Kadın Voleybol Milli Takımları

Adamlar yıllardır sistemli bir şekilde zaten iyi olan kadrolarını iyi oyuncuları yerleştirerek geleneği devam ettiriyorlar. Bizde toptan değişim oluyor hemen hemen her branşta. Avrupa 2.si olan bir takımdan bir tek Neslihan ve Esra kaldı sanırım şimdi Seda ve Pelin ara sıra milli takımdalar. Bahar Urcu, Elif Ağca, Aysun Özbek (ki kendi isteğiyle bıraktı), Gülden Kayalar, Özlem Özçelik, Natalie Hanikoğlu, Çiğdem Can, Sinem Akap, Mesude Kuyan, Gülden Kayalar vb. isimlerle beraber şimdiki yeni nesli kaynaştırarak oynatmak yerine, yıldızlarda dünya 2.si olan kızları A Milli yapmayı tercih ettik. Haliyle istenen sonuç oluşmadı. Bizi 3-0 la geçen gün, Akdeniz oyunlarında 2-0 dan 2-3 ile dağıtan İtalya 2002 deki ana kadroyu koruyarak yeni isimler takviyesiyle bugün başa oynamaya devam ediyor. Dünya Şampiyonasında pasörlerimiz Bahar ve Elif'ti şimdi ikiside takımda yok, Natalie bir köşeden Neslihan bir köşeden smaçlarla ortalığı inletirken şimdi hep Neslihan'a bakar olduk. O kadar oyuncudan bir smaçör daha çıkaramıyoruz. Anlık başarılarla, yenildik ama ezilmedikli avuntulara devam bireysel sporlar dışında.
 
bir de şöyle bir fark görüyorum halil;

takım sporlarında jenerasyon diye bir şey var, tamam, kabul.. altyapıda , çeşitli yaş gruplarında çok başarılı takımlarımız oluyor.. basketbolda da oldu bu, futbolda da oldu.. ama biz nedense bu yeni jenerasyonu, a takım seviyesine hasarsız getiremiyoruz.. mesela son avrupa şampiyonası 3. sü olan sırbistan ,2-3 oyuncu hariç 1987 ve civarı jenerasyon. Biz o takımla her seviyede çarpışıyorduk ama bir türlü yenemiyorduk.. Hatta İzmir'de bizi finalde yenip Avrupa şampiyonu olmuşlardı.. Bizim o takımımızdan Hakan Demirel, Cenk Akyol, Cemal Nalga gibi isimlerin milli takımla alakaları yok artık.. Semih Erden in ne denli kendini geliştirdiği tartışılır.. Emre Bayav tamamen kayboldu gitti.. Oğuz Savaş idare ediyor.. Bir tek Ersan İlyasova üzerine koyarak devam edebildi..

Ama Sırbistan olduğu gibi duruyor.. Aynı kadro şimdi A takımını oluşturuyor ve daha ilk turnuvalarından 3.lük çıkarıyorlar..Bir dahakine de kesin finaldeler.. Biz de o geçişlerde problem var.. Belki oyuncuların kulüp takımlarında süre almakta zorlanmaları, yabancı kontenjanı falan sorun oluyor..

Ben çok ukalalık etmek istemem ama kadroyu yanlış bulmuyorum.. Yani alttan gelen iyi bir jenerasyon için esra ve neslihan ablalık yapmak için yeterli.. Biz sadece daha iyisini yapabileceğimiz için üzülüyoruz.. Bir de şunu unutmamak lazım; tüm bayan sporlarında önce mental güç, mental dayanıklılık , moral geliyor.. biraz da bu yönde çalışmamız gerekiyor diye düşünüyorum. hemen suratlar düşüyor.. omuzlar çöküyor.. benim gördüğüm bu..
 
