KBSL 9.Hafta | Galatasaray Çağdaş Faktoring 61-103 Beşiktaş

Sayılara dair mükemmelliyetçi, bir parça obsesif insanın panzehiri gibi kadın basketbol oldum olası. 2014-2015'te Prag'a Abdi İpekçi'de 72-43 kaybedip, sonra ikinci maçta gidip Prag'da 72-43 yenmiştik. 1997-1998'de Fenerbahçe'ye karşı iç sahada 98-41, deplasmanda 88-46'lık galibiyetlerimiz var. Yakın dönemde de Fenerbahçe'ye Euroleague deplasmanında 107-62 kaybettik. Kadın basketbolu izlemeye devam etmek bu skorları görmek demek, takımın ötesinde branşın dinamikleri üzerinden skora yaklaşmak istiyorum.

Armada Ekaterinburg'un uzun yıllar boyunca sahada kütük gibi dikildiği ortamda Paden geldiğinden bu yana hücumdaki hareketliliğimiz, hızımız izlettiriyordu. Bugün ilk yarı da pek farklı değildi aslında. İkinci yarıda forumda sıklıkla yazılmış olan; oyun oynamaya başladık fakat oyuncu kalitesi yetersiz vurgusu Eurocup grubunun aksine ilk kez sonuç üzerinden de ortaya döküldü. Smith ve kısa oyuncuya ek hamleler dahi düşünülebilir kendimizle yarış halinde olacaksak. Yoksa ligden yana beklenti yok, Eurocup'ta da BLMA ve Bourges dışında rakip neredeyse yok görüntüsü vardı. Beşiktaş bugün itibariyle Panathinaikos deplasmanında tesadüfen kazanmadık, özellikle Balkanlardan yabancılar çok istekli dedi.

Bir de dostlar, öncelikle Gsbasket'e ya da farklı sosyal ağlara atılan çizik dahi Galatasaray basketbolu ve Galatasaray voleybolu adına doğrudan katkı. Keza Galatasaray futbolu adına da katkı, zira bizler fetişizm üzerinden Galatasaray futboluna karşı duran ya da spora dair iktisat; finans bilmeyen insanlar değiliz. Bunu da anlatmış oluyoruz. Bununla birlikte biz erkek voleybolda şampiyonluk hesabı yaparken Beşiktaş'ın erkek voleybol takımı bildiğimiz YOK. Sahada var olan son takımlarından birinde bize geçtiğimiz hafta servis turunda ateş ederek galibiyeti getiren Ahmet Tümer varken YOK, Halkbank'ta bugün önüne oyuncu alınan İzzet Ünver varken YOK. Kadın voleybolda Beşiktaş lige daha yeni çıktı, kağıt üzerinde kadroları bizden önde olduğu halde geçtiğimiz hafta Fenerbahçe derbisinde son seti 25-10 kaybettiler. Bizim takımsa bugün çoğumuz için Tanrı'nın istenmeyen kızları formunda olduğu halde Fenerbahçe'yi kimseyi hayıflandırmayacak düzeyde zorladı. Demem o ki, takımları ilerletmeyi ve geliştirmeyi işaret etmek çözüm fakat branştan çekilmek değil. Kalkıp da milyonlarca dolarlık yatırım yapılmazsa 2013 ve yanlış hatırlamıyorsam 2018'de Şampiyonlar Ligi'nde Final Four yapan Galatasaray kadın voleybol takımıyla ikinci ligden geçtiğimiz yaz birinci lige dönen Beşiktaş kadın voleybol takımına oyuncuların yaklaşımı baya fark ediyor zira.
 

Üst