Kendi Salonun-Takim Kurmak-Gelir

Basit hesap.Bugun 5.000 kisi geldi diyelim Abdi Ipekciye.
Bilet 5 YTL diyelim.

5.000*5 : 25.000

Sezonda boyle 10 mac oynadin diyelim.

25.000*10 : 250.000

Su andaki degerle 250.000.000.000 eder.

-----------

Gelelim konusmaya.
Bugun Abdi Ipekcide en az 7.000-8.000 kisi vardi.
Biletler 7.500.000 civarindaydi vede localari saymiyorum bile.
Final oynarsan iddiali olan maclarin sayisini hesapliyalim.
Efes*Ulker*Diger iki buyuk*Play-off ta en az 7 mac yaptigini varsayalim yine bunlarla kendi evinde.Eder 11 mac.
Yani yukaridaki hesaptan cok daha iyi bir tablo cikiyor onumuze.

Bunu gormek bu kadar zormu anlamiyorum.
Merkezi bir yere insanlarin sahiplenebilecegi bir yere oncelikle salonunu yapicaksin.
Sonra takimini seyircinin sevebilecegi ve yine sahiplenebilcegi bir kadroyla kafaya oynicak sekilde kurarsin.
Birde salonunda organizasyonlar yaparsin.Muzik yayinidir,Pon-pon kizlardir,Smac showlaridir.
Spor okullari kurarsin.Liselerde genc Galatasaraylilari organize edicek maclara getirecek organizasyonlar hazirlarsin.

Sonrada oturur geliri beklersin.

Bugun Caferaganin bile heryerinde reklamlar vardi.Forma ve salon reklamlarinin gelirlerinide eklerseniz bu tabloya sonuc sanirim birseyler gosterir.

Yonetim yonetmekten turemis.Keske oturup kalmakla ilgili birsey kullansa bazi yoneticilerimiz!
 
Salon en önemli taşlardan bir tanesi. Kendi salonunuz olduğu zaman neler olur:
1) Xin de dediği gibi nakit akışı sağlanır. Xin dediklerine ek olarak da kombine olayına girilirse kendi salonumuz olunca bence azımsanmayacak kadar kombine satılabilir.
2) Salonun yeri de önemli ama çok alakasız bir yer olmadıkça ciddi sayıda insan gelir, insanlar orayı sahiplenir ve takıma itici güç olunur. SamiYen mantığında bir salonumuz olsa ne akdar güzel olur. İpekçi bence Olimpiyat Stadı gibidir. Herkes giderken, şu sevgi de olmasa çekilcek iş diyerek gidiyordur çünkü soğuk bir ortam var.
3) Bizim olan bir yere dahip oluruz, taşınamaz mallarımıza bir tane daha eklenir ve bu da klubü büyütür, hem maddi açıdan hem de prestij olarak.
4) Avrupa'da oynadığımızda kendi ismimizi verdiğimiz bir salonda oynarız, avrupalılara belki de Sami Yen'den sonra 2. bir isim ezberletiriz.

Bütün bunlar olunca, ister istemez bir yatırım yapılması lazım. Bu da para çıktısı demek. İlk senelerde gerekirse biraz daha pahalı tutulur biletler, gerekirse büyük yatırımlar yapılmaz, ama o salonun sahiplenilmesi ve taraftarın gücüyle takım iyi birşeyler yapar. Zaten salon bir altyapıdır, temeldir. Onun üstüne kadro kurmak çok daha rahat olur.

Gerçekçi olursak, salonunumuz olmasının en yakın ihtimali Aslantepe projesinde yeni stadımızın yanına yapılmasıdır. Umarım yönetim bunu yapar yada bunu yapacak bir yönetim çıkar. Düşünsenize güzelliği, 4te basket maçı, 6da bitiyor, adam gibi girişleri olan insaanların eziyet çekmediği kapılardan 6 gibi stada, tam da takım o saatlerde sahaya çıkar ısınmaya zaten. Ahhh ah bunlar bir gün gerçekleşsin, salon yapılsın stadımızın yanına, sıcak bir ortamı olsun, kadro da yakışır derecede kurulsun şu renklere ambleme, o zaman en azından futboldan sonra bir Spor klubü olduğumuzu hatırlarız. Bunlar olduktan sonra da belki de sırayla hep beraber önce voleybola et atarız ne dersiniz? :)
 
cok güzel düsünceler ancak bu yönetim anlayısıyla imkansız. surda okurken bile tüylerim diken diken oluyo ama bi hayalden öteye gitmeyecegini düsündükce de kahrolmuyo degilim.
 
