GALATASARAY 57-47 Panküp Kayseri

Arkadaş susayım diyorum olmuyor gerçekten: :)) Takım süper savunma yapmış. Oyun stilini değiştirmiş. Rakibine potayı göstermiyor artık.Seimone'un kollar hep havada savunma yapıyor. Sonra diyorlar bu takımamı 57 attık. Hafta sonu Fb kaç atar bak gör yok bebelermi oynamış falan filan. Yahu Erkek Basket takımımız 60 sayı atıyor hiç demiyorsunuz yuh 60 atmışlar!!!! diye. O zaman vay be 50 sayıda tutmuşlar diyorsunuz. Ama kız takımı oldu mu 47 sayı yemiş demiyorsunuz da..

Kafanıza göre şablonalrınız var. At yalanı SEV inananı yapıyorsunuz. Fener bizden çok skorer miş demişmiş bizden 40 sayı fazla atmışlar yani maç başına bizden 4 sayı fazla atıyorlar. Maç başınada 1.5 sayı fazla yiyorlar bizden. Nasıl bakmak isterseniz öyle görürsünüz. Bugün gelinen nokta şudur ki Ceyhun hoca elindeki kadroya göre taktiklerini değiştirmi. Takımda atıcı fazla değil. Tutki Angel'i biz almış olsak ne oalcak bir takımda eli sıcak 3-4 oyuncu olması lazım. GS'da var Seimone ve Fowles. O zaman hocada atamıyorsam attırmam tarzı bir oyuna döndü. Aynen Oktay Hocanın yaptırdığı gibi. Zaten maç sonrası Hoca ilk defa Şampiyonluktan bahsetti. Işıl ve Bahar oyundan memnundu uzun zaman sonra ilk kez. Anlayana tabii..

GS oyun anlayışını değiştirerek iyi bir hamle yapmış durumda. Üstelik Bayan basketbolu yavaş oynandığından savunması daha kolay. Handikapı ise, zaten çoğu insana sıkıcı gelen Kadın Basketbolu bu oyunda dahada sıkıcı gelir insana. Erkeklerimiz gibi hareketli savunmalar pek olmayacağından. Ama sonuca giden en kısa yoldur savunma yapmak.
 
Hatırlatmakta fayda var...

Burada takımı eleştirebilirsiniz ama takımlarımızla, oyuncularımızla dalga geçemezsiniz. Eğer öyle bir forum arayışı içinde olanınız varsa yanlış adreste geziniyorsunuz.

Maça dönersem, takımımızı tebrik ediyorum. Oyunlarını beğenmediğimiz şu dönemde 10/11 galibiyet elde ettiler ve aldığımız tek yenilgi rakibimize karşı deplasmanda. Biliyorum her şey güllük gülistanlık değil ama takıma ve hocaya güveniyorum en azından sezon sonuna kadar.
 
Ceyhun hoca erkek takımından mi esinlendi nedir savunma anlayışı çok benziyordu. Gintareyi showup yaparken görünce aklıma Andric geldi. ikili oyundan sayı yemiyorlar, pankupun top çevirmeside hızlı olmayınca hiç boş şut atamadılar hep el üstü attılar. ama tabiki hucumda erkek takımına göre epey hamız, ışıl garip top kayıpları yaptı, nihan 2-3 defa iyi devrildi tecrübeden galiba en akıllı hucum eden oydu.
 
-Bugün müsait olupta gelen kemik tayfa salondaydı.(300-400 kişi)
-Gülşah antremana çıkmadı,fakat forma üzerinde bekledi benchte.
-Balım kadrodaydı.
-Maç başladığı anda Ceyhun Hocaya Tamikayı sordum?Hala kesin değil dedi.
-Penny için takipçisi olacakmıyız dedim,önce kendi oyunumuzu iyi oynayalım İnşallah dedi.
-Rakipte Vickie Johnsonı ve uzun sarışın kızı izlemek hoştu.
-Yasemen iyi süre aldı.
-Nihan ekstra katkı verdi bügün.
-Sylvia Fowlesı hiç etkili kullanamadık,Seiomone idare ederdi.
-Işıl yapmasının istediğimiz hareketlere devam etti.
-Takım artık işin savunma kısmına daha çok önem veriyor.
-Gintarenin basketbol zekasının gelişmediğini düşünüyorum.
-İnanmıcaksınız ama Vickie dipten ikilik kaçırdı. :)
-İlginçtir maç hiç kopmadı.5-8 fark civarı hep değişti.
-Mihriban Oğuz-Müge Erdem-Balım Akbulak ve Ceyhun Hocaya özel olarak bağırıldı.Son saniyeler Balım oyuna sesleri eşliğinde geçildi.
-Ceyhun Hoca maç sonunda yanımıza gelip "Kıvılcımı gördünüz mü?" dedi.
Evet,fakat amatörce fikrimiz Fowlesa top inmediği yönünde idi.
Koç Ali Ağaoğlu edasıyla İndiricez dedi :) .
-Işıl üçlüsünü çektirdi. :p
Cimbombomum yine şampiyon olacaksın..
 
