FIBA Dünya Şampiyonası 2006 Japonya

12 Cesur Yürek galibiyete inanıyor


A Milli Basketbol Takımı, Japonya'da devam eden Dünya Basketbol Şampiyonası'nda yarın karşılaşacağı son Olimpiyat Şampiyonu Arjantin'i yeneceğine inanıyor.

Milli basketbolcu Fatih Solak, yaptığı açıklamada, dünyanın en iyi ilk 8 takımı arasına girmelerinin kendileri için büyük bir gurur olduğunu belirterek, "Dünyanın en iyi ilk 8 takımının arasına girdik. Bu bizim için çok büyük bir gurur. Bize önyargılı yaklaşanlar ve bu maçları kazanamayacağımızı söyleyenler de oldu; ama biz bunların hiçbirini duymadık ve işimize baktık. Aslanlar gibi yarıştık. Bazı maçları kazanmak tabii ki zor oldu, fakat yüreğimizi ortaya koyarak birçok zor işi başardık" dedi.

Çeyrek finalde karşılaşacakları Arjantin'in gücünü bildiklerini ama Arjantin'i yenerek yarı finale kalmak istediklerini belirten Fatih Solak, "Arjantin çok iyi bir takım, tecrübeli oyuncuları var. Takım olarak kendimize belirli bir hedef koyduk. Bu hedef doğrultusunda çalışmalarımız sürecek. İlk hedef Arjantin maçını kazanıp ondan sonraki rakibimizi beklemek olacak. Bazı arkadaşlarımızın önemli sakatlıkları var. Onların yerlerine oynayan diğer arkadaşlarımız da ellerinden geleni yapmaya çalışıyorlar. Açıklarımızı kapatmaya çalışıyoruz. İnşallah Salı günü bu açıklarımızı kapatıp iyi bir performans sergileyerek Arjantin maçını kazanırız" ifadelerini kullandı.

Milli basketbolcu Kaya Peker de, Türk basketbol tarihindeki en büyük başarıyı elde ettiklerini söyleyerek, "Bu bizim için büyük mutluluk. Şu anda önümüzde Arjantin maçı var. Artık bu maçta kaybedeceğimiz bir şey yok. Elimizden gelen bütün mücadeleyi göstereceğiz. Her iki sonuç da olabilir. Her iki sonuçta da önemli olan Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmek ve buraya kadar gösterdiğimiz mücadeleyi sahaya en iyi şekilde yansıtmak. Başarılı olacağımıza inanıyorum" dedi.

Milli basketbolcu Cenk Akyol ise Olimpiyat Şampiyonu Arjantin karşısında en iyi şekilde mücadele edeceklerini belirterek, "Bizden kimse böyle bir derece almamızı beklemiyordu. Dünyanın en iyi ilk 8 takımı arasına kaldığımız için gurur duyuyorum. Olimpiyat şampiyonu Arjantin karşısında en iyi şekilde mücadele edeceğiz. Sahaya yüreğimizi koyacağız, tüm gücümüzle mücadele edeceğiz. Şimdiden kimin kazanacağını söylemek çok zor" diye konuştu.

Milli basketbolcu Kerem Gönlüm de, Arjantin'i yeneceklerine inandığını belirterek, "Rakibin ne kadar güçlü olup olmadığı bizim için önemli değil. Çıkıp en iyi şekilde mücadele edeceğimize inanıyorum. Son 6 maçımızdan 5'ini kazandık. Yendiğimiz rakiplerin hepsi FIBA'nın üst sıralarında yer alan takımlardı. Bu maçlarda üst düzey bir mücadele sergiledik. Arjantin'den çekinmiyoruz. Arjantin karşısında da inancımızı sahaya yansıtırsak ve üst düzey mücadele edersek, Arjantin'i yeneceğimize inanıyorum" dedi.

Milli basketbolcu Ender Aslan ise hiçbir rakipten çekinmediklerini belirterek, "Oynadığımız maçlarda sonuna kadar savaştık. Kimseden çekinmiyoruz. Buraya kadar geldik, bundan sonra bırakmak da istemiyoruz. Yüreğimizi sahaya koyup, Türk halkının da dualarıyla Arjantin'i yeneceğiz" ifadelerini kullandı.

Arjantin Milli Basketbol Takımı Antrenörü Sergio Hernandez de, yaptığı açıklamada, "Türkiye ile oynayacağımız maç hem Türkiye hem de bizim için zor olacak. İki takım da çok güçlü ve son derece başarılı oyunculara sahip. Her iki takımın oyuncuları da son derece olumlu sporcu kimliğine sahip oyuncular" dedi.

Arjantin'in şampiyonanın favori takımı olduğunu belirten Hernandez, "Ben hemen hemen herkesin Arjantin'i desteklediğini düşünüyorum. Çünkü Arjantin en son yapılan olimpiyat oyunlarında şampiyon olan güçlü bir takım" dedi.