Türkiye'de yöneticiliğin tanımı işine gelenleri yapmak, beceremediklerine bahane üretmek. Basketbolun dünyada konumu belli, NBA organizasyonunda dönen para belli, Avrupa'da dönen para hatrı sayılır. Bu kadar millet enayi mi ?

Gelir getirmeyen şube diye safsatalarla ortaya çıkmanın tercümesi milletle dalga geçmek. Gelir getirecek ne yaptı da gelir getirmedi diye ağlıyor başkan efendiye sormak lazım. Bizim safsatalara karnımız tok. Salonundan,bilmemnesinden vazgeçtim Lukunku denilen adama 3 milyon dolar bulan adam basketbola da bulacak. Kısa ve net...
 
Bugune dek bizim basket subesi yonetimi gelir kaynagi olarak TV gelirleri (o da Efes ve Ulker'in hakkini da alarak) disinda baska ciddi bir kaynak olusturmayi denemedi, dusunmedi.

Madem kaynak yaratmak icin baska hicbir proje yoktu, subenin ozerkligini saglamak icin bunca gayret niye sarfettiler ki?
 
ultras341' Alıntı:
cok güzel düsünceler ancak bu yönetim anlayısıyla imkansız

turkiyede yoneticilik genelde reklam, vitrin olarak dusunulur.

bu yuzden de sadece o koltuga oturmak, adini duyurabilmek icin bu islere kalkisirlar.
 
Fenerbahce*Ulker macinda salonda en fazla 1.000 kisi bedava iceri girmistir.Zaten bu bilinc olduktan sonra herkes parasini verir merak etme.
 
X' Alıntı:
Fenerbahce*Ulker macinda salonda en fazla 1.000 kisi bedava iceri girmistir.Zaten bu bilinc olduktan sonra herkes parasini verir merak etme.
bağıran adamaların %80 i bilete para vermez bilirsin...bağırmayan bi taraftar istiyorsan onun içinde başarı gerekir...
 
Birbirinizin kalbini kırmayın forumda hele ki böyle argo sözleri bu forumda kabul etmemi kimse beklemesin. Bu kadar aciz misiniz haklılığınızı anlatmakta veya birbirinizi kırmak için mi argo deyimler kullanıyorsunuz.

Zaten maça gelen bir avuç insanız ki hala bir ispat peşindesiniz. Birbirinizi soğutuyorsunuz.

Rahatsız olunan bir yöntem varsa bu ortak bir nokta bulunarak tartışılır. Gerginlik yaratmak neye veya kendini ispat etme yoluna girmenin kime ne faydası var.

Burada herkesin ve her yöntemin bir renk olduğunu, farklı şeylerin telafuz edilmesinin doğru yönteminin bulunmasında faydalı olacağının üzerinde inatla duruyor ve çabalıyorum ama bu çabamı boşa çıkarmaya devam edilirse müdahale etmeyeceğim sanılmasın. Heleki artık belli bir süredir burada olanlar bunu hala göremiyorsa asıl bizim çabamız boşa gidiyor, biz boşa çabalıyoruz.
 
selim53' Alıntı:
X' Alıntı:
Fenerbahce*Ulker macinda salonda en fazla 1.000 kisi bedava iceri girmistir.Zaten bu bilinc olduktan sonra herkes parasini verir merak etme.
bağıran adamaların %80 i bilete para vermez bilirsin...bağırmayan bi taraftar istiyorsan onun içinde başarı gerekir...

para veripte bagirmamak ? ne alaka...
spor sergiyi gectim, futbolda kapali kuyrugunda sabahlayipta herkes para verip bagirirdi,parasi olmayana deplasmanlar icin para toplayan adamlarla geldi bu tribun bu gunlere, en son bursa macinda yasanmisti o sahne, gecmisi hakkinda genellemeler yapmayin su tribunun,herkesin parasini verip hic susmadan girtlak patlattigi nice gunler yasanmis.
 
kulüp yönetimleri basketbol olayını ciddi olarak ele alırlarsa, ciddi yatırımlar yaparlarsa, kesinlikle getirisi olmayan bir branş değildir..

beşiktaşı ele alıyorum mesela;

son 2 yıl dışında hep orta sıralara oynayan bir takımdık.. maçlarımızı dikilitaşta oynar, fb ve gs dışındaki maçları ortalama 100 kişiye oynardık...

