Kadın Voleybol Milli Takımları

A Grubu:

25.09.2009
Hollanda - Hırvatistan
İspanya - Polonya

26.09.2009
Polonya - Hırvatistan
İspanya - Hollanda

27.09.2009
Polonya - Hollanda
Hırvatistan - İspanya

B Grubu:

25.09.2009
Türkiye - Fransa
İtalya - Almanya

26.09.2009
İtalya - Türkiye
Almanya - Fransa

27.09.2009
Fransa - İtalya
Almanya - Türkiye

C Grubu:

25.09.2009
Belçika - Belarus
Bulgaristan - Rusya

26.09.2009
Bulgaristan - Belçika
Rusya - Belarus

27.09.2009
Belarus - Bulgaristan
Rusya - Belçika

D Grubu:

25.09.2009
Azerbeycan - Sırbistan
Slovakya - Çek Cumhuriyeti

26.09.2009
Slovakya - Azerbeycan
Çek Cumhuriyeti - Sırbistan

27.09.2009
Sırbistan - Slovakya
Çek Cumhuriyeti - Azerbeycan
 
Bayanlar Avrupa Şampiyonası NTV Spor´da

25 Eylül - 4 Ekim tarihleri arasında Polonya´da düzenlenecek olan ve Sultanlarımızın da mücadele edeceği Bayanlar Avrupa Şampiyonası NTV Spor´da!

Son yılların vazgeçilmez spor kanalları arasında yer alan NTV Spor? 25 Eylül - 4 Ekim tarihleri arasında Polonya´da düzenlenecek olan ve A Bayan Voleybol Milli Takımımızın da mücadele edeceği Bayanlar Avrupa Şampiyonası´nın yayın haklarını satın aldı.

NTV Spor? sadece Bayanlar Avrupa Şampiyonası´nı yayınlamakla kalmayıp Sultanlarımızın mücadele edeceği maçlardan önce ve sonra? Son Set programından yakından tanıdığınız Burcu Hakyemez? V.G.S.T.T. Menajeri Nalan Ural ve Geçmişte Bayan Milli Takımımızın Antrenörlüğünü yapmış olan Reşat Yazıcıoğulları? maçları yorumlayarak genel bilgiler verecekler.
--------------------------------
Bu güzel haber.
 
Erkek basketbol takımımızdan sonra bayan voleybol takımımız da Avrupa Şampiyonası için Polonya'da.. Aynı salonda, Wroclaw'da grup maçlarını oynuyoruz..

Kadromuz; Esra Gümüş, Neslihan Darnel, Naz Aydemir, Deniz Hakyemez, Neriman Özsoy, Nihan Yeldan, Gizem Güreşen, Gözde Kırdar, İpek Soroğlu, Eda Erdem, Bahar Toksoy, Pelin Çelik, Meryem Boz ve Elif Onur.

Seda Tokatlıoğlu'nu göremiyoruz.. Nedenini bilemiyorum..

Maçlar;

25 Eylül Cuma 16:00 Türkiye-Fransa ?

26 Eylül Cumartesi 16:00 İtalya-Türkiye ?

27 Eylül Pazar 18:30 Almanya-Türkiye

Tv: Ntvspor

Filenin sultanlarına bir kez daha başarılar..Erkek voleybol takımımız ev sahibi olmasına rağmen başarılı olamadı ama bayan takımımız daha iyi durumda rakiplerine göre.. Beklentiler biraz daha yüksek haliyle..
 
burası biz galatasaraylıların forumu olduğu için söylemeden geçmemek lazım; milli takımın pasörü 90 doğumlu naz aydemir sıkı bir galatasaraylıdır ama fenerbahçede oynamaktadır.. kendisini bir ışıl alben gibi sahiplenip, yıllarca kaptan olarak görme imkanını değerlendirmemişizdir.. kız resmi sitesine galatasaraylı olduğunu açık açık yazacak kadar amatör ruhlu ama onu kapacak profesyonel yöneticimiz yokmuş demekki.. yazık.. şimdi bakın resmi sitesi sarı-laciverte bürünmüş..
 
Emre Yuksel' Alıntı:
Seda Tokatlıoğlu'nu göremiyoruz.. Nedenini bilemiyorum..