Arjantin'in NBA takımlarından San Antonio Spurs'da oynayan yıldızı Ginobili ise hem Arjantin'in hem de Türkiye'nin çok başarılı takımlar olduğunu söyleyerek, kazanmak için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.
 
İbo: "Kimseden korkmuyoruz"


12 Dev Adam’ın kaptanı İbrahim Kutluay, Dünya Şampiyonası’ndaki başarılarının sırrını anlatırken, "Bu takımın en önemli özelliği kimseden korkmaması. Rakip kim olursa olsun, isminden, cisminden korkmadan mücadele ediyoruz" dedi.

Japonya’da harikalar yaratan Basketbol Milli Takımımız’ın kaptanı İbrahim Kutluay, kazandıkları zaferlerin perde arkasını anlattı. "Takım olarak buraya gelirken bu başarıyı yakalayacağımızı biliyor ve inanıyorduk" diye söze giren İbrahim, kendilerini başarıya götüren sırrı şöyle dile getirdi:

"Kamuoyu, grupları görünce bizim burada pek bir şey yapamayacağımızı düşündü. Ama biz gruptan çıkmaya kararlıydık. Bu amaç doğrultusunda kenetlendik. Bu kenetlenme ve takım içi arkadaşlık bizi başarıya götürdü.

Gruplaşma kalmadı

Çok iyi bir kamp dönemi geçirdik. Geçtiğimiz yıla oranla daha uzun ve sert bir hazırlık dönemi geçirmemize rağmen en ufak bir problem çıkmadı. Düşünün, kamplara geliyorsunuz, 1.5-2 ay birlikte yaşıyorsunuz, mutlaka sorun çıkması lazım. Ama en ufak bir sorun çıkmadı. Bu da gençlerin saygılı, büyüklerin sevgi dolu olmasından kaynaklanıyor. Eskiden milli takımda küçük küçük gruplar vardı, şimdi takım halinde yaşıyoruz.

Geçtiğimiz yıllardan en büyük farkımız burada, kendisini göstermek için oynayan kimse yok. Herkes milli takımın bir yere gelmesi için mücadele ediyor ve bu doğrultuda birleşiyor.

Bu takımın en önemli özelliği kimseden korkmaması. Rakip kim olursa olsun, isminden, cisminden korkmadan mücadele ediyoruz. Çünkü hepimiz biliyoruz ki, korkaklar kahraman olamaz.

Cenk’e özel sempatim var

Bu takımda Cenk’i kendime veliaht olarak görüyorum. Onda kendi gençliğimi görüyorum. Benim Fenerbahçe’de basketbola başladığım yıllarda Cenk’in babası Cem Akyol Fenerbahçe’de voleybol oynuyordu. Cenk’i ta o yıllardan, çocukluğundan beri tanıyorum. Sonra benim pozisyonumda oynamaya başlayınca, ona daha fazla sempati duydum. Bildiğim her şeyi ona öğretmeye çalışıyorum.

Kızım İrem bana çok uğurlu geldi. O doğduktan sonra Ülkerspor ile şampiyonluğa ulaştım, ardından, çok sevdiğim Fenerbahçe’ye transfer oldum ve burada da çok başarılı gidiyoruz."



28.08.2006
Kaynak: Hürriyet
 
Geçtiğimiz sezon Ülkerspor ile şampiyonluk yaşayan Galatasaray Cafe Crown'ın antrenörü Murat Özyer de 12 Dev Adam'ın mücadeleci oyununun tüm basketbolseverleri olduğu gibi kendisini de çok sevindirdiğini belirterek, "Dünya Şampiyonası’nda grup maçlarını ikinci bitirmemiz ve mücadeleci oyunumuz tüm basketbolseverleri olduğu gibi beni de çok sevindirdi. Savunmadaki yardımlaşmamız hücumda da paylaşıma döndüğü için başarılı sonuçlar aldık. Bu anlayışı turnuvanın sonuna kadar devam ettirebildiğimiz takdirde bu Türk Basketbolu’nda dereceye bağlı olmayan bir felsefe değişimine yardımcı olabilir. Bundan da anlatmak istediğim takımın beraberliğinde doğan sinerji, son saniye kadar mücadele isteği ve hırsı ile hücumdaki paylaşım. Burada bir şeyden özellikle söz etmek istiyorum. Kerem, Brezilya maçından sonra verdiği demeçte “ribaund almaktan keyif duyuyorum” dedi. Bu da takımdaki rol dağılımının çok başarılı ve herkesin kendi rolünden çok memnun olduğunun en büyük göstergesi. Aynı zamanda takım olma yolundaki en büyük sinyallerden biri. Önümüze baktığımız zaman bizden bir seviye yukarıdaki takımlara karşı galip gelebilmemiz için grup maçlarında yaptığımız iyi şeylerin üzerine yarı sahada takım hücum organizasyonunu iyileştirmemiz gerektiğini düşünüyorum. Bunu yaptığımız da başarılı bir sonuç alacağımıza inanıyorum. Türk Milli Takımı’nın halkın gözündeki değerini bir kere daha arttıran tüm Milli Takım, takım oyuncu ve teknik adamlarını kutluyorum ve en az olimpiyat oyunlarına kalabilecek dereceyi elde etme yolunda da başarılar diliyorum" diye konuştu.
 
