FORMULA 1 2023

Pilotlarda ve takımlarda şampiyonluğun en güçlü favorileri sizce kimler?

  • PEREZ-RED BULL

    Oy: 0 0.0%
  • ALONSO-RED BULL

    Oy: 0 0.0%
  • HAMILTON-MERCEDES

    Oy: 0 0.0%
  • VERSTAPPEN-FERRARI

    Oy: 0 0.0%
  • ALONSO-ASTON MARTIN

    Oy: 0 0.0%
  • LECLERC-FERRARI

    Oy: 0 0.0%
  • VERSTAPPEN-MERCEDES

    Oy: 0 0.0%

  • Kullanılan toplam oy
    7
  • Anket kapatılmış .
Yeni sezon bu haftasonu itibariyle Bahreyn'de başladı ve Red Bull'lar kaldığı yerden devam ederek VERSTAPPEN'in galibiyeti ve dubleyle başladı. Açıkçası sadece Red Bull için değil genel olarak "Batı cephesinde yeni birşey yok" diyebiliriz. Yarış temposunda Ferrari, Red Bull'un çok gerisinde ve bu durum sezon içinde gelişmekten ziyade geriye gitme sabıkası olan Ferrari için hiç iyi haber değil. Olumlu haber ise Aston Martin ve Fernando Alonso'nun en azından ikincilik yarışını renklendirecek görünmesi.
 
Red Bull domine eder
Aston Martin,Mercedes, Ferrari kıyasıya bir ikincilik rekabetine girer.Çaylaklardan Piastri'nin performansını merak ediyorum malum olay adam kendisi😂
Gasly-Alpine bakalım nasıl olacak.Kafamda çok soru var ama şampiyonun belli ikinci belli olmadığı bir sezon geçireceğiz gibi.
 
Son düzenleme:
Verstappen geçen yıl defalarca yaptığı gibi çok gerilerden başladığı bir yarıştan takım arkadaşı Perez'in hemen ardından 2. olarak başarıyla çıktı. Hatta son turlarda yavaşlama komutuna rağmen "En hızlı tur zamanı"nı da elde ederek eksrra 1 puan daha almayı da başardı. Ancak elbette Perez bu durumdan hiç memnun olmadı ve bu yeni tartışmaların önünü açtı. Red Bull durumu Verstappen'in kazanma arzusuyla naifleştirmeye çalışsa da geçen yıldan beri bu duruma benzer doyumsuz zengin çocuğu tripleri kendisine olan sempatiyi azaltıyor. Perez eğer Verstappen'in en büyük rakibi olacaksa bu yıl bizi kuraldışı bir drama bekliyor diyebiliriz. Yarışta Alonso yine 3.olarak kürsüye çıktı ve 41 yaşında -üstelik 1 yıl ara vermiş olarak- bu yarışta ben de varım demesi sezona dair beklentileri arttırdı.

Lütfen anketimizi değerlendirip oylayalım..
 

Ekli dosyalar

  • Ek Açıklama 2023-03-28 161735.png
    Ek Açıklama 2023-03-28 161735.png
    39.6 KB · Görüntüleme: 2
Avustralya GP'si de 20 pilotun yarıştığı sonunda ne olursa olsun Red Bull'ların kazandığı bir zincire eklendi. Yine Werstappen geri düştü ama öyle ya da böyle yarışı rahat aldı. Kürsüye sırasıyla çıkan diğer isimler sırasıyla Hamilton ve Alonso olunca da 15 yıl önceden mazinin tatlı rüzgarı irkiltti tenimizi.

Bu yıl şampiyonluk yarışında çok birşey beklemeye gerek yok ama en azından takımlarda ikincilik yarışı Ferrari toparlanıp pistte kalmayı da başarırsa güzel geçebilir. Zira geçen yıl oluşan umutların kahredici sonuçlarla bütünleşmesinin ardından bu sene geriye gidilmesi F1 için de hiç iyi olmaz. Şimdi ay sonuna kadar 1 aylık uzun bir ara var ve bu ara yeterli hızda olmayan takımlar için gerekli ayarları yaparak iddaiı konuma gelmesi ve böylelikle biz seyirciler için de sezona dair beklentilerimizin artması için yeterli bir süre olacaktır.

