• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

Fatih Terim

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Burak Barut
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:33
Hephaistos Terim'in ipini çekti artık.

Hoca, sahaya sürdüğü 11 oyuncuyu da kendi transfer etmiş ve hocanın 3,5 yılda aldırdığı 52 futbolcuya 50 milyon euro bonservis, imza ya da kiralama bedeli ödenmiş ama siz bizi bir de 2024'ten sonra görün diyor. Hocam onu tiktokçular yapıyordu siz beni saat altıdan sonra görün filan diye, yanlış olmuş.

Kulübümüz dışında ülkede problem bu mesela antrenör sayısı üçü beşi geçmeyecek. Ancak scout ekibi sayı olarak daha fazla diye biliyorum Furkan.

İlla ki adı bilinmeyen 3-5 kişi daha vardır ama asıl problem antrenör ekibi abi. Eline lisansı alan kulübün kapısında bitiyor. Pirlo da U bilmem kaç hocası olduktan 3 gün sonra Juventus'a hoca oldu takımın hali ortada. Bu işler deneyim işi artık, iş bölümü yapmadan ne oyuncudan ne kadar performans aldığını görebilirsin, ne oyuncuya bi şey verebilirsin.

İlla ki adı bilinmeyen 3-5 kişi daha vardır ama asıl problem antrenör ekibi abi. Eline lisansı alan kulübün kapısında bitiyor. Pirlo da U bilmem kaç hocası olduktan 3 gün sonra Juventus'a hoca oldu takımın hali ortada. Bu işler deneyim işi artık, iş bölümü yapmadan ne oyuncudan ne kadar performans aldığını görebilirsin, ne oyuncuya bi şey verebilirsin.
Antrenör ekibimiz iki senedir zayıf mesela geçen sezon Riera eklemesi yapıldı neden devam etmedi. Kondisyon, kaleci, hücum, savunma antrenörleri neden ayrı ayrı seçilmez.

Yine yarım saat konuşup andersenden masallar anlattı. O makas sana top göstermeden 5 atan Psv hocasından 2 kat fazla maaş alınca açılmıyor adamlar senin tek oyuncu parana 5 oyuncu oynatıyor ama hala aynı zırvalıklar.
İki gün önce transfer konuşmak oyuncuya saygısızlıktı şimdi transfer listesi açıklıyor canlı yayında :) Gerçekten inanılmaz ya.
Makas parayla açılıyor olsaydı her sene PSG City finali izliyor olurduk. Bu ülke senin gibi Şenol gibi herifler yüzünden bir adım ileri gidemez oldu futbolda. Sonra yarım saat zırvalık dinliyoruz. Parayı alırken sorun yok, zamlı kontrat alırken sıkıntı yok ama o makas 38lik atiba ile, 35lik topallara lig şampiyonluğu verirken de açılmış heralde.
Suç sende değil, senin böyle tek adam gibi takılmana yol verenlerde.

Gelişme var ama; kendisine güvenen bağımlı son mohikanları da güzel susturdu PSV maçı ile. Gerçi başkan ve yönetimin yolları ayıracak bir karar alamayacak olmalarından dolayı yine eziyete devam...

3,5 yıl takımın başında kalıp bakın artık oyun planını geçtim en azından fiziksel olarak canavar gibi bir takım kuramadı. 96-00 arası sadece oyun olarak değil fizik olarak da sahada ezerdik rakipleri hatta Celil'in "top nerede olsa tepemize en az 2 Galatasaray'lı biniyordu, ben de devre başlarken onları saydım" demişti.
Elbette sahayı parselleme gibi farklarda vardı lakin o takım gerçekten canavar gibiydi. Mustafa Mısır'dan geldiğinde ligimize uyum sağlar mı dediler oysa lig ona uyum sağlayamadı ve sonunda o ligin temposuna düştü. Bu ligin hile kodu hızlı, güçlü ve kondisyonlu oyun. Bir de elinde kilit çözen futbolcu varsa tüm rakiplerine fark atarsın.

Ben artık dinlemiyorum. Akpli koyunlar gibi inananlar var yazık.

3 sene sonunda ilk defa gönlünden geldiğince, istediği gibi para harcayarak bir transfer sezonunu geçiriyor. Şu ana kadar transfer edilen oyuncuların profilleri ve tarzları işaret edilen vizyondan da çok uzak değil. Bu yıl elinde imkan varken de çuvallarsa o zaman arkasında kimse kalmaz siz 1 yıl daha dişinizi sıkın.

3 sene sonunda ilk defa gönlünden geldiğince, istediği gibi para harcayarak bir transfer sezonunu geçiriyor. Şu ana kadar transfer edilen oyuncuların profilleri ve tarzları işaret edilen vizyondan da çok uzak değil. Bu yıl elinde imkan varken de çuvallarsa o zaman arkasında kimse kalmaz siz 1 yıl daha dişinizi sıkın.

Dişimizi sıkacak bir durum yok ki burda kimse başarılı olmaz kovulur diye bir şey söylemiyor. Ama şu konuşmaları duyunca insan çileden çıkıyor ister istemez.

Ne krediymiş arkadaş bitmek bilmiyor... Tudor iki maç kaybedince yaka paça kovuldu. Fatih Terim'in 4-5 yediği maçları yazsak buradan boğaza yol olur. Her geçen zaman Galatasaray'ı daha da itibarsızlaştırıyor. Bizim millet beynini kullanmayı öğrendiğinde burnumuz boktan kalkacak. Kredisi sonsuz olan tek şey Galatasaray'dır nokta.

