Küçük Kız Takımı (2011-2012 Sezonu)

Bugün 3. lük maçında Mersin Doğa Koleji'ni 79-64 yenerek 3. olduk, oyuncumuz Dila Kurt 14 sayı 20.5 (7.2 H, 13.3 S) ribaund ortalaması ile turnuvanın ribaund kraliçesi ve turnuvanın en iyi pivotu seçildi.

Aldığımız kupa bir tarafa sene başına göre gösterdiğimiz muhteşem gelişim bizi çok mutlu etti bu noktada da Halil hoca şahsında bütün teknik ekibi tebrik ederim. Atılıma devam.
 
3. olan takımımızı ve en iyi pivot seçilen Dila'yı kutlarım.

En büyük kutlamada tabiki Halil hocaya. Çok sevilen, işini iyi yapan biri. Eğer yıllar sonra altyapıdan oyuncu çıkarabileceksek en büyük emek sahibi o olacaktır. Teşekkürler Halil hoca.
 
Sene basinda maclari izlemeye gittigimde acikcasi cok imkan vermemistim sampiyonada takimin basarili olacagina, ama hem burda yazilanlari hem de turnuva sonundaki 3.lugu gordugumde takimin gelisimini farketmemek mumkun degil. Halil hoca ve ekibini kutlarim, insallah gelecekte A takima oyuncular da verebilecegiz.

Turnuvanin ribaund kralicesi olan ve en iyi pivot odulunu kazanan Dila Kurt'u da tebrik ederim, su an forvet olabilecek boya sahip insallah boy olarak da uzar ve onemli bir pivot kazaniriz.
 
Bu dönemde Sayın Yıldızoğlu’nun yönetiminde gerçekleştirilen altyapı çalışmaları tüm hızıyla devam etmektedir. Orta ve uzun vadede bu anlamlı çalışmaların somut göstergelerini daha çok göreceğimize dair inancımız tamdır.

Ceyhun hoca ayrılırken klüpten bu satırlarla uğurlandı resmi sitemiz tarafından.Somut göstergeleri görmeye başladık,daim olması dileğiyle.
 
Halil Hoca ilk geldiğinde arkadaşlarımız övgüyle bahsediyordu, ben kendisini tanımıyordum ama takıma kattıkları ve elde edilen derecelerle başarılı bir koç olduğunu göstermiş oldu. Kendisini tebrik ederken küçük kızlarımızı da verdikleri emekten, kazandıkları başarıdan ve her zaman formamızı layıkıyla girdiklerinden dolayı kutluyorum. Hepsi olamayacak belki ama inşallah içlerinden bazıları ileride A takımımızın ana oyuncularından biri olur. Gelişimlerini merakla takip ediyoruz arkadaşlarımız sayesinde.
 
Okullar bazında da takımımız yarı finalde Botaş'ın oyuncularının forma giydiği okula yenilirken maç kafa kafaya geçti şampiyonadaki maça göre. Hem de Türkiye Şampiyonası'nda en iyi pivot ödülüne sahip Dila da başka okulda okuduğu için bu turnuvada oynayamadı, ona rağmen Botaş ile çok yakın maç oynamamız şampiyonada onlara karşı çok kötü günümüzde yakalandığımızı gösteriyor zaten. Bu turnuvayı Botaş'lı oyuncuların oynadığı okul kazandı bu arada.

Sene başına göre inanılmaz bir gelişim var oyuncularımızda ve takım da sürekli yükselen bir performans sergiledi. Ligin bitimine 2 hafta kala Beşiktaş'a yenilsek belki şampiyonaya bile gidemeyecektik, İstanbul Şampiyonası'nın başlarında takımın çok iyi durumda olmadığını gösteren bir örnek bu da. İstanbul Şampiyonası'nı 2.bitiren ve bizi final grubunda 2 maçta da yenen Şehit Öğretmenler'i turnuvada çok rahat geçtik. Takımımızda 99 doğumlu da bir çok oyuncu var ve seneye burada oynamaya devam edecekler, ayrıca alttan çok sağlam gelen önemli bir jenerasyona sahibiz, umarım bu yapılanma devam eder ve A takımda düzenli forma giyecek oyuncular yetiştiren bir alt yapıya sahip oluruz. Halil hoca ve ekibine çok teşekkür ederiz bu gelişim ve turnuva performansı için, gelecekte de çok önemli işler sağlayacaklarına şüphem yok.

