IWBF Europe Champions Cup B Grubu 1. Maçı | Engelsiz Aslanlar - C.D. Fundosa ONCE

IWBF Europe Champions Cup B grubu ilk maçında 3 Mayıs 2013 Cuma günü 16.45′te karşılaşacağımız C.D. Fundosa Once takımını tanıyalım:

Tam ismi “Club Deportivo Fundosa Once” olan takım, İspanya’nın Madrid şehrinde 1994 yılında kuruldu. 19 yıllık kulüp tarihi boyunca 11 kez İspanya şampiyonu olan takım, 1997 yılında İspanya’ya ilk ve tek Champions Cup zaferini tattırdı. Kulüp bunun yanı sıra 3 kez bu kupada ikincilik kazandı.

Geçen sezon İstanbul’da düzenlenen turnuvada çapraz grubumuzda yer alan Fundosa, son maçta Santa Lucia’yı yenerek yarı finalde rakibimiz olmuştu. Engelsiz Aslanlar’ımızın yarı finaldeki iyi performansı ile turnuvada üçüncülük maçına çıkmaya mahkum ettiği İspanyol temsilcisi, İtalyan Elecom Sport Roma’ya yenilerek turnuvayı dördüncü sırada tamamlamıştı.

Fundosa Once bu sezon İspanya Ligi’nde yalnızca tek mağlubiyet aldı ve sezonu 17-1′lik derece ile şampiyon tamamlandı. (İspanya Ligi’nde play-off oynanmıyor.) Ligdeki tek yenilgisini 16. haftada MIDEBA karşısında aldılar. (54-75)

Euroleague 1 elemelerinde İtalya’nın Roma kentinde mücadele eden Fundosa, Santa Lucia (ITA), Hyeres (FRA), Padova (ITA) ve Tel Aviv (ISR) takımlarını mağlup ederek 4-0′lık derece ile finallere isimlerini yazdırdılar.

İspanyol ekibinin finallerin güçlü ekiplerinden biri olduğunu söylemek gerekir. Milli takımlarının en önemli oyuncularından Zarzuela kadrolarında bulunuyor. Bir diğer İspanyol Rafael Muino da düşük puanlı olmasına rağmen takımına önemli katkılar vermekte. Fundosa’nın en önemli iki oyuncusu Britanyalı Terry Bywater ve Çek Cumhuriyeti vatandaşı Petr Tuçek. İspanyol ekibi tamamen bu ikilinin verimliliği üzerine kurulmuş gibi duruyor. Bu ikiliye Avustralyalı Bill Latham destek veriyor. Bywater ve Tuçek’in 4.5 puanlık iki oyuncu olmaları takımı sıkıntıya sokacakmış gibi gözükse de Daniel Stix (1.5 Puan, 16 yaş) ve Pablo Cubo’nun (2.5 puan, 17 yaş) yalnızca 2 puanı işgal etmeleri nedeniyle Stix – Cubo – Zarzuela – Bywater – Tucek beşini kullanabilmelerini sağlıyor. Muino – Zarzuela – Latham – Bywater (Tuçek) dörtlüsünün toplamı 13.5 toplama sahip olması da Stix ile birlikte kadronun tamamlanabilmesini sağlıyor. Kısacası, uzun beşimize karşılık verebilecek, üretken bir takım ile karşı karşıyayız. Ligde 77 sayı ortalaması ile oynamaları çok büyük bir gösterge.

Fundosa karşısında en büyük avantajımız kadro derinliğimiz olarak gözükmekte. Özellikle Seyran veya Seda oyundayken Ferit – Özgür – Fifi – Tristan beşi ile oynayabilmek rakibimizin bir pozisyonda mutlak suretle fizik dezavantajı yaşamasına neden olacaktır. Bunun yanı sıra boyalı alanın mümkün mertebe kapanması ve yapılacak baskı bizim için oldukça önemli. Maçın ilk yarısı bizim açımızdan oldukça zorlu geçecektir ancak ikinci yarıda ipleri elimize alacağımızı, kontrollü bir şekilde maçı tamamlayabileceğimizi düşünüyorum. İspanyol ekibinin tek avantajı taraftarı olarak gözükmekte. Yine de ligde, kupada ve elemelerde yalnızca tek maç kaybetmiş bir takım ile karşı karşıya olduğumuzu unutmamak gerekir.