Ersan 2. sıraya indi!


Japonya'da düzenlenen 2006 Dünya Basketbol Şampiyonası'nda Türkiye A Milli Takımı, dünyanın ilk sekiz takımı arasında yer alırken, FIBA, şampiyonanın başarılı isimlerini belirlemek için en başarılı genç basketbolcu anketi başlattı.

FIBA'nın fiba.com adresinde yer alan anket için bugüne kadar 1 milyon 157 bin 350 kişi oy kullanırken, oylamanın ilk günlerinde ilk sırada yer alan milli basketbolcu Ersan İlyasova, birinciliği Çinli oyuncu Jianlian Yi'ya kaptırdı. Oylamanın devam ettiği sitede İlyasova, yüzde 34 oy oranı ile ikinci sırada yer alırken, Çinli oyuncu Jianlian Yi ise yüzde 43 oyla birinci sırada yer alıyor.

Bu arada, NBA takımlarından Milwaukee Bucks tarafından geçtiğimiz sezon draft edilen Ersan İlyasova, sakatlığı nedeniyle son iki maçta forma giyememişti.
 
Basketbol Milli Takımımızın Dünya Şampiyonası’ndaki skoreri Serkan Erdoğan, Arjantin’den korkmadıklarını söyledi.

İspanya’nın TAU takımında forma giyen yıldız oyuncu, "Mutlaka kazanacağız. Varımızı yoğumuzu ortaya koyacağız. Kenetlendik" dedi. Serkan, ay yıldızlı takımdaki çıkışı için de şunları söyledi: "Geçtiğimiz sene çok üst düzey basketbol oynadım. Geçen milli takımlarda Hidayet vardı, dolayısıyla kendimi gösteremiyorum. Şimdi o yok, daha fazla oynuyorum. En iyisini yapmaya çalışıyorum. Arkadaşlarım da bana yardımcı oldu."

Bu arada takımımızın kampını ziyaret eden Banvit’in eski koçu Tab Baldwin teknik ekibe ve oyunculara moral verdi. Baldwin, "Siz iyi takımsınız. Arjantinliler Türkiye’den çekiniyor. Arjantin’li oyuncular, ’Türkiye buranın en tehlikeli takımı. Çok iyi mücadele ediyorlar. Dikkat edin’ diyorlar" diyerek moral verdi.

HÜRRİYET
 
Ayak bileğinden sakat olan kaptan İbrahim Kutluay dünkü idmana çıkmadı. Coach Tanjevic'in dinlendirilmesini istediği İbrahim, "Ağrılar dinmiyor ama ne olursa olsun oynayacağım" dedi. Son iki karşılaşmada tendonundaki ödem nedeniyle forma giyemeyen Ersan İlyasova'nın da ağrılarında hafifleme olduğu, durumunun maç saatinde belli olacağı bildirildi. Bu arada Coach Tanjevic, taktik idmanda önce sert uyarılarda bulunduğu oyuncuları daha sonra yaptığı esprilerle neşelendirdi.

MİLİYET
 
Harun Erdenay, 12 Dev Adam’ın bir ekol olma yolunda ilerlediğini iddia etti... Milli Takım Menaceri, Türkiye’nin tarihinde yenemediği takımları devirdiğini belirterek, “Çocukların hepsi kazanacaklarına inanıyor. Arjantin maçı kolay olmayacak. Onlar kağıt üzerinde yüzde 75 favori, biz ise yüzde 25 turu geçme şansına sahibiz. Ancak daha önce de hep rakipler favori gösteriliyordu ama kazanan biz olduk” ifadesini kullandı.
 
Yarın çeyrek finalde Almanya'yla karşılaşacak ABD, Dirk Nowitzki'yi durdurmak için özel önlem alacak. NBA'de Dallas forması giyen 'Kaptan Dirk' lakaplı Nowitkzi için Rüya Takım'da adeta seferberlik ilan edilirken, yıldız oyuncuyu Elton Brand'in savunacağı belirtildi.
 
Carmelo'nun keyfi yerinde


ABD'nin üç kaptanından biri olan 2.03'lük forvet Carmelo Anthony Dünya Şampiyona'ında bulunmaktan mutluluk duyduğunu ve iki yıl önce Olimpiyat takımındaki performansından çok daha farklı konumda olduğunu söyledi.