Küçük takım oyuncularımızı size sezon geneli ve şampiyonayı baz alıp kısa kısa tanıtacak olursam:

Eda Şahin -1999: Özellikle turnuvada çok görev almadı, guardlarımız sıkıştığı an 2.guard olarak oyunda onları rahatlatan ve rakip guardlara baskıda koçumuzun kullandığı Eda'nın saha görüşü iyi olsa da parkede daha hızlı hareket etmesi gerekiyor boy dezavantajına sahip olduğu için, çembere da daha çok bakmalı bu anlamda, gelecek sene de küçük takımda forma giymeye devam edeceğinden daha sağlıklı değerlendirme yapabiliriz.

Meltem Yıldızhan - 1999 : Yedek 5'imizin önemli isimlerinden Meltem ve savunması oldukça iyi çabuk ayakları sayesinde, sezgileri de iyi olduğu için fazlasıyla top çaldı, çaldığı toplarda çembere de iyi gitti 2 eliyle birden de top sürerek, sol eliyle de dengede sürüp bitirmesi önemli geleceği için. Şutunu da sene başına göre geliştirmiş durumda ve ribaundlarda da etkili bir isim, boyunun daha da uzayacağı muhakkak ve bunu da iyi kullanacak özelliklere sahip. Seneye küçük takımda forma giymeye devam edecek.

İrem Yalçın - 1998 : Yedek 5'imizin en önemli ismi olan İrem, karma 5'imizde de en çok güvenilen isimlerden birisi. Savunmada rakip guarda iyi baskı yaparken, dış şutunun da oldukça iyi olduğunu söyleyebilirim, penetre özelliği olan ve hızlı hücumlarda da baskete gidebilen İrem'in sene başına göre kendisini çok geliştirdiğini, seneye yıldız takımda da koçunun güveneceği oyunculardan olacağını düşünüyorum.

Tuana Dinç - 1998 : Fizik olarak müthiş bir basketbolcu fiziğine sahip olan Tuana sene içine göre içeriye girdiği pozisyonlarda daha etkili olsa da bitirmekte gene sıkıntı yaşadı, uzun süre takımdan ayrı Ankara'da olmasının eksiklerini hissetti turnuvada. İstanbul'da takımla beraber kalabilseydi daha çok geliştirebilirdi bu özelliğini. Ribaundlarda etkili olabiliyor ve o ribaundlardan sonra pozisyonları bitirme özelliğini geliştirmeli, zaten Halil hocanın da çok üstünde durduğu bir isim bu sene uzun süre problemler sebebiyle Ankara'da yaşadığı için seneye takımda olur mu bilmiyorum ama kalırsa eksikleri üstünde Halil hoca ile beraber çok çalışırsa önemli role sahip olabilir.

Kübra Turan ve Büşra Turan - 1999 : Takımımızın ikizleri fizik olarak ve oyun içi özellik olarak da birbirlerine benzer özelliklere sahip oldukları için beraber yazıyorum. Genellikle takımın ilk 5'inde forma giyen Büşra rakibin en önemli oyuncularını tuttu turnuva genelinde ve iyi de iş yaptı bu anlamda bir çok maçta. Kübra da aynı şekilde savunmada ve ribaundlarda etkili ama maça yedek 5'te başlamasının da etkisiyle o daha çok çembere yakın kullanılıyor o 5'teki oyuncu özellikleri sebebiyle. İkizlerin geliştirmesi gereken özellikleri de şutları kesinlikle, potaya yakın aldığı pozisyonlarda bitirebiliyor ikisi ama çemberden uzaklaşınca şut yüzdeleri düşüyor. Bu jenerasyonumuzun genelinde olduğu gibi fizik olarak çok iyi basketbolcu fiziğine sahip ikizler seneye de küçük takımda forma giyme hakkına sahipler, daha da çok süre alıp kendilerini geliştirmeye devam edeceklerdir.

