İlkan Karaman

Daha önce de İlkan ın kafaca iyi olmadığını, konsantrasyon problemlerini de uzunca süre yaşayacağını yazmış ve tepki görmüştüm. Geleceğe dönük iyi bir hamle gibi gözükse de iki sene oynayıp NBA ye kapak atma derdindeki bir oyuncuda Cevher varken neden ısrar edildi onu da anlamadım.

Cevher gayet karakter sahibi, İlkan a nazaran boy-en-şut gibi konularda daha hazır ve pişmiş, sertlik konusunda da en azından geçtiğimiz yıl kendini kanıtlamış bir oyuncuydu. TOFAŞ ta olduğu esnada İlkan ı defalarca kez izleme şansı buldum ve diyebilirim ki kafaca asla büyümeyecek bir çocuk. Bakın Kenan Sipahi bugün bile gayet oturmuş bir karaktere sahip ancak İlkan için söyleyebildiğim tek şey yerini bulduğudur.

Cevher den vazgeçerek dertsiz başımıza dert aldık. İlkan da Fülker de oynayarak karaktersizliğinin cezasını çeksin.
 
Kural olarak bu tür olaylarda izlenecek yok önce TBF'ye, sonra Spor Genel Müdürlüğü Tahkim Kuruluna başvurmaktır. Ama bu olayda "basında yer aldığı kadarıyla" Federasyona gönderilmemiş bir sözleşme olduğu için (Özel Sözleşme) ne yazık ki SGM Tahkim Kurulu tarafından itibar görmemektedir. Bu konunun en güzel örneği yine Fenerbahçe ile ilgili olan Deniz Barış kararıdır. Tek farkı o olayda 2 sözleşme olmasıdır ama özünde Özel Sözleşme sebebiyle hukuki uyuşmazlık aynıdır. O olayda o zamanki adıyla GSGM Tahkim Kurulu Özel Sözleşmeyi dikkate almamıştı. GSGM kararı Yargıtay'a gitmiş ama "görevsizlik" nedeniyle bakılmamıştı. Daha sonra aynı konu "parasal ihtilaf" sebebiyle Yargıtay'a kadar taşınmış ve sadece tazminata hükmedilmişti.

Özetle "konuşulduğu gibi federasyona gönderilmiş bir sözleşme yoksa" İlkan Karaman Fenerbahçe'de oynar (ki şahsi düşüncem kendisine yakışanın bu olduğudur, artık bu kulübün kapısından içeri girmemelidir.) ancak, Galatasaray Özel Sözleşme hükümlerine göre sadece parasal kazançlar sağlar.

Tekrarlamakta fayda var: Bu analiz basından öğrendiğimiz bilgiler ışığındadır. Eğer henüz basına yansımayan bilgiler, sözleşmeyle ilgili detaylar varsa izlenecek yol ve sonuç farklılık gösterecektir.
 
Fenerbahçe Ülker'in Galatasaray Medical Park'tan kadrosuna kattığı İlkan Karaman, NTVSpor.net'e özel açıklamalarda bulundu.
Sarı-Lacivertli takımın milli basketbolcu ile 3 yıllık sözleşme imzaladığını duyurmasının ardından basketbol gündemi sarsılmış ve gözler İlkan Karaman'a çevrilmişti.
Gündemdeki isim İlkan Karaman, transferi hakkında net konuşurken, "Fenerbahçe'de oynamak istiyordum, Sarı-Lacivertli kulübe imza attığım için mutluyum" ifadelerini kullandı.
En başından beri Fenerbahçe'de oynamak istediğini dile getiren İlkan, "Uzun süredir Fenerbahçe'den Semih Özsoy ile görüşüyordum, benimle devamlı ilgilendi. Sürekli kendisiyle konuşuyorduk, bir derdim olduğunda da benimle ilgilendi, oturduk, dertlerimi paylaştı, yardımcı oldu. Başkan Aziz Yıldırım da benimle ilgileniyordu, ben zaten orada olmak ve oynamak istiyordum. Fenerbahçe'ye imza attığım için çok mutluyum. En başından beri Fenerbahçe'de oynamak istiyordum, gerçekten çok istiyordum" diye konuştu.
reklam

Uzun süredir milli takım kampında olan İlkan Karaman, bu sürecin önemli maçlar öncesinde kendisinde konsantrasyon eksikliğine yol açtı mı sorusuna ise, "Milli takım açısından ve benim açımdan bir sıkıntı yok. Uzun süredir milli takım kampındayım ve buraya konsantre olmuş durumdayım, kafam burada ve karışık değil. Medyada çıkan haberlere bakmıyorum, takip etmiyorum. Milli takıma ve önümüzdeki maçlara bakıyorum" dedi.
Galatasaray ile bugüne dek kimseyle konuşmadığını söyleyen milli oyuncu, Sarı-Kırmızılı kulüpten aldığı ücretin geri verilmesiyle ilgili olarak da "O konulara ben karışmıyorum, ilgilenmiyorum. Menajerim bakıyor" dedi.
 