cem bilge'nin basketbol şubesi sorumlusu olmasıyla birlikte, kulüp basketbola ciddi kaynaklar buldu (her yönetici elini cebine attı, basketbol kombineleri satışa çıktı, formalar satıldı, sponsorlar bulundu vs.)

bununla birlikte taraftarın ilgisi arttı ve her maç salon full dolmaya başladı. geçen yıl itü maçı ve ligin son haftaları hariç salonda her maç kapasitesinin üzerinde seyirci vardı... her maç 1000 kişi bilet aldı desek 1000*5=5000 ytl... ortalama 15 maç oynadığımızı farzedersek fena bir rakam değil basketbol için...

bu yıl yine iddialı bir takım kuruldu ve daha modern, geniş bir salona geçildi. bu salona geçişle birlikte, bedava giriş ortadan kalktı, bilet fiyatlarıda ucuzlatıldı.. buda tabiiki geliri arttırdı.. beşiktaş-akatlar ve mecidiyeköy-akatlar otobüs seferlerinin başlamasıyla, salonun dahada dolmasına kesin gözüyle bakılıyor.. buda her maç 10 milyara yakın bir gelir elde etmek demek..

salonun tek iyi yanı gelir değil elbette.. kendine ait bir salonunun olmasının verdiği haz, orayı sahiplenmede güzel bir duygu...

darısı galatasaray ve fenerbahçenin başına...
 
Hocam o sponsorlar kimlerdir , kaç para vermişlerdir bir açıklasan. Benim gözümde üç büyüklerin yönetimlerinin yaptığı tek yatırım havuz gelirlerine el koymak için bakanı tehdit etmektir.O tatlı para da 1 sene sürdü zaten.
 
gordon' Alıntı:
Hocam o sponsorlar kimlerdir , kaç para vermişlerdir bir açıklasan. Benim gözümde üç büyüklerin yönetimlerinin yaptığı tek yatırım havuz gelirlerine el koymak için bakanı tehdit etmektir.O tatlı para da 1 sene sürdü zaten.

bence o para haksız değildi.. sonuçta en çok izlenen maçlar 3 büyüklerin maçları.. ayrıca 3 büyükler yatırım yapınca salonların ne hale geldiğide bu sene ortada..perşembe saat 3'te oynanan maçta 3000 kişi vardı...

sponsorları sormuşsun.. anadolu sigorta,bjk store ilk aklıma gelenler..
 
Caferaga ornegini vermek istiyorum.
Senelerdir kotu bir haldeydi.
Yenilenme calismalari basladi.100 milyar masraf edildi.
Belki su an bizim takimda bu kadar para olsa sacmalamayin oyunculara verelim denir.Ama tek bir sey soyliyecem.
Caferaganin duvarlari sponsor dolu.
Koc agirlikli olmak uzere Hp den tutun Divan Pub a kadar oldukca reklam var.
Aylik geliri bu reklamlarin en az 50 milyar.
Dusunebiliyormusunuz.
 
o salonun büfesinden, otoparkından vs. elde edilen gelirleride toplarsan, çok güzel bir paraya ulaşırsın
 
walla sizin sevmediniz aziz yıldırım özellikle amaötr branşlarla çok iyi ilgilneiyoor.. bu yüzdende fb camiası onu çok sevioyoor.. özellikle yapılan sonsorluk alaşmaalrı vs ile.. amatör branlşları şşaha kaldırdı.. zirvede olanalrı ise geleceğini gaaarnti altına aldı...

bir de yeni projeyi yaparsak (keanan evren lisesi.nn yerine salon + alışwerş merkes + otopark)

ozmn voleybol+basket tee domino haline gelriz.. ve efs ve ülkerle de daha rahat kapışrz..

bu sponsorluk oalyını futbolda da bana göre çok iyi uyguluyoır yönetim... tüm fb lielr kzıdı trbnde panakrt asılan yerlere reklam alınamasna.. hatrtta ben bu yüzden antudan atılma noktasna geldim ancak size mantıklı bir soru sorcam..

dünaynın en zengin kluplerinden biri manc. uniated.. bu admalrın stadında her yerde rekalm var bir adet bile panakrt yok.. (tr deki gibi kat aralrına,;;)) ) hatta koltytukalrını bile sponsroarnın amblemine göre dizayn edioalr bu sen gs de yaptı bunu maratondaki avea ;)..

her neyse bu admalr aptalmı da rekalm var heryerde.. panakart yok..


gerçekten de özetle.. fb yönetimi.. eşndekini pazarlamayı biliyoor..

ancak bu iş birazda arz talep meselsi.. ;)..
 

Üst