Fundosa’nın takım kadrosu:

4 Daniel RODRIGUEZ MARTIN (1.0)
5 Daniel STIX SOTO (1.5)
6 Carlos Francisco VERA ANTEQUERA (3.0)
7 Pablo Jesus ZARZUELA BELTRAN (3.0)
8 Javier GOMEZ DOMINGUEZ (2.0)
9 Alejandro ZARZUELA BELTRAN (3.0)
11 Javier LOPEZ MARTINEZ (4.0)
12 Bill Brian LATHAM (4.0)
13 Rafael MUIÑO GAMEZ (2.0)
14 Petr TUCEK (4.5)
15 Jaume LLAMBI RIERA (1.5)
22 Almudena MONTIEL CORTIJO (2.0)
23 Terence Edwuard BYWATER (4.5)

Not: Parantez içindeki sayılar oyuncuların puanlarıdır.
 
Evet, başlıyoruz. Fundosa kuvvetli bir ekip. Turnuvanın İspanya'da olması, Bywater ve Latham takviyeleri ile önemli bir favori olarak dikkat çekiyorlar.

Geçen sene yarı finalde elediğimiz takıma göre daha kuvvetli bir ekip. Zorlanacağız. Yine de ilk maçı almak mühim. Kadro derinliğimiz en önemli avantajımız. Seyran'ın oynayacağı beşte uzun bir takım ile sahada yer olabilecek olmak, Sofyane, Ferit, Özgür ve Fifi gibi, onlarda eşleşme problemi yaratır. Sofyane, Özgür ve Fifi topla yaratıcılığı da kuvvetli oyuncular olduğu için mutlaka ters eşleşme, boş adam yaratılabilir.

Hücum anlamında sıkıntı yaşamayız, o yüzden savunmaya dikkat etmemiz gerekir.

Haydi Engelsiz Aslanlar! O kupa ellerinizde yükselerek İstanbul'a dönecek!
 
Başarılar kulübün yüzakı şubesi, her daim Avrupa´ya bakan penceresi...

Başarılar Engelsiz Aslanlar ve Sedat Hocam.
 
Maçlar kısa aralıklarla oynanacağı için başlangıçlar çok önemli. Güzel başlarsak güzel bitiririz. Başarılar takımımıza.
 
Çizgiden baya sıkıntı yaşıyoruz.Tartışmalı dış atıştan başlayarak bir türlü öne geçemedik.Eski dost baya üzüyor. :)
 
Kötü oynadığımız maçı muhteşem bitirdik.

Her şeyin bizim elimizde olduğunu söylemiştim, yineliyorum.

İşi buralara getirmeden, maç sonu konsantrasyonuyla! Haydi!
 
3.Periyotta fark 10 sayıya çıktıktan sonra tam saha baskıyla rakibin ritmini bozduk ve pota altında direnci artırarak iyi bir geri dönüşle maçı kazanmayı bildik. Umarım maçlar ilerledikçe performansımızı yükseltiriz.
 
2.maç hakkında konuşmaya pek fazla gerek yok, kalitemizi ortaya koyarak kazandık. İlk maç için, gerek turnuvanın ilk günü olmasının stresi ve maça iyi girememek takımı biraz zorladı. Son 5 dakikada çok sert savunma yaptık bu çok önemliydi. Özellikle Bywater hamlesi Fundosa'yı baya güçlendirmiş, 2.maçtada Tucek az süre aldı. Büyük ihtimal Beşiktaş ile eşleşecekler yarı finalde.. Finale çıkmakta sorun yaşamayacağımızı düşünüyorum.. Galatasaray-Fundosa finali gözüküyor..
 

Üst