FIBA Dünya Şampiyonası 2006 Japonya

oyuncularımızın sakatlanmaları normal çünkü okadar büyük efor sarfettiler ki bunların olması doğal.umarım hepsi sağlıklarına kavuşur yüzümüzü güldürmeye hep beraber devam ederler
:claps
 
Yarın karşılaşacağımız kritik Yunanistan maçı öncesinde 12 Dev Adam Katar karşısında... İlk devreyi Katar karşısında 49-35 önde bitirdik...Millilerimiz'de İbrahim ve Serkan'ın hafif sakatlıkları var ve karşılaşmada yer almıyor.
 
Katar'ı 106-65 yenip ilk galibiyetini alan Litvanya, Avustralya'yı 78-57 ile geçip dört maç sonunda ikinci galibiyetini aldı.

Litvanya'da Kalaşnikof lakaplı Macijauskas 20 sayı ve 7 asistle maça damgasını vuruken, Robertas Javtokas 16 sayı ve 12 ribaundla double-double'lık performans sergiledi. Darius Songalia da 14 sayıyla arkadaşlarına destek verdi.

Dün karşılaştığı Yunannistan'a son saniyede yediği üçlüklerle dramatik bir yenilgi alan Kangurular'da Andrew Bogut 12 sayı ve 4 ribaund üretti. C.J.Bruton tutuk oynadığı maçta 8 sayı attı.
 
Üç maç sonunda henüz galibiyetle tanışamamış iki takımı karşı karşıya getiren mücadelede Çin, Senegal'i 100-83 yenerek ilk galibiyetini aldı.

26 sayıyla turnuvanın sayı kralı olan Yao Ming bu maçta da üzerine düşen görevi yaptı ve karşılaşmayı 26 sayı ve 9 ribaundla tamamladı. Zhizhi Wang 19 sayı ve 9 ribaund ve Shipeng Wang'ın 17 sayısı Çin'in galibiyetine yetti.

Senegal'de en skorer isim 19 sayı ve 10 ribaundluk double-double performansıyla Jules Richard Aw oldu. Senegal bu sonuçla D Grubu'nda galibiyetle tanışamayan tek takım oldu.
 
Hiç bir maçı rahat rahat izleyemeceğiz anlaşılan. Katar'ı bile zar zor yendik.Tüm maçlarda olduğu gibi.Gerçi genç oyuncular için iyi bir tecrübe oldu uzun süre oynadılar.
 
Sabah Angola İspanya'ya uzatmada yenildi ama Lübnan süprizi yapıp Fransa'yı 1 ayıyla yendi. Gruplar iyive karıştı, hele bir de Angola yenseydi şamata olacaktı. Brezilya da 22 sayıdan geri geldi şuan 7 sayı fark ve 6 dakika var. Ayrıca Yeni Zelenda da son çeyrek 24-9 yaparak 3 sayıyla Japonya'yı yendi. Gerçi çok iyi istatistik yapmasa da Mark Dickel'ın cezasının bitmesi olumlu etki yapmışa benziyor.

Bu arada bu satırları yazarken fark 4 sayıya indi Brezilya maçında.
 
Bu arada Brezilya-Yunanistan maçıda sona erdi...
Büyük bir gayret gösterip 20-0 seri yakalamasına rağmen Yunanistan maçın sonunu iyi oynayıp Brezilya'yı yenmeyi başardı...
Yunanistan 91 - Brezilya 80 ....
 
Japonya maçına kadar oynadığı 3 maçta henüz galibiyetle tanışamayan Tab Baldwin'in talebeleri ikinci yarıda oynadıkları tempolu basketbolla ev sahibi Japonya'yı 60-57 ile geçerek turnuvadaki ilk galibiyetini aldı.

Yeni Zelanda'da Banvitli Pero Cameron maça damga vurdu. 11'de 5 üçlik atan Cameron 23 sayı ve 8 ribaundla maçı tamamladı. Kirk Penney 13 sayıyla takımına destek verirken, Paul Henare ise 4 sayıda kaldı.

Japonya'da Takehiko Orimo ve Tomoo Amino ikilisi toplamda 27 sayı ile oynasa da Japonya adına sonuç değişmedi ve ev sahibi ekip karşılaşmadan mağlubiyetle ayrıldı.
 
Grubumuzu yakından ilgilendiren maçta Yunanistan, Brezilya'yı 91-80 yenerek yenilmezliğini sürdürdü. Son periyodu oldukça çekişmeli geçen maçta Brezilya yaklaşık 16 sayılık farkı kapatıp öne geçse de karşılaşmadan yenik ayrıldı.

