Fatih Terim

Bir sonraki maça Süleyman Luş'u sol beke, Şener'i sağ beke, Atalay'ı orta sahaya, Emre Mor'u açığa, daha da laf edersem ne olayım, yeter ki şunu cesurca yapsın, aynı zamanda Belhanda kadro dışı kalıcak, Mariano'da
 
Var bir karın ağrısı ama ne acaba eninde sonunda patlayacak mümkünse tez zamanda patlasında ne olacaksa olsun artık çünkü bu kadro ile daha rezil birşey çıkmaz ortaya.
 
Fatih Terim geçen sene bu zamanlar ocağı bekleyeceğimizi söylemişti. Yine aynı sözü söylüyor. Geçen ocakta 10 milyon euro verip aldığımız Diagne'yi yaz boyu satmaya çalıştık. Satamayınca zar zor kiraladık. Üstüne bir sürü oyuncu transfer edildi ve biz yine Ocak aynı bekliyoruz?

Dünyanın başka hangi ülkesinde olsa, şu açıklamalardan sonra hoca görevden alınırdı. Ama bizim zayıf yönetimimiz bunu göze alamaz. Fatih hoca da bunu çok iyi biliyor.

Görünüşe göre Terim için faal teknik adamlık kariyerinin sonu gelmiş. Artık mental olarak üst seviyede hocalık yapabilecek düzeyde değil. Bu saatten sonra eşofmanlarını çıkartıp yöneticilik yapması daha doğru olacaktır.

Bu yazdıklarımı Terim'in son üç senelik GS performansına bakarak söylüyorum. İlerleyen haftalarda takımı toparlayıp ligde şampiyon da olsa bu düşüncem değişmeyecek.
 
Son düzenleme:
Mourinho'nun bile modasının geçtiği günümüz futbolunda, Fatih Terim'den hala medet umanlar var, bakın Mourinho diyorum İnter ve Porto ile Şampiyonlar Ligi'ni kazanmış adamı söylüyorum.

Devir Kloop'un, Nagelsmann'ın, Tuchel'in, Simeone'in, Lampard'ın, Kovac'ın devri.

Terim basın toplatısında diyorki "Koca Beşiktaş takımına yenildik"

Evet Beşiktaş büyük takımdır belki ama bu sene değil işte, sen bu sene bu staddan bu kadro ile mağlup çıkmayacaksın...
 
berbat oynadık diyecem ama bi şey oynamadık ki berbat olsun.. ben inanın sahada ne yaptığımızı anlamadım... sofi maç da yok idi. babel ıslıklardan etkilendi. andone bi şeyler yapmaya çalıştı.. belhanda her zaman ki gibi yok idi.
 
Fatih Terim'i kişisel olarak severim. her zaman da kendisine sevgim devam edecektir ama bu sezon çok kötü. genel olarak bir 3. sezon sendromu var ve onu son yıllarda aşamıyor. sonuçlardan bağımsız konuşuyorum oynanan oyun vs de hiç umut vermiyor. Bu yönetimin Fatih Terim'i görevden alabilecek bir gücü yok ama böyle devam ederse hem yönetim açısından hem de Fatih Terim açısından yolun sonuna yaklaşıyoruz gibi geliyor.

Olası bir ayrılık durumunda iyi bir b planımızın olması gerekiyor. Bu da bu yönetimle olmaz. Bizi bu sezon bence zor günler bekliyor ve beklemeye de devam edecek. Bu arada olası bir ayrılığa kendi açımdan hayır demem fakat Fatih Terim bu yönetimden önce giderse üzülürüm. Önce yönetim gitmeli, gerekirse Fatih Terim zaten görevi bırakır. Öyle koltuk derdi olan bir adam değildir. Yeri geldiğinde gitmesini bilir.