Anket yeniden ilk kez oylamak veya güncelleme yapmak için açılmıştır.
 

Ekli dosyalar

  • Ek Açıklama 2023-04-04 151149.png
    Ek Açıklama 2023-04-04 151149.png
    51.6 KB · Görüntüleme: 4
Daha yeni başlamışken 1 aylık uzunca bir aranın ardından Azerbaycan'daki Bakü GP'si ile Formula 1 geri döndü. Pek birşey değişmiş gözükmüyor. Red Bull'lar yine yarış temposunda haddinden fazla hızlı. Görünen o ki bu yıl birbirleriyle yarışacaklar. Umarım net bir 1. pilot ayrımı yapmazlar da sezon ortasına yakın bir ikili rekabet görebiliriz. Alonso'nun kronikleşen 3.lükleri de ayrı bir konu. İlk 4 yarışın tamamında 3.olup kürsüye çıktı. Bu kendisi ve takımı için çok iyi bir başlangıç ama diğer adaylar için aynı olumlu kelimeleri kullanamayacağım. Ne Ferrari geçen seneki tüm sakarlıklarına rağmen verdiği umudun yanından geçiyor ne de sezon ortası düzelen Mercedes yarış kazanmak için rekabetçi olabiliyor.
 

Ekli dosyalar

  • Ek Açıklama 2023-05-04 160913.png
    Ek Açıklama 2023-05-04 160913.png
    54.5 KB · Görüntüleme: 2
Red Bull dışında hiç bir araç kazanamaz olağanüstü bir durum olursa da Alonso kazanır belki bir yarış
 
Formula 1'in yeni yetme ve para deposu yarışlarından Miami GP'si ve en klasik yaruşlarından prestij deposu Monaco GP'si geride kaldı. Maimi, Las Vegas gibi ABD açılımı sonucu takvime eklenen yarışlar sosyetenin ilgisini de Monaco'dan daha çok çekmeye başlıyor. Yine de takvimde artık birçok sokak yarışının da olması bir kenara dursun Monaco GP'sinin prestiji başka bir seviye.

Bu yarışlar lokasyon dışında takvimdeki yerleri düşünüldüğünde sezonun ilk çeyreğinin de geride kaldığı düşünülürse geri kalan kısım için de bazı şeylerin betonlaşıp netleşmesi anlamına geldi. Verstappen mücadele edebilecek tek ismin takım arkadaşı olduğu bir sezonda kolay şampiyonluğa doğru gidiyor. Şampiyonluk adayı olabilecek isimlerin rekabetçi olamaması da üstüne eklenince sezonun geneli adına fazla bir beklentiye girmemek gerekir rekabet açısından.

Bu haftasonu İspanya GP'si ile sezon devam edecek. Bakalım kürsüye yeni isimlerin çıkabileceğini görecek miyiz.
 

Ekli dosyalar

  • Ek Açıklama 2023-06-01 161350.png
    Ek Açıklama 2023-06-01 161350.png
    58.7 KB · Görüntüleme: 2
İspanya, Kanada. Avusturya ve son olarak İngiltere'deki Silverstone GP'sinde "SİLSÜPÜR" VERSTAPPEN yine işbaşındaydı. İstediği zaman liderliğe oturacak kadar rahat. İyi olan şey ise sadece bu sezon için değil yıllar sonra McLaren'in zirveye başkaldıracak performans göstermeleriydi kendi evlerinde. Start ile birlikte NORRIS liderliği de almıştı ama çok uzun sürmedi. Yine de yarışı 2.sırada bitirerek büyük başarı elde etti. Takım arkadaşı OIASTRI de yine aynı şekilde güzel bir yarış sonrası HAMILTON'ın ardından 4.lüğü elde etti. Bu yıl Aston Martin'in yaptığı çıkışa McLaren'in de eklenmesi ilerleyen yıllar adına büyük umut doğurdu doğrusu.
 