Yunanistan'da dört oyuncu çift hanelere ulaşırken Hatzivrettas ve Papaloukas ikilisi 14'er sayıyla takımlarına destek verdiler. Bu ikiliyi Papadopoulos 12 ve Fotsis 11 sayıyla takip etti. Savunma uzmanı Diamantidis ise 9 sayı ve 4 asist yaptı.

Brezilya'da Machado 25 sayıyla direnirken, Splitter 18 sayı ve 8 ribaund, Alex Garcia 17 sayı atsa da Brezilya adına sonuç değişmedi.

Lenadro Barbosa da 28 dakikada 4 sayı ve 8 asistle kötü bir performans çizdi.
 
A Grubu'nun güçlü ekiplerinden Fransa, Lübnan'a 74-73 kaybederek bütün otoriteleri şaşırttı.

Fadi El Khatib'in 29 sayı ve 4 asistle sırtladığı Lübnan'da, Rony Fahed 13 sayı, 4 asist ve 5 ribaundla takım arkadaşına destek verdi. Lübnan bu sonuçla iki galibiyetle dördüncü sıraya yerleşirken, Fransa da üçüncü sırayı aldı.

Horozlar'da Boris Diaw'ın 14 sayı, 6 ribaund ve 2 asistlik performansı mağlubiyeti önleyemezken, Florent Pietrus'ın 13 sayı ve 11 ribaundluk double-double'lık oyunu Fransa cephesinde sonuçsuz kaldı.

Fransa yarın Venezuella ile oynayacak. Lübnan ise Nijerya ile mücadele edecek...
 
Slovenya gruptaki dördüncü maçında Porto Riko’yu 90-82 geçti ve galibiyet sayısını ikiye çıkardı. Sloven takımında Lakoviç 24, Udrih 16, Brezec de 14 sayıyla oynadı.

Porto Riko’da 21 sayı atan Carlos Arroyo maçın ve takımının en skorer ismi oldu ama mağlubiyeti engelleyemedi.

Porto Riko karşısında alınan 90-82’lik galibiyet Slovenya’ya grup üçüncülüğünü getirdi. Turnuvaya çok iyi başlayamayan Slovenler artan bir performans sergiliyor.
 
Dün İspanya karşısında gruptaki ilk mağlubiyetini alan Almanlar, bugün Panama maçında zorlanmadı ve 81-63 kazandı.

Almanya, NBA yıldızı Nowitzki’nin 25 sayı attığı maçta Panama engelini zorlanmadan aştı ve yarın oynayacağı Angola maçı öncesinde turu garantiledi.

Henüz galibiyetle tanışamayan ve son maçında yarın Yeni Zelanda’yla mücadele edecek Panama’da Peralta, Douglas, Daley, Hicks ve Gomez Almanya maçını dokuzar sayıyla tamamladı.
 
Son dünya şampiyonu Sırbistan, Venezuela engelini geçerken zorlanmadı ve salondan 90-65 galip ayrıldı. Rakoçeviç attığı 26 sayıyla yıldızlaştı.
Rakoçeviç’in 26 sayıyla yıldızlaştığı maçta Sırplar Venezuela engelini rahat geçti. Sırbistan’da Miliçiç de 18 sayıyla skora destek oldu.

Maçtan sonra açıklama yapan Sırbistan koçu Sokota, “Artık daha konsantreyiz ve daha iyi oynuyoruz” dedi.

Sırplar son maçta lider Arjantin’le, Venezuela da Fransa’yla oynayacaklar.
 
B grubunda ikincilik sırasını belirleyecek Angola-Almanya arasındaki maçta üç uzatmada sonunda gülen taraf 108-103'lük skorla Panzerler oldu.

Normal süresi 69-69 biten karşılaşmanın ilk uzatma süresi de 14-14 bitti. İkinci uzatmalarda ise 12-12 eşitlik vardı. Üçüncü uzatmada rakibine 13-8'lik bir üstünlük kuran Almanya sahadan galibiyetle ayrıldı.

Almanya'da Dirk Nowitzki 47 sayının yanında aldığı 16 ribaundla herkese parmak ısırttı. Nowitzki'nin dışında 4 oyuncunun çift haneli rakamlara ulaştığı Almanya'da Demond Greene ve Ademola Okulaja 14'er sayı, Patrick Femerling ise 12 sayıyla oynadı.

Angola adına sahanın en iyisi 33 sayı, 3 asist ve 5 ribaundla Olimpio Cipriano oldu. Eduardo Mingas 22 sayı ve Joaquim Gomes ise 21 sayı ve 11 ribaundla double-double yaptı.

Almanya bu sonuçla B grubunda 2. sırada yer aldı. Angola ise grubu 3. sırada tamamladı.
 

Üst