Şu takıma Natali gibi bir oyuncu ve Gülden girse çok şey değişir.Deniz,Gözde,Neriman ile bu iş olmayacak,top öldürmekte sıkıntı çekiyoruz.Bazen Deniz beni deli ediyor,blok aut dışında hiç top öldürdüğünü görmüyorum.Rakipler mi çok iyi defans yapıyor yoksa Deniz mi topları rakibin üstüne vuruyor anlamıyorum?Anladığım birşey varsa oda Deniz topa vurunca topun defans tarafından çıkarılacağı.
Halil İbrahim' Alıntı:
Natalie bir köşeden Neslihan bir köşeden smaçlarla ortalığı inletirken şimdi hep Neslihan'a bakar olduk.
Aynen öyle,yalnız eline baktığımız Neslihan da bu Neslihan değil.
Şuan turnuvanin en skorerleri şu şekilde:

Natalya MAMMADOVA (AZE) 77 points
Virginie de CARNE (BEL) 73 points
Yekaterina GAMOVA (RUS) 71 points
Margareta Kozuch 65
Neslihan DARNEL 46 sayi

MAMMADOVA da Azerbayca'nın tek hücüm silahı ama şuan turnuvann en skoreri. Neslihan formsuz mu yoksa pasörlerle mi anlaşamıyor bilmiyorum,ama onun biraz daha iyi oynaması olumlu anlamda takımı fazlasıyla etkileyecektir.
Birde bu takımın en önemli silahlarından biri Eda,ama onu devreye sokmak için pasöre iyi manşet gelmesi lazım,böylelikle ortadan daha çok oynayalım,bu noktada Nihan yerine Gizem'in oynaması çok daha iyi olur.

Bayanlar Avrupa Liginde Nikolic'in,İvana'nın,Vesna'nın olmadığı çömez Sırbistan'a bile 2-0 dan 3-2 yenildik,yani işimiz zor.
Gerçekten bu gibi ülkeler dediğiniz gibi kişiler değişse de mantaliteleri değişmiyor,aynı seviyede devam ediyorlar.

Ben çok ukalalık etmek istemem ama kadroyu yanlış bulmuyorum.. Yani alttan gelen iyi bir jenerasyon için esra ve neslihan ablalık yapmak için yeterli.. Biz sadece daha iyisini yapabileceğimiz için üzülüyoruz.. Bir de şunu unutmamak lazım; tüm bayan sporlarında önce mental güç, mental dayanıklılık , moral geliyor.. biraz da bu yönde çalışmamız gerekiyor diye düşünüyorum. hemen suratlar düşüyor.. omuzlar çöküyor.. benim gördüğüm bu..

Emre abi dediğin çok doğru,özellikle bayan sporunda moral çok önemli,biz bu noktada iyi bir takım değiliz ne yazık ki.Mesela rakibimiz Almanya takımı buna güzel bir örnek,onlar çok geride bile olsalar asla oyundan düşmüyorlar,aldıkları her sayıdan sonra sarılışları bile farklı.
 
Emel Dizili' Alıntı:
Almanya takımı buna güzel bir örnek,onlar çok geride bile olsalar asla oyundan düşmüyorlar,aldıkları her sayıdan sonra sarılışları bile farklı.

evet almanların sarılışları bile farklı : ) ben bilirim.. italyanlar da fena sarılmıyor.. onlar da başarılı olsun isterim herhangi bir yerde:)
 
takımımız maalesef ilk turda kaybettiğimiz almanya maçının acısını 2. turda çok yaşadı ve hala da yaşıyor.. 2. turda sırbistan ve azerbaycan'ı yenip 2/2 yaptık.. Büyük ihtimalle bu akşam da çek cumhuriyetini yenip 3/3 yapacağız.. ama ilk turda almanyaya 3-2 yenilmemiz ve almanya'nın sırbistanı da yenmeyi başarması ile bizim işler zora girdi.. eğer sırbistan,almanya'yı yenebilse idi şansımız gayet fazla olacaktı ama olmadı.. bugün azerbaycan almanya'yı yenerse yarı final şansımız olacak.. çok zor ama tabii ki imkansız değil..

yarı final yapsak da yapmasak da bence başarılı bir turnuva geçiriyoruz, geçirdik.. çok genç bir takım olmamıza rağmen son maçta hala yarı final şansımızı koruyoruz ki kazandığımız maçı geri vermiştik.. çek cumhuriyetini de yenerek 6 maçımızın 4 ünü kazanarak grup aşamasını tamamlayacağız büyük ihtimalle.. 5.lik maçını oynarsak da kazanma ihtimalimiz gayet yüksek..
 
