Final 5. Maç | Fenerbahçe Ülker 71 - 72 Galatasaray CC

Son iki maçta da salondaydım. Bu takım 5. maçta sonuna kadar savaşacak.
Ben buna inanıyorum.
Kazanırız,kaybederiz ama bu takım kolay pes etmeyecek.
Başarılar aslanlar...
 
Genelde bu tür serilerde 3-1 geriye düşüp, deplasmanda oynayan takım seriyi bırakır ve maçın 2. devresinde fark açılır, galip takım şampiyonluğunu ilan eder...
Açıkcası istisnası pek göremedim...
Burdada sıradışı bir durumun olacağını da malesef zannetmiyorum...
Ama maç oynanmadan kimbilir...
Belki "çıkmayan candan umut kesilmez" atasözünün canlı şahidi oluruz hepimiz...
 
5. maç için Nedim Karakaş'ın yapmış olduğu açıklamalar var, herkes bizi şampiyon ilan etti bu tehlikeli bi' durum diye. Eğer oyuncularda böyleyse ben maçı 3-5 sayıyla önde götürmelerini isterim sürekli. Sonlara doğru iyice gevşeyecekler ve sahneye biri çıkabilirse biz de, Sinan Erdem'deki 16 bin kişiyi şoka sokabiliriz. 4.maçtan sonraki yenilgimiz de artık ümidim kalmamıştı ama bu alternatifi düşünmek aklıma çok yattı.
 
Psikolojik olarak ezilmeyeceğemizi bilsem kesinlikle yeneriz derdim..Ama maalesef psikolojik olarak çabuk çöküyoruz..Bu maçı o yüzden alabilceğimize inanmıyorum..Ama almamaları önemli değil,çok savaştılar,biz onlarla daha geçen seneden beri büyük gurur duyuyoruz..Şampiyon olmamaları bizim için değerlerini asla azaltmayacaktır..
 
Shumpert oynayabilecek mi ? oynayabilecekse de ne kadar sağlıklı olacak asıl önemli soru bu bence? 4. Maçta sakat sakat oynadığı o kadar belli oluyordu ki korktum sakatlığı kötüleşecek diye. Sağlıklı bir Shumpert umutlarımızı taze tutacaktır. Umarım seriyi Abdi İpekçi'ye taşıyabiliriz.
 
Bizim gönlümüzde bu senenin şampiyonu zaten bu takım.Yarın da son topa kadar mücadele edeceklerinden hepimiz eminiz.Bir sürpriz çıkarırlarsa da büyük mutluluk yaşarız ama olmazsada sonuna kadar gurur duyup alkışlayacağız bu takımı.
 
herşeyin üstüne çizgi çekip sıfırdan uzun vadeli bir atılım yaptığı sene final serisine gelip şampiyonluk adayı olan bir takımdan bahsediyoruz ve bunu da sadece adı galatasaray olan takım yapabilirdi ve yaptı da. galatasaray'ın adının olduğu her yerde umut vardır ve yarın da sahada umudumuz olacak. bu seriyi oynamak bile çok önemliydi,önümüzdeki sene için daha da tecrüblenmiş türk oyuncular kazanacağız en azından. basketbol takımımızı salt galatasaray - fenerbahçe rekabeti altında yorumlayanları bir kenara bıraktığımızda önümüzdeki seneye güzel hazırlanacağız, öncelikle iyi transferler,sonrasında kişisel gelişimini devam ettiren oyuncular,euroleague grupları ve yine şampiyonluğun bir ucuna yapışmış bir galatasaray!

bu maçla ilgili hissettiğim şey tutku'nun bize maç kazandıracağı. ben hep inandım,final serisinde bir maçı tutku getirecek bize diye. bir de preldzic savunması var,seri öncesi de bize en ters gelebilecek oyuncuydu ve serinin en değerli oyuncusu gibi duruyor. shipp ve caner savunması olsa değişmeli olarak maç boyunca onun üzerinde sanki daha iyi olabilir gibi.

bu takım benim gururum,biz şampiyonluk için değil,sahaya yüreğini koyan takımlar gördüğümüz için çok sevdik bu renkleri,yolumuz açık olsun.
 
Umarım ters bir skor çıkmaz.Takımının emeğinden bihaber Galatasaraylılara ve ezberci medyaya takımı aşağılama şansı doğmaz.
 
Shumpert oynarsa, Rancik'in de oynama durumu varsa, Shumpert da olsa yeter, çıkmadık candan umut kesilmez diyebiliriz. Bu takımın neler yapabildiğin tüm sezon gördük. İkisi de oynamazsa zaten durum az çok belli..

Sonuç bir kenara, bu maçı büyük bir gururla izleyeceğim. Ben takımım için çok mutluyum, onlar savaşmaya devam etsinler. Sonuna kadar arkalarındayız... Başarılar Yenilmez Armada..
 
Yıllardır bu finali hayal ederek her sene Galatasaray'ın basketbol maçlarını izliyorduk. 4-1 bile kaybetseniz bize bu heyecanı yaşattığınız ve terinizin son damlasına kadar mücadele ettiğiniz için teşekkürler aslanlar.
 
Zaten bu yıl takımdan şampiyonluk beklemek biraz polyannacılık olurdu,3 sene hedef koyan takım,bir çok kişiyi yanılttı bence.Sene başında 4.olur yarı finalde Ülker'e eleniriz diyordum ama bu takımı görünce final bile kesmedi bizi bu günlerde.+20 olan iki maçın hakkı o değildi kesinlikle,bu takım bütün övgüleri haketti bu yıl.Verecekleri reaksiyona göre bugün neden galibiyet çıkmasın Sinan Erdem'de.Son olarak bu sezonun en başarılı takımı Galatasaray'dır...
 
shumpert ve rancik yoksa kazanma ihtimalimiz çok zayıf maalesef. dar rotasyonda takımın en önemli ismi shumpertsiz oynamak kolay değil
 
İsmail Şenol Shumpertin ve Haluk'un oynayacağını söyledi twitterda. FBÜde Ömer Onan ve Marko Tomas oynayacakmış.
 

Üst