Gedson Fernandes

Doğru kimin yerine oynayacak? O yüzden adam almaya filan gerek yok. Hatta şu fazlalıkları da gönderelim 8 yabancı 11 de olabiliyor derdimiz tasamız kalmasın :)

İşin şakası bir yana gelirse kimi keser bilmem ama direk olarak 11’e yazılır. Arkadaşın dediği gibi özellikleri itibariyle puzzleda ki eksik parçadır.
Her şeyi geçtim ileri de Fatih Terim takımın başında olmasa bile böyle bir potansiyelin takımda olması her zaman için artıdır.
 
Son düzenleme:
Fazlalıkları gönderemiyor olmamız zaten sorun hep al kim gidecek sorusunun cevabı yok yeter ki al aman beyefendinin uykusu kaçmasın 3 tane transfer görmeyince trip atıp sene ortası Bodrum'a gidiyor kendisi. Bu puzzle'da bir tane bozukluk var onun da kim olduğu belli. Şimarık çocuklar gibi onu istiyorum, bunu istiyorum ocak gelsin mayıs gitsin haziran gelsin temmuz gitsin. Böyle devam bu kepazelik bir yerde bitecek elbet.
 
Evet Gedson’dan da konu Fatih Terim’e bağlandı. Hatırlat sana çay ısmarlayacağım Furkan :)
Gedson senin sene başından beri ilk hedefin zaten. Adamlar bırakmadı sen alamadın ama istiyorsun. İnşallah olur.
Konu yine oyuncu başlığından çıkıp hoca başlığına dönüyor ama olsun. Hoca da olmasa bu adam alınmalı. Bence..
 
Burda konu o kişi değil burda sorunların hala transfer ile çözülmeye çalışılması problem. Ortalama altı vasat bir ligde şampiyon olmak için bu kadar transfer yapmaya gerek yok. Galatasaray'ın transferden önce teknik ekipte, altyapıda büyük sıkıntıları var ama altyapına ahbaplığını oturtup yıllardır hiçbir şey üretmemiş, bırak mevki antrenörünü doğru düzgün kondisyoneri bile olmayan bir teknik ekibin var. Transfer gelse ne olacak 3 aya ıskartaya çıkacaklar bugünküler gibi. Sözde 2 oyuncudan 30 milyon euro kazanıyorduk bir tanesi ıskartaya çıktı bile diğeri de ederi belli işte. Hep al al al, transferin, harcamanın sonu yok nasılsa.
 
Kimler gibi? Mostafa diyeceksin ki o da her geçen gün performansını arttıyor.
Geçmişte yapılan hatalar var doğrular da var. Bunlar eleştiriliyor ya da övülüyor. Ederi belli dediğin adamlardan birisi için geçen sene 15m verildiğinde “satan haindir” diye inliyordu her yer?

Ama bu sene yeni yönetim ile bir yapılanmaya gidiyoruz diye yola çıkıldı. Eleştiriyi şu an için yapmalıyız.
Şu ana kadar gelen transfer ve performanslara bakınca 10/9 bir dönem. O 1 de Anholt zaten. Sadece performans olarak değil transfer stratejisi, maliyet vs her şeyi katıyorum.

Bu ligde şampiyon olmak için o parayı harcaman gerekli. Büyük dediğin takımların %90’ı o parayı harcıyor zaten. Nasıl harcadığın önemli. Beşiktaş gibi oyuncuya basmak var bizim gibi bonservise yapmak.

Bu sene uzun zamandır taraftarın genelinin istediği transfer stratejisini uyguladık. Sene başında da burada yazmıştım keşke hoca ile değil başka bir isimle yola çıkılsaydı. Şu saçma sapan tartışmalar olmasaydı.

Artık maalesef 2 üç nokta var. Ne olursa olsun değişmeyecek.
 
İstemediğimden değil, cidden anlam veremiyorum olup bitene. O zaman neden orta sahaya bir ton transfer yapıldı yazın ? Son 3 senedir zaten istemediği kadar kaliteli yabancı oyuncu alındı. Son 2 senemiz de onları göndermeye uğraşmakla geçiyor. Gedson bizim için şu aşamada şişkinlikten başka bir şey yaratmaz. Ha Assunçao'yu getirmezdin o zaman tamam derdim Gedson gelsin.
 
Orta sahaya bir ton transfer yapıldı diyorsunuz da BJK'nin, Fb'nin hatta Trabzon'un orta saha rotasyonu bizden daha mı az? Tek tek takımların orta sahalarını yazmaya üşendim ama muhtemelen en az orta saha oyuncusu bizde bu 4 kulüp içerisinde.

Gedson gibi özel bir oyuncunu transferi nasıl oluyor da eleştirilere bağlanıyor çok enteresan. Hoca kalsın ya da gitsin Gedson alınmalı.
 
Orta saha için 2 si Türk (Aytaç ve Berkan) 2’si yabancı (Cicildauve Asuncao) 4 transfer yapıldı. Morutan’ı sayabiliriz. 5 olsun.
Bundan önce ise gelen oyuncuların %90’ı kiralıktı zaten. Elinde sadece Taylan vardı.
Yani öyle bir ton transfer yapılmadı. İhtiyaca yönelik doğru hamleler geldi.

Ünal Aysal’ın bir sözü vardı Gedson da o isim olur gelirse. Pastanın üzerinde ki çilek
 
Pastanın üzerindeki çilek olsa olsa bir sol bek olur. Gedson iyi oyuncudur hatta bu lige fazladır ama Taylan-Berkan-Cicaldau ve bence en kumaşı en iyi olan ama oynamayan Assunçao var. Yine ortada oynayabilen Morutan - Emre var pek bir halta yaramasada Aytaç var.
 
FAmsaEeX0CopkUd
 
Gelirse çok güzel iş olur. Ama hemen çok şey beklememek lazım. Maç eksiği var. En az 4 5 maça ihtiyacı var. 1,5 yıl kiralık olması ise güzel iş. Ayrıca birde çevre kontrolü iyi, ayağı düzgün bir 6 numara lazım...
 

Üst