Ne Almanyaymış yahu.Önce bizi sonra Sırpları 2-1 den gelip yendiler ve bizim yarı final hayallerimize sekte vurdular.Yinede kardaş Azarbeycandan bir güzellik bekliyorum,eğer İtalyaya karşı oynadıkları oyunu oynarlarsa yenmeleri hiç süpriz olmaz.İnşallah şu Almanlara dur derler,bizde zaten Çekleri yeneriz ondan sonra ver elini yarı final.İlk güzelliği beklendiği gibi İtalya yaptı ve Sırpları yendi,sıra Azerilerde. ;)
 
Güle güle yarı final :(

Almanlar Azerileri resmen dağıttı.Azerbaycan çok kötüydü.

İşte başkalarının eline bakınca sonuç bu oluyor malesef.Kaliteleriyle değil belki ama ettikleri mücadele ile Almanya yarı finali sonuna kadar haketti.

Bize gelince en azından Avrupa şampiyonasında yarı finali görmemiz gerekirdi.Zaten Brezilya'nın,Küba'nın vs.olduğu bir dünya şampiyonasında derece elde etmek imkansız gibi birşey,en azından avrupa şampiyonasında kendimizi daha çok göstermeliydik.
 
Almanya maçını kaybetmemiz kötü oldu, ama bundan sonra amacımız beşinci olmak. Çek Cumhuriyeti turnuvanın en zayıf ekiplerinden biri. Bu maçı kazanmamız durumunda beşincilik maçına çıkacağız diye biliyorum. Beşinci olmamız durumunda bundan sonraki turnuvaya ön eleme oynamadan katılacağız diye bir haber okumuştum. Doğru mudur?
 
Yiğit Pazar' Alıntı:
Bu maçı kazanmamız durumunda beşincilik maçına çıkacağız diye biliyorum. Beşinci olmamız durumunda bundan sonraki turnuvaya ön eleme oynamadan katılacağız diye bir haber okumuştum. Doğru mudur?

Beşinclik maçına çıkmayacağız.Sadece bu maçı alırsak set sayılarına bakılarak beşinci mi altıncı mı olduğumuz belli olacak.
Evet,ilk altıda bitirirsek bir sonraki turnuvaya ön eleme oynamadan katılacağız.
 
Disiplini her zaman başarı getirğini Almanlar bütün spor dallarında gösterdi. Basketbolda ve voleybolda çoğu takımdan kalite olarak aşağıda olsalarda bunun üstesinden geldiler sürekli.

Bu arada yanlışsam düzeltin, biz ve bizim gruptan gelen iki takımın diğer gruptaki takımlara karşı yenilgisi yok. Kısaca Almanya maçında sandığımızdan daha çok kaybetmişiz.
 
avrupa 5.si olduk ..

26. Avrupa Bayanlar Voleybol Şampiyonası'nda Türkiye, play-off'larda yer aldığı (F) Grubu'ndaki 3. ve son maçında Çek Cumhuriyeti'ni 3-0 yendi. Grubunu 8 puanla 3. sırada bitiren (A) Milli Takım, yarı final şansını yitirdi.

(F) Grubu'nda yaptığı 3 maçtan da galip ayrılan Türkiye, buna karşın yarı final şansını yitirdi, ancak şampiyonayı 5. sırada tamamladı. (A) Milli Takım böylece, 2011 yılında yapılacak bir sonraki Avrupa Şampiyonası finallerine doğrudan katılma hakkı kazandı.
 
bu durumla ilgili dün akşam tvde de konuşuldu.. statü eleştirildi.. ilk turda bir maç kaybet, ikinci turda hepsini kazan ama elen.. çeyrek final turu olmadığı için elendik aslında.. basketbol gibi gruplar birleşiyor, 3 er takım devam ediyor ama çeyrek final yok..5-6 maçı da yok.. aldığımız mağlubiyeti telafi etmek hiç bir şekilde mümkün olmadı.. yine de iyi bir turnuva geçirdiğimiz ve bir dahaki turnuvanın şampiyon adaylarından olacağımız görüşüm değişmedi.. bir de seda tokatlıoğlu olursa bu takımda tamamdır..
 