Re: GALATASARAY - Panküp Kayseri | Çarşamba 19:30

Gazanfer Tosun' Alıntı:
Maçı izlemiyorum da sanırım 30 sayıda gerideyiz.

Yoksa Fenerbahçe Botaş'ı zar zor yenerken onları öven kişiler, Fenerbaçe'yi yenen Panküp'e karşı biz önde olsak överlerdi bizi de.

Skor kaç kaç?
Şunu hatırlatayım Panküp FB'yi kendi sahasında yendi(1 sayı). O da Horakovanın oynamadığı, Taurasinin 30 küsürlü dk'larda sıfır çektiği bir maçtı, yani olmıcak bişe oldu.

Evet iyi savunma olmuş rakibi 47 sayı'da tutmak ama kabul edin işte bu takımlar bizim seviyemizde değil ki bu galibiyetleri başarı diye nitelendiriyoruz.

Tesadüfe bakın ki bu hafta Caferağada oynuyorlar göreceğiz Panküp'ün rüştünü..
 
Takımın iyi olduğu hakkındaki görüşlere kesinlikle katılmıyorum,birtane organize hücum bile yapılamayan bir maçtan sonra takımda ışık görüyorum diyebilmek için iyimserliğin sınırlarını zorlamak gerekir kanımca....
 
Gs-Fb erkek maçını gördükçe bu taraftar bize içerdeki fener maçınıda aldırır playofflarda fener maçlarını aldırır..Ben umutluyum şampiyonluk konusunda...Sene sonu 2 takımımızda şampiyon olacak..Taraftarın tek tutunacak takımları basket takımları..Takımımız toparlanıyor yavaş yavaş ama Fowles ı kullanamama sorunu devam ediyor...Onu halledersek iyi olur...
 
Bu takımda taşların tamamen yerine oturması süre alacak zaten o konuda böyle düşünen herkesle hemfikirim. Aslına bakarsanız ligde tek maglubiyetle devam ediyor oluşumuz ve Fenerbahceden sonra ligin en iyi takımı gibi gözüken Panküpü iki maçta da maglup etmiş olmamız da çok önemli.

Ama hala zor maçlarda göstereceğimiz performans konusunda endişelerimi gidermiş değilim. Spartak galibiyeti bu senenin tek kazancı. Bide Caferagadaki mağlubiyet var. Ancak soru işaretleri de devam ediyor.

Umarım Fowlesın formunu bulması, Gülşahın rotasyona tekrar katılması ve Tamikanın da eklenmesiyle şu an yakaladığımız ivmeyi arttırarak sezon sonuna gideriz.

Bu sezonun kilit maçı Fenerbahçe maçıdır İpekçide. O maçı kazanıp saha avantajını alırsak şampiyonluk için +1 diyebiliriz sezonu lider bitirip.
 
Öncelikle herkese iyi akşamlar dilerim.

Yazmayı pek seven birisi değilim, o yüzden okumayı tercih ederim.Fakat geçmişten gelen bazı durumlar var ki beni endişelendiren, bu konulara değinmeden geçemeyeceğim artık.

Önce formamızdan bahsetmek istiyorum, rezalet.Bir takım iç saha maçında bile kendi renklerini taşıyan formayı giyinmekten aciz olabilir mi ? Yazık.