Japonya'da şu ana dek oynadığı 6 karşılaşmadan galibiyetle ayrılan ABD'de de Anthony ilginç açıklamalarda bulundu. Melo "Yeni bir takımımız var. Yeni bir programa, yeni bir koça sahibiz. Burada olduğum içim gerçekten mutluyum ve herkesin eğlendiğini düşünüyorum" dedi.

Carmelo kaptanlıkla ilgili konuşarak "Koç K'nin bu takımda bana güvenerek lider bir rol verdi. Bu gerçekten önemli bir durum. Bana ve diğer kaptan olan arkadaşlara güvendiğini gösteriyor. Oynadığımız her maçta ve aldığımız her galibiyette bu güveninin büyümesi işin ayrı bir boyutu" şeklinde konuştu.

Carmelo Anthony, 19.7 sayı, 3.5 ribaund ve 1.7 asist ortalamalarıyla oynuyor...
 
İspanya antrenman havasında


İspanya, çeyrek finalde karşılaştığı Litvanya'yı rahat bir oyun sonunda 89-67 mağlup ederek yarı finale yükselen ilk takım oldu.

Boğalar'da Pau Gasol ve Juan Carlos Navarro maça damga vuran isimler oldu. Carlos Cabezas dışında bütün oyuncular sayı bulurken Gasol 25 sayı ve 9 ribaund, Navarro ise 22 sayı ve 3 asistle galibiyette pay sahibi oldu.

Maç boyu oldukça tutuk bir performans sergileyen ve hayal kırıklığını yaratan Litvanya'da Darjus Lavrinovic 17 sayıyla oynarken, Denver Nuggetslı Linas Klezia 15 sayı, 14 ribaund ve 5 asistle müthiş bir performans çıkarsa da takımını elenmekten kurtaramadı...

Çeyrek finalin ikinci maçı bugün saat 13.30'da Arjantin ile Türkiye arasında oynanacak...
 
Pietrus: "İyi olan kazanacak"


Fransa Milli Takımı'nın önemli isimlerinden olan "Flo" lakaplı forvet Florent Pietrus çeyrek final maçında karşılaşacakları Yunanistan maçının zor geçeceğini söyledi.

Pietrus yaptığı açıklamada "Bu turnuvadaki en zor maçımız olacak. İki takımın eşleşmesi çok güzel olacak ve maça savunma anlayışı hakim olacak. Yoğun bir şekilde konsantre olan ekip karşılaşmadan galip ayrılacak" dedi.

"Flo" geçen sene EuroBasket'te karşılaştıkları ve yarı finalde kaybettikleri Yunanistan'a karşı oynayacakları maçın intikam alma anlamına gelmediğini belirterek "Geçen seneden farklı bir konum var. İntikam alacağımız şeklinde olaya bakmıyoruz. İyi olanın kazanacağını düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Florent Pietrus şu ana kadar çıktığı 6 maçta 10.7 sayı ve 6.7 ribaund ortalamalarını yakaladı.
 
işte size kaya peker
işte görün bu adamı
2. yarı 50 sayı atsa yine sewmicem asla
yunanistan maçında 4 hücum faulden sonra şimdi yaptığı daha bir işkence
türkiye şampiyonaya sadece bir adet 3 numara götürebilen bir takım düşünün artık
ya fizik 0 şu an takımda ya ribaundu Alıyoz sora topu verioz del finoya
offfffffffffffffffff
bu takım bu haliyle başarabileceği en iyi şeyi başardı
bu takımda hakan demirelin yerine cüneyt
semihin yerine de hüseyin olsaydı çok farklı olurdu
ve
ne hüseyinin ne de cüneytin milli takıma bir ayıbı olmamıştır
hüseyini milli takıma aldırmayan doğaN HAKYEMMEZ ise hncal uluçun dediği gibi bu işten anlamıyor
zaten bişeye benzeseydi galatasaraydan kovulmazdı
oberto gibi 3. sınıf nba oyuncusuna karşı 1. sınıf bir nba pivotumuz olabilirdi
dewam et sen hakyiyen doğan hakyemez
türkiyedeki en iyi oyuncuları bir araya toplamıyosan istifa et ve çekgit
oyuncuları ise teker tekerr kutluyorum bu hakyer adlı beyinsize rağmen
süper mücadeleleri için
 
kardeşim bu kadar kötü bir oyun olmaz 40 sayıya yaklaştı fark tamam 20 falan bekliyodum ama 40 beklemiyodum
 
izlemeyin maçı ya
bu çocuklasrın suçu yoq belki ama
en son ribaundda semih kendi potasına tipliyordu topu
ya bu kadro 2010da da en fazla bu kadar yapar
çeyrekte elenir
o zamanda 2014 ün takımını kurar doğan hakyer
 

Üst