Euroleague Women 7. Hafta | Galatasaray 69-64 ESBVA LM

Euroleague Women'da 7. Hafta!

Galatasaray - ESBVA LM

Tarih: 6 Aralık Çarşamba
Saat: 18:00
Salon: Ahmet Cömert Spor Salonu
Yayın: GS TV



Antrenörlüğünü Frederic Dusart'ın yaptığı ESBVA LM, Euroleague Women A Grubu'nda oynadığı 6 karşılaşmada 3 galibiyet, 3 mağlubiyetle 4. sırada bulunuyor. ESBVA LM'de Virginie Bremont, Johannah Leedham, Nevena Jovanovic, Johanne Gomis, Mame Marie Diop, Marielle Amant ve Pauline Nsimbo ön plana çıkan isimler.

Sarayın Sultanları daha önce rakibiyle yaptığı iki karşılaşmayı kazandı, içerde 59-35 kazanan ekibimiz, deplasmanda 66-62'lik skorla galip ayrıldı.

ESBVA LM'nin Euroleague Women karşılaşmaları:

1. Hafta | ESBVA LM 65-60 CCC Polkowice
2. Hafta | Dynamo Kursk 83-68 ESBVA LM
3. Hafta | ESBVA LM 81-71 Castors Braine
4. Hafta | ESBVA LM 73-83 Uniqa Sopron
5. Hafta | USK Praha 88-51 ESBVA LM
6. Hafta | ESBVA LM 64-55 Bourges Basket


Sarayın Sultanları'na ESBVA LM karşısında başarılar diliyorum...
 
Son düzenleme:
d7A4JX.jpg


EuroLeague Women A Grubu yedinci haftasında ESBVA-LM ile karşılaşacak olan Galatasaray’da koç Marina Maljkovic, oyuncularımızdan Olivia Epoupa ve Gintare Petronyte mücadele öncesinde açıklamalarda bulundu. Demeçler şu şekilde:

Marina Maljkovic:


“Fransız Afrikalı basketbolcuların kültürünün tipik bir örneğini yansıtan bir takımla karşılaşacağız. Çok atlet, uzun ve her top için mücadele edip her ribaundu zorlayan, belki çok kaliteli bir basketbolu değil ama sert basketbolu sahaya yansıtan bir takım. Böyle takımlara karşı oynamak her zaman zordur. Biz yine bilinen aynı rotasyon sıkıntılarıyla maça çıkacağız. Işıl Alben geri döndü, bu iyi haber. Ancak Allie Quigley’nin Aralık ayının tamamını kaçıracağı kesin. Bu problemlerin ışığında tıpkı geçtiğimiz hafta sonu olduğu gibi takımın bir araya gelip olabilecek en iyi basketbolu sahaya yansıtması gerekiyor. Taraftarlarımızı desteğe bekliyoruz.”


Olivia Epoupa:

“Bizim için çok önemli bir maç. ESBVA ile aynı galibiyet sayısına sahibiz, bu yüzden yarın kazanmamız durumunda avantajlı pozisyona geçeceğiz. Rakibimiz ligde ve Avrupa’da oynadığı son altı maçı kazandı. Maçın içinde çok savaşmalı, konsantrasyonumuzu asla kaybetmemeliyiz. Onlara özgüven kazandırmamalıyız. Yarın sahaya hazır şekilde çıkacağız.”


Gintare Petronyte:

“Yarınki maç bizim açımızdan çok büyük öneme sahip. Rakibimizle aynı dereceye sahibiz. EuroLeague Women’daki son maçımız bizim açımızdan çok kötü geçti. O şekilde kaybetmiş olmak utanç vericiydi. O yüzden bu maç çok daha büyük önem taşıyor. Taraftarımızın önünde onların da desteğiyle kazanmak istiyoruz.”
 
Ortalamalara bakarsak Johanne Gomis ve Pauline Nsimbo üzerinden sayı buluyorlar gibi bir görüntü var. Virginie Bremont, Johannah Leedham, Johanne Gomis, Mame Marie Diop, Pauline Nsimbo ideal ilk 5'leri gibi görünüyor ki bu da 2 kısa 3 uzun demek. Bu durumda Gizem, Özge hatta İnci'nin süre alması gerekebilir oyunun belli bölümlerinde. Euroleague maçları baz alındığında düşük yüzdeyle oynuyor uzunları. Nsimbo'nun Castors maçındaki 28 sayısı dışında çok da aman aman "başımızı ağrıtır" bir istatistikleri yok. Yardımlaşarak, skor yükünü bölüşerek kazanmışlar maçlarını. Bu bakımdan da benzeşiyor. Hoca Gigi-Jelena ikilisini bozmak gibi absürdlükler denemezse kazanabileceğimiz bir maç gibi görünüyor. bu maçla itibaren 1 ay içinde 3 EL maçı var Ahmet Cömert'te. İlk 2 maç grubun 3. ve 4. sırasıyla, son maç da grubun görece zayıf ekibi Bourges'e karşı. Allie'nin yokluğunda nispeten iyi bir fikstür, tabi aradaki Prag deplasmanını da bir kenara yazarsak...