Fatih Hoca 3,5 yıldır takımın başında bulunan Terim isimli teknik direktörün enkazını toparlamak için 3 yıl istiyor ama bence az, 4 yılda ancak toparlar.

Sinyor Terim ffp yüzünden çok sıkıntı çekerken ligin en pahalı takımlarını kurmuş, iki maçta bizi rezil eden PSV'de kimsenin almadığı parayı dede olmuş Babel'e verdirmiş, oyuncu aldırıp altı ay sonra istemiyorum gönderin demiş. Fatih Hoca ne yapsın?

FTciler niye susuyor? Psv gibi takıma rezil olmuşuz, ama hocanın vardır bir bildiği değil mi?

Eleştirecek cesaretleri bile yok. Sonra biatçı diyince kızıyorlar. Bu zihniyete şey müstahak.

Ben 1.5-2 senedir kendisiyle devam edilmemeli diyorum neredeyse ve bu süreçte takımın geldiği nokta içler acısı. Bu yönetim FT'yi kovabilir mi? Yoksa FT'mi yönetimi kovar? bunu düşünmek lazım. Hocaya bu kadar angaje olarak gelirsen bir hareket alanın da olmaz. Üzücü bu noktaya gelmemizin en büyük sebebi FT'ciler FTSA'cılardır.

Hocanın bildiği tek bir şey var, oda hiçbir şey bilmediği. Çalıştığı yardımcılara bakarak bunu anlayabilirsiniz. Gençleşiyoruz diyor ama o gençlere o teknik ekiple ne verilir oda muamma.

Gençleşen bir kadro yapısı ümit vaat etse de maalesef Terim gibi bir hocayla yola devam etmek mantıksız. Kuşak farkından doğan iletişim sıkıntısı, taktiksel geri kalmışlıklar, Türkiye Ligi'nin genelde saha dışı kaos ortamıyla dönmesi ve Terim'in sürekli buralara oynaması gibi olaylar bu seneyi Galatasaray açısından zorlu kılacaktır. Kendisi takımın başında kaldığı sürece ümit veren bir yapı oluşturmak mümkün değil.

Son üç yıldaki Avrupa başarısızlıkları kulübün bütün tanınırlığını yerle bir etti fakat yerelde kazanılan şampiyonluklar Terim destekçilerinin dayanağıydı. Son iki sezondur o da yok maalesef. Geçen sezon şampiyon olsaydık kaç Galatasaraylının içine sinecekti? Benim sinmeyecekti, çünkü Türkiye Ligi'nde şampiyon olmanın Avrupa'da başarılı olamadığın sürece bir anlamı yok benim için. "Hocam bizi küme düşür" tayfanın sorgusuz sualsiz desteği, hocanın Cengiz yönetiminden beridir gelen otorite eksikliğini çok rahat kullanabilmesi gibi sebepler de yönetim kısmında futbol takımımızın defoları. Bütün adaylar "Seçilirsek Terim ile devam ederiz" dediler. Daha önce buraya yazmış mıydım hatırlamıyorum; Galatasaray artık Fatih Terim dışında da belirli bir plan kurmalı. Yekten Terim'e güvenip sezona girersek Avrupa'da olanları görüyoruz.

Diğer yandan şu düşünce de var tabii, hoca giderse Türkiye Ligi'nin bu kaotik ortamından Galatasaray nasıl çıkacak? Terim gücünde bir figürü Galatasaray'ın çıkarması şu dönemde zor. Yönetim nezdinde Galatasaray'ın hakları savunulur ve Terim yerine gelecek hoca şark kurnazı Türk medyasına karşı sahip çıkılırsa belki kulüp olarak bir duruş sergilenebilir ve Galatasaray tek kişiye bağımlı olmaktan kurtulur.

Bir de; makasın bütçe olarak açıldığını düşünmüyorum, sahada mücadele gücü yüksek olan takımlar milyar euroluk takımlara ecel terleri döktürüyorlar, hatta eliyorlar da. Daha ilk yarının ortalarında dili dışarı çıkan topçularla sen değil PSV, Venlo ile bile mücadele edemezsin.

At sahibine göre kişner, böyle başkana böyle hoca

Fatih hoca , Türk Futbol ve Galatasaray futbol takımının en başarılı hocasıdır. Evet egosu yüksek bir hocadır , ama başarılı olduğu sürece bu ego kabul edilebilir.
Fakat son 4 sezondur , takıma futbol anlamında ileriye götürecek bir hareket göremedik. En kötüsü de benin nazarımda Fatih hocaya inancım kalmadı. Söyledikleri ile yaptıkları tutarsız. Ekibi zayıf , kadro ve oyuncu seçimleri yanlış. Takımı iyi çalıştırmıyor. Yeni futbol anlayışına ayak uyduramadı ve bunun gibi yapılan tüm hoca hakkında eleştiriler doğrudur.
Galatasaray ın çok ciddi bir yapılanma işine girmesi gerekiyor. çok iyi bir hoca ve ekip oluşturulmalı ve geleceğe yönelik , maddi şartları çok zorlamayacak bir kadro oluşturulmalı.
Fatih hocanın yerine ismi geçen Okan Buruk benim içime hiç sinen biri değil o geleceğine Hamza hoca , Bülent Korkmaz bile düşülünebilir.

Geri