Forumdaki Değişim & Şikayetler & Öneriler

Gerçekten Çok Yazık. Çok uzun yıllardır fazla yazmasamda sürekli takip ettiğim bir forum ve şurada 3-5 Çakal/Trol yüzünden artık siteyi açarken 2-3 kere düşünür oldum. Eskiden 2 kişi arasında karşılıklı Atışmalara, Dil Kullanımına bile dikkat eden Site Moderatörleri gitmiş yerine 2-3 Çakal/Trol ile mücadele edemeyen insanları soğutan Moderatörler gelmiş...
 
Eskiden attığınız mesajın mürekkebi kurumadan uyarı geliyordu, mesaj siliniyordu, ceza veriliyordu vs. Şimdilerde ise kahve kavgası , küfürler veya trollük saatlerce ve hatta günlerce sürdükten sonra güç bela yaptırım geliyor. Görevli moderatörler günlük hayatın meşguliyetinde de olabilirler bilmiyorum tabii. Ancak gerçek isim zorunluluğu getirilmeli. Ve tabii küfürler havada uçuşmadan da müdahale edilmeli diye düşünüyorum.
 
Forumun ceza algoritması iyiden iyiye kişiselleşmiş.

Forum üyelerinden birisi Pitsiolis'in E.Memnun'dan 5 gömlek daha iyi basketbol bilgisine sahip olduğunu söyleyince ceza alıyor. Bunu yazdı diye kendisine gerizekalı ve salak yazanlar ceza almıyor. Bu arada ceza gerekçesi olarak da forum efsanelerine saygı duyulması gerektiği yazıyor. E madem öyleydi Terim'e giydirilirken niye aynı hassasiyeti göstermediniz?

GS Yönetim Kurulu başlığı altında direk yönetime edilen hakaret içerikli gönderilere yine ceza yok. Sizin sevdiklerinize hakaret edilince mi aklınıza saygı geliyor forum yönetimi?
 
Son düzenleme:
Ben de aynısını yazacaktım unuttum. Yani birinin yorumuna ''aptal , salak'' vs. hakaretler edenlere ceza geldiğini görmedim. Üstelik bunu yazanların karşı cins olması da ayrı bir konu. Madem o arkadaş ceza aldı; o hakaretleri edenler neden ceza almadı ? Kaç yaşına gelmişsin, birinin fikrine ''aptal mısın?'' diye mi cevap veriliyor ? Yarın öbür gün biri bana hakaret edince , salak falan deyince aynısı mı olacak ? Ben ceza alacağım, bana sövüp sallayan ceza almayacak. Ki adam birinin diğerinden üstün olduğunu söylemişti hatırladığım kadarıyla. E bu yasak mı ? Küfür mü etmiş ne yapmış ? Hakaret edene bile hakaretle cevap vermemiş adam, normal mesaj yazmış sormuş neden hakaret ettin diye. Bir bana mı tuhaf geliyor bu durum ?
 
1-Pistoilis, ekrem memnundan 5 gömlek üstün değildir ama daha iyi koç olduğunu geçen sezon gösterdi bize. burası forum sayfası ve hakaret vb bir şey olmadığı sürece fikirlerin söylenmesi gayet normaldir. asıl sıkıntı olan, bu fikirlere duygusal tepki verip hakaret eden insanlardır. ekrem memnunun, pistolis'den daha iyi koç olduğunu düşünen birisi karşı fikrini belirtir ve bunu düzgünce tartışabilirler.

2- İkinci olarak göründüğü gibi son aylarda devamlı sorunlar var forumda. oylama ile içimizden biri deneme admini tarzı bir şey ile seçilip forumda trol, hakaret vb yapan kim olursa olsun yaptığına göre cezalandırır. forum yönetimi sanırım gün içinde devamlı aktif olamadığı için anında aksiyon alamıyor ve bu tarz olaylar daha da çoğalıyor. hem forum kalitesi korunur hem de forum yönetimi rahatlar.
 
Agah mıdır meltem midir nedir bu tarz insanlar buraya girememeli. Trollük yapıp insanları tahrik ediyorlar, bu tipler buradan uzaklaştırılmalı.
 

Üst