Ekli dosyalar

  • Ek Açıklama 2023-07-11 165451.png
    Ek Açıklama 2023-07-11 165451.png
    84.2 KB · Görüntüleme: 2
Formula 1 Verstappen zaferleri özel sezonuna yaz arası verdi. Geride kalan 2 yarış "Verstappen harici yarış"ın umut vermesi dışında bildiğiniz gibiydi. Şimdi önümüzde 10 yarış kaldı ve yaz dönüşü 2 hafta sonra Hollanda'da olacak.
 

Ekli dosyalar

  • Ek Açıklama 2023-08-15 155026.png
    Ek Açıklama 2023-08-15 155026.png
    63.3 KB · Görüntüleme: 9
Belçika GP'si sonrası değişen tek şey zaten malumun ilanı olan Verstappen şampiyonluğunun resmileşmesi oldu. Ferrari ise her zaman olduğu gibi evinde İtalya GP'sinde pole posizyon ve kürsü başarılarıyle kıpırdanıp Singapur GP'sini de kazansa da aynı tas aynı hamam devam etti. Yine de ABD'deki son yarışta Leclerc'in pole posizyonu ve Sainz'ın kürsüsü yine umutları tazeledi. Şaka maka sezonun son 4 yarışına geldik ve Perez'in de 2.liği büyük ihtimal olduğunu düşünürsek Mercedes ve Ferrari arasındaki Markalar 2.liği yarışı dışında genel klasman adına büyük bir beklentimiz olmayacak. Ancak, Las Vegas GP'sinin nasıl geçeceği heyecanlandırmıyor değil.

Bu hafta sonu Meksika GP'si var 5 haftasonunda 4 yarışla sezonu noktalayacağız.
 
Meksika GP'si şampiyonluğunu ilan etmiş bir Verstappen galibiyetiyle sonuçlansa da gelecek adına ümit verdi. Yarışa pole posizyonda başlayan Leclerc'in yanı sıra Sainz'ın da 2. sırada başlamasıyla ilk çizgi Ferrari'nin olsa da henüz ilk virajda Verstappen ve Perez Sainz'ı geçip Leclerc ile tampon tampona oldu ve 3 araç viraja beraber girince kaza kaçınılmaz oldu. Perez, Leclerc'in tekerleğine değip aracı üstünden aşırınca hakimiyeti kaybedip yarış dışı kalırken Leclerc şanslıydı ve yarışa devam edebildi. Perez için kendi evinde finish görememesi dışında 2.lik yarışında Hamilton'ı umutlandırması açısından da kötü oldu. Zira Hamilton, Verstappen'in ardından "en iyi tur zamanı"nı da alarak 2.olarak umudunu korudu. Ardından gelen 2 Ferrari'den Leclerc ise kürsüyü tamamladı.

Sıradaki yarış bu haftasonu Brezilya'da olacak.
 
Brezilya GP'si son 2 yarış öncesi Perez'in 2.liğini perçinleyen bir yarış oldu. Bunun dışında Ferrari niye ne yapıp edip nasıl bir loserlıkla geleceğiz yine köşesine ince bir dokunuş yaptı. Yarışı geçtim daha start almaktan aciz hatalar görmek gözlerimi kanatıyor artık. Son 2 yarış öncesi farkı azaltma şanslarını da iyi kullanamadılar böylelikle. 20 puanlık fark kapanamz değil ama Ferrari söz konususuysa çok beklentiye girmemek gerekeceğinden, bize 2 hafta sonraki Las Vegas GP'sinin heyecanını klasmandan bağımsız yaşamak düşer.
 

Hamilton'ın Mercedes ile yaptığı son sözleşme sonrası kariyerimin başında bu kadar başarı kazanıp yolumun hiç Ferrari'den geçmeyeceğini düşünmezdim demişti. Düşünmesine gerek yok artık her fani büyük pilot kırmızı tulumu tadacaktır.:D Hamilton'ı nefret ettiğim McLaren ve Mercedes takımlarında yarıştığı ve ingiliz sporcuları sevmediğim için desteklemezdim ama ilk kez destekleyeceğim artık. Yine de Leclerc'e karşı asla desteklemem:sneaky:
 

Üst