• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

FiTCHli ve FiTCHsiz GALATASARAY

Puanları 0
Çözümler 0
@Ali Sercan Akkaya
BJK macinda acikca gorulduki bu takimin 2 farkli yuzu var...
FiTCHli ve FiTCHsiz ... Bunu Fitchin oynamadigi maclarda (3-4 mac) cok net bi sekilde gormus olduk... Su BJK a ( 4.luk yolunda en onemli rakibimiz ) hemde kendi sahamizda yeniliyosak artik ciddi ciddi bazi hatalarin altini cizmenin zamani gelmistir die dusunuyorum...ALTINI ISRARLA CiZiYORUM!!! BU TAKIM ALT SIRA VE ORTA SIRA TAKIMLARINA USTUNLUK SAGLASIN DiE DiiL !!! PLAY-OFF ta YARI FiNAL OYNASIN DiYE KURULDU...AMA YUKARDAKi TAKIMLARDAN ( iLK 3 TAKIM ) BIRAKIN GALiBiYET ALMAYI KAFA BiLE TUTAMADI ... BiDE USTUNE BJK a KENDi EViMIZDE YENiLiYORUZ ... HAFTALARDIR 2 YABANCIYLA OYNUYORUZ ((( Ki BU 2 YABANCININ 1,5 unu FiTCH 0,5 ini GUARD die ALINAN ama ASiST YAPMAYAN!!! MiTCHELL olarak sayiyorum ))) aylardir 2 yabanci alinip bu takima gercekten play-off ta yari final oynayabilecek hava verilebilecekken,sadece seyredildi...Bakalim daha ne kadar seyredilecek!!!

senin değerini bjk maçında anladık gec oldu ve güç oldu sen sahada ol at 20 sayını ister 5 ister 10 top kaybet ama yine de sahada ol! zaten bugün sen olmamana ragmen 25 top kaybederek rekor kırmışızdır bir an önce sakatlıgın iyleşsin

Fitch'te top kaybediyordu ancak Bjk maçında herkes takımımızın ne kadar çok top kaybettiğini gördü.Fitch skorer bir oyuncumuz.O da top kaybediyor ancak arkadaşlarının top kaybetmesini önlüyordu.Fitch biraz daha toarlanırsa çok daha iyi olacak.Özellikle de bencil olmaması gerekiyor.

Bence Fitch bizim için son derece önemli bir oyuncu.Onsuz olmuyor,Bjk maçında onu çok aradık eminim ki o oynamadığı diğer maçlarda da aradık.Örneğin;Telekom ilk maçı..

Ooooooo Gerald Fitch Ooooooooo

Fitch'e laf atanları görmek istiorum açıkçası.herhalde bjk maçı onlara çok net bir cevap vermiştir.çok top kaybı yaptı diyorsunuz ama takım dün onsuz 24 top kaybetti bişi diyemiorum yani

GERALD FİTCH OLEYYY :claps

gel gör güzel kardeşim. fitch olsa yine yenilirdik. hakemlerin arkasına sığınmak istemiyorum ama ilk çeyrekte 8 faul çalındı yanlış hatırlamıyosam ve yine yanlış hatırlamıyosam 2 tanesi tufan ve murata çalınmıştı. ayrıca dün onsuz 24 top kaybettik nerden biliyosun ki fitch ile daha fazlası olmayacaktı? bıktım şu fitch muhabbetinden hiç gelmeseydi takıma çok daha hayırlı olucaktı en azından takım en baştan beri takım olarak oynayacaktı.

CİMBOMBOMUM OLEYYY :claps

en basit örneği.tolga tekinalp 3 kez bomboş kaldı üç sayı çizgisi gerisinden kaçırdı bunları.mitchell kötü oynadı niye fitch yok şut sokacak oyuncu çok olmadığından kendi zorladı 13 sayı attı 9u serbest atış.bu maçı fitch olsaydı çok rahat alırdık dünkü hücum gücü ztn bunun göstergesi.akatlarda fitch de thomas da vardı kim kazandı biz.onlarda dün thomas yoktu bizde fitch 11 farkla yenildik.fitchin yokluğu direk olarak 18 sayı fark etti ztn...

kurduğun mantığı anlayamadım neyse.. akatlardaki maçta fitch 7 (yedi) sayıyla oynamıştı, kim yenmişti o maçı sanırım biz.

