthiş taraftarımız vardı. Buradan bir kez daha onlara söz veriyorum; deplasman maçlarından da galibiyetle döneceğiz.”


Tuğba Taşçı:

“Bugün ilk EuroLeague maçıma çıktım. Bu galibiyete takım olarak çok ihtiyacımız vardı. Seyircimizin de desteğiyle çok şükür galip geldik. İnşallah bundan sonra çıkışımızı devam ettirebiliriz.”
 
Quigley'in biraz mutlaka savunmaya katkı vermesi gerekiyor. Davis umarım böyle devam eder. Takımın psikolojisi için bu galibiyet çok önemli oldu, oyuncular iyice güvenlerini kaybetmeye başlamıştı.
Tuğba'nın katılmasıyla Merve hiç dakika almadı bugün ve bana göre çok eleştirilen Tuğba faydalı oynadı.
 

Üst