KBL 3. Hafta | Galatasaray 91-78 İstanbul Üniversitesi

Kadınlar Basketbol Ligi'nde 3. hafta:

Galatasaray - İstanbul Üniversitesi

Tarih: 21 Ekim Cumartesi
Saat: 14:00
Salon: Ahmet Cömert Spor Salonu
Yayın: Karşılaşmanın yayını bulunmamaktadır


İstanbul Üniversitesi sezona iki mağlubiyetle başladı, birinci haftada deplasmanda Canik BLD'ye 84-72, ikinci haftada kendi sahalarında AGÜ Spor'a 73-68 mağlup oldular.

İstanbul Üniversitesi'nin antrenörü Emre Özsarı, Julie Vanloo, Claudia Pop, Ifunanya Ibekwe, Rebekah Gardner ve genç oyuncu İlayda Güner önemli oyuncuları.

Sarayın Sultanları'na İstanbul Üniversitesi karşısında başarılar diliyorum.
 
Son düzenleme:
Son Eurocup maçlarında adını bilmediğim bir takımdan 32 sayı fark yediler. Gerçi bizim de durumumuz çok iyi sayılmaz. Bonner'siz Prag'ı zar zor yendik. Bu maç özelinde tahminim 15 sayılık bir galibiyet olur.
 
Önceki sezonlarda göre zayıf bir kadro kurdu Üniversite ama biz de henüz hiçbir maçı erken koparamadık, rahat kazandığımız Quigley, Jelena ve Gigi'nin 20-22 dk.dan fazla süre almadığı bir maç olmasını umuyorum.
 
İlk yarıyı 43-27 önde kapattık, ilk yarıda Allie Quigley 9 sayı, Gintare Petronyte 8 sayı 5 ribaunt, Olivia Epoupa 8 sayı, Jelena Dubljevic 7 sayı 6 ribaunt, Gizem Başaran 6 sayı, Işıl Alben 5 sayı 4 asist ile mücadele etti.
 
Sarayın Sultanları, İstanbul Üniversitesi'ni 91-78 mağlup etti.

Galatasaray'da Jelena Dubljevic 18 sayı 8 ribaunt 3 asist, Işıl Alben 11 sayı 2 ribaunt 10 asist, Gintare Petronyte 16 sayı 8 ribaunt, Allie Quigley 21 sayı, Gizem Başaran 6 sayı, Özge Kavurmacıoğlu 5 sayı, Olivia Epoupa 10 sayı 2 ribaunt ile oynadı.

3p7qy5.jpg
 
Son düzenleme:
Takımda 2-3 numarada savunmayı iyi yapabilen oyuncu yok bu yüzden kısa savunmamız kötü. Epoupa'nın enerjisi de bir yere kadar sürüyor. Quigley gibi 2-3 oynayabilen ama savunma nitelikli bir oyuncu alırsak iyi olur. Epoupa da sadece Avrupa maçlarında oynar. 4 yabancının oynayabildiği ligde oynamak için ya extra işler ya da extra pozisyonda oynamak gerekiyor. Şu an Epoupa bunu yapamıyor. O yüzden bunu yapabilen birisi lazım dar rotasyonumuzun olduğunu düşünürsek. Tabii bir de atletik pivot kesin lazım. Tek Gintare ve Gizem yetmiyor. Zaten Sopron ve Prag uzunlarıyla bizi ezdi desek yanlış olmaz.

Işıl'ın 11 sayı 10 asist, Epoupa'nın 10 sayı, Jelena'nın 18 sayı attığı maçta bile İÜ gibi takımı kolayca yenemiyoruz, maçı kopartamıyoruz. Bir yerlerde sorun var. Umarım Marina hocamız çözer artık bu problemi.
 
Zaman zaman tbf'nin yazılı anlatımından maçı takip ettim.Ki ellerinden gelse onu bile kaldırırlar.Takımımızın hiçbir şekilde macını izleyemiyoruz.Bizden son derece kalite anlamında düsük takımlar facebooktan canlı yayın yapıyorlar.Bizim Galatasaray Basketbol ile ilgili sayfalarımız neden yapmıyor anlamıyorum.

Maçta Ibekwe erken faul problemine girdi bu da bizim isimize geldi.Öte yandan ilk 2 macta oldugu gibi bu mactada farkı actıktan sonra fark 4-5 lere kadar düstü.Bjk macındada benzer durum olabilir çünkü çok kötü bir takımlar bu sene.
Asıl gücümüzü evimizdeki Yakındoğu macında görürüz diye düsünüyorum.
 
Işıl 34, Jelena 33 dakika. onlara en yakın Quigley 23 dakika.

Sürekli baskılı savunma ile oynadığımız için Quigley az süre alıyor galiba. Çünkü savunması sıfır. Zaten ilk 5 başlatmıyor.
Ne zaman yedekler girse Üniversite gibi zayıf bir takım bile farkı kapatıyor. Işıl ile Jelena muhtemelen 35 dakika ortalalaması ile bitirir sezonu, allah sakatlık vermesin.
 
V30rzj.jpg


“Yeni bir yola girdik”

Galatasaray Kadın Basketbol Takımı’nın İstanbul Üniversitesi karşısında aldığı 91-78’lik galibiyetin ardından Başantrenörümüz Marina Maljkovic maç sonu basın toplantısında galibiyeti şöyle değerlendirdi:

“Hafta içi Prag’a karşı aldığımız büyük galibiyetin daha iyi bir anlam kazanması için bugün ligde kazanmamız gerektiğini oyuncularıma maç öncesinde söylemiştim. Sopron ve İzmir maçları geride kaldı, ki İzmir maçını kazanmıştık ama bu maçlar izlemesi keyifli maçlar değildi açıkçası. Şimdi yeni bir yola girdik. Sıradaki maçımızda Çarşamba günü EuroLeague’de tarihi başarılarla dolu bir takıma konuk olacağız. Bourges takımı yıllarca kendi ligini domine etmiş bir takım. Takımımın o deplasmanda nasıl bir karakter ortaya koyacağını göreceğiz, ben de bunu merakla bekliyor olacağım.”
 
İrem Naz'ın 27 dakika oynaması çok güzel ama bu süreye rağmen skora hiç katkı yapamaması da düşündürücü.

Merve Uygül hak ettiği süreyi almış nihayet. 01.29!

Meltem 16 dakika, yavaş yavaş geliyor aslan parçası.

Ben bu Epoupa'yı hiç beğenmiyorum.
 

Üst