IWBF Europe Champions Cup Final | Engelsiz Aslanlar - SSD. Santa Lucia Roma

images



Engelsiz Aslanlar'ımız IWBF Europe Champions Cup'ta rakiplerini birer birer yenerek kupaya sadece 40 dakika uzaklıkta, rakibimiz İtalyan SSD Santa Lucia. Bugün saat 13.15'te takımımız kupaya dördüncü kez uzanabilmek için sahada olacak. Peki Santa Lucia nasıl bir takımdır? Engelsiz Aslanlar'ımız neler yapmalı? Rakibimizi tanıyalım.

Tam adı "Societa Sportiva Dilettantistica Santa Lucia Sport Roma" olan kulüp, 1960 yılında kendi şehirlerinde düzenlenen tarihin ilk paralimpik oyunları zamanında kuruldu. Hastane/Rehabilitasyon Merkezi yapısıyla birlikte birçok spor dalına destek verdi ve İtalya'da paralimpik spor branşlarının gelişiminde önemli bir yere sahip oldu.

Tekerlekli sandalye basketbolunun İtalya'daki en önemli temsilcisi olan Santa Lucia, ilk olarak 1978-79 sezonunda ulusal turnuvada boy gösterdi ve altı takım içerisinde dördüncü sırada yer aldı. Gelişimine hızla devam eden takım, 1981 senesinde ilk şampiyonluğuna ulaştı. 1988 yılında ilk kez organize edilen Andre Vergauwen Kupası'nı müzesine götürmeyi başardılar. 1995 senesine gelindiğinde ise 10 şampiyonluk kazanılmıştı!

Santa Lucia'nın bir sonraki hedefi Avrupa'nın en büyük kupasında başarı kazanmaktı ve bunu 1998 yılında Champions Cup'ı kazanarak başardılar. Aynı başarı 2003 ve 2007 senelerinde de tekrarlandı. Santa Lucia 2002 ve 2009 yıllarında ise Andre Vergauwen Kupası'nı kazanma başarısı gösterdi.

İtalya'da sayısız lig ve kupa şampiyonluğuna 3 Champions Cup ve 3 Andre Vergauwen Kupası ekleyen Santa Lucia'nın ne kadar sağlam bir sistemin ürünü olduğunu anlatmak kelimelerle pek mümkün olmuyor.

Santa Lucia birkaç sezondur çok iyi bir savunma takımı olarak dikkati çekerken, bu sezon yaptıkları savunmanın boyutu gerçekten muhteşem. Bu sezon İtalya Ligi'nde oynadığı 12 karşılaşmanın dokuzunu kazanarak sezonu en tepede tamamlamalarında potalarında maç başına yalnızca 51.5 sayıya izin vermelerinin büyük bir etlisi var. Ev sahibi oldukları Euroleague 1 eleme gruplarında ise potalarında maç başına 45.5 sayıya izin vererek 3 galibiyet 1 mağlubiyet ile ikinci olarak Champions Cup finallerine katılma hakkı kazandılar. Champions Cup A Grubu'nda yer alan İtalyan temsilcisi Zwickau'yu 76-64, ev sahibi Valladolid'i 63-50 ve Beşiktaş'ı 65-57 mağlup ederek grubunu namağlup birinci sırada tamamladı. Yarı final maçında Euroleague 1 elemelerinde tek mağlubiyetini aldığı İspanyol Fundos Once'yi 60-57 mağlup ederek finalde Engelsiz Aslanlar'ımızın rakibi oldular. Champions Cup'ta dört maçında ortalama 57 sayı yiyen Santa Lucia hücumda ise bir o kadar problem yaşayabilecek bir takım.

Roma ekibinin kadrosu şu şekilde:

4 ANDREA TRULLI (2.5)
5 MARCO STUPENENGO (2.0)
6 AMINE MOUKHARIQ (3.0)
7 MOHAMED SANNA ALI (1.5)
8 SAMIR BADER (4.0)
9 CHRISTIAN FARES (4.0)
10 IAN LYNCH (1.0)
11 ANDREA PELLEGRINI (4.5)
12 MATTEO CAVAGNINI (4.5)
13 STEFANO ROSSETTI (4.0)
14 JACOB OWEN COUNTS (3.5)
15 DOMENICO BELTRAME (2.5)

Takımın en önemli skor opsiyonu İtalya ulusal takımının da en önemli oyuncularından olan Matteo Cavagnini. Bu oyuncuya Counts ve Moukhariq eşlik ediyor. Rakibimizi umutlandırmamanın tek yolu onlara yapacağımız iyi savunma olacaktır. Eğer Santa Lucia'yı 50 sayı civarında tutabilirsek, final maçı bizim için beklenenden rahat geçecektir. Cavagnini'yi boyalı alandan uzak tutmak ve Moukhariq'in dış şutlarına dikkat etmek bu hedefe kolaylıkla ulaşabilmemizi sağlar.

Engelsiz Aslanlar'ımız altıncı kez katıldığı Champions Cup'ta geleneği bozmadan gruptan çıkmayı başardı ve bir kez daha final oynama hakkı kazandı. Daha önce oynadığımız dört finalin üçünde şampiyonluğa uzanan takımımız, bir kez daha şampiyonluğa yakın. Final maçının favorisiyiz ancak sporda kağıt üzerinde favori olan değil, yüreğini, inancını, isteğini sahaya yansıtan takım mutlu sona ulaşıyor.

Şimdi İtalyanlara şampiyonun kim olduğunu gösterme vakti! Engelsiz Aslanlar'ın ruhunu dosta düşmana gösterme vakti! Gün, kupayı yeniden Türkiye'ye getirme günüdür! Gün, Engelsiz Aslanlar'ı hava alanında bir kez daha şampiyon olarak karşılama günüdür! 2008 yılında kazandığımız ilk şampiyonluğun isteği, arzusu, ateşi ile... Arma ile, forma ile...

Haydi Galatasaray! Haydi Engelsiz Aslanlar!

"Olmasa milyon dolar cebinde! Aslan ruhu var yüreğinde! Bu forma ölçülmez ki parayla! ENGELLERE BAŞ KALDIR OYNA!"

[video=youtube;uvrIBjzaXgc]http://www.youtube.com/watch?v=uvrIBjzaXgc[/video]
 
2.periyotta savunmamızı sağlamlaştirinca üstúnlüğû ele aldık. Bu maçın kilit noktasi savunma olacak bu anlaşıldı. Allah utandirmasin...
 
Net olarak savunma yapmamız gerekiyor. Onları kendi silahlarıyla vurmamız lazım.

Öngörümden kötü savunduk ilk çeyrekte. 33 sayıyı bu şekilde gördüler. İkinci yarı daha sert savunmak şart zira onlar da dozajı artıracaklar. Umutlandırmamak lazım!
 

Üst