GSbasket Film Kulübü

Dün Dark City fiilmini izledim. 1998 yapımı bir bilim kurgu filmi. Konu biraz fantastik olabilir ama farklıydı. Biraz karanlık ve yavaş sayılabilir. Ben beğendim.
Dün izlemedim ama Requiem for a Dream filmini hatırladım. Dark City'de de oynayan Jennifer Colloney oynuyor. Zaten bu tip oyuncular nasıl hep sağlam filmleri bulabiliyorlar merak ediyorum. Requiem for a Dream-Bir Rüya İçin Ağıt hayattaki hertürlü bağımlılıklarımızı vurgulayan bir film. Bağımsız film katagorisine de girebilir. Gerçi düzenin içinde çekilip düzene karşı filmleri hep sığ bulmuşumdur. Ama bu filmden insanın etkilenmemesi çok zor. Müzüği de ayrıca güzel. 2 yıl önce izlememe rağmen hala kulağımda diyebilirim. Puan yok :)
 
Yangında kaybettiklerimiz. Helle Berry(böyle yazılıyordur umarım) baş rol oynuyor. Bir kayıp ve sonrasındaki yaşanan travmalar anlatılıyor.
Secret in Their Eyes: Gözlerindeki Sır. Yabancı film dalında Oscar almıştı. Zaten Oscar'ı asıl alanları(en iyi film ödülü) pek beğenmiyorum ama Yabancı Film dalında ödül alan filmler genelde güzel çıkıyor. Konuşulan dil İspanyolca idi ama film Arjantin yapımı sanırım. Bu da bir tecavüz ve cinayet, ardından suçlunun yakalanaması sürecini anlatan bir film. Yani konusu itibarıyla etkileyiciydi.
 
Aşkın İkinci Yarısı

Sırf filmde gösterilen o mükemmel yerler için bile izlenir, abi hayran kalmamak elde değil çekimlere.. Tabii Mehmet Aslantuğ da oyunculuğunu konuşturmuş.. 2-3 gün önce izlemiştim, belki ahım şahım bir film değil ama yine de izlenesi bir film Aşkın İkinci Yarısı.

7/10
 
Das Experiment: Konusunu Zimbardo'nun gerçekte yaptığı hapishanede şiddet, itaat ve sosyal roller ile ilgili sosyal psikoloji deneyinden alıyor. İnsan'ın kendisine biçilen rolü nasıl benimsediğini görüyoruz. Etkileyici bir film.
Gözlerimi de al: Bunda da İspanyolca konuşuluyordu. İspanyolca öğrenmem lazım zaten. Bu da aile içi şiddet ile ilgili bir film. Konu sıradan belki ama bir erkeğin karısına karşı nasıl insanlık dışı davranabildiğini, diğerlerinin bunu nasıl normal karşılayabildiğini, kadının psikolojik olarak ne duruma geldiğini vs. vs anlatıyor. Güzel bir film. İkinci kez izledim zaten.
 
Biraz garip olmuş hakikaten...Ortadan 9 dakika izledim kapattım,film konusuzdu zaten...:D

Bu arada çoğunuz izlemişsinizdir ancak yinede beğendiğim için önereyim...2008 Türk yapımı Girdap filmi konusu hiçte fena değil,izlerken etkilendim filmden,dışarıda üniversite okumaya giden veya gidecek arkadaşlar özellikle izlemeli derim...
 
Cehenneme Bir Adım / Korku

6 genç kız macera yaşamak için ormanda bir mağaraya giriyor sonra mağaradan çıkış yapacakları yer kapanıyor ve mağaranın içinde başka çıkış yolu aramaya başlıyorlar ve bu sırada mağara içinde yaşayan yaratıkların olduğunu fark ediyorlar hem bu yaratıklarla mücadele ediyorlar hemde mağaradan çıkmaya çalışıyorlar güzel bir korku filmi,gece izleyin :p
cehenneme-bir-adim.jpg


descent.jpg
 
Ben bu filmi komedi filmi sanıyordum,Filmin başlarıda komedi filmi havasındaydı ama film aktıkça büyük bir drama dönüştü,özellikle filmin sonu etkileyiciydi,duygusaldı.Levent Üzümcü'nün oyunculuğuna hayran kaldım.Filmde komik sahnelerde vardı elbet ama dram yönü çok ağır basıyor bana göre.

abim.jpg
 
Kanalizasyon'u izledim. İzlemez olaydım. Tam bir zaman kaybı oldu benim için. Sürekli bekledim, komik bir şeyler olacak da eğleneceğiz diye. Ama hayal kırıklığı.

Okan Bayülgen, televizyon dünyasının bayalığını, sıradanlığını, basitliğini anlatayım derken, kendisi basitleşmiş. Belki de, benim beklentilerim farklı ama, nereden ele alırsam alayım bu filmi, pek birşey bulamadım.
 
Aşkın Yaşı Yok...
Catherine Zeta-Jones hayranları için önerebileceğim güzel bir film...İsmindende anlaşılacağı gibi 25 yaşındaki bir genç ile 40 yaşındaki iki çocuk annesi güzel bir kadının ilişkisi işleniyor...

İzlemeden geçmeyin,çok iyi vs. filan diyemem ama zamanı olanlar için iyi bir alternatif olabilir...


EKLEME:Bu arada Başlangıç filmini sinemaya gidip izleyemeyen arkadaşlar için Dvdrip'ler internete düşmüş,izlemek isteyenler internette bulabilir diyeyim...Kalite fena değil...
 
Amelie...
Her izlediğimde garip bir duygu oluşturuyor bende...
Sinemada tesadüfen gitmiştim yıllar önce,bir film bu kadar hoş olabilir demiştim sonra...Halen aynı şeyi söylüyorum bir film bu kadar hoş olabilir...
 

Üst