Hakyemez: "Galatasaray Out"

HAKYEMEZ: "GALATASARAY OUT"


İlk çeyrekteki 17 sayılık avantajı koruyamayan Cimbom, ligde kalabilmek için son kozunu Play-Out’ta oynayacak. 4 takım arasında ilk ikiye giremezse, Galatasaray Bayan Takımı’nın ardından erkek takımı da küme düşmüş olacak.

GALATASARAY, dün Bandırma Banvitspor’a 71-69 yenildi ve normal sezonda TBL’ye veda etti, ama Play-Out oynayacak. Bandırma’daki kader maçında G.Saray ilk periyoda fırtına gibi girdi ve bir anda sarı kırmızılılar lehine fark açıldı. Boddicker’ın 12, Jacobson’un da 7 sayı attığı ilk periyotta Banvitli oyuncuların elleri ayakları titredi. İlk çeyrek 28-11 G.Saray’ın oldu.

İkinci periyoda Turgay Çataloluk ve Önder Külçebaş’la başlayan Banvit, 1-2-2 alan savunmasına döndü. G.Saray’a şut şansı vermeyen bu savunma anlayışının yanında Turgay ve Önder’in sayıları yağmur gibi gelince, bu çeyrek de 27-10 Banvit’in oldu ve devre 38-38 berabere bitti.

Kazandıran taktik

Üçüncü ve dördüncü çeyrekte müthiş mücadele vardı. İki taraf da maçı kazanmak için tüm güçlerini ortaya koydu. Üçüncü çeyrek 18-16 Banvit lehine gelişirken, son çeyrek 15-15 berabere sonuçlandı. Banvit’te Turgay, Önder ve Ersin skor gücünü yüklenirken, G.Saray’da Boddicker, Jacobson, Burak ve Johnson karşılaşmayı kazanmak için sayılar üreten oyunculardı. Ancak, Banvit seyircisinin de desteğiyle G.Saray’ı 71-69 yenerek kümede kalmayı başardı.

Bu karşılaşmada tribünleri dolduran seyircinin küfürsüz bir şekilde takımlarını destekleyişi takdire şayandı. Banvit’e maçı kazandıran taktik, ikinci periyotta yapılan 1-2-2 alan savunmasıydı. Oyuna sonradan giren Turgay Çataloluk sayılarıyla takımını kümede bırakan oyuncu olurken, bana göre maçın yıldızı Önder Külçebaş’tı. 19 sayı atan Ersin Görkem ile birlikte, 9 sayı, 8 ribaund ile oynayan Önder’in G.Saray alt yapısından yetiştiğini belirtmemde yarar var.

Ektiklerini biçtiler

G.Saray sezon başından beri ne ektiyse onu biçti. Başkan Özhan Canaydın’ın basketbolu hiç düşünmediğini her ortamda söylemesi, ‘Bu bütçeyle beşinci olacağıma, küme düşerim daha iyidir’ diye açıklamalar yapmasının, G.Saray kız ve erkek takımını moral olarak çökerttiğini belirtmem gerekiyor. Ayrıca sezonun flaş ekiplerinden F.Bahçe ile G.Saray’ın bütçelerinin eşit olduğunu da söylemek isterim. G.Saray’ın bundan sonra işi daha da zor. Çünkü oynayacağı Play-Out’ta rakiplerinin önüne bir yabancı ile çıkmak zorunda. Kümede kalmaları hiç de kolay değil.
 
Benim üzüldüğüm nokta ezerek yenebileceğimiz kolpa bir takıma ve onların piyonlarına karşı sahadan boynu eğik ayrılmak onun haricinde biz zaten bunları yaşamayı haketmiştik...!!!!!!!!!!!!!
 

Üst