Tuğba Palazoğlu adlı oyuncumuzun bu seneki hal ve hareketlerinin nedenini tam olarak bilmiyorum fakat nasıl bir düşüncededir ki giydiği eşofmanın üstünü yere atıyor, yaptığı hatadan dolayı oyundan çıkaran hocasına suratını asıyor, son dakikalar da oyuna girerken kendince triplere giriyor.

Işıl Alben adlı oyuncumuzun takıma verdiği katkı demeyeceğim, parke üzerine çıktığında hiç bir şey yapmıyor 3lü çektirmekten başka.Ve o da aynı şekilde, Tuğba ablası gibi Ceyhun hocasına yüzünü asıyor.

Yabancı oyuncularımızdan bahsedeyim, sanırım Amerikadan gelmek hocanın -ısınma hareketlerini yaptıran kişinın sıfatını bilmediğim için hoca dedim- söylediği şeyleri daha lakayıt yapmayı gerektiriyor.

Bir de postişli bir ablamız oturuyordu bugün benchte, sahaya ilk çıktığımızda 1-2 dakika ısındı, sonra bench arkasında oturan bir arkadaşına ''Bittim ya'' dedi.Eğer ki sakatsa neden oradaydı ? Parkeye çıkmak için belirli bir sayı mı gerekiyor ? Sakat değilse ve ısınmalar da bittiyse neden Galatasaray forması giyiyor ?

Yalçın Dümer sorunsalının hepimizi farkındayız, bugün öyle bir Petronyte dedi ki dillere pelesenk olur.Ayrıca sormadan edemeyeceğim, salonda çalan şarkıları seçen de Yalçın Bey midir ?

Şimdi ben her zaman bahsettiğimiz 'Galatasaray Ruhu'ndan bahsetmeyeceğim.İlla ki her gelen oyuncunun bu ruhla oynamasını bekleyemeyiz.Fakat; bir oyuncu da oyunu kazanma hırsını göremiyorsam eğer, o oyuncunun bizdeki vaziyetini sorgularım.İlla ki her kazanmak isteyen oyuncuya 'Galatasaray Ruhu'nu yansıtıyor diyemeyiz zira Haluk Yıldırım yanlış bilmiyorsam Beşiktaşlı.Fakat kazanmak için elinden ne geliyorsa yapıyor.

Velhasıl kadın basketbol takımına önce birliktelik gerekiyor ki, düzelmesi gereken şeyleri daha kolaylıkla yapabilsinler.
 
Maçı izleyenler gerekenleri yazmışlar. Maç sonundan devam edeyim ben. Veli Yiğit'in yanına gelen Bahar Çağlar ve Işıl Alben, verilen bu arada ilk dönemde yapılan hataların üzerine, hem defansta hem hücumda, çalıştıklarını ve durumun farkında olduklarını söylediler. Daha iyi olacağız, 1 Ocak bir başlangıçtı ve bunun devamı gelecek dediler.

Koç ise zor günlerde, ayağa kalkmamız gereken bu anlarda taraftarın desteğinden bahsetti. İyi durumda değildik ilk yarıda ama ayağa kalkıyoruz yavaşça dedi.

Önemliydi üç açıklama da.
 
Kerem Bozgeyik' Alıntı:
[quote="Semih Ercan":24ik1q6r]

Bir de postişli bir ablamız oturuyordu bugün benchte,

Postişli ablamız kim? :)[/quote:24ik1q6r]


Büyük İhtimalle Gülşah'ı kastediyor. :)) Çok dolmuş Semih ilk mesajında zehir zemberek girmiş. Bir çok yanlış dolu mesajında bu yüzden yanıt vermeye gerek yok diye düşünüyorum.
 
Kaçırdığın maçı bende kaçırmıştım. Bu da 2 oldu. Hayırlısı olsun 5.5 saat toplantı yapıp rekor kırdık. 7-7.5 gibi çıksam genede salona gelmeyi düşünüyordum yoksa. :) Maçı izlerken gördüm sizi hayıflanmadım değil:)
 
Yazılan şeyler bana göre doğrudur, size göre yanlış olabilir tabii ki.

Ablaya pek takılmamak lazım, bir hitap şeklidir çünkü.
 
Semih bu takımın bütün branşlarını taraftarlık kavramının hakkını vererek takip eder, söylediklerinin üzerine ciddi manada düşünmek gerekir diye düşünüyorum.
 

Üst