Seda sakatlığından dolayı kadroda yok, hücum yönünde onu çok arayacağız,Gözde ve Neriman da sakatlıktan çıktıkları için formsuzlar.Yine hücumda bütün yük Neslihan'a kalacak.Birde Eda'yı da iyi kullanırsak oda hücumda çok katkı sağlayacaktır.
Ne yazık ki Gülden de kadroda yok.İdari bir karar ile kadroya alınmamış.Tartışmasız Türkiye'nin en iyi liberosu kadroya alınmıyor,inşallah yokluğunu aramayız.

Bu arada bende milli takımlar bölümüne başlık açmıştım,iki başlık olmuş. :roll:

Avrupa Şampiyonası Türkiye'nin Kadrosu ;Birde mevkileriyle birlikte verelim;

Pasörler ;
Naz Aydemir (Fenerbahçe Acıbadem)
Pelin Çelik (?)

Orta Oyuncular ;
Eda Erdem (Fenerbahçe Acıbadem)
Bahar Toksoy (Vakıfbank Güneş Sigorta Türk Telekom)
İpek Soroğlu (Fenerbahçe Acıbadem)

Smaçörler ;
Esra Gümüş (Eczacıbaşı Zentiva)
Gözde Kırdar (Vakıfbank Güneş Sigorta Türk Telekom)
Deniz Hakyemez (Galatasaray)
Elif Onur (Nilüfer Belediyesi)
Neriman Özsoy (Eczacıbaşı Zentiva)

Pasör Çarprazları ;
Neslihan Darnel (Vakıfbank Güneş Sigorta Türk Telekom)
Meryem Boz (İller Bankası)

Liberolar ;
Nihan Güneyligil (Fenerbahçe Acıbadem)
Gizem Güreşen ( Vakıfbank Güneş Sigorta Türk Telekom)
 
bayanlarımız ilk maçlarında fransayı 3-0 yenmişler.. fransanın grubun en zayıf halkası olduğu söyleniyordu.. bu galibiyetle büyük ihtimalle 2. turu garantilemiş olduk..kalan 2 maçtan en kötü birini kazansak 2. tura da avantajlı gideriz..

set skorları da oldukça farklı... iyi bir başlangıç.. benim gibi izlemek isteyip de izleyemeyenler için bu gece 00.30 da ntvsporda maçın tekrarı var..
 
Emre Yuksel' Alıntı:
set skorları da oldukça farklı... iyi bir başlangıç.. benim gibi izlemek isteyip de izleyemeyenler için bu gece 00.30 da ntvsporda maçın tekrarı var..
Maçı izledim,doğrusu pek izlemeye değecek bir maç değildi,izlenmesede pek birşey kaybedilmez.Tabiki Türkiye adına güzel bir sonuç.Neslihan çok etkili değildi,zaten gerekte yoktu,o ağırlığını koyacağı maçları bilir.Bugün özellikle Eda'yı çok beğendim,hücümda çok etkiliydi.
Milli maçları Trt'den izlemeye alıştığım için Ntv izlemek biraz garip geldi.Güven Göktaş'ın anlatımını aradım.Maçları Alev Anakök'ün yorumlaması iyi olmuş.Bazı kişiler Aylin Üstündağ(Fb tv deki voleybol maçlarını yorumlayan kadın) maçları yorumlasaydı keşke diyorlar,şaka gibi. :?
Yarın ki maçımız İtalya ile saat 16.00'da.Asıl gücümüz bu maçta belli olacak.
 
Emre Abi başlığı yeni gördüm.Eskiden lisanslı voleybol oynayan biri olarak voleybolu severim de.Orkun Abi de bu sene sportif direktör oldu şubeye.Bu yüzden midir bilinmez eşi Neslihan Darnel'i koyu yazıp,şuan kendi oyuncumuz olan Deniz Hakyemez'i normal fontta yazmanı biraz garipsedim açıkçası.

Bunun dışında Naz'la ilgili söylediklerinize katılmamak elde değil.

İlk maçta Fransa'yı da çok rahat geçtik gerçekten.
 
yok gazanfer.. ben senin kadar bilmem voleybol camiasını.. orkun kim onu bile bilmem: ) neslihan takımın en büyük kozu, beklentilerin en yoğunlaştığı oyuncudur diye düşünmüştüm.. başka bir amacım yoktu.. affet : )
 
İtalya'ya 3-0 yenildik maalesef.. İlk set biraz umut verdi takımımız ama setin sonlarına doğru havlu attık.. Son 2 sette de bıraktık maçı.. Neyse Grupta rakibimiz değildi zaten İtalya önemli olan Almanya maçı.. O maçı kazanırsak yarı final şansımız artar..
 