Tabi oynamadan kazanılmıyor. İmparator Ekrem Memnun'un dediği gibi "ben mi atacağım oğlum topu içeri"...
 
Kayıpsız geçelim sonrasına bakarız. Leedham iyi oyuncu.
 
Üçüncü ve dördüncü çeyreklerdeki mücadeleye şapka çıkartılır ancak. Skor ne olursa olsun, tebrikler kızlar
 
Merve'nin top elinde, bir saniye var Jelena'ya veriyor ve at diyor doğal olarak süre bitiyor :(
 
Sarayın Sultanları zorlansada kazanmayı bildi... Olivia Epoupa 18 sayı 12 ribaunt 5 asist, 1.65 boyuyla ribaunt kralı olacak :) Gintare Petronyte 18 sayı 11 ribaunt 2 asist 4 blok, Jelena Dubljevic 17 sayı 3 ribaunt. Tebrikler SarayınSultanları...
 
Hakikaten şu kadroyla 7 maçta 4 galibiyet almak takdire şayan. Takımda skor yapacak guard yok, hepi topu 1 tane çember savunucu var, yine de Kursk maçı hariç her maçı ortada oynayıp 6'da 4 yapabiliyoruz. Kadro tercihleri, oyuncu seçimleri tartışılır ama Ekrem Memnun'un ardından Marina Maljkovic'le takımın bir kimlik bunalımına uğramadan yoluna devam ettiği kesin. Bu yönetimle göremeyiz de Galatasaray adına yaraşır bir yönetimle Maljkovic'i nispeten daha donanımlı bir kadroyla izlemeyi de çok isterim işin doğrusu. Torrens-Lyttle'la Euroleague'e yürüyen Ekrem Memnun gibi 2-3 iyi eklemeyle Maljkovic de oyunu iki taraflı oynayan, muazzam takımlar çıkartabilir gibi geliyor ortaya.

Yürüyedurun Aslanlar.
 
lb6Qkg.jpg


“Oyuncularım karakter göstermeye devam ediyor”

EuroLeague Women A Grubu yedinci haftasında ESBVA-LM’yi 69-64 mağlup eden Galatasaray’da koç Marina Maljkovic, oyuncularımızdan Jelena Dubljevic ve Olivia Epoupa mücadele öncesinde açıklamalarda bulundu. Demeçler şu şekilde:

Marina Maljkovic:


“İlk yarıda maç öncesinde konuştuklarımıza saygı göstermedik. İkinci yarıda bu değişti ve maçı kazanmayı başardık. Tabii rotasyonda yaşadığımız sıkıntılar devam ediyor. Sakat oyuncularımızın yokluğu işimizi zor kılıyor. EuroLeague ve lig maratonunun geri kalanı için kulüple birlikte çözüm üretmeye çalışacağız. Tüm bu sıkıntılara rağmen oyuncularım karakter göstermeye devam ediyor. Rotasyonda daha az süre alan oyuncularımız önemli katkılar veriyor. Biz işimize bakıp her maça kendimizi hazırlamaya devam edeceğiz.”


Jelena Dubljevic:

“Zor bir maç oldu. İkinci yarıda daha büyük bir enerjiyle oynadık. Çok büyük bir karakter gösterdiğimize inanıyorum. Takım halinde sahada böyle savaşmaya devam ettiğimiz sürece daha iyi bir hale geleceğiz.”


Olivia Epoupa:

“Kazandığımız için çok mutluyum. Koçumuz maç öncesinde hem hücum hem savunma ribaundlarına konsantre olmamız gerektiğini söylemişti. Bunu özellikle ikinci yarıda başardık. Savunmada büyük bir efor sarf ettik, onlara ilk yarıda sağladığımız özgüveni geri aldık. Ben de iyi bir performans gösterdim ama daha çok kazandığımız için mutluyum.”
 

Üst