Olası bir ayrılık durumunda eğer Dortmund da Favre ile yolları ayırırsa olur olmaz bilmiyorum ama kesinlikle Favre ile ilgilenmeliyiz. Dortmund öncesinde bile Galatasaray'a gelmemişken, Dortmund sonrasında gelir mi bilmiyorum ama iyi bir planla, iyi bir yönetimle kendisine gidilirse neden olmasın ?
 
"Futbolcuların geçmişine değil, geleceğine yatırım yapmalıyız." Fatih Terim


34'lük Babel'i aldırdı, 31'lik Banega'yı istedi. Linnes'i kadro dışı bırakıp Mariano ile yola devam etti. Kendisi sanırım çift kişilikli.
 
Ya arkadaş maç öncesi kadrolar açıklanıyor 11 ler. Herkes okey, bütün taraftarlar memnun 11 deki isimlerden. E ama sonuç böyleyse geriye sen kalıyorsun şüpheli kusura bakma. Bu şartlarda bundan iyi kadro kurulmaz. Sadece Nzonzi açıklandığında bile Fenerliler “bittik biz adamlar şampiyon” dedi.
 
Istifa da bir hizmettir. Zarar veriyorsun artık. Git artık git.
 
Ocak diye diye bizim ocağımızı batırdı, para mi var transfer yapacak?
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Yani hayatını Galatasaray'a göre kuran, yenildiğinde dünyanın en mutsuz insanı olan birini bu takımın maç gününü karıştıracak, hatta en müsait zamanında o maçın bir dakikasını bile izlemeyecek hale getirmek, bu takımı bu kadar rezalet oynatmaktan daha büyük başarı. Bunu bir maharet olarak söylemiyorum pek tabi, sadece yaşam tarzım bu. Bir takdir beklentisi değil.

2013 yılından beri bilfiil bu dünyada nefret ettiğim 3 insandan birisin. Bu hiçbir zaman değişmeyecek. Biliyorum kimsenin umrunda da değil. Alınacak hiçbir kupa da bunu değiştirmeyecek. Sezon sonu şampiyon olursak, düşüncemden farklı bir şey yazarsam, bunu da suratıma vurursunuz diye yazıyorum yoksa lafı uzatmak değil derdim.

Burası öyle bir ülke ki, Galatasaray o kadar büyük ki. Seni zamanında yanında gezdiğin insanlara karşı, onların devamlarına karşı, bu ligde düzen kurmak isteyenlere karşı savunmak zorunda bırakıyor beni, o stada gittiğimde aynı havayı soluyor olmaya bile katlanmak zorunda kalıyorum. Galatasaray o kadar büyük işte benim için, kazandığı bütün kupalardan bağımsız.

Yani ben burda ne yazarsam yazayım, bu takım haftaya değişmeyecek, futbol düzelmeyecek, oynamayan adamlar oynamaya başlamayacak. Çok şey yazmaya girdim ama hiçbir şey yazmadan bırakıyorum. Seni de en fazla tebrik ederim bunun için.

Hiçbir şekilde memnun edemiyoruz seni. Dünyanın topçusu gelse, dünyanın en kolay grubuna da düşsen yine bi şekilde bi şeylere itiraz ediyorsun. Dünyanın kupasını almana rağmen, neden eleştiriyoruz belki bi şekil anlatmamıza yardımcı olur. Her şeyi unuturum ama "keşke uefa bizi almasaydı.'' demenin utancını yaşamanı umuyorum sadece.

Ha anlaştığımız bir nokta varmış en azından. Bu sevindirici.
 
Son düzenleme:
Artık yeni moda bir şey var. Birini sever ve destek olursan onu tutmuş oluyorsun. Zamanında Oktay Mahmuti'yi seven insanlar için Mahmutispor'lu diye lakap takmışlardı. Şimdi Fatih Terim'i sevince ''Terimspor'' lu oluyorsun. Galatasaray'lılığın filan sorgulanıyor. Çocukça şeyler kısacası.