İlkanın nasıl bir kişi olduğunu da gördük böyle karaktersize bizde yer yoktu zaten. Layık olduğu takım orasıdır madem orda forma giymeyi de çok istiyormuş orda oynasın beyefendi.
 
Arkadaş nedir bu herkesteki fener hayranlığı.. Herkesin ağızında (fb yaş tahtaya basmaz) lafı..

Yaş tahtaya basmaz dediğiniz adamlar 1 yıldır kendi çabalarının sonucu oluşturulduğunu iddia ettikleri sporda şiddet yasasıyla yargılanip damgalandilar..

Ayrıca bizim yönetim (ki kendilerini bende beceriksiz ve en ufak bi başarısızlıkta birbirlerinin kuyusunu kazmak icin yarışacak insan topluluğu olarak görüyorum) o kadar mal mi ki, zaten en büyük rakibine gelecek vaat eden oyuncunu kaptırarak yerin dibine girmişken birde üzerine aksam saatlerindeki (ilkan bizimdir mealindeki) açıklamayı yapsın..

Tabi bununla beraber ilkan fb'ye resmen giderse bizim yönetimin malligi ve beceriksizliği tescillenir ve bunun tek bir çözümü olur: ISTIFA

Bunun dışında bırakın şu fener yaş tahtaya basmaz GEYIĞINI..

Fenerbahçe hayranlığı mı? Geçin bunları. Adamlar takımımızı sabote etti. Sen Fb ülker'e yap bakalım aynısını bırakıyorlar mı? Şube başıboş bırakıldı uzun süre...
 
Şu açıklamalardan sonra İlkan Florya'dan içeri dahi girmemeli, girip paspas yapması bile istenmemeli.
 
Yazık sana... Ama inan sen bu karakterinle orda çok mutlu olursun, kafanda çok rahatmış ooohhh ne mutlu sana ilkan tam fenere layık birisin sen.
 
Açıklamalarıyla aynı zamanda karşıyakanın karaktersizliğini de bir kez daha ortaya koymuş. Uzun süredir görüşüyorlarmış Semih Özsoy'la Aziz Yıldırım'la da görüşmüşler. Demezler mi ey karaktersizler siz ezeli rakibinizin 5 sene sözleşmeli oyuncusuyla ne diye görüşüyorsunuz. Yok ama adamlar ahlaksız yapacak bir şey yok ki.
 
Bu işte gerçekten çok değişik durumlar var ama biz bile haklı olsa şu şerften yoksun insan şu kulübün kapısından girerse bende ne kombine alırım ne maça giderim umarım en ağır cezayı alır şu adi ve aklını çelen şahsiyetler .
 
Oyuncunun söyledikleri delildir, başka bir klüple sözleşmesi olan oyuncuyla transfer görüşmesi yapmanın cezası bellidir, bu saatten sonra yönetimimizin fb'den ve ilkandan bunun hesabını çok sağlam sorması gerekir, daha önemli bir konuda turgay demirel denen zatın biran önce o koltuktan defedilmesi..
 
BiZde mirsad ın yokluğun da ipekçide kimi bağrımıza basacağız diye düşünüyorduk ki sen çıktın karşımıza ipekçide görüşmek üzere...
 
Şu demeçten sonra artık İlkan defteri bizim için kapanmalı tabiki hesap da sorulmalı. Bence artık onun yerine genç bir 4 numara düşünmeliyiz. Samet Geyik uygun gibi duruyor.
 
İlkan madem fener tek istediği takımdı da 5 senelik sözleşmeyi bizle neden imzalıyor.Şimdi bu karekter mi.Böyle şey görmedim hayatımda.

Bu şekil demeç veren ne futbolcu oldu ne başka bir sporcu.Emre bile sadece ben çocukluğumdan beri fenerliyim den başka bir şey söylemedi.Galatasaray da geçen günleri için olumsuz bir laf etmedi.

Şaka gibi bir durum.Bu pis durumun bir tarafında Galatasaray olması benim hiç hoşuma gitmedi.Bu şekil bir oyuncu hakkında bizden hiçbir yetkilinin demeç bile vermemesi gerekir bence.Yapılacak bir şey varsada sonuna kadar yapılsın.

Ancak İlkan Karaman adında birini gezmek için bile olsa tesislerimizden içeri girmemesi gerekir.Şu adamın oynadığı milli takımı bile tutmak gelmiyor içimden.Bakalım bugünkü Beyaz Rusya maçını nasıl seyredicem:(
 
Sözleşmeli oyuncu'ya fb li yöneticilerin İlkan'ın dediği gibi neden ilgi alakalı gösteriyor anlamış değilim..belliki oyuncunun aklını çelmişler..eğer gerçekten haklıysak fb'ye büyük darbe vurmamız gerekiyor İlkan'ın yaptığı açıklamalardan sonra..
 
Can Isbakan @canisbakan

ALİ ÖZSOY: Karşıyaka'dan sonra İlkan boşta kalmış gözüküyor. Özel anlaşmaysa bize ibraz edilmemiş. Titizlikle inceleyip kararı açıklayacağız
 

Üst