Kadın Voleybol Milli Takımları

Elinize sağlık kızlar, sonuna kadar hakettiniz.
Gerçekten çok büyük başarı milli takım bazında tüm takım sporları tarihimizdeki en büyük başarıdır.
 
Elinize sağlık kızlar, sonuna kadar hakettiniz.
Gerçekten çok büyük başarı milli takım bazında tüm takım sporları tarihimizdeki en büyük başarıdır.

Genel bir görüş olsun ama mesajınıza da katılmıyorum. VNL Dünyanın en iyi takımlarını biraraya getiren bir lig ama bir Dünya Şampiyonası değil. Örneğin Avrupada içimizden geçen Sırbistan ve İtalya kadrolarının en iyi oyuncularıyla oynamadı bu turnuvayı. Her yıl yapılan bir organizason ve o yıl Olimpiyat, Dünya şampiyonası ya da Avrupa ve benzeri Kıta şampiyonlukları varsa asla hedef kupa olmuyor. Biz önce bir Dünya Şampiyonası ya da Olimpiyatlarda madalyayı da geçtim yarı final oynayalım ve Avrupa Şampiyonasında şampiyon olalım sonra konuşalım. Bu yıl Avrupa Şampiyonu olursak bu kupadan çok daha değerlidir. Çeyrek finalden itibaren yolumuz çok kalabalık olacak o yüzden ekstra değerli olur.

"Yeni Türkiye"nin en önemli özelliği başarısızlığı başarı, başarıyı çok büüyük başarı olarak göstermeye çalışması ve bunu becermesidir. Elbette sporda da farklı bir yol izlenmiyor. Yıllarca tüm başarısız sonuçlara rağmen kulüp takımlarının başarılarının algısının da katkısıyla "Sultanlar" çok başarılı olarak algı oluştu. Başarısız olduklarında eleştirmeyi zul görüp destek olmalıyız naraalrı atıldı. Yahu başarısız olunduğunda eleştirmemek bir insanı daha iyi yapmaz bunu anlayamadı bu millet! Asıl destek eleştirmektir ki daha iyi olsunlar. Eleştirmedikçe nasılsa bize kucak açacakalr diye diye yerinde saydı takım. Bu konuda bari doğululuk yapmayalım lafa gelince batıcı olanlar yapıyor bunu bir de en çok.

Tüm bu olumsuzluklara rağmen artık başarı çıtasını istesek de istemesek de yukarıya çıkaracağız. Bunu da öz mü öz türk oyuncuyla yapmayacağız ama. Vargas etksi çok önemliydi bu takım için ve sahada gördük. Bizim gibi takımlar için yıldız oyuncu etkisi elzem. Çin, Japonya, ABD gibi ekol ülkeler yıldızsız da başarılı olabiliyor ama biz bir ekol oluşturamadığımız için bu tip takımı birkaç kademe yukarı çıkaracak oyuncuya ihtiyaç vardı. Artık en üst seviye takımlarla aynı seviyeye yaklaştık.

Ben başarıyı yapabilecekelerinin ne kadarını başardığı üzerinden görürüm. Bugüne kadar kağıt üstünde iyi kadrolarla zirveyi göremediysek bunun sorumluları sahaya etki edenlerdir. O seviyede oyuncu kadrosu oluşturabildiğimiz için mevcut ve geçmiş federasyonlarla sporcular içinde emeği geçen tüm kulüp ve antrenörlerin ve emeği geçen herkesin başarılı olduğunu söyleyebiliriz. Ancak bu sayede bir Avrupa Şampiyonasına en önemli 3 favori olarak gitmemiz bu takımı oluşturanların başarısıyken en iyi3 takımdan 3. olarak çıkmamız takımın başarısı olarak gösterilemez. Bir başarı varsa Erkek Milli Takımımızın olimpiyat seviyesine soluğunu hissetirmesidir. Muhtemelen katılamasak da sadece 1 dünya sıralamsıyla kaçıracağız. Kısa zamanda elde edilen bu seviye yükselişi asıl takdiri hakeden.
 
Eyüp Bey'in söylediklerine tamamen katılıyorum.

Bu noktada şunu ifade etmek istiyorum biz Vargas'ı parasını verip transfer ederek vatandaşlık verdik ve oynattık hatta ilk etapta Vargas Sırbistan vatandaşı olacaktı belki iç sebepler nedeni ile bu gerçekleşmedi. Gerek turnuvada her takımın as kadrolarını getirmemesi gerek Taismari Aguero gibi siyasi iltica talebi benzeri ya da Egonu gibidirekt çocuk yaşta voleybol eğitimini burada vermeden yetiştirilen bir oyuncu olmadığı için başarıyı en büyük başarı olarak göremiyorum. Önümüzdeki Avrupa Şampiyonası hedef sayılabilecek gerçek bir turnuva olacaktır.

Vargas'ın takıma etkisi direkt formasyon değişikliği ile kendini göstermiştir. Vargas olmasa Ebrar pasör çaprazı derya ,ilkin, Hande, Saliha Yaprak smaçör rotasyonu ile oynayacak takım Ebrar'ı smaçöre çekmiş belli kötü manşet gelse dahi Vargas'a atma lüksüne sahip olmuştur.
 
Hoca değişimi de çok olumlu yansıdı.Bir de uzun boylu pasor kullanınca bloklarda duvar ördük.Umarim Avrupa şampiyonasında benzer sonuç alabiliriz, tebrikler kızlarımıza
 

Üst