Şahsım adına konuşayım; evet hocayı çok severim. 2013 yılında kırıldım, kızdım ama bu nefret edecek seviyelere gelmeme neden olmadı. Tekrar göreve geldiği andan itibaren o kırgınlığım da kızgınlığım da kalmadı.

Bu senenin başından beri takım rezalet gidiyor. Tabi ki bunun baş sorumlusu hoca. Her türlü eleştiriyi de hak ediyor. Ki bende eleştiriyorum. Birini seviyor olmak eleştiriyor olmaya engel değil.

Daha önce de yazdım başarısız olacaksak olalım. 1 başarısız sezona hocayı harcamam. İstifasını filan istemem. Ama Allah aşkına başarısız olacaksak da onun da bir adabı var. Bu ruhsuz adamlarla değil. Sahada yüreğini koyan ama beceremeyen adamlarla olalım. Artık adına neşter mi dersin rotasyon mu dersin kıyım mı dersin bilmiyorum ama sahada gezinen futbolcu görünümlüleri oynatma.
 
Bence kimsenin Galatasaray gibi bir kulüpte başarısız olma hakkı yok. Başarının parametreleri vardır ha bu şampiyon olamayan istifa etmeli anlamına gelmiyor tabi ki.

Geçtiğimiz sezonu ele alırsak, ŞL'de durum malum, ligde de ikinci yarıdaki insan üstü performansa rağmen 69 puan. Galatasaray gibi bir takımın 69 puanla şampiyon olduğu yerde sizce hiç sorun yok mu? Biz o sorunlardan bahsettikce hain de olduk, fenerli de olduk, hocaya düşman da olduk. Şampiyon olunca sözde her şey güllük gülistanlık oldu.

Bugüne bakıyorum, sezon başından beri düzenli olarak her basın toplantısında aynı şeyler. Topu domine eden, iyi Galatasaray. Allah aşkına biri bana söylesin teşhisin bu kadar yanlış olduğu yerde bu takım nasıl düzelecek? Ligde zaten takım yok kimse maç kazanamıyor 10 maçın 4unu kazanmışsın hala kafaya oynuyorsun üstüne o kazandigin 4 maçta bile oynadığın oyun rezalet.

Fm'yi ilk keşfettiğimde transfer çok zevkli gelmişti . Transfer dönemlerinin dışında tatile git yapardım. Hoca da bu hesap ligin birinci haftasından beri Ocak ayını bekleyin diyip duruyor. Ben bu zihniyeti kabul edemem kendi adima. Yani Beşiktaş maçından sonra o kadar edebiyat yaptı takımda değişen bir Allah'ın kulu yok e ben ne anladım bu işten o zaman?
 
"Futbolcuların geçmişine değil, geleceğine yatırım yapmalıyız."

Geçen hafta bu cümleyi kullanmıştı. Bende diyorum ki;

"Teknik direktörün geçmişine değil, geleceğine yatırım yapmalıyız."
 
Ugrasma renktas, arkadasin derin piskolojik sorunlari var...allah sifa versin diyelim. Galatasarayli oldugunada inanma zaten hic bir gercek Galatasarayli Fatih Terim hakkinda böyle konusmaz arada kirginliklar olsa bile

Nerelerdesiniz?

Fatih Terim iyiyken mi ortalıkta görünüyorsunuz, ahkam kesmeyi de biliyordunuz?
 
Fatih Hoca,Mayısta yine kupaları kaldıracaktır benim bundan zerre şüphem yok.
Sadece Avrupa'da ki başarısızlık ve sahada olmayan oyun beni rahatsız ediyor.
Fatih Hoca ile devam👍
 
Bu kadar fiyaskodan sonra mayısta kalkacak kupanın canı cehenneme!

Burası Galatasaray, Başakşehir FK değil.

Kimseye ömürlük kredi yok. Çiftlik değil burası.
Başarısız olan defolup gider, bu kadar basit.

Zaten milli takımda Şenol başarısız olsaydı, çoktan soluğu TFF binasında almıştı.
 
Son düzenleme:

Üst