O zamanki Beşiktaş'la, bu Beşiktaş aynı mıydı?

Ya da Fitch acaba savunmada el kol mu salladı, yoksa iyi bir savunma mı yaptı?

benim burada kastettiğim fitchin skorerliği değil.o maçta mitchell iyi oynamıştı ama fitchin sahada oluşu onun için bir güvenceydi.fitchin olmayışı direk olarak mitchellı etkiledi dünkü şut yüzdesi bunu gösteriyor...
mitchell ilk telekom maçında berbattı fitch varmıydı o maçta yoktu...

tamam bjk çok iyi savunma yaptı ancak farkettiysek şut atarken bile bir tereddüt vardı takımda.tolga tekinalp boş şutu atmak için saniyelerce bekledi güvenemedi atamadı mesela yada mitchell-burak el üstünden üçlükler attı 0 isabet...

aynı değildi elbette. o beşiktaş'a taraftarı hala inanıyodu, takımdaki parasal sorunlar ortaya çıkmamıştı, reese formsuz değildi, derya yannier hala takımdaydı, m.didin antalyasporla görüştüğü ortaya çıkmamıştı, takımın yıldızı takımdan kaçmamıştı ve 4 maçlık malubiyet serisiyle maça çıkmamışlardı. baya farklı bi beşiktaşmış şimdi bakınca :)

edit: bu maçta 3 çeyrek iyi savunma yaptığımızı düşünüyorum (son çeyrek full court press ters teptiği için 81'e kadar yedik). beşiktaş da bayağı bi top kaybıyla maçı bitirdi. yani fitch'in ilk bjk maçında verdiği savunma katkısını yine onsuz da sağlayabildik bence.

Bir kere o maçta Beşiktaş zerre destek alamamıştı taraftarından. Futbol maçıyla çakışıyordu çünkü. Takımda her zaman parasal sorunlar vardı. Reese senenin başından beri ne zaman form tuttu da formsuz oynadı? O maçta Beşiktaş'ın uzunları bizimkilerden bile kötüydü. Şimdi bizimkilerin bir toplamı, neredeyse ( Graves hariç ) bir Hayvey'in ve McFarlin'in toplamını erişemez bence. Thomas o maçta oynamış mıydı hatırlamıyorum, ama oynadıysa da aklımda kalmdığına göre kötü oynatmıştır. Erdal Bibo gibi dün belimizi yakan bir oyuncu yoktu, Barış Özcaz sakattı.

Ve evet, 4 maçlık mağlubiyet serisinden sonraki bir hırsla çıkmamışlardı maça, alacaklarına dair gayet rahattılar..

gelen taraftardan bahsetmedim ki, taraftarı takıma inancını kaybetmemişti şuan gelecek senenin planlarıyla meşguller.

reese istikrarsızdı ama yine de çok skorer olduğu maçlar oluyodu. şuanki gibi boş turnikeler kaçırmıyodu. bu maçta da çok kötüydü zaten. ilk yarı 3te0 la 0 sayı 4 top kaybıydı maç bitiminde 5te1 le 3 sayı 6 tpo kaybı

thomas o maçta oynamamıştı ama takımdan bir oyuncunun kaçması ve medyaya demeçler vermesi o takımı olumsuz etkiledi bence.

4 maçlık malubiyet serisi ise onları baskı altına alan en önemli unsurdu bence en çok da m.didin'i. çünkü bu maçı da verse kendini kapının önünde bulacaktı.

tek olumlu yönü ise harvey ve mcfarlin. harvey'nin de kötü bir maç oynadığını düşünürsek de mcfarlin.

erdal bibo gibi bi kazmanın da yıldızlaşmasını ben kendimizde aramamız gerektiğini düşünüyorum.