gün itibari ile turnuvanın yarı final karşılaşmaları oynanacak.. çeyrek final turlarının ve klasman maçlarının oynanmadığın bir turnuvadan ne beklersiniz ? şöyle bir şey bekleyebilirsiniz mesela..turnuvanın ilk gününden beri aynı grupta olan ve 2. turdan beraber kalifiye olan italya-almanya birbiriyle yarı final oynar, diğer gruptan kalifiye olan hollanda ile polonya da biribiriyle oynar.. neden çapraz eşleşme yok anlaşılır gibi değil.. bunun nedeni ev sahibi polonya'yı finale kadar italya ile karşılaştırmamak olabilir.. organizasyon, turnuva komitesi, artık her kimse bilmiyorum.. allem ettiler,kullem ettiler.. bugün de hollandayı alaşağı ederlerse polonya-italya finalini oynatacaklar.. voleybol biraz daha gözden uzak bir spor diye görülmedi pek ama orada skandal işler oldu.. hakemler rezil maçlar yönettiler mesela.. bizim maçlarda da gördük.. yarım metre içerde olan toplara aut bayrakları çekmeler, elle alakası olmayan toplara blok-aut çalmalar.. bazı takımların doğrandığı yönünde yabancı bloglarda çok sert yazılar var.. biz evsahibinden uzak durduğumuz için pek hissetmedik herhalde ama diğer taraftaki bazı takımlar ,ülkeler isyanları oynuyorlar..
 
Mehmet Yıldırım' Alıntı:
5.olacağımızı hiç ama hiç tahmin etmezdim.Helal olsun kızlarımıza.
Şaşıracak bir olay yok Mehmet. Bizden daha hafif kadro ile yer alan Almanya bile yarıfinal şimdi. 2-1'den maçı verdik onlara. O maçı kazansaydık şimdi biz yarıfinal belkide o maçıda kazanıp finalde olacaktık. Gerçi bu aptal sistemde yine italya gelecekti ama umut işte. 5. hoş bir sonuç ama ortada beklenmeyen birşey yok. Diyebilirsiniz son turnuvada 10. olmuşuz şimdi ise 5. başarısızlık nerede ama atlanılan nokta aynı basketbolda olduğu gibi kolayca madalya alacağımız bir şampiyonayı daha 'gelecek senelere' ümitlenerek geride bıraktık.
Ben ümitlenmekten bıktım artık.
 
beklenen oldu ve italya, hollanda'yı 3-0 geçip bir kez daha avrupa şampiyonu oldu.. karşılarında 1.90 ı aşkın 6 oyuncuya sahip bir takım olmasına karşın blokları çok iyi oturttular ve iyi zamanlamaları ile bu zor görevin altından kalktılar.. yaş itibari ile italya ve hollanda için jenerasyon değişim vakti geldi.. hollanda voleybol için yaşlı kabul edilebilecek oyuncularla oynadı zaten turnuvayı.. polonya'da 3.lük maçında hiç bir varlık gösteremeyen Almanya'yı zorlanmadan geçip bronz madalyayı aldı.. Onlar da bir dahaki turnuvanın favorilerinden olacaktır.. Bizim 5. olmamız da gayet iyi.. İlk 4 e sarkabilirdik ama yarı final maçlarını kazanabileceğimizi pek sanmıyorum.. italya, hollanda ve polonya diğer takımlardan zaten farklıydılar.. 2011 de görüşeceğiz bu rakiplerle artık..
 
Final beklendiği gibi iki takım arasında oldu,finaldeki sonuçta beklendiği gibi oldu ve İtalya şampiyon oldu.Mvp ödülü Manon Flier'e gitti,Hollanda'ya teselli olur.

Glinka ve Skowronska gibi en önemli iki hücum silahı olmamasına rağmen 3. olan Polanya'yı ve 4. olan Almanya'yı görünce 5.lik tatmin etmiyor insanı.Yinede geçen turnuvaya göre iyi bir çıkış yaptığımızdan dolayı ve Rusya gibi bir devin üzerinde bitirdiğimiz için bu sonuç iyi diyebiliriz.Genç bir takımız var,ileride bu turnuvaları daha iyi yerlerde bitirebiliriz.
 
emel bu avatar da federer'in küçüklüğü de de düşüp öleyim hemen.. zaten artık sabah kalktığımda güneş tam doğmamış oluyor, zaten bugün pazartesi, zaten hava yağmurlu.. tam bunalım..ölmek için uygun bir gün..
 

Üst