Saadet Unal' Alıntı:
İtalya'ya 3-0 yenildik maalesef.. İlk set biraz umut verdi takımımız ama setin sonlarına doğru havlu attık.. Son 2 sette de bıraktık maçı.. Neyse Grupta rakibimiz değildi zaten İtalya önemli olan Almanya maçı.. O maçı kazanırsak yarı final şansımız artar..

Tam bilmiyorum ama kaybetsek bile yarı final sansımız sürmüyor mu ?
 
Almanya maçı var.Onu yenersek avantajlı çıkıyoruz guruptan.Her guruptan üç kişi çıkıyor ama derin hesapları bilmiyorum.En iyisi Almanya'yı yenelim de işin ince hesaplarını es geçelim.
 
Fikstür aynen Avrupa basketbol şampiyonasında olduğu gibi. İlk 3 e girenler puan durumuna göre diğer grupla birleşerek 2. tur maçları oynayacak. Sonrasında da çeyrek finalden öteye aynen devam. Bu yüzden kaybettiğimiz maçlarda bile skor önemli.
 
Ne yazık ki Almanya'ya 3-2 kaybettik.
Gülden gibi hem manşeti hem savunması iyi olan bir liberon varken onu kadroya almayıp,manşet özürlü bir liberoyu birinci liberon yaparsan bu sonuçla karşılaşırsın.Bizim milli takım antranörlerimiz hepsi kadro seçimlerinde hep böyle saçmalamak zorundalar mı?
Neslihan'ı tanıyamıyorum.
 
"gülden'in alınmaması idari bir karar " yazıyordu bir yerde.
galatasarayın futbol maçıyla çakıştığından ara ara bakabildim son setlere.. neden naz'ın oynamadığını da merak ettim açıkçası..
bu maçı kaybettiğimiz için öbür grupta işimiz çok zorlaştı.. en çok kazanmamız gereken maçı kaybettik...şimdi gruplar birleşti ve ilk 2 ye girmemiz lazım.. rakipler çek.cum, azerbaycan ve sırbistan.. minimum 2 galibiyet lazım.. duruma göre hepsini kazanmamız da gerekebilir.. işimiz çok zorlaştı..
önümüzdeki ilk maç 29.Eylül.2009 salı akşamı 21.00 de Sırbistan'a karşı..
 
Emre Yuksel' Alıntı:
"gülden'in alınmaması idari bir karar " yazıyordu bir yerde.
galatasarayın futbol maçıyla çakıştığından ara ara bakabildim son setlere.. neden naz'ın oynamadığını da merak ettim açıkçası..

Naz eski Naz değil, pas tercihlerinde çok fazla yanlış yaptı turnuva başından beri. Başlamadan öncede kendisi söylemişti "yeni düzeldi bileğim tam anlamıyla olmasada elimden geleni yapacağım" diye. Aslında en doğrusu sağlam bir Pelin'le başlayıp avantajlı durumlarda Naz'la devam etmek ama anterenör tercih etmiyor. Sırbistan'da 3 te 3 le gelen, şampiyonanın favorilerinden biri. İşimiz zor...
 
eski sosyalist ülkelerin müthiş bir takım sporu geleneği vardı.. bazı ülkeler ( macaristan gibi ) dağılıp gitti ama hala çok sağlam duranlar var.. sırbistan, hırvatistan gibi.. sırbistanın son senelerde sessiz kalsa da müthiş bir futbol takımı vardı.. basketbol ve voleybol takımlarının durumu ortada.. hepsinde zirvedeler.. sutopunda bile dünya şampiyonu oldular.. aynı şekilde sosyalist düzende devam eden çin ve küba gibi ülkelerde de mtühiş bir voleybol geleneği, alışkanlığı var.. yine sosyalist düzenden çıkma polonya'yı eklemeyi de unutmamak lazım.. erkek takımı şampiyon olalı bir ay bile olmadı..

biz kollektiflikten uzak olduğumuz için takım sporlarında düzenli bir başarı, bir gelenek sahibi olamıyoruz.. daha çok güreş, halter gibi biresyel sporlarda gelen, şahsa bağlı başarılarla yetiniyoruz.. eşref apak iyi atıyor olimpiyat üçüncüsü oluyor, kötü atıp elemeleri geçemiyor.. biz tamamen O na bağlıyız. İkinci bir Eşref kendi çabalarıyla çıkana kadar.. Konu biraz dağıldı ama sırbistanın bir takım sporu geleneği , kültürü olduğunu vurgulamak istedim..
 

Üst