Deniz Onat - 1998 : Takımın en iyi şutorü ve Türkiye Şampiyonası'nda da gördüğümüz kadarıyla jenerasyonun en iyi şutuna sahip belki de. Penetre ettiğinde çok etkili olsa da şutuna çok güvendiği için daha çok şut deniyor ama penetresini de sene başına göre geliştirdiği muhakkak. Daha çok penetre etmeli ve solunu da kullanmalı bu penetrelerde, yoksa rakip savunma sağa gittiğini bildiği için top kaybına zorlayabiliyor onu bu pozisyonlarda. Ribaundlarda da kendisini çok geliştirdi son dönemde, sene başında savunmada biraz tembel takılıyordu ama oralara da konsantre olması, ribaundlara girmesi sevindirici. Bazı özelliklerini geliştirdiği takdirde önemli yerlere gelebilir, temel olarak yukarda bahsettiğim özelliklerin yanında rahatça yapabileceği ve geliştirebileceği de 2 özellik var, savunma ribaundu aldığında takımı hücuma kendisi de çıkartabilmesi hızlı şekilde, genelde guardlarımızı bekliyor pas veremezse kendisi sürüyor topu. Diğeri de şut attıktan sonra direk geriye doğru koşması, oysa hücum ribaundunu da kovalaması gerekiyor o pozisyonlarda ki hücum ribaundlarında zaten etkili kendisi. İyi fundementala sahip olduğu için bunların üstesinden gelecektir. Kısa forvet pozisyonunda oynuyor ve o pozisyon için de harika fiziği var.

Dila Kurt - 1998 : Turnuva genelinde takımımızın en istikrarlı oyuncusu olan ve hakettiği şekilde 2 ödül kazanan Dila için Aras yıldızlar şampiyonasından sonra şunları yazmıştı:

''Kadrodaki iki Küçük Takım oyuncusundan biri olan Dila, görev aldığı sürelerde hiç sırıtmadı. Oyun aklı yüksek, pota altı mücadelesinde kendinden iki yaş büyüklere karşı bile geri adım atmayan, doğru yerlerde aldığı topları iyi bitiren bir pivot. Şu meziyetleri A Takım seviyesinde orantılayabileceğimiz bir Türk uzun olsa kaçırmayız. Yalnız bu kadar düzgün faul atan bir oyuncunun, orta ve yakın mesafe şutunu daha çok denemesi gerekiyor. Onu da daha çok sorumluluk alacağı Küçükler Şampiyonası'nda görürüz inşallah.''

Bu turnuvada da daha çok sorumluluk aldı ve oyun aklı, doğru yerde top alma özellikleri sayesinde %60'lık bir yüzde tutturdu, fizik olarak boy avantajına sahip değil ama inanılmaz bir ribaund meziyeti var, doğru yerde bulunuyor ve topa dokunduğunda bırakmıyor topu, turnuvayı da 20,5 ribaund ortalaması ile kapatmasının sebebi bu. Orta mesafe ve yakın mesafe şutunu daha çok denemesi, daha da geliştirmesi geleceği için çok kritik bir konu, çünkü boy olarak çok uzamaması durumunda şu anki gidişat itibariyle 4 numarada oynayabilecek gelecekte. Bu özelliklerini de geliştirsin ki onu çok önemli yerlerde görebilelim ileride. Turnuvadaki ödülleri için bir kez daha buradan da tebrik edelim, eline yüreğine sağlık.

Elif İrem Portakal - 1998 : Elif için Aras'ın yıldızlar şampiyonasından sonra yorumu şöyleydi:

'' Aslında Küçük Takım oyuncusu olan Elif, Yıldız Takım'da ilk üç maça ilk beşte başladı. Kolları çok güçlü gerçekten, -yanılmıyorsam- Ceyhan maçında potadan dönen topu havada tamamlaması vardı, ağzımızı açık bıraktı. Turnuva performansına bakarsak, 2 yaş küçük olmak biraz çekingenlik yarattı onda. Biraz sorun yaşadı o açıdan ama ortalamaları kötü değil ve alt yapımızın en çok gelecek vaad eden isimlerinden biri. ''

Elif'in kollarının güçlü olduğundan örnekleri bu turnuvada da gördük, ribaundu aldıktan sonra saha görüşü zaten iyi olduğu için tek elle uzun pasları rahatça verebiliyor, içeriye girdiğinde de temasa rağmen bitirebiliyor pozisyonları basket faulle. Guard için iyi fiziğe sahip olması da gelecek için avantajı, o kaygısı yok gibi gözüküyor. Saha görüşü iyi, penetresi kuvvetli olan Elif'in şutları da oldukça iyi, penetresi çok iyi olduğu için rakipler şutunu riske edebiliyor zaman zaman, işte bu anlarda 3'lüklerle cezalandırıyor rakipleri. Bu sene Fenerbahçe, Universite bu turnuvada da 3.lük maçında Doğa Koleji maçlarında olduğu gibi bu özelliklerini yansıttığı bir çok maçını da gördük. Yarı finaldeki Botaş maçında cesur oynamaması bizi epey şaşırtsa da bir gün sonra telafi ettirdi bu durumu ve çok güzel şekilde bitirdi turnuvayı. Bazı maçlarda kendisine baskı yapıldığında pek yardım gelmiyor ve baskıda top kaybedebiliyor ama yardım gelmemesinin sebebi bu özelliğini daha çok geliştirmesi için yapılan bir durum, orta mesafeden çok şut denemiyor, soldan da penetre çok yapmıyor, dolayısıyla rakipler de ona göre diziliyor savunmada. Kendisinden beklentimiz de büyük ve eksik yönleri için de çok çalıştığını yakından biliyoruz, seneye daha da gelişeceğinden şüphemiz yok.

İlayda Nurkan - 1998 : İlayda ilk 5'imizde başlıyor ve fazla da süre alıyor maçlarda, turnuvaya pek iyi başlamasa da grup maçlarından sonra bildiğimiz oyununa döndü. Özellikle ligin de son 2-3 ayında çok iyi basketbol oynayan ve top hakimiyetini çok geliştiren İlayda, rakipten baskı gelse de bu özelliği sayesinde çok top kaptırmıyor. İçeriye girdiği pozisyonlarda yakın mesafe denediği şutlar ve tekniği oldukça iyi ki savunma el bile gösteremiyor bu teknik sayesinde. Orta mesafede de fena değil ama dış şutunu geliştirmesi gerekiyor. Fizik olarak İlayda da oldukça iyi ve ribaundlarda önemli katkı verdi takıma turnuvada da. Sene başından geldiği durumu düşününce bence çok önemli ve hızlı bir şekilde geliştirdi kendini, hocasının da kötü oynadığı maçlarda bile çok süre vermesi, ona çok güvendiğini gösteriyor ve eksik yönleri için de özel programla çalışacaktır

İrem Bilir - 1998 : Sene başında kadroda yoktu bir çok maçta, sanırım sakatlığı da vardı ve takımla çok maça çıkamadı final grubu maçlarında durumlar da çok kritik olduğu için, bizim de gittiğimiz maçlar bu döneme denk gelmişti genelde, turnuvada da az süre aldığı ve bu yüzden çok izleyemediğimiz için çok sağlıklı yorum olmayacak. Önümüzdeki sene izlediğimizde daha iyi fikir sahibi olabileceğiz İrem için.

Yasemin Koç - 1998 : Takımın ikinci periyottaki 5'inde önemli rol üstleniyor Yasemin ve karma 5'te de zaman buluyor fazlasıyla. Orta mesafe ve yakın mesafe şutlarda başarılı olan, bu özelliğini bilen rakipler zıpladığı zaman fake atıp geçebilen özelliğe sahip bir forvet. O fiziği için iyi bir top hakimiyetine de sahip ama bazen kafasını kaldırmadan gidebiliyor, bu konu da koçlarımızın en dikkat ettiği husus olduğuundan geliştirecektir. Genelde pota altına yakın oynadı ki ikinci 5'te direk pivot olarak başlıyordu ama aslen 3 numara belki 4 numarada da oynayabilecek bir görüntüde. Özellikle Dila ile beraber oynadığında daha etkili olmuştu bu yüzden sene içinde, turnuvada da aynı şekilde oldu açıkcası, seneye de küçük takımdaki kurallar olmayacağından gerçek bir pivot ile beraber izleyeceğiz bu da daha etkili olmasını sağlayacak.
 
Arkadaşlar yeni sezon maçları ne zaman başlıyor,takımlarımızda ve hocalarımızda bir değişiklik varmı yoksa ekipler aynı hocalarla devam ediyormu ,transfer varmı bizleri aydınlatırsanız seviniriz.
 
Deniz Onat altyapı sorumlusu tarafından, disiplin sorunu nedeniyle bedelli olarak serbest bırakılmış, Murat Özyer twitterda yazmış, Çağlar Torun da fenerbahçeye gittiğini yazmıştı
 

Üst