Thomas bjk nin yetenek olarak en iyi oyuncusu idi ama en önemli oyuncusu degildi. zaten sezonun büyük cogulunda oynamadi. Uleb te hic oynamadi. Yani BJK Thomas a bagimli bir takim degildi zaten. Onsuz daha direncli olduklari bile söylenebilirdi. Biz ise Fitch olmadan hic bir sey yapamiyoruz. Ilk basta hücum da resmen afalliyoruz. Basketbol u bilen birisi bunu rahatlikla görür. Hücumda üst üste top kaybi yapan takimin savunmasi hic saglam kalabilir mi??? mümkünati yok. ikisi baglantili dir. Ilk macta Telekom a daha ilk 3-4 dakka teslim olmustuk. 2. macta Fitch sayesinde maca ortak olabildik yoksa yine ilk 5 dakkada kopacakti mac. Tekel, oyak gibi takimlara karsi bile Fitch oyundan cikinca sayi atamaz hale geliyorduk. Sözün özü: Fitch bizi orta sinif bir takimdan bir üst seviyeye tasiyan yegane oyuncu ve faktör. Sonucta ligin sayi krali. Oyunun diger yönlerine de en fazla katki yapan adam. Diger oyuncularin daha iyi performans göstermesini saglayan adam. Dua edin nazar degmesin onla beraber hak ettigimiz yere varalim. hürmetler.

Ben gercekten eminimki fitch olsa bir farki olmazdi bu takımın bu halde oynamasinin nedeni kesinlikle fitchdir yoksa bu oyuncular bu kadar basit top kaybi yapan oyuncularmi hayir ama sene basindan beri 40 dakka top elinde olan fitch war ee napsinlar onlarda sasirdi ana top bize geliyor napcam bombami bu ne diye 5 mac boyle oynayalim ve en onemlisi fitchin yerine bir 3 numara alalim hatta yabanci bile degil rasim basak tarzi savsan sut ceken bir oyuncu alalim gorun bakalim fitchli takim mi iyi fitchsiz takim mi dun 2 ve 3 numarada oynayan 2 oyuncumuz murat kaya ve tufan daa 5. dakikada 2 faul aldı sonra verim bekle yerine girenler kim 3. numarada tolga 2 numara da mithat ee yedek olmazsa elden bu gelir ayrica darell mitchell gercekten bizim icin yeterli bir oyun kurucu degil hmm sg oynayacaksa eywallah ama kesinlikle oyun kurucu degil topu karsi sahaya getiremiyor cogu zaman 2 numara oynayan murat kaya yapti o yokkende mithat yapti bence Gs'in dunku oyunuyla izledigim tek dogru yabanci transferi gravesti gercekten takıma alısınca gayet yararli olacak gibi mitchell da 2. numara oynarsa cok kotu degil ama fitch ve hollman gercekten yanlis umarim seneye yine sil bastan yapilmaz suan takımın turkler olarak iyi bir iskeleti oldugunu dusunuyorum ozellikle genc oyuncular tufan cemal murat yanina keske serhat +fatih her ne kadar sevmesemde bu sene ne kadar kizsanizda gercekten kendini asti.tecrubeli mithat +2-3 is yapabilcek Turk ve basketbolun takım oyunu oldugunu hatirlamak bizi isitedigimiz yerlere goturcektir. Bende 3-4 haftaya kadar fitch fitch diyordum ama hic bir onemli macta yok kucuk takımlara karsi super buyuk takimlara karsi berbat zorlama atislar, eli cok duzgun degil bos kaldimi kesin atar diyemiyorum ,mental olarak cok zayif bana kalırsa sadece bir sokak yildizi ve boyle oynadigi surece bundan sonra belkide oynayabilecegi en iyi takim galatasaray gecen sene dixon'a kiziyordum ama adam kac buyuk macta yine cikti aslanlar gibi oynadi ve yaninda hucuma hic katkisi olmayan semsettin bas huseyin demiral gibi oyuncularla oynadi dixon fitchden 10 kat iyiydi suan fitch yerine dixon olsaydi galatasarayda herkes gorurduki suanki durumdan kat kat iyi olurduk dixon gayet guzel asistlerini unutamiyorum hala ama fitch sadece bireysel bir yetenek ve kendine ceki duzen vermesi lazim bir yerlere gelmek istiyorsa.
Simdi cogunuz bana sen kimsin diyecek ben bir sey degilim ama fitchde kendini nbade kabul etirememis ve dusununki Gs'da bile tartisilan bir oyuncu demek ki ondada sorun var

Beşiktaş'ın basketbol forumlarında o umutlar daha ilk maçta, Reese'i görünce kaybolmuştu. En azından bir çoğu bunu belirtiyordu.

Reese ilk maçta da farksız oynamıştı. El üstü bir çok üçlük kaçırmıştı.

Zihinsel olarak olumsuz da, olumlu da etkilebilirdi Beşiktaş Thomas'ın kaçmasıyla. Bu konuda Murat Didin marifetini göstermiş olacak ki, etkilenmemiş olarak çıktılar sahaya..

Bu da iki kapıya açılır. Stres altında bazı takımlar daha iyi oynar ve bu stres onları olumlu etkiler. Beşiktaş da dün olumlu etkilenmişti.

Erdal'ı Fitch'in tuttuğunu hayal et o zaman, sence yıldızlaşır mıydı?

barış güney,erdal bibo savunma diye yıldızlaştı.fitchi tutabilecekler miydi bence hayır.tutsalar bile mitchell sayıları atardı.fitch&mitchell ikilisinden en az biri her maçta 15-20 sayı üstüne çıkıyor.makinanın değşmez parçaları gibi.mitchell yokken fitchi görmedik ama fitch yokken mitchell 3. sınıf bir oyuncu gibi oynuyor.fitch dün olsaydı bjk savunmasını bence delip geçerdi ve biz şu anda 4.lüğü garantilemiş olurduk ateşe atmış olmazdık...

reese'i tartışmak yersiz bence. sene başında 20nin üzerine çıkabilirken şuan boş turnike kaçırabilecek bir kıvama gelen bir oyuncudan bahsediyoruz. bjk taraftarı tabiki el amin ve kerem tunçeri'den sonra reese'e üvey evlat muammelesi yaptılar ve haklılar. benim bahsettiğim form düşüklüğü.

mexes abi düşüncelerimi gayet güzel yazmış sonuna kadar onun yazdıklarının arkasındayım noktalama işaretleri kullanmadığı için biraz zor oldu okumak ama içeriği genelde doğru :)

Tolga Altınoluk' Alıntı:
reese'i tartışmak yersiz bence. sene başında 20nin üzerine çıkabilirken şuan boş turnike kaçırabilecek bir kıvama gelen bir oyuncudan bahsediyoruz. bjk taraftarı tabiki el amin ve kerem tunçeri'den sonra reese'e üvey evlat muammelesi yaptılar ve haklılar. benim bahsettiğim form düşüklüğü.

mexes abi düşüncelerimi gayet güzel yazmış sonuna kadar onun yazdıklarının arkasındayım noktalama işaretleri kullanmadığı için biraz zor oldu okumak ama içeriği genelde doğru :)
Walla oyle bende duzeltiyim dedim baktim olmuyor uzun surecek kusura bakmayin. :)

FiTCHli Ve FiTCHsiz GALATASARAY

Fitch belki çok top kaybediyordu ama çok zor pozisyonlar da basket bulmasını da biliyordu.Dün akşam gördük Tolga bomboş bulmuş olduğu o 3 3lüğü çemberin ucuna anca değdirdi.Bu topların Fitch in eline geldiğini düşünsenize kaçırma ihtimali bence yok.Artı birde Fitch yokken biraz da hücum anlamında biraz yetersiz kaldık dün akşam.

Fitch konusundaki görüşlerimi forumu iyi takip edenler bilir. Burada uzatmadan birkaç şey söyleyeyim. Ben daha önce de söylemiştim. Bence Fitch Türkiye'ye gelmiş en iyi yabancı oyuncular arasındadır. Ancak bu onun takıma yararlı olmadığını söylememize engel değil. Türkiye kupasında sene başında (Fitch alınmamıştı) oynanan maçlarda ben takım olma yönünde bir ışık görmüştüm. Fitch yerine takım oyununa yatkın bir üç numara alındığını graves’in olduğunu varsayalım (ki iddia ediyorum faul problemine girmeden 15 dakikadan fazla oynamayacaktır.) ve holman yerine de sağlıklı bir uzun olsa bence potansiyelli bir takıma